Hirdetés

2017. október 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Eperfa


Eperfa
(tag)

hát, már megint földhözragadtnak érzem magam, de azért elég rég votl az előző verzió. nekem votl fent az rc is meg msot felraktam ezt is, de egy-egy apró grafikai módosításon kívül soha nem mondtam volna meg, hogy változttam..
azt viszont soha nem fogom megérteni, h jól definiált szabványokat miért nem tudnak éveken keresztül implementálni. ha vki esetleg jobban rálát ezeknek a motoroknaka felépítésére és tudna mondani pár dolgot h mi ezekkel az óriási probléma nagyon szívesen venném, mert tényleg kívánsi vagyok.
addigis lehet csemegézni az új ffel is: Bővebben: link ... félreértés ne essék, én is évek óta firefoxozok, csak ez azért elszomorító. főleg amikor írsz egy honlapot és 3 böngésző 3 különböző helytelen módon jeleníti meg.... (ja, mielőtt, nekem estek, lehet ám nézni IE alól is, az az igazán elszomorító. és igen, bár vmiért én nem szoktam használni, bizony magasan az opera jeleníti meg a legjobban..)

(#2) Gregorius válasza Eperfa (#1) üzenetére


Gregorius
(őstag)

azt viszont soha nem fogom megérteni, h jól definiált szabványokat miért nem tudnak éveken keresztül implementálni
Azért, mert a kedves webmesterek nem a jól definiált szabvány szerint rakták össze a honlapjukat, ezért ha mostantól a jól definiált szabvány szerint lennének megjelenítve, akkor nem néznének ki jól, de nem fogják őket átírni a jól definiált szabványra, mert a böngészők úgysem azt jelenítik meg. Szóval ez olyan tyúk-tojás probléma.

[Szerkesztve]

Mainstream support for Steve Ballmer ended in 2009. Extended support ends in 2014.

(#3) 9CS


9CS
(senior tag)

Megvan a magyar változat is.

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#4) Elrood


Elrood
(őstag)

Következő pozitívumokat tapasztaltam (kb 1órai webezés alatt):
Eltűnt a ''rángatózás effektus'', ph főoldalán is tapasztalható volt, és pl. az anandtech oldalán is.
Gyorsabbnak tűnik, mint az 1.0.x
Tab kezelése is gyorsabbnak tűnik az 1.0.xnél.
Egyenlőre a ''levágós'' bugot se tapasztaltam, bár az nem mindig fordult elő, így nehéz reprodukálni.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#5) Elrood válasza 9CS (#3) üzenetére


Elrood
(őstag)

firefox.hu -n egy nem hivatalos magyar final van kint, Bővebben: link -n még nincs kint a hivatalos.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#6) joghurt válasza Gregorius (#2) üzenetére


joghurt
(őstag)

Pl. a képletek már a HTML 3 szabványban benne vannak (de lehet, hogy már a HTML 2-ben is), már lassan 10 éve, mégsem jeleníti meg egyik böngésző sem.

Aztán pár böngészőbe meg beraktak a szabványban nem szereplő dolgokat, pl. az IE-ben ilyen volt a <MARQUEE> tag.

A tej élet, erő, egészség.

(#7) td válasza Gregorius (#2) üzenetére


td
(senior tag)

Ez még nem mentség, attól még meg kéne csinálniuk. Probléma szokott még abból lenni, hogy az egyik fejlesztő így, a másik úgy értelmezi a szabványt a saját felfogásában (én meg ezt nem értem - szerintem kellően egyértelműek a W3C doksijai). Az Opera valóban jó, támogat IE-s és mozillás dolgokat is, bár náluk ez létkérdés, ha be akarnak törni a piacra. De pl. tudomásom szerint a sorszámozást csak az Opera tudja a három legismertebb közül, úgyhogy most, hogy már reklámmentes lett, bátran ajánlom mindenkinek. A FF körül nagy a nyálverés, de sok béna dolga van, ill. a memóriát is zabálja (a minap az 1.0.7 ~120MB-ot foglalt, pedig csak két fül volt megnyitva, ami egyértelműen óriási hiba).

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#8) Yaye válasza Gregorius (#2) üzenetére


Yaye
(őstag)

Nem épp erre van a ''quirks'' és a ''standards'' mód? A html fejléce eldönti hogy a böngésző a szigorú szabványkövetési vagy a ''hagyományos'' módon jelenítse meg a lapot, szóval csak a webgyárostól függ hogy szabványos oldalt ír vagy sem.

Amúgy én is FF-et használok régóta, és időnként én is húzom a számat, látván mennyi megát ír a firefox processzre a task manager... de ez a memóriafogyasztás téma amúgy is elég ingoványos talaj, másrészt szerintem sokszor nem is a FF tehet róla, hanem a flash plugin meg sok rohadt flash-reklám. Most pl a hsz-író ablak mellett csak egy tab volt nyitva, amin egy tv-reklám flash verziója látható, memófoglalás: 66 mega. Becsuktam a flash-es tabot, maradt csak a hsz-szerk, memófoglalás: 60 mega, egyetlen nyitott hsz-füllel! Nyilván valamit fejben tart még egy darabig, és csak később szabadítja föl a területet. Szóval óvatosan a számolgatással.

(#9) Biaggio válasza Yaye (#8) üzenetére


Biaggio
(őstag)

Kiváncsiságból megnéztem, most két füllel foglal 50 MB körül a memóriából, nyitottam mellé egy tucat ablakot, 77 MB ment fel. Engem jobban meglepett, hogy 60-70% körüli processzorterhelést mutat :Y Megnézem majd más böngészőkkel is...

(#10) joghurt válasza Yaye (#8) üzenetére


joghurt
(őstag)

AdBlock? Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

A tej élet, erő, egészség.

(#11) robisz válasza Biaggio (#9) üzenetére


robisz
(senior tag)

Szerintem egyáltalán nem gond ha ''sok'' memóriát használ az Firefox.
A memória azért van, hogy használja... gondolom ennek köszönhető, hogy gyors.
Viszont az a 60-70% load elég necces... nálam akkor fordul elő ha egy tonna
flash van az oldalon, egyébként 0-1%.

(#12) Yaye válasza joghurt (#10) üzenetére


Yaye
(őstag)

Adblock... ugyan. Hosts fájlban át van irányítva localhostra minden fontosabb reklámszolgáltató, csak nagyritkán jut át egy-egy reklám a képernyőmig :D

Egyébként kipróbáltam, frissen indított FF-be index.hu szűk 26 megát, szintén frissen nyitott IE6-ban szűk 25-öt foglal (mindkettőben reklámok nélkül), szóval lényegben azonos.

(#13) joghurt válasza Yaye (#12) üzenetére


joghurt
(őstag)

A localhost-os átirányításnak megvan az a hátránya, hogy azért a kéréssel még eltököl a program, a time-out-ot megvárja. A legjobb, ha már maga a kérés van kiszűrve.

A tej élet, erő, egészség.

(#14) Yaye válasza joghurt (#13) üzenetére


Yaye
(őstag)

Hát várja meg, az engem nem zavar semmiben. Cserébe egy telepített apró kacattal kevesebb. :)

(#15) Goose-T válasza Yaye (#12) üzenetére


Goose-T
(PH! kedvence)

AdBlock + Filterset.G updater: minden reklámot kiszűr (a magyar szervereket is!). Automatikusan frissíti a szűrőket, nem neked kell követni a változásokat.

(#16) Biaggio válasza robisz (#11) üzenetére


Biaggio
(őstag)

Egy másik gépemen is néztem (igaz, ez nagyságrenddel gyengébb), viszont hasonlóak az eredmények: 60-70 % processzorterhelés, 50-60 MB memóriafoglalás (4 fül nyitva).

Van manapság egyáltalán olyan böngésző, ami kevés helyet foglal és megbízhatóan jelentít meg mindent?

(#17) Eperfa válasza Gregorius (#2) üzenetére


Eperfa
(tag)

hátőő, eh :)
egyrészt ez nem tyúk-tojás probléma, meg sztem nem is probléma, egy böngésző igenis jelenítse meg úgy a dolgokat ahogy aza szabványban van. és ha majd a lusta webmester látja, hogy hinnye ebben de szarul néz ki a lapom akkor akár az is megeshet h utánanéz h miért.
egyébként pedig a lehető legteljesebb mértékben szabványos kódoknál is vannak bizony problémák, sőt nem egyszer azért kerül félmegoldás és böngésző-detekt a kódokba, hogy a hibás megjelenítést honlap-szinten lehessen kezelni... ami csak kicsit vicces.
de továbbra is kíváncsi vagyok h mi okozza a megjelenítés problémáit. mert sztem itt nem tudatos félrekódolásról van szó

(#18) td válasza robisz (#11) üzenetére


td
(senior tag)

Nem gond?? Persze ha az IE vagy a Windows foglal sokat, mindjárt leszakad az ég...

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#19) bumper


bumper
(senior tag)

Akkor most a technikai téma után egy kis felhasználói kérdés:
milyen hasznos kipróbálható(kattintható) újdonság van az 1.5-ben ami előtte nem volt?

(#20) kraftxld válasza Biaggio (#16) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)

Ma egész nap futott a firefox, most lőttem le, ~300MB memóriát zabált, és kegyetlenül tekerte a vinyót is :(

MCSE+M/S, MCITP, VCP6-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#21) faster válasza Gregorius (#2) üzenetére


faster
(PH! nagyúr)

Azért nem kell hasravágódni ezektől a ''jól definiált'' szabványoktól, azoknak is megvan a saját hülyeségeik. A mai napig is sokkal egyszerűbb táblázatot használni, ha egymás mellé akarsz elemeket rendezni, mert a szabványosan csinálva elég körülményes ( és a vertical alignról már ne is beszéljünk, mennyire az)

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.