Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • shabbarulez

  őstag

  válasz macilaci78 #11 üzenetére

  Az IPTV szolgáltatás gazdagsága a használt IP adatátviteli csatorna nagyságától függ. Logikusan több szolgáltatást nem lehet belepaszírozni mint amire az adatátvitel csatorna képes. Ha egy SD képminőségű adás 2.5 Mbps adaátviteli igényt támaszt és mellé mondjuk vesz még az előfizető 1 vagy 2 Mbps-es netszolgáltatást is akkor ezekből annyit vehet ami még belefér az adatcsatornába.

  Mivel az ADSL adatátviteli képessége a kábeltávolság növekedésével meredeken csökken és még további tényezők is befolyásolják a minőségi jellemzőket azért nagysebességű adatcsatornát csak közel a telefonközponthoz lehet kialakítani, onnan távolodva csak egyre kisebb sebességűt amivel természetesen egyre kevesebb vagy gyengébb képességű szolgáltatást lehet igénybe venni.

  Ha mondjuk valakinek a vonala nettó 4 Mbsp-et tud, abba bele fog férni egy 1 Mbps-es netszolgáltatást és egy streames IPTV szolgáltatás. Ha közelebb lakik a telefonközponthoz és mondjuk 14 Mbps-et tud a vonala akkor belefér 2 Mbps-es net mellett akár 4 tv stream is.

  Jelenleg én úgy tudom 2 streamben limitál Tíonlány, de ez csak üzletpolitikai döntés. Gyakorlatban annyi stream mehet párhuzamosan ahány belefér az adatcsatornába. Ha elég széles az adatcsatorna akár HD képminőségű streamek is kitölthetik.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés