Hozzászólok Aktív témák

 • pilóta

  veterán

  És a canont vajon mikor fogja megbírságolni az EU, mert itt drágábban adja a termékeit, mint máshol? Vagy neki szabad? Addig is marad az e-bay meg a posta...

  Aki él és nem boldog, az téved!

 • bLaCkDoGoNe

  veterán

  ''Megtörténhet például, hogy a vásárló nem kap garanciát a termékre, nem a termékhez tartozó szoftvercsomagot vagy kábelt találja a dobozban, és a mellékelt használati útmutató csak idegen nyelven olvasható.''

  A Canonnak a jó édes anyukáját. Milyen garancia?!?! Lesaux mesélhetne, hogy milyen az, amikor a ''vásárló garanciát kap a termékre''... Ha nincsen rendes szakszervíz és nem vesznek emberszámba, akkor igenis máshol fogom megvenni a cuccomat, mivel az itthoni ''extraszolgáltatás'' (amit garanciának csúfolnak) nem éri meg az extra pénzt, amit kérnek érte.

  Mondjuk én a sok rossz szervíztapasztalat miatt egyáltalán nem fogok Canont venni, inkább a Nikon felé húz a szívem, de ez itt off.

  [Szerkesztve]

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • luciferc

  őstag

  na húzzon el a Canon meg az illetékes bíró is a sunyiba. Milyen alapon tiltják meg a kínába szánt cuccok európai forgalmazását, ha amúgy a termékek minden szempontból megfelelnek a szabályoknak? természetesen ha nincs hozzá megfelelő tápkábel, leírás, vagy nem biztosított az alkatrészellátás (pl festékpatronok), akkor jogos a tiltás, de ekkor sem a Canon miatt, hanem fogyasztóvédelmi okokból kell tiltani.

  félti a canon az extraprofitot. és? ki nem szarja le?

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • ebx

  aktív tag

  Nem értem, milyen törvény alapján teheti meg. Biztos megtalálják a kiskaput....

  De ha én Kínába mennék, felvásárolnék egy csomó Canon ternéket, akkor:
  1. Miután kifizettem, enyém a termék.
  2. Más nem szólhat bele, ha törvényesen (vám stb.) behozom
  Hol van itt amibe bele lehet kötni?

  For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

 • Eperfa

  tag

  azt mondják h te megtévesztetted a vásárlókat, mert nagy tételben árultál oylan terméket itt európában, ami nem felel meg a helyi sajátosságoknak, holott ők (a canon) erre direkt figyelnek és külön terméket küldenek ide. más kérdés h a különbség annyi h kínai papírt és dugót kapsz. legalábbis az én értelemzésemben.

 • lesaux

  veterán

  Hülyék.
  A gyártó a döntést a márkanév és a vásárlók érdekeinek védelmével indokolja.
  A márkanév védelme? Nem ugyanolyan minőségű Canon-cucc kerül Kínába, az USA-ba meg Közép-Európába? Vagy hogy kell ezt érteni?
  Vásárlók védelme. Ipari LOL! Ha kicsit és érdekelné a Canont a vásárló, akkor már rég beszüntette volna azt a lehetetlen állapotot, amely a Camera Kft. egyeduralmát biztosítja a hazai szervizpiacon. A Camera Kft. és a Canon Hungária közötti összefonódást már nem is említeném.

  Megtörténhet például, hogy a vásárló nem kap garanciát a termékre, nem a termékhez tartozó szoftvercsomagot vagy kábelt találja a dobozban, és a mellékelt használati útmutató csak idegen nyelven olvasható.
  És ez a Canonnak miért fáj? Gondolom, fogyasztóvédelem nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában van, a kedves fogyasztó majd leveri a feketén (vagy szürkén) forgalmazó cégen, nem?

  Annyira átlátszó, hogy mire megy ki a játék. Amíg Amerikában átszámítva 120 ezer forintba kerül egy termék (70-200 f/4), addig Magyarországon 185 ezerbe.
  143 ezerből itt van az összes postaköltséggel, banki jutalékkal és négy darab 2700-as akksival. A garancia ugyanannyit ér, mintha Magyarországon vásároltam volna a terméket: talán nem röhög ki a Camera Kft, csak elzavar.
  Az aláírásomban szereplő topicot érdemes átfutni, aki még nem tette meg.

Hozzászólok Aktív témák