Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • ^Bundi^

  senior tag

  2006 első negyedévében le kívánják zárni a tesztelési fázist.(...)
  Korábban a T-Online illetékesei úgy érveltek, hogy az internettévé éles üzeméig nem csupán a letöltési sebesség növelésére van szükség,


  korában írták, hogy az internet TV hez kb 20-30MBps szükségeltetik..
  de ha annyira nem is, de akkor februárig mindenképp lehet újabb duplázásra számítani? :)

  Nos Omnes Una Manet

 • shabbarulez

  őstag

  válasz ^Bundi^ #2 üzenetére

  Túlzottan nem bíznák benne, vagy ha emelnek is az sokkal kevésbé fog realizálódni a gyakorlatban mint az előzők. Ott is az elsővel még kevesebb gond volt, a másodiknál már egyre több, egy újabb esetén egyre kevesebb számú előfizetőnél hozna lényegi változást.

  ''A vizsgálatokra azonban csupán adott tesztterületeken kerül sor, mivel a szolgáltatás új hálózati megoldásokat és további sávszélesség-bővítést igényel. ''

  Nekem ebből inkább az valószínű hogy kiválasztanak egy teszt területet(mondjuk egy Bp.-i kerületet) és ott megcsinálják azokat a hálózat fejlesztési munkálatokat amik a nagy sebességhez szükségesek. Nodeokat telepítenek(''kisközpont'' hogy rövidüljön a központ-előfizető rézkábel távolság) mondjuk 10x nagyobb arányban amenyi főközpont van(egy kerületben jellemzően egy-kettő főközpont van). Majd ezekbe a nodeokba modern DSLAM eszközöket telepítenek, a tesztbe bevont felhasználóknál pedig modemcserével fejezik be az modernizálást. Az így kiépített infrastruktúra már alkalmas lesz az IPTV-re és mondjuk lezajlik rajta a teszt 2006 első negyedév végéig.

  A cikkben benne van hogy ebből mikor lesz kereskedelmi termék az talány. Hogy abban a modernizált területen ahol megcsinálták a szükséges feltételeket szinte azonnal, de a többiben közel sem teljeskörűen. Max csak azon ügyfelek között akik elég közel laknak a főközponthoz, az ügyfelek döntő többségét ez alapból kizárja ebből a lehetőségből.

  A fatávnak van terve átfogó hálózat korszerűsítésre, hisz a Tícom-Tíonlány fúziót is azért erőltették mert utána több tízmilliárdos állami pénzeket vehetnek föl amit pont erre a hálózat rekonstrukcióra akarnak fordítani. Aztán hogy mikor kezdik el ez komolyan, nagy erőkkel csinálni az még odébb van, befejezni sem 2 nap alatt fogják hanem hosszú évek kellene hozzá míg nagy területen eredményeket érnek el. Remélhetőleg 2010-re már szélesebb körben lesz lehetőség nagyobb sávszélesség és az ehhez kapcsolható szolgáltatások igénybevételére. De attól tartok ez még akkor is elég erőteljesen a nagyvárosok privilégiuma lesz, a kistelepülési vagy hytas projectek keretében eddig sem brillíroztak a nagysebességű gerinckapcsolódás megteremtésével márpedig ez alapfeltétel lenne. Ráadásul azokon a területelen a nagyobb node sűrűség kialakítása még kevésbé rentábilis mint egy nagyvárosban.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés