Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • luciferc

  őstag

  El tudja valaki magyarázni, hogy miért kerül többe az interneten vett matrica, mint a benzinkúton vett? Eddig azt hittem, hogy az online vett dolgok olcsóbbak, mert kevesebb a költség. Itt mégis mi a franc indokolja, hogy drágább legyen? Milyen plusz költség van, amit nem kompenzál egy másik költség hiánya? Érdekes, hogy mobiltelefont lehet feltönteni neten keresztül felár nélkül (ráadásul pont a PPO-nál), akkor ezt miért nem? Miért van az, hogy már megint egy állami szirszar cég esetében látjuk azt, hogy nem ebben a világban élnek? Nem lehetne erről egy illetékest megkérdezni?

  egyrészt :) , mert van a lehetőség, másrészt meg :( és :O mert ilyen szánalmas ez az ország.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • mynames

  senior tag

  Hmm... Jogilag egy uo. tarrtalmú szolgáltatésért nem lehet többet kérni, szerintem. Ja, hát Mo-n vagyunk, ez mindent megmagyaráz, sajnos :O

 • dabadab

  titán

  Ugyanez a kerdes ugyanigy ervenyes az SMS-es vasarlasra is (az is dragabb, az is egy szazassal).

  DRM is theft

 • luciferc

  őstag

  így van, azt sem értem. tényleg jó lenne, ha az it.news szerkesztői előkapnának egy illetékes elvtársat és egy rövidke interjú keretében megkérdeznék tőle, hogy mégis miért???

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • mynames

  senior tag

  A PSZÁF nem kérdezheti fel őket?
  De még ha igen is, akkor is max. kiadnak vmi nyilatkozatot, v sajtóközleményt, hogy ezért-és-ezért drágább...

 • Kraptor

  őstag

  Mert Mo a forditott dolgok országa. Pl én még a mai napig nem értem, hogy MM és társaiban miért drágábbak a cuccok mint egy kis eldugott kiskerben. Nyugaton ez pont fordítva van.

 • luciferc

  őstag

  a PSZÁF-nek ehhez nem sok köze van szerintem. de mindegy is, adjanak ki akkor nyilatkozatot meg egyebeket, és akkor legalább lesz dokumentáció arról, milyen szánalmasan korrupt, aljas banda ül ezeknél a cégeknél. nem tudom elhinni, hogy több a netes eladás utáni jutalék mint a benzinkutasé. Ha mégis, akkor tessék megindokolni, ha meg nem, akkor nagyon gyorsan el lehet menni kőbányába dolgozni. Aljadék banda.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • éééén

  csendes tag

  Szia.
  Megpróbálok segíteni.

  1. Az internetes alapú pályamatrica nem az ÁAK (szerinted állami szirszar cég) fejlesztése.
  2.Hamár megszólítottad őket (PPO) az Ő fejlesztésük, és súlyos milliók árán sikerült ezt megoldani.
  3. Pontosan ez indokolja, hogy drágább legyen.
  4.A plussz költségekről.: Apparátus aki 0-24 óráig felügyeli a rendszert.Ügyfélszolgálati iroda fentartása, egyébb technikai eszközök biztosítása, számlázás biztosítása, postázás stb.
  5. Mobiltelefont valóban felár nélkül lehet az interneten feltölteni de nem állami cég a partner. (szerintem érted)

  És végezetül pár gondolat: Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hol vásárolja meg a matricát. Én ezt az interneten teszem, és bízom benne, hogy hamarosan a heti és a havi matricákat is megvehetem itt.
  Nekem maximálisan megér 100 Ft ot , hogy nem kell a benzinkúton sorbaállnom, ahol a flegma személyzet tempójától függően kapom meg a vásárolt dolgokat köztük a matricát is.Senkinek nem kötelező ezt a szolgáltatást igénybe venni . Ha mégis akkor meg perkálja le azt a százast, amiből ha a fenti felsorolást megnézed szerintem nem is marad.(tudod te hogy a magyar királyi posta mennyiért visz ki egy levelet belföldre? és ez csak egy költség) Lehet vitatkozni, de ismered a mondást: Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
  Üdv:éééén :R

  [Szerkesztve]

 • Pompi

  MODERÁTOR

  Ez mind szép és jó. De egyrészt azt azért vegyük figyelembe, hogy itt a normál matrica terjesztésével kapcsolatos költségek viszont nincsenek - gondolok itt legeslegelső sorban magának a matrica legyártásának a költségére, de mondhatnám a terjesztést. logisztikát stb. Tehát ezen költségek eltünése fedezhetné az sms-es ill. internetes vásárlás rendszerének fejlesztését. (egyébként milyen postázásról beszélsz internetes ill. sms úton történő autópályamatrica vásárlás kapcsán?)

  Másrészt viszont engem, mint ügyfelet nem igazán hat meg, hogy mennyibe került az internetes rendszer kifejlesztése (amin egyébként gondolom jópáran púpusra tömték a zsebüket), egyszerüen egy olyan csatorna kiépítéséről van szó ami hosszú távon a másik fél zsebét gazdagítja felháborító, hogy ennek költségét is rajtam akarják leverni.

  Érdekes módon a világ normálisabbik felén az internetes vásárlás pont azért csábító, mert olcsóbban lehet hozzájutni az adott termékhez. Nálunk nem. Ezért jogosak a felháborodások.

  ...

 • éééén

  csendes tag

  Ott vagy óriási tévedésbe, miszerint azt gondolod, hogy az internetes portált az ÁAK működteti!!!! Nem így van. Mi közük van a fejlesztőknek ahhoz, hogy mennyibe kerül a matrica legyártása. Terjesztés költsége??? Te nagy tévedésben vagy. Majd gondolod, hogy egy állami cég teret enged a viszonteladóinak a pénzkeresésre? Logisztika??? Ugyan már. Akarsz matricát árusítani minimális haszonnal? Old meg a logisztikáját. Az összes benzinkút franchise rendszerben működik és a logisztikai rész az üzemeltetők dolga és nem az ÁAK-é. A postázással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy fogalmam sincs az sms matrica vásárlás kapcsán felmerülő költségekről, mivel egyszer vettem ilyen módon matricát azok után, hogy 2 db sms díj+ 100 Ft felár mellett csak az m-comm egyenleggel /tehát előfizetéses/ rendelkező telefon esetében van rá lehetőség. Interneten viszont csak egy bankártya szükséges/az sem árt ha van rajta pénz/, kitöltöm az adatokat és már közlekedhetek is az autópályán. És, hogy ebben az esetben milyen postaköltségről beszélek? Kértem a vásárlásról számlát, és 3 nap múlva az álltalam megadott számlázási címre kiküldték a számlát, boritékban, 2 színnel kinyomtatva és lepecsételve. Na most a magyar királyi posta potom 52!!!!! Ft ért kézbesítette ki ezt a levelet, ad hozzá a boriték árát, a levélpapír árát, a festékpatron árát. Na most kérdezd meg, hogy milyen postaköltségről beszélek.És ezeket a költségeket nem én fizettem.
  Egyszerűen fordítsuk meg a dolgokat. Ahelyett, hogy örülnétek ennek a lehetőségnek, megy a vérszívás. Úgy vettem matricát, hogy a seggemet nem kellett felemelnem, nem kellett végigállnom egy sort valamelyik benzinkútnál, nem kellett perceket várnom, hogy az eladó kisasszony a méteres hosszú karvaly műkörmeivel begépelje a számlázási adatokat amit persze elsőre elront és kezdheti előről az egészet, és ha még tankolok is vagy vásárolok valamit és már tele van a tököm az egésszel és nem figyelek oda még pár száz forintal át is ver.

  Ne hasson meg a fejlesztés költsége, nekem sem okoz álmatlan éjszakákat.
  Viszont ez jellemző a magyar emberre: Ingyen akar mindent, de legyen kiszolgálva.
  Lehet pro és kontra vitatkozni erről a dologról. Ha te így fel vagy háborodva ne használd. Vegyél matricát a benzinkúton, ragaszgasd a szélvédődet és jó utat a továbbiakban.

 • dabadab

  titán

  Engem, mint allampolgart, aki allami szolgaltatast vesz igenybe, hadd ne erdekeljen a fejlesztok nyuge.
  Biztos rendkivul bonyolult belatnod es megertened, de azert megprobalom elmagyarazni:
  1. megvehetem X termeket Y aron egy alapvetoen koltseges terjesztesi csatornan keresztul
  2. megvehetem ugyanazt az X termeket Y+100 aron egy joval alacsonyabb koltsegekkel mukodo csatornan at

  Ha szerinted ez normalis es ez igy jol van, akkor kerlek probald megindokolni, hogy miert.

  ''Viszont ez jellemző a magyar emberre: Ingyen akar mindent, de legyen kiszolgálva.''

  Mi a halal rozsaszin csikos faszarol beszelsz? Nem arrol van szo, hogy ingyen legyunk kiszolgalva, mindossze arrol van szo, hogy nem ertjuk, hogy az alacsonyabb koltsegu terjesztes vegen miert lesz megis dragabb ugyanaz az aru.

  [Szerkesztve]

  DRM is theft

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Nem értem én se, mitől kell drágábbnak lenni egy netes értékesítésnek, mint az igen költséges matricás forgalmazásnak. Tudtommal a benzinkutak jutalékot kapnak, a matrica előállítási költsége legalább 100 Ft, az elosztása/adminisztrációja meg még legalább ennyi.

  Tehát: a netes ''matrica'' önköltsége biztos hogy olcsóbb a ''hagyományosnál''.

  Tovább: az egyszerű autós (pl én) megelégedne egy elektronikus számlával is, amit a rendszer gyakorlatilag automatikusan generálhatna az adott tranzakcióra, így még olcsóbbá tehető az egész folyamat (semmi postaköltség!)

  Gondolom ott a probléma (gyanítom), hogy az ÁAK ZRT nem ad jutalékot a szolgáltatóknak, így viszont tisztességtelen számomra az ''üzlet''.

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

 • éééén

  csendes tag

  Senki nem kötelez arra, hogy használd a szolgáltatást mint ahogy írtad megveheted, tehát nem kötelező. Ha megveszed és ilyen módon veszed meg akkor meg fizesdk ki az ezzel járó költségeket.

  1. Te honnan tudod, hogy mennyire költséges ez a csatorna.
  2. Te honnan tudod, hogy jóval alacsonyabb költséggel működik ez a csatorna.

  A matrica legyártása állami finanszirozás keretében működik, tehát a te és az én pénzemen.Mint ahogy az autópályák is a te és az én pénzemen épültek.
  Ennek a rendszernek a fejlesztését, üzemeltetését, karbantartását viszont nem a magyar állam finanszírozza , tehát nem a te és az én pénzemből jött létre.
  Egyik mondatodban azt írod, hogy nem érdekel a fejlesztők nyűge mint állampolgárt aki állami szolgáltatást veszel igénybe. Na itt vagy tévedésbe. Az állami szolgáltatásért te egy fillérrel nem fizetsz többet, mint ha benzinkúton vennéd meg a matricát. Azért fizetsz+ 100 Ft-ot, hogy ezt az állami szolgáltatást a fejlesztők jóvoltából és pénzéből igénybe veheted az interneten, otthonról, kényelmesen.
  De még egyszer mondom NEM KÖTELEZŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  És hogy mi a halál rózsaszíncsíkos faszáról beszélek?????????
  Én olyat nem szoktam, sőt ilyen kifejezéseket sem használok!!!!!!!
  Mindösszesen arról van szó, hogy ez a terjesztési forma nem az ÁAK költségén történik, ha így lenne érthető lenne a felháborodásod. DE nem így van!!!! Illetve nem ugyanaz az áru drágább hanem ugyanazon áru forgalmazásával járó költségekért kell még pluszban fizetni. Ezek a súlyos fogalom zavarok eredményezik az ilyen hangvételű leveleket.

 • YouCanCANON

  tag

  azért mert korrupt banda... mint az egész nemzetromboló, népsanyargató vezetés

  You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

 • dabadab

  titán

  Latom, nem nagyon megy a szovegertes.
  Engem tovabbra sem erdekel az, hogy az eladasi lancban hol akad el a dolog, a lenyeg az, hogy vegeredmenyben kitolas esete forog fenn.
  Ahogy azt a nemileg zaklatott hangvetelu hozzaszolasodbol kiveszem, jelen esetben az AAK nyulja le a penzt - amivel teljesen osszecseng az, hogy itt a topikban orajuk panaszkodnak.
  Azt mondjuk nem ertem, hogy miert vagy felhaborodva, probalj meg egy kicsit lenyugodni, teged nem akart itt senki sem bantani.
  (Azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy olcsobb legyartani a matricakat, azokat kiszallitani, raktarozni, nyilvantartani, minden benzinkutra plusz kutyuket adni, az egesz informatikai hatteret kiepiteni es mukodtetni, mint egyetlen website-ot mukodtetni?)

  DRM is theft

 • Pompi

  MODERÁTOR

  ''Tovább: az egyszerű autós (pl én) megelégedne egy elektronikus számlával is, amit a rendszer gyakorlatilag automatikusan generálhatna az adott tranzakcióra, így még olcsóbbá tehető az egész folyamat (semmi postaköltség!)''

  Ez egyébként így is van. Legalábbis SMS vásárláskor semmi számla nem jön, gondolom külön kérésre kapok számlát. Ahogy olvasom - ''Kértem a vásárlásról számlát'' - ez az internetesnél is így működik. Gyanítom, hogy a vásárlók minimális százalka kér róla levélben számlát.

  ...

 • Pompi

  MODERÁTOR

  Azt értsd meg, hogy engem, mint vásárlót nem érdekel (nem is kell, hogy tudjak róla), hogy a különböző három (vagy több) betüs mozaikszavakból álló szervezetek az állam és még ki tudja kin keresztül megy át a dolog, egy a lényeg, vagy bemegyek a benzinkútra (tekintsünk el az általad hangoztatott példától, az esetlek többségében egész gördülékenyen megy a matrica vásárlás) kapok egy számlát (!) és kapok egy matricát (!) X forintért. Vagy felmegyek a netre és kérek egy virtuális autópálya matricát X+100 forintért.
  És itt nem a SZÁZ forintról van szó, mert azt gondolom, hogy ez már nem oszt nem szoroz, hanem egyszerüen az ELV.

  ...

 • lével

  csendes tag

  Megy az kiscsillag 38 éves vagyok fősulit végeztem, tanultam egy pár évig ahhoz, hogy menjen.
  Nem tudom melyik mondatom hangvétele utal zaklatottságra.
  Még csak felháborodva sem vagyok egyszerűen próbálok ész érveket bevetni, és nem vettem személyes támadásnak.
  Az utólsó mondatod pedig egyszerűen hozzá nemértést tükröz, ha szerinted ez a dolog egyszerűen egy website működtetéséről szól.

  Egyébként engedd meg, hogy kijavítsalak, ha az ÁAK lenne a topik témája talán nem is kapcsolódom bele. A topik a plussz 100 Ft-ra van kiélezve ami pedig nem az ÁAK pénztárát ''gazdagítja'', ezért szóltam hozzá a topichoz.
  ÁAK: Matricát gyárt és terít és még mit tudom én mit csinál a mi költségünkön.Illetve az e mögött álló humán erőforrás szintén a mi pénzünkből kerül kifizetésre, az enyémből biztosan mivel adófizető vagyok.
  PPO: + 100 Ft díj ellenében kifejlesztett egy sok-sok millióba kerülő rendszert, működteti, felügyeli, apparátust biztosít mőgé de nem az én pénzemből és nem a tiedből illetve nem azokéból akiknek fáj ez a száz forint. Bár bocs az enyémből igen , mivel én kifizetem a százast.

  És minekután nem szeretek szellemi párbalyt vívni fegyvertelennel ezért részemről a vitát lezártnak tekinteném.

  Balesetmentes autópályamatricás jó utat mindenkinek.

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Megint nem ugyanarról beszélünk, nem a PPO-val van itt a probléma, hanem az ÁAK került terítékra. A PPO egy profitorientált piaci cég, keressen annyit, amennyit tud, de sajnos jelen esetben nem beszélhetünk piaci versenyről, ugyanis ezt a szolgáltatást csak az nyújthatja, akinek az ÁAK megengedi. Ilyen esetben viszont (hatósági árnál) nem lehetne magasabb az adott ''szolgáltatás'' díja. Az autómnál is, ha elmegyek zöldkártyát csináltatni, mindenhol ugyanazt az árat fizetem ki.

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

 • dabadab

  titán

  ''szellemi párbalyt vívni fegyvertelennel''

  En kerek elnezest.

  DRM is theft

 • luciferc

  őstag

  Lehet, hogy fősulit végeztél (persze nem tudom milyet), de komolyan gondolod a következőt: ''a plussz 100 Ft-ra van kiélezve ami pedig nem az ÁAK pénztárát ''gazdagítja'' ''. Minimális, mondjuk középiskolás (amin te jóval túl vagy elvileg), ésszel belátható, hogy ha az ÁAK-nak nincs költsége a matrica legyártásával, terjesztésével, egyebekkel, de nem adja olcsóbban a matricát, illetve nem fizeti ki ezen nem jelentkező költségek helyett a jelentkező 100Ft költséget, hanem velünk fizetteti ki, akkor bizony ez a 100Ft gyakorlatilag az ÁAK-t gazdagítja.

  KEndre: nem tervezitek megkérdezni erről az ÁAK-t?

  [Szerkesztve]

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • lesaux

  veterán

  Én baromira örülök a hírnek, bár még csak most olvastam. Örülök, hogy ha utazom valahova, előtte nem kell benéznem a benzinkúthoz, nem kell sorban állnom, nem kell összebasznom a szélvédőt a matricával (utána nem kell körömlakklemosóval lekapirgálnom a matrica makacsabb részeit), nem kell óvakodnom, nehogy a pénztáros elrontsa a dátumot vagy a rendszámot (mert ugye minket büntetnek meg, ha esetleg mégis így történne), és nem kell tartanom attól, hogy megint megpróbál átverni.
  Lusta vagyok, mint a gyesznó, nekem száz forintot megér, hogy ne kelljen ezt a fent említett sok szart végigjátszanom. A honlapot megnéztem, egyszerű, érthető.

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Egy kört már futottunk az NHH-nál, nekik nincs jogosítványuk e téren. A versenyhivatal a következő lépcsőfok. Sok reményt ehhez sem fűzök, de megpróbáljuk kifaggatni őket. Az ÁAK nem tud mit csinálni, neki rendeletileg ennyiért kell adni a matricáját, mégha az virtuális is.

  Szerintem rendeletmódosítás kéne. Az meg a Kóka asztala. Lehet, hogy a minisztériumot kéne zaklatnunk. :F

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

 • vizslakutya

  senior tag

  Ha valaki nekiáll krumplit árulni a neten és a krumplit csak egy cégtől tudja beszerezni és a cég X összegért adja neki a krumplit,az egy fix ár.
  Ha az illető valamit keresni akar rajta akkor ha minimálisan ,de többért kell adni mint X összeg.
  Ha valaki ezt sokallja akkor elmegy a krumplis céghez és megveszi ott alapáron.
  Aztán meg ha ráér kiszámolja,hogy ez így olcsóbb volt e. /idő+benzin+sorbanállás+ragasztás+levakarás/ :W

  >vizslát mindenkinek<>Samsung Galaxy A6+>

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Nem vitatom. Sőt. Akár ki is lehet kerülni a sztrádát... :W

  Amiért morgunk, az információs társadalom hazai állapota. Igazán megtehetné az állam (ÁAK, GKM), hogy támogatja az elektronikus szolgáltatásokat, jelen esetben úgy, hogy a net/sms alapú autópálya díjfizetést olcsóbbá teszi. Elvégre az e-kereskedelem fejlesztése egy kiemelt eu-s szempont, ráadásul ez is a Kóka tárcájához tartozik.

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

 • vizslakutya

  senior tag

  Nem egészen így van.
  Az Állam az ne támogasson lusta embereket /mint én is /akik nem szívesen mennek el megvenni a matricát,hanem inkább minimális költségért, inkább otthon a jó meleg szobából akarják rendezni a vásárlást.
  Tudniillik az Állam az nem a saját pénzét költi el ,hanem sajna a MI pénzünket,mivel az Állam nem termel pénzt,hanem amit MI beperkálunk azt jól vagy rosszul elosztja.
  Szvsz ez nem klasszikus E kereskedelem,hanem egy egyszerű kényelmi szolgáltatás,amit aki igénybe vesz az fizesse is meg.

  >vizslát mindenkinek<>Samsung Galaxy A6+>

 • dabadab

  titán

  Milyen tamogatasrol beszelsz?
  Itt arrol lenne szo, hogy a MI penzunket sporoljuk azzal, hogy nem az inherensen draga matricat hasznaljuk, hanem az olcso elektronikus modszert.
  Egyebkent meg ez az igazi e-kereskedelem, nem az, hogy az Amazonon megrendelsz egy konyvet, amit kihoz a posta.

  [Szerkesztve]

  DRM is theft

 • vizslakutya

  senior tag

  A kereskedő és a szolgáltató az nem ugyanaz.
  Ha a könyvet megrendeled azt a kereskedőnél teszed,itt pedig egy szolgáltatást veszel igénybe.
  A könyv az a tulajdonodban marad,míg a pályát csak bizonyos ideig veheted igénybe,tehát fizetsz a szolgáltatásért.
  Az alapkérdésben tér el a véleményünk,ezt a szolgáltatást nem az Állam ill annak valamelyik egysége biztosítja,hanem egy Magáncég.Logikus,hogy mindezt haszon reményében teszi.Ezért kér egy kis pénzt.
  Egyáltalán mi a problémátok a dologgal?Így működik a piac.
  Amit tik szeretnétek ,az ellentmond a piacgazdaságnak.
  Ez egy szolgáltatás amit aki igénybe vesz az fizesse meg.
  Ahol lakom lehet mobillal parkolást fizetni.Rendszeresen azt veszem igénybe,mert nincs kedvem elmenni jegyet venni,tépegetni,meg figyelni,hogy le ne járjon.Kerül két SMS be és a részemről le van tudva.Egyszer sem gondoltam arra,hogy ez milyen disznóság,hogy két SMS be kerül +ként a dolog.
  Sőt örülök neki,hogy így is lehet,mert amióta ez működik egyszer sem büntiztek meg az ellenőrök.Mivel sokszor nem végzek addigra mire letelik az időm.Így nincs gond mert dobok egy újabb SMS t,és újra indul a vekker.Ja,hogy ez pénzbe kerül?Ilyen az élet.

  >vizslát mindenkinek<>Samsung Galaxy A6+>

 • dabadab

  titán

  Szinten PPO-s? :)
  Egyebkent szerinted a benzinkutak nem magancegek? Dehogynem. Ott megsem kell plusz szaz forintot fizetni, pedig ott azonkivul, hogy beraknak az elektronikus rendszerbe, meg egy matricat is kapsz. Ezt mivel magyarazod?

  DRM is theft

 • vizslakutya

  senior tag

  Nem PPO s,hanem T-mobilos.

  A benzinkút is magáncég csak ők akkor kezdték az árúsítást amikor indult a rendszer.
  Természetes,hogy egy új szereplőnek nem mindig biztosítják azokat a feltételeket amiket a régieknek igen.A kibocsátó szíve joga eldönteni,hogy kinek milyen jutalékért engedi árulni.Nyilván a kutak alacsonyabb áron kapják meg és a különbség a hasznuk.Azt azért gondolom észrevetted,hogy nem mindegyik kúthálózat árulja a matricát.Tehát ott sem voltak egyenlőek a feltételek és volt amelyiknek nem érte meg vele foglalkozni.

  >vizslát mindenkinek<>Samsung Galaxy A6+>

 • dabadab

  titán

  ''A kibocsátó szíve joga eldönteni,hogy kinek milyen jutalékért engedi árulni.''

  Na, pont ez az, ami nem stimmel. Nem magancegrol van szo, hanem az allamrol, az meg ne csokoskodjon senkivel (a te szavaiddal elve: ne tamogassa a benzinkutnal vasarlokat).

  [Szerkesztve]

  DRM is theft

 • vizslakutya

  senior tag

  Bocsi,de az állam az csak 40 % ban van benne ,tehát kissebbségi tulajdonos.
  Most szándékozik megvásárolni a fenmaradó 60 % kot.

  >vizslát mindenkinek<>Samsung Galaxy A6+>

 • luciferc

  őstag

  Van valami fejlemény?

  amúgy nem teljesen értem az ÁAK-t. azt írod: ''Az ÁAK nem tud mit csinálni, neki rendeletileg ennyiért kell adni a matricáját, mégha az virtuális is.''
  Szerintem senki nem akarja olcsóbban venni a matricát. annyi amennyit a rendelet előír. Pusztán annyi kellene, hogy az ÁAK a matrica árából a matrica gyártás, szállítás, benzikút jutalék stb helyett a PPO jutalékát fizesse ki. És még így is jobban járna, több maradna neki. Ehhez kell rendeletmódosítás?? így most az ÁAK zsebreteszi a matrica gyártási költségét is, miközben nem gyártat. én is szeretnék ilyen bizniszt.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • honda 1993

  senior tag

  Sziasztok.
  Én Budapest és Vác közt lakok, ha csak vácra és néha Budapestre megyek kocsival akkor mennyi lesz a matrica?

  Az m2-esen közlekednék.

  XD alias IKSZDé

Hozzászólok Aktív témák