Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
#64791808 #54 üzenetére
Nem tudom, szerintem egyszerűbb minél több bontatlan dobozt eladni, berhelés nélkül, mint mindegyikkel trükközni, hogy egy ezressel pluszba át tudd verni a usert. Nem tudom elképzelni, hogy ezerszámra adják el a legkülönfélébb módon patkolt gépeket - egyszerűen nincs ennyi bontott, visszahozott, beleturkált gép, pláne ha csak új gépeket árulsz, tehát nem lehet bármilyen használt dzsunkát a polcra tenni. Pusztán az értékesítési volumenből tippelve a legtöbb usernek vadiúj gép jut, amivel ilyen probléma nem állhat fenn. Emellett ott vannak a problémás esetek, ami ha elenyésző százalékot veszünk, akkor is többszáz esetre rúghat egy jelentős forgalmú üzlet esetén.
A kékfényes sztorit előhozni pedig nem túl szerencsés, pont hogy semmit nem mondott - pedig meg lett volna a lehetőségük, hogy egy korrekt beszámolót csináljanak. Szerintem borzalmasra sikeredett, az átlag aktívfókuszos tudósítás messze lepipálja.
Nem tisztem védeni a nb.hu-t, nem szorulnak rá, ill. eddig ahogy láttam, meg tudják védeni magukat, ill. beismerik, ha melléfogtak. Ellenben ne vagdalkozzunk általánosításokkal - maradjunk meg a saját tapasztalatok közlésénél (''velem inkorrekt volt XY''). A nevezett kékfényes esetről is később kiderült, nem pontosan úgy volt, ahogy a felháborodott user elsőre beállította - a barátom ismerősének történetei pedig pláne torzulhatnak. -
biker
nagyúr
válasz
#64791808 #55 üzenetére
jól, van, igazad van.
át is áraztatom holnap a raktárkészletet, hogy minden ár úgy szerepeljen:
ár+körny.véd.járulék+elektr.újrahasznosítási díj+kiszállítás+áfa
elvégre mindenki tud számolni, és mindenki aki fóliát vesz, tudja, mi hány százalék.
1: magánember, bemegy a boltba, eleve a bruttót várja, akár írásban, akár szóban, és nem fogok ''bocs''-al kezdeni semmi mondatot, ha nem én hibázok. alapvető elvárás, hogy amit kérdeznek, arra válaszoljanak.
2: ha ezek után beszólnak, akkor nehogy meghunyászkodjak már, kérlek. mire föl? -
törölt tag
válasz
viharhozo #60 üzenetére
az, hogy egy számtech kereskedő cégnél sok a céges vásárló, míg az ábécében nem íratsz számlát egy kiló kenyérről és két liter tejről.
továbbá én egy szóval nem mondtam, hogy a jó, ha a nettót mondják, én azt mondtam, ilyenkor az a jó, ha mindkettőt, aztán a vevő eldönti, melyik a jó neki.
Aztán pedig nem az áfa nélküli vásárlásról volt szó, hanem arról, hogy melyik árat mondja az értékesítő.
Valamint nem azt kritizáltam, hogy mért nem jó bikernek a nettó ár, hanem azt, hogy nem kell azonnal fogkiveréssel meg káromkodással előjönni, ha az eladó nem bruttó árat mond.
És végül: részemről itt a vita be van fejezve, mert nem érvelek olyanok ellen, akik nem akarják érteni, amit mondok, és nem képesek kilépni a saját élethelyzetükből. -
viharhozo
addikt
válasz
#64791808 #50 üzenetére
Idézném egyik üzeltkötő kollégánkat: ''Drága uram, áfás ár az ábécében van...''
Mi van? Ha egyszer maganszemely vagyok, nekem mindketto egy kiskereskedelmi egyseg. Miert van az, h a sarki boltban senki nem kerdezi meg, lehetne-e afa nelkul venni a kenyeret meg a kolat? Mi a kulonbseg a ket ertekesites kozott?
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
Igen. Ez volt az a hírdetés amin én is nagyon kiakadtam. Ennél gusztustalanabb hírdetés a világon nincs. Barátnőmnek akartunk notit venni, ki is néztem ezt, és amikor ugye azokat a rohadt apróbetűs részeket elolvastam azt hittem hanyat b@5z0m magam. Hihetetlen, hogy ekkora mocskot hogy lehet kiragasztani
-
lesaux
veterán
Nemrég az utcán többször is láttam egy óriásplakátot, notebookot hirdetett 111.111 Ft-ért. Aztán kiderült, hogy igazából 171 ezer Ft, csak a Sulinet-buli miatt jövőre visszajön 60 ezer. Ennél ocsmányabb reklámot az idén még nem láttam, egy időben le is akartam fényképezni és berakni a fórumba, hogy kipanaszkodjam magam, csak aztán nem volt rá alkalom. (Igen, tudom, a sztori az előző oldalon is le van írva, de azért megemlítettem én is, így kerek a hsz.).
Most már tudom, hogy a notebook.hu reklámja, és figyelembe véve az előbbi, biker által említett infót, miszerint a Magyar Köztársaság területén fogyasztói forgalomba hozott áru és szolgáltatás áraként a fogyasztói forgalomban fizetendő árat kell feltüntetni, két dolgot tudok elmondani.
1. megérdemelték
2. kevés -
törölt tag
álljon meg a menet. szó nem volt árak feltűntetéséről, arra ott az árlista, ennyi erővel válaszolhatná a kolléga, hogy nem látsz, majom, ott a lista! és mégsem teszi.
arról volt szó pajtás, hogy te bemész egy marhanagy számtech szaküzletbe, megkérdezed, hogy valami mibe kerül, majd személyed elleni erőszakos támadásnak veszed, hogy az a geci nettóban meri megmondani az árat.
ugyebár sokkal egyszerűbb bunkónak lenni, mint rákérdezni, hogy ''bocs, a bruttót mondd''
tudod mit?
nem érvelek tovább, igazad van!így kell csinálni! dögöljön meg mindenki, aki feltételezi rólad, hogy tudsz számolni!
szánalmas. -
törölt tag
Amit írtam, az radikális, nem vitatom, de mondom: ha valaki mutat 7 tökéletesen elégedett usert, akik ott vásároltak, és nem azért elégedettek, mert nem értenek a géphez, és ''biztos jól van úgy'' hitben élnek, akkor azonnal megváltozik a véleményem.
De akivel eddig én találkoztam, az csak rosszat mondott a notebook.hu-ról.
Kékfényt néztél? Ha a fele igaz, akkor is sok. A mi gépünk is a notebbok.hu-tól van, olyan processzorral érkezett a gép, ami benne sem lehetne. Mikor szóvá tettem, nekem estek, aztán halkan megkérdeztem, hogy el akar menni mindenki még ma szabadságra? Mutattam egy-két igazolványt, és akkor nagy rutinnal kicserélték.
Megjegyzem, hogy arra a gépre is fel volt rakva az XP, az Office, és egy csomó program, 3dmark2005, pedig a géphez semmi szoftver nem járt volna.
Úgyhogy értem én, hogy csúnya dolog leinkorrektezni egy céget, dehát akkor lássuk azt az ellenpéldát!
Másfelől nincsenek rászorulva a bepalizásra? Naponta 30-40 üzletet csinálnak, az havi szinten alsó hangon 500 bolt. Ha mindegyiken csak egy ötezrest szednek össze, az két és fél millió forint egy hónapban. Mire nincsenek rászorulva? -
karib
addikt
válasz
#64791808 #48 üzenetére
Elég érdekes kirohanás, de alá is lehetne támasztani valamivel, hogy a nb.hu inkorrekt cég. Ahogy elismerték, ők is tévednek - de ha eladsz párezer (vagy több) notebookot évente, a legjobb szándék mellett sem lehet mindenki elégedett. Ez persze nem mentség a hibára és annak adott esetben nem megfelelő kezelésére.
Másfelől pedig nem látom, hogy rá lennének szorulva, hogy használt vackokkal verjék át a mit sem sejtő vásárlót - gyorsabban pörög annál az üzlet. Ez már nem egy fusizós számtech bt, ahol egyesével kell bepalizni a vevőket
Mindettől függetlenül a jogos kritika helyénvaló, de az eddig látott-hallott esetekben hogy-hogy nem végül mégis árnyaltabb volt a helyzet, mint amit a hőzöngő user állított.
Sajnos Magyarországon nem csak a kereskedők, hanem a vásárlók sem angyalok, és a védekezési mechanizmusok néha (vagy éppen sokszor) a normális egyedeken csattannak. -
biker
nagyúr
egyelőre a törvény ez:
Az ár feltüntetése
14. § (1) Az áru fogyasztói forgalombahozatalakor a forgalmazó köteles - külön jogszabályban meghatározottak szerint - a fogyasztót írásban tájékoztatni az eladási árról és az egységárról, illetve a szolgáltatás díjáról.
(2) Az eladási árat, az egységárat és a szolgáltatás díját a Magyar Köztársaság területén érvényes fizetőeszköz szerint meghatározva, egyértelműen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan kell feltüntetni.
(3) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói forgalomba hozott áru és szolgáltatás áraként a fogyasztói forgalomban fizetendő árat kell feltüntetni.
(4) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén az áru eladási árán, vagy a szolgáltatás díján a feltüntetett legalacsonyabb eladási árat vagy szolgáltatási díjat kell érteni.
(5) Az árcímke nem takarhatja el az egyedi csomagoláson jogszabály kötelező előírása szerint elhelyezett fogyasztói tájékoztatót.
---
ha nagyon szőrözünk, akkor a nagykerekben is bruttó árat kéne feltüntetni, mert a forgalomban fizetett ár az +áfa, mert a kasszánál +áfával fizetsz, majd később csinálsz vele amit akarsz -
biker
nagyúr
válasz
#64791808 #50 üzenetére
az üzletkötőtöknek
a: foga
b: sikeres üzlete
nem lenne, ha benyögne egy ilyet nekem, mikor besétálok egy BOLTBA, nem nagykerbe, raktárházba, depoba, hanem egy kb....tt boltba.
Tudom, hogy ma mindenki azzal poénkodik, hogy kisguci bt nevére vásárol, majd elszámoltat, de amig az egy BOLT, ahova bemegyek, nem nagyker, addig kérem, kezeljenek VEVŐKÉNT.
Majd a metroban, vagy máshol nem aggályoskodok.
érdekes, én meg tudom különböztetni azt, mikor kell nettó és mikor bruttó árat kiadnom, akkor ez mástól is elvárható lenne. -
törölt tag
Amit írtál, abban szerintem csak részben van igazad. Ugyanis egy céget, ha vásárol, a bruttó ár nem érdekli. Mivel neki oda van írva mindkettő, ezért a dolog úgy korrekt, ha elnyögi, hogy netto 100 bruttó 125 forint, aztán te eldöntöd, melyik kell.
Amelyik cég nem kifejezetten csak magánszemélynek ad el dolgokat, hanem sok olyannak, aki az áfakörben benne van, az használhatja a nettót.
Sőt, mégegy érv: neked, mint magánszemélynek az x forintot bruttósítani matematikailag jóval egyszerűbb, mint a bruttót nettósítani! Mert 20%-ot hozzácsapsz, de ha le kell vonnod 16,7-et...
Szal lehet anyázni meg faszozni, de semmi csodálkoznivalót nem találok abban, ha lebüdösparasztoznak, azután, hogy egy ''bruttóban, lécci'' hozzászólás helyett beszólsz.
Idézném egyik üzeltkötő kollégánkat: ''Drága uram, áfás ár az ábécében van...'' -
törölt tag
1., ez itt a prohardver. vagy az it.news, mert tudomásom szerint közös a fórumadatbázis.
Elloptak? Ki vóóót az? Bubo cupropenis? (gy.k. rézfaszú bagoly)
2., függetlenül attól, hogy peterkeT mod vagy sem, neki van igaza. Lehet, hogy van logikád, de hogy magyarul nem értessz...
3., Moderátort leosztani? Merész. Kétszer egymás után? Vakmerő -
törölt tag
Drágáim!
1., Azt hiszem, hogy abban azért megegyezhetünk: a notebook.hu-nak már kijárt némi büntetés. Elég unkorrekt cég.
2., A büntetés jogos is volt, félrevezették a vásárlókat.
3., Az egy teljesen más kérdés, hogy inkább a használt notik újként eladásáért és a garanciális ügyintézések színvonaláért kellett volna bírságolni, de az egy nehezen támadható felület jogi szempontból. EZ meg nem. Nem lennék meglepve, ha a háttérben nem erről lett volna szó.
4., A GVH-ról annyit érdemes tudni, hogy ők sem az atyaúristenek, és aki ezt hiszi, tévedésben van. Európa legnagyobb telekommunikációs társaságával például nem húz újat, mert nem teheti meg. Aki erre mondja, hogy dehát mértnem, mert a jog és az izé... Nézzük meg a Keresztapa trillógiát, és merítsünk ihletet. Nnna.
5., Nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy magyarországon a garanciális ügyintézések színvonala csak a számítástechnika terén alacsony. Nagy tévedés! Veszel kocsit, és dupláját fogyasztja, mint a katalógusadat? Hááát, hibahatáron belül van, meg gyorsan tetszik menni. Ha megbaszod, se lesz semmi. Apám kocsiját másfél éven át a szervízbe hordtuk, két hét itthon, két hét szervíz felosztásban, vadonatúj autó volt. Egy év pereskedés után az amortizációt levonva a kocsi árát náluk levásárolhattuk, és kaptunk egy levelet a VW-től (Porsche Buda), hogy a továbbiakban nem óhajtanak minket kiszolgálni. Nesze. Az országban minimális szinten működik a fogyasztóvédelem. Ugyanis az ország hagyja a cégeknek, multiknak, hogy ''a vevő van értem'' látásmóddal éljenek. Ilyen sehol máshol nincs.
6., A vásárlók félretájékoztatása témakör mindenki előtt nyitva áll, aki egy ilyen outlet értékesítési rendszert hoz létre, annak ezt illik tudni. Ha nem tudta, akkor ez volt a tanulópénz. Ha tudta, akkor meg így járt.
7., A bűvös hetes. Ha hét felhasználóról tudomást szerzek, akik a notebook.hu-n vásároltak laptopot, és egy évet ment legalább bármiféle hozzányúlás nélkül és soha semmi gond nem volt vele, majd akkor elgondolkodok újra a kérdésen. Addig úgy gondolom a notebook.hu örüljön, hogy ilyen olcsón megúszta. -
mikk2000
őstag
válasz
parandroid #44 üzenetére
Szia!
Először is én nem jöttem ide, hanem elloptak. Ti. én a prohardveren vagyok regisztrálva régóta, de hipp-hopp érdekes hogy itt is megjelentem.
Te kötöttél belém ez a helyzet, hiába magyarázkodsz körbe-körbe. Az hogy nincs logikád az a te bajod. -
karib
addikt
Egyrészt: a nettó-bruttó trükköt tudtommal azok tudják büntetlenül eljátszani, akik nagykerként is értékesítenek, ugyanis ott megengedett csak a nettó ár feltüntetése. Lásd pl. Metro, de ezt a kiskaput többen is kihasználják. Mások meg csak tesznek a szabályozásra
Másrészt: a Renew egy elég bonyolult dolog, de igazából érthető a HP részéről, a méretgazdaságosság ezt diktálja. Nem tökölnek minden egyes visszajövő notebookkal, hogy vajon el lehet-e még sütni újként, ha csak belerakunk egy hiányzó modem kábelt vagy kicseréljük a dobozát. Ha valami hibás, visszajött (és ilyen sok van, millióféle okból), bumm, megy a Renew programba. Plusz valszeg az eladhatatlan készletek is itt landolnak. A nagy Renew gépezet meg realtíve gazdaságosan tud üzemelni, fel vannak készülve mindenféle esetre. Rendberakják a gépeket, osztályozzák őket, aztán bagóért kiszórják, így a HP minimalizálja a veszteségeit, a kereskedő és a fogyasztó pedig alapvetően jó boltot tud csinálni. Cserébe szűkebb a választék és a szolgáltatások köre is korlátozott - ezek nem ''igazi'' HP termékek, pl. mások a garanciális feltételek, szoftverkörítés, stb. Valamit valamiért, érthető módon. Ezért nem él a világgar, nem lehet garbővítést venni, illetve ezért jelenhetnek meg olyan termékek is a Renew kínálatban, amik pl. hivatalosan nem is voltak itthon forgalomban, akár külföldi billentyűzettel stb.
Lehet azon lovagolni, hogy melyik kifejezés mit jelent, de igazából szerintem fel lett fújva ez a téma. Azt hiszem, elég világosan le vannak írva a különféle kategóriák, lehet tájékozódni. Ha az bronz nem elég kifejező, akkor az ezüst sem az - akkor kössünk ebbe bele, hogy legyen átlátható az elnevezés.
Ez van, ha elég nagyra nősz, beléd fognak kötni. Azért nem féltem a cégetMeg ahogy mondják, a negatív reklám is reklám...
-
parandroid
félisten
Csiga írta: ''Tehát ha léteznek tömeggyilkosok, akkor a szimpla kis csalókat már ne is büntessük?''
Te írtad: ''Szóval azt mondod ha mész az utcán és agyonszúrnak, vagy kiirtják a családodat, akkor az elkövetőt ne büntessék meg, de ha a villamoson kilopják a tárcádat, na azt az illetőt igen?''
Csiga hozzászólásában a feltett kérdés értelmezése úgy hangzik, más szavakkal, hogy attól, hogy a nagyban bűnözőket megbüntetjük, a kisebb bűnök elkövetőit is szükséges büntetni. A te visszakérdezésed ennek az ellenkezőjére utal, azaz azt furcsállod, hogy ha a kisebb bűnök elkövetői büntethetők, akkor a komolyabb bűntényeké miért nem?
És még valami, függetlenül a hozzászólásod tartalmától, és attól, hogy moderátorként osztottál le (azaz akkor is rádszólnék, ha bárki más hozzászólására reagálsz ilyen stílusban - mint ahogy meg is tetted): ennek a hangnemnek itt nincs helye. Légy szíves, változtass rajta nagyon gyorsan, ha csak kötekedni jársz ide, akkor jobb, ha mielőbb elbúcsúzunk.
p -
mikk2000
őstag
válasz
parandroid #16 üzenetére
Hm.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
-
mikk2000
őstag
válasz
parandroid #16 üzenetére
Szia kedves moderátor, attól hogy moderátor vagy még nincs feltétlenül igazad is. Tehát vagy hozz fel valami értelmes érvet, vagy halgass. Az nem érv, hogy olvassam el újra azt, amire válaszoltam. Szóval kapd össze magad.
-
tomcs
őstag
notit 2-3 ev garral szokas venni. 3 honap amit ezekre adnak az nevetsegesen keves, 1 komolyabb javitas garancia nelkul meg boven minuszba viszi az egesz arelonyet.
raadasul (megkerdeztem) ezekre a renew cuccokra nem is vehetsz fizetos garanciabovitest. ha olyan nagyon kifogastalan lenne mind akkor miert nem...
elhiszem hogy lehet ezzel jo vetelt csinalni de nagyon rosszat is. osszessegeben szerintem nem eri meg
mod: renew alatt azt ertettem amit asis-kent arulnak.... renew tenyleg az ujracsomagolt kategoria. csak az - amikor en neztem - ritka volt mint a feher kola, mindenutt csak asis gepek voltak
[Szerkesztve] -
Én nem olvastam itt renew kifejezést, de:
A RENEW (REMARKETED) besorolású termékek jogilag újak, rendelkeznek a hp 1, 2, vagy 3 éves nemzetközi garanciájával és támogatásával, valamint a Microsoft valamely operációs rendszerének szoftverlicenszével. Ezek a termékek vagy beragadt készlet, vagy meghiúsult üzlet miatt váltak a program részévé, illetve el.fordul, hogy bemutató/minta darabok voltak, vagy éppen kifutott konfigurációk/modellek. Továbbá szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a HP-Magyarország által még nem forgalmazott termékek (összes pavilion, illetve néhány presario típus) világ-garanciája és támogatása hazánkban jelenleg sajnos nem érvényes.
Az ASIS besorolású termékek jogilag használtak, nem rendelkeznek a hp 1, 2, vagy 3 éves nemzetközi garanciájával és támogatásával, valamint a Microsoft valamely operációs rendszerének szoftverlicenszével sem. Ezek a termékek vagy beszámításos, vagy visszavásárlásos üzlet miatt váltak a program részévé, illetve el.fordul, hogy garanciális esetek, vagy cseregépek voltak. A hp minden ASIS kategóriájú gépet az újraértékesítés előtt letesztelt és ha szükségesnek látta tökéletesen felújított.
Vagyis az én értelmezésem szerint ASIS kategóriájú termékekről esik itt szó.
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
háát,
1: 111111: rém gusztustalan volt, hánytam is tőle mikor elolvastam a részleteket...
2: javított, igenis MEG KELL MONDJÁK, javított vagy nem. és legyen jogom eldönteni ennek teljes tudatával, hogy kell-e ezek után.
és meg kell az ilyet valahol fogni, mert már az rém gusztustalan, hogy nettó árat írnak, írjon a METRO nyugodtan nettót, mert az a bolt nem magánszemélyek részére árusít.
De számtech boltban (mert máshol mindenhol bruttó ár van) mindíg megfordul az ideg bennem, és mikor én megkérdezem egy boltban, ''mennyibe kerül'' és benyögnek egy ''... + áfa'' árat, akkor én rém kultúráltan azzal szoktam válaszolni:
''Neked a sarki vegyesben a kenyeret úgy adják hogy 150+áfa?''
''nem, persze''
''Akkor ki a f...at érdekli mennyi + mennyi x akármennyi? he??? az ÁRAT kérdeztem kiskö..ög''
hozzá kell tegyem, ezek után mindíg én vagyok a büdös paraszt, de nem érdekel...
mert mondjatok már mégegy olyan terméket, ahol nettó ár van kiírva, és kiskereskedelmi értékesítésről van szó.
NINCS más. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Jim Tonic #23 üzenetére
''Elég jelentős eltérés lehet egy új és egy használt noti között, mivel még mindig rengeteg a mozgó/kopó alkatrész: HDD, ODD, hűtés, stb.''
Ez igaz, de én a renewzott (remanufactured) cuccot azért nem venném egy kalap alá egy használt cuccal, tekintve hogy újratesztelt, teljesen újszerű állapotba hozott cucc, tehát túlzásnak tartanám megkövetelni, hogy használtként adják el... -
tomcs
őstag
valahol mashol mar emlitettem, egyaltalan nem biztos hogy a tonkrement alkatresz a hibas. lasd pl. taphiba. kicserelik amit hazavagott, majd azt 1 honap utan ugyanugy hazavagja.
ezert szerintem joval nagyobb kockazat javitott cuccot venni, mert engem se zavarna ha mondjuk vmivel olcsobban megkapok vmit, aminek osszekoszolodott/tonkrement a csomagolasa es beraktak egy barna dobozba vagy mittudomen. de javitott cucc nekem sem kene. -
Sanya
nagyúr
nagyon helyes, csak kevésnek tartom a büntetést
-
L3zl13
nagyúr
-
én eddig egy embert nem láttam, hogy késsel/fegyverrel fenyegették, hogy a notebook.hu-nál vásároljon.
Na ez hogy a francba jön ide?
Elég jelentős eltérés lehet egy új és egy használt noti között, mivel még mindig rengeteg a mozgó/kopó alkatrész: HDD, ODD, hűtés, stb.
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
az eredeti kifejezések pont annyit mondanak az átlag usernek, mint az arany bronz stb...
szvsz azért jelentős különbség van a javított/átcsoportosított cuccok között...
(pl az átcsoportosított lehet hibás)
a T-onlájn is megérdemelné a notebook.hu-hoz hasonló nem forgalomfüggetlen büntetést, a korlátlan hazugságaiért. -
sbazsi
veterán
ha nem tünt volna fel, az informatikában mindenki netto árakkal hírdet.
ezt nem tudom miért baj.
én eddig egy embert nem láttam, hogy késsel/fegyverrel fenyegették, hogy a notebook.hu-nál vásároljon.
nem látok jelentős különbséget egy zsír új noti, és egy javított között (hacsak nincs valami karcolás/sérülés rajta). Bár ha autot vesz az ember, akkor is más feeling amikor eléri a km-számláló az 1 km-t.
Na meg az újautoszagról ne feledkezzünk meg
mindazonáltal egy ''javított notebook'' matrica valóban mehetett volna rá... -
L3zl13
nagyúr
Hááát nem teljesen értek egyet.
Abban igen, hogy fel kellett volna tüntetni, hogy remanufactured cuccról van szó, de használtként, vagy javítottként kiíírni az meg a ló másik fele lenne...
Most az a kérdés, hoyg ha oda van írva, hogy remanufactured vagy ahogy régebben a HP nevezte renew, akkor az mond-e valamit így a vásárlóknak. Szvsz nem. -
Bandus99
őstag
Sok mas ceg is alkalmazza a netto ar nagybetukkel brutto kis betukkel (lasd Metro) ezert nem lehet elitelni hiszen ott van az info.
A SEX dolgot is lehet latni sok mas cegnel. Sajnos ha apro betuvel de le van irva az igazsag nem tehetsz ellene semmit neked kell korultekintoen olvasni.
Egeszen addig lesz ez igy mig nem jon egy torveny ami szabalyozza ezeket a felteteleket is.
Nagyon latvanyos volt anno az is mikor Tv reklamokban gyogyszereknel el kellet mondani, a mellekhatasok kockazatok stb kezdetu szoveget. A torvenynek eleget teve elhadartak az egeszet erteni ugyan nem lehetett, de elmondtak teljesitettek amit kellet.
[Szerkesztve] -
A Notebook.hu-ra is lazán rá lehetne verni még egy pármilliós bírságot szintén tisztességtelen magatartás miatt. Az még a legkevesebb, amikor a nettó árral reklámoznak (noha egyértelmű, hogy a bruttó árnak legalább akkora betűvel kellene szerepelnie), de legutóbb 111.111 Ft-ért ígértek laptopot, amiről persze nagyítóval kiderült, hogy elvinni csak 171.111-ért tudod, mert beleszámolták a Sulinet Expressz 60 ezres adókedvezményét. A következő lépés az lesz, hogy még az adójóváírást, a szellemi alkotások adókedvezményét és a családi adókedvezményt is levonják az árból, aztán kijön, hogy negatív árba kerül a gép.
-
csiga997
őstag
válasz
I. Richard #9 üzenetére
Azért kell ráírni nagy betűkkel, mert az egy javított notebook. Ha bemész a használtautó-picra, akkor ott ki van írva nagy betűkkel, hogy ''Használtautó piac'' és innen mindenki tudja, hogy ott nem új autók vannak. Ha valaki bemegy a nótbúkhoz és ott az van kiírva, hogy ''bronz notebook'', akkor szerinted az emberek többsége mégis mire gondol?
-
I. Richard
senior tag
válasz
Jim Tonic #12 üzenetére
Hát hogyha ez a cégeknek törvényben meghatározott kötelezettsége, akkor nem vitás, büntetést érdemel a notebook.hu, de a büntetés mértéke nekem egy picit túlzottnak tűnik! Bár tény, hogy van visszatartóereje! Akkora hülye a notebook.hu sem lehet, hogy ezek után újból elmulassza tájékoztatási kötelezettségét
A macskás példánál lefelejtettem egy szájlit, természetesen nem egy kategória a két eset -
válasz
I. Richard #9 üzenetére
A legtöbb ember nem ért hozzá, minek mi az ára. Arról köteles vagy tájékoztatni. A macska szárítása a mikrosűtőben hasonló példa, de ehhez képest nagyon elrugaszkodott.
-
Kraptor
őstag
''Erre fel a GVH 3 millió forintra bünteti ezt a kis cégecskét.''
Azért nem olyan kicsi azMondjuk az tény, hogy a nagyobbakat jobban meglehetne büntetni és meg is kellene de keményebben. Pl Tré onlányt én milliárdokra büntettem volna a nem korlátos hazugságuk miatt. De sajna ez mindig így van itt Mon, hogy a kicsit szívják meg míg a nagyok csak röhögnek a markukba.
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
I. Richard #9 üzenetére
kb. olyan mintha a Glare Type meg Christal Bright kijelző miatt megbüntetnének, mert nem írták le a pontos specifikációját...lol...
A Tonlány esetében nem félretájékoztatás ment hanem konkrétan hazugság... -
I. Richard
senior tag
Hát szvsz ez már kezd a ''ne szárítsd a macskát a mikrosütőben'' féle témává ''emelkedni''... Miért kell nagybetűkkel kiírni, hogy ez már javított nótbúk??? Aki kiad xszázezer forintot, az vehetné a fáradtságot, hogy megkérdi, hogy miért ilyen olcsó az a noti, amit vesz...
és akkor nem éri meglepetésként a tény, hogy a cucc, amit vesz már volt javítva.
Ettől függetlenül büntessenek csak, a tövény az törvény -
válasz
parandroid #2 üzenetére
''Miért nem inkább'' megközelítés helyett szerintem a ''miért csak'' lenne helyes. Vagyis nem kellene kihagyni a szórásból pl. a mistralt, camera kft.-t, stb. De ettől még megérdemli a notebook.hu.
-
csiga997
őstag
Tehát ha léteznek tömeggyilkosok, akkor a szimpla kis csalókat már ne is büntessük?
Itt egyértelműen a tájékoztatás elmulasztása volt a probléma, és nem az, hogy mit árultak. A HP gyakorlatával takarózás is melléduma: az ottani gyakorlat teljesen egyértelmű, már ők azt mondják, hogy ''mindössze'' az elnevezéseket változtatták meg azért az, hogy ''refurbushed'' kicsit többet mond, mint az, hogy ''bronz''. Nevezték volna ők is ''felújítottnak'' és akkor nem lett volna semmi. ''A vásárlók érdekében'' - na persze! -
mikk2000
őstag
Ez röhej.
Ha valaki vesz egy terméket, és az hibás, vért izzad mire el tudja intézni hogy azt megjavítsák.
Itt eleve olyan termékeket adnak, amikről kiderült hogy hibás, de ki lettek javítva. Feltehetően nagyobb odafigyeléssel lettek kijavítva, ráadásul pont emiatt az esetleges szériahibák el lettek hárítva, ha az volt a hiba oka. Tehát szvsz ez a termék ha jó áron adják, akkor igen megéri.
Erre fel a GVH 3 millió forintra bünteti ezt a kis cégecskét.
Kissé furcsa ezzel szemben, hogy a T Online céget, aki egyszerűen a korlátlan szó jelentését ignorálta, és megbélyegzett előfizetőket akik a beígértek szerint használták internetüket, ugyan elítélték, de összességében nulla, azaz nulla forintra büntették meg. Lehet hogy a GVH máshonnan akar pénzt összeszedni? -
dat
senior tag
Azért ez... elég lol. A GVH-nak nincs jobb dolga mint outlet-nem outlet dolgokba belekötni.
Ez a ''nagyobb valószínűség'' duma meg elég hogy is mondjam...vicces...
Ahogy Lali mondaná: ''Kell a pénz?...''
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
már elnézést, lehet én nem értek a számtech hez, de ha vmi nem volt jo a bronz cuccokban (pl 1 memória vidkari..stb) és azt kicserélték 1 másik tökéletesre akkor miért nagyobb a meghibásodásveszély? :S
#2 vel egyetértek -
parandroid
félisten
Gondolom enyhítésért mindenképpen érdemes fellebbezni.
Ami felmerült bennem a ügy kapcsán, amellett, hogy mindez vihar a biliben, és inkább ''nincs rajta sapka'' jellegű ítélet született, az az, hogy vajon miért nem azokra az üzletekre szállnak inkább rá, ahol a garanciaértelmezés fogalma már oly sok vihart kavart, illetve sok esetben hibás hardvereket forgalmaznak, és teszik mindezt azzal a bizonyos tenyérbemászó és bicskanyitogató arroganciával.
Szóval miért pont ez? Kinek volt útjában? Most kezdem megérteni a cég (értem ezalatt az ügyvezetőt magát) reakcióit a Kék fényes eset kapcsán. Mikor itt arról volt szó, ők közben javában benne voltak ebben a perben is...
p -
efi99
őstag
Teljes költői képzavar...
Új hozzászólás Aktív témák
it A Gazdasági Versenyhivatal szerint a fogyasztókat megtévesztő volt a kft. reklámja, a cég vezetője szerint a hivatal elnevezéseken lovagol.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Eredeti JBL Tour One M2 bluetooth fejhallgató
- Bowers & Wilkins PX8 James Bond limitált bluetooth fejhallgató
- Eredeti JBL Reflect Aero bluetooth fülhallgató
- Eladó Bontatlan! SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB
- Eladó ARCADE ATARI Gamestation Pro - RETRO játékkonzol 200+ beépített játékkal, ÚJ,bolti ár alatt!!
- Bomba ár! Acer Aspire E15 - Intel N2840 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 Sérült - i7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest