Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
Azért ez durva... Kiváncsi vagyok, mi lesz a következő lépés...
-
Agostino
addikt
Talán a legszomorúbb az egészben az, hogy ezek az emberek most qrvára büszkék magukra....
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
X@b3e
addikt
Ezek azért nálam köztörvényes bűnözők, több energiát kellene a felkutatásukba fektetni, nem csak az ftp-ket hajkurászni meg a usereket riogatni, hogy mi lesz, ha ezt meg azt letöltik
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
VladimirR
nagyúr
nem lehetne ezeket egesz egyszeruen pofanloni birdshot-tal?
btw a hirben szereplo kiterjedt halozat az gondolom zombigepek halozata - ezek ellen nem lehet tenni valamit szolgaltatoi oldalon? -
KrenAtesz
veterán
Ez hihetetlen. Sztem az ilyeneket vonat elé kell dobni. Az anyjukat
Amúgy a napi 5 spam nekem is megvan. Sajnos -
9CS
senior tag
Köpnék egyet. Alávaló bűnözők és hagyják őket terpeszkedni. Azokat a cégeket kéne megbüntetni akik ilyen levélben hirdetnek, talán kevesebben lennének.
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
AMD!4ever
őstag
Tényleg hihetetlen! ááá,virtuális maffia!
De én nemkapok egyetlen spemet se! mérvan ez? najó 1-2db két három hetente beakad.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
VladimirR
nagyúr
olyasmire gondoltam, mint amit egy-ket szolgaltato most is alkalmaz, csak a user vedelmeben
tvnetwork-os kabelnetemnel, mig az volt, pl kulon kerni kellett (tehat volt ra lehetoseg), ha azt akartam, hogy 1024 alatt legyen nyitva portom, mert alapertelmezeskent ezek el voltak rejtve a befele jovo forgalom elol
ugyanigy nem lehetne megoldani, hogy 25-os porton nem johet ki semmi az elofizeto geperol, hacsak nem o keri - kerni meg ugyis csak az fogja, aki ert hozza, az meg csak nem hagyja, hogy a gepebol zombit csinaljanak - atlagfelhasznalo az eletben nem fogja eszrevenni, hogy nem tud smtp-n kapcsolodni, csak a szolgaltato mailszerverehez
persze ez a megoldas lehet egyeseknek kenyelmetlen lenne (nekem is az volt anno, mert nem tudtam egybol kitenni netre a web es ftp szervert), de azokhoz kepest, akik gepet meg kellene vedeni, elenyeszo kisebbsegrol van szo szerintem
ha ezen mulna, en inkabb irogatnek kerelmeket a szolgaltatonak, hogy kezcsokkom, tessenek mar kinyitni a 25-os portot, mer' kell, minthogy kapjak napi x (mostanaban csak 1-2) db levelet
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
mint mondtam, a legtobb ember eszre sem venne
egesz addig, amig nem akartam ftp- es webszervert csinalni, nekem sem tunt fel, hogy mivan - akkor rakerdeztem, es mondtak, hogy 1024-ig minden tiltva van befele, ha kell, toltsem le, irjam meg, kuldjem el, kinyitjak (lusta voltam, inkabb attettem mas port-ra, de az mar mindegy) -
piqla
őstag
Hubaze, azert ez nem egyszeru, jol pofara estek a szekuritiesek
Szereted az állatokat?
-
9CS
senior tag
válasz
VladimirR #11 üzenetére
Persze, mert Te értesz hozzá. Aki nem ért, mégis valamiért használni akarja, Ők gondolom, inkább csapkodják az asztalt. Lehet nem, de sajnos nekem ez a tapasztalatom, hogy valamit lát másnál, hú az kell Neki is, azt, ha nem megy, akkor ez a vacak, az a vacak, de sosem Ő a tudatlan.
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
Jómagam DSL-el vagyook, de egyik ismerősnek kábelnete van, és mesélte hogy amikor a gépe vírusos volt és szépen terhelte a hálózatot, fogták és az 1megás netét 192K-ra korlátozták. Drasztikus megoldás, de hatásos, mert rögtön feltett egy vírusirtót.
-
VladimirR
nagyúr
mondj egy peldat arra, hogyolyasvalaki akar a szolgaltatoen kivul mas smtp szerverhez kapcsolodni, aki nem ert hozza
Tapsi: addig meg sem fordult a fejeben? (egyebkent ilyenkor (dos tamadas gyanu, tul nagy smtp forgalom, inkabb egy-az-egyben le kene vagni az illetot, es ertesiteni valami offline uton)
nem tudom, emlekeztek-e ra, de pl volt is belole balhe, mikor az axelero elerhetetlenne tette a cfos.de oldalt, mert a sok hibas(nak velt nem szabvagy) csogabol azt hittek, dos attack (aztan par oraval kesobb visszakapcsoltak, mikor kiderult, hogy azt megsem kellene)
miert nem lehet akkor ezt ''kicsiben'' is megcsinalni? (mondjuk imho legjobb a fentebb irt portzaras lenne, mint megelozes, nem pedig tuneti kezeles)
[Szerkesztve] -
Eperfa
tag
válasz
VladimirR #11 üzenetére
az elgondolás nem rossz, bár valóban kényelmetlen
viszont sajnos az kéne hozzá, hogy az összes szolgáltató tegyen ellene vmit (legalábbis az összes nagy, a világ midnen részén). akkor lenne hatása. csak sajnos mire ez emgvalósulna, valószínűleg már ezer más módon játszanák ki a dolgokat...
volt nem oylan rég egy f-protos cuccról is szó, ami vizsgálja a szolgáltatónál a forgalmat, és lekapcsolja a potential zombikat, persze azonis lehet vitatkozni... -
ragazzo
őstag
A cikkben olvasható, hogy vissza kell küldeni a spamot mert ezzel visszájára fordítjuk a folyamatot.De valahol meg azt olvastam, hogy pont ezzel bátorítjuk a spammert, hogy küldje nyugodtan a szemetet.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
Digital
addikt
Szerintem az egyik legrohadékabb dolog a világon a spam
Szerencsére rólam már lekoptak
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
VladimirR
nagyúr
igenam, csakhogy itt nem egy user-rol volt szo, hanem fel milliorol, ami mar eleg nagy levelmennyiseg, es mig altalaban valoban az a jellemzo, hogy nem valaszolnak, mert az csak igazolja, hogy olvassak a postafiokot, addig most hirtelen otszazezer felhasznalo kezdett irogatni a spammereknek
Digital: maskent is ellenorizheto, hogy megnezte-e az illeto a levelet
beleteszel pl egy kepet, amit a szerverrol hiv le, igy ha a kepet lekertek, tudni fogod, hogy ki olvastak a levelet, s kik nem - nekem pl emiiatt l;e van tiltva az outlook kifele meno forgalma a tuzfalban, csak a 11-es portot hasznalhatja (smtp-t meg sajatot hasznalok) -
Tyberius
aktív tag
válasz
VladimirR #24 üzenetére
Az outlook express már alapból tiltja az ilyen képek megjelenítését, ugyanígy a gmail webes felülete is.
Egyébként a gmailnek nagyon jó spamszűrője van, havi átlag 200 spamet kapok, és ebből havi átlag 1 van, ami nem kerül bele automatice a Spam mappábaÉs arra is használható, hogyha valamelyik website úgy gondolja, hogy a nála végzett regisztráció feljogosítja arra, hogy sz*rrá bombázzon a jobbnál jobb ajánlataival, akkor csak megnyomom a ''report spam'' gombot oszt jóvan... egy idő után a gmail megtanulja, mit nem szabad átengedni.
-
Tyberius
aktív tag
Addig, amíg csak néhány ember csinálja, addig nem ér semmit... csak röhögnek rajtunk, vagy meg sem kapják a levelet, ha hamisított a feladó (a világon a legegyszerűbb feladót hamisítani, Outlookból is meg lehet csinálni), és csak a levélben lévő linken érhető el valami dinamikus IP-re akasztott zugszerver.
-
Biaggio
őstag
Szívesen kipróbáltam volna a Blue Frogot, de már nem lehet. A Thunderbird beépített spamszűrője elég jól működik, de ez az egyszerű és hatásos módszer megdöbbentett. A spamben hirdetett oldalon a megrendelésre vagy visszajelzésre biztosított online űrlapban hagy rövid üzenetet, kérve a további spamek mellőzését, ez tuti
Bízom benne, hogy szegény kis Kék Béka sikerén/balsikerén felbuzdulva egy nagyobb szoftvercég hasonló típusú programot készít... -
james
aktív tag
''Szerintem nekünk is ezt kellene tenni.Visszaírni a dögöknek, és egyék meg amit főztek.''
Pontosan ezt kellene tenni! Nekik ugyanúgy spam a falsul kitöltött űrlap...zseniális. Ha már napi több ezret kapnak esetleg meggondolnák az egészet...világméretű mozgalomként pedig akár milliós nagyságrendben is bekaphatnák a ... Nálunk lévén van egy weboldalunk napi 100 felett jön, túl sok vesztenivaló így nincs...
Szóval hajrá, anti spam userek egyesüljetek! (ASU)
Új hozzászólás Aktív témák
it Saját módszereiket fordította a reklámlevélküldők ellen egy vállalkozás. A válaszcsapás nem késett sokat.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- GTA V
- Freemail
- Apple notebookok
- Facebook és Messenger
- Adobe Photoshop
- Milyen autót vegyek?
- Steam, GOG, EPIC Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest