Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Protezis

  őstag

  válasz shev7 #88 üzenetére

  Egy ceg erre nem alapozhat.

  https://epa.ms/senior-java-position

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz shev7 #88 üzenetére

  Te felelősséget vállalsz minden ismerősöd minden gépéért?
  A címek összegyűjtése alapvetően kétféle módon működik.
  1. ha valaki bekap egy email vírust, akkor a vírus összeszedi a levelező progijában és az internet explorer temporális állományaiban található összes email címet és elküldi egy központi adatbázisba. Ebben az esetben tehát ha te megadtad 10, általad megbízhatónak vélt barátodnak az email címedet, és a megadás oly módon történt, hogy ennek az outlookban nyoma van (pl. küldött neked levelet, küldtél neki levelet), akkor a címed publikussá válásának elkerüléséhez a saját gépedet és a 10 haverod által használt minden gépet is neked kell megvédened. Ez ugyebár nonszensz. Ha a 10 haverod közül csak egyetlen egy is küldött karácsonyi üdvözletet úgy, hogy a te címed a címzett vagy a cc sorokban szerepelt, akkor az összes címzett gépére is kikerült a te email címed. Magyarul a 10 haverod minden haverjának minden gépét kellene védened, hogy a címed ne kerüljön ki. Mondom, hogy nonszensz.
  Mert ha általad tök ismeretlen ember (pl. az egyik haverod üzleti partnere, akit ő felköszöntött karácsonykor) bekapott egy vírust, akkor a címednek annyi.
  Fentiek miatt nagyon sokszor nem igaz az, hogy csak az ismeri a címedet, akinek te adtad meg.
  2. találgatós módszer. Minden hónapban látok 80-100 ezer levelet legalább, amit yahoo.com-ra meg gmail-re meg hotmail-re küldenek, és láthatóan, tendenciózusan végigpróbálgatják az összes lehetséges email címet. Mert látok kimenni levelet aaaaaa@hotmail.com, aaaaab@hotmail.com, aaaaac@hotmail.com címzettel. Erre logikusan csak az az egy magyarázat va, hogy szisztematikusan találgatnak.

  Kevésbé hatásos, de néha működő megoldások:
  - weblapok keresése email címek után (gondolom te is kevésbé fontos email címről regisztráltál a prohardverre).
  - domain name rendszer átkutatása email címek után. én innen kapok spamet, mert az általam regisztrált domainek admin/tech kontaktjait rendszeresen spammelik, de annak a szabályzat miatt élő címnek kell lennie.

  Szóval kétségeim vannak.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés