Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sipi

  addikt

  válasz FTeR #43 üzenetére

  Félig vicc volt. :)
  Én úgy tekintek erre, mint egy technology preview-ra. Nézzétek, minimális melóval ezt lehet csinálni. Aki akar, segít, aki akar, fikáz.
  Ez nem egy kötelező dolog, senkinek sem fogják feldugni a hátsójába. Ha nem kell, nem használja. Ha kell, akkor is egyesével megadhatja, mit akar használni.
  Van benne pár dolog, ami nekem hasznos. Másoknak más lesz. És igen, ez így igaz, nem tudom, miért nem gondoltak erre régebben, hogy így kihasználják a videokártyát. (Egyébként a compiz nem csak ablakkezelő-effektező, hanem composit manager IS, pl. az átlátszóságért is felelős. És ezt is hardverből teszi - de a composit extensionnek ennél jóval több tudása van.)

  Amíg el nem dőlt örökre, volt windows-on, ismerem ezt a kis tweaket. Ismerem, nem rossz cucc, bár nem használtam. Az volt az érzésem, nem igazán hardverből kezelte az effektjeit, nekem elég lassú volt.

  Szóval: ez nem Win-Lin flame, háború. Ez egy bemutató, meg lehet nézni, mennyire tetszik a népnek, fejleszteni hozzá. (A compiz korlátlanul bővíthető pluginokkal, egy egyszerű keretrendszert ad hozzá.) Az, hogy ez először csak 2005-ben, Linux alatt bukkant fel, inkább másoknak szégyen. Annyira pofonegyszerű a dolog... (Egyébként a compiz jóval bonyolultabb annál, hog yitt néhány szóval le lehessen fikázni. Az alatta dolgozó Xorg, illetve xgl-xorg-server rendelkezik egy tonna eszközzel, amit eddig sokszor ki sem használtak. Emiatt nem hiszem, hogy más rendszerekre hasonlót meg lehet majd írni. Szerintem várható, hogy egyre több plugin jelenik majd meg, ami a mai X spéci dolgait használják ki.)

  Sipi

  Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Hozzászólok Aktív témák