- Rendszergazda topic
- Milyen routert?
- Összeállt az új streamingbirodalom, a Max
- Most már tényleg keményen lesújt a jelszómegosztókra a Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- DIGI kábel TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kivágtak egy darabot a Metából, Zuckerberg pedig folytatta a kirúgásokat
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
emailes támadás úristen. meneküljünk.
filtermax amúgyis lehúzta már nálam a rolót, annyira erőszakosan próbálták eladni magukat a cégnél. világosan megmondtuk tizenháromszor, hogy kösz, van megoldásunk, csak felhívtak kéthetente, hogy nade mégsenem? nem.
amúgy ha olyan fasza csávók, hogy felszólítgatnak mindenkit, akkor a saját rendszerükben mér nem tudnak rendesen spamszűrni? -
dpman
csendes tag
Nem csak ők panaszkodnak UPC-re...pld van pár szolgáltató aki letiltott UPC -s IP tartományt spam és különböző támadások miatt...
-
net84
őstag
viccesek...szvsz ez szimpla reklámfogás
anno axeleros (mai téjonylány) e-mail címem megadtam egy nyilt fórumba és utánna napi 10 spam volt a minimum...akkoriban az axelero nem volt hajlandó semit sem csinálni, mert nem terjedt ki az üzenetek szűrésére a ''jogköre''... akkoriban dühített, de mára beláttam, hogy nem is szeretném, hogy a szolgáltatóm szürje és ellenőrizze a mail-jeimet
Most az externetnél ha félév alatt 3 db jön, akkor sokat mondtam (igaz nem is adom ki akárhol az új címemet)...az isiscom-hoz akarták átcsábítani, de mára rájöttem, hogy nem bántam meg. A szolgáltató mail szervere ellenőrzi a levelet, csatolt indítható állomány esetén kicsapja a fájlt, tömörített állományba belenéz, ha titkosított vagy jelszavazott, akkor meg automatikusan kicsapja - na ilyen szolgáltató nem kell.
Ha valakit zavar a spam vagy a vírus, akkor tegyen ellene! lehet védekezniRead only...
-
1000101011
csendes tag
moonman, ha tudnál valamit is a 13szor ajánlgatott filtermax szolgáltatásairól, nem írnál zöldségeket a spamszűréséről. Minket is megkerestek, de megértették, hogy a saját rendszerünk megfelelő hatékonyságú.
Amiért sajátomnak tartom a témát, hogy én is fontolgattam jogi lépéseket az upc ellen, mivel többszöri kérésre sem foglalkoztak hasonló bejelentéseimmel, adatpontosítást igénylő válasz általában 1 hét múlva érkezik a levelekre.
A probléma a hulladék levélszűréssel pedig a következő: nemegyszer napi több tízezres számban érkeznek vírusos levelek a broadband.hu területéről szervereimre, a szűrőt jelentősen leterhelve a normál forgalom mellett, de ugyanez kisebb mértékben a t-online-ra is igaz. A szűrő az összest levelet blokkolja vagy eldobja már a kapcsolatot, de ez a teljesítményben is megmutatkozik, jelentősen lassul a levelezésünk, mert nem ilyen mértékű támadásokra van méretezve, hanem normális üzletmenetre.
Az upc megérdemel egy ilyen pert, mert nem foglalkozik érdemben a komoly problémát jelentő bejelentésekkel és nem foglalkozik a hálózatán belül zajló gyanús levélforgalommal sem. -
moonman
titán
válasz
1000101011 #9 üzenetére
valahogy nem emlékszem rád a tárgyalásokról...
-
1000101011
csendes tag
A filtermax impresszív és biztos jó valakinek, nekünk nem gazdaságos. A napokban iktattam a kukába a régi ajánlatokat, ezért már nem tudnám felidézni a konstrukciót, de emlékeim szerint egy havi filtermax előfizetésből vettem meg kb. az XWall-t, ami hasonlóan eredményesen fut.
Ez azonban semmit nem változtat azon a tényen, hogy az üzletmenetet jelentősen akadályozó tevékenység, mint a zombik kiiktatásának elmulasztása felróható az upc terhére.
Mint magánszemélyként chellot előfizető én sem tapasztalok semmilyen támadási többletet, de mint több száz fő céges levelezésért felelős személy, napi szinten blokkolok ip címeket az upc területéről, sajnos az egész tartományt nem iktathatom ki az üzleti kapcsolatok fenntartása érdekében. -
jerry311
nagyúr
Nem hinném, hogy a PC-ken üzemelő SMTP szerverek (legyen az az előfizető vagy vírus, trójai, akármi által telepített) ellen sok dolgot lehetne tenni...
Egy biztos, a chello SMTP szervereken van vírus és SPAM szűrés, amit ''küldés'' irányban nem lehet kikapcsolni.
Tehát ha valki ezeken keresztül SPAM-melget, akkor csak addig teheti, míg a szűrő ''betanulja'' az új SPAM jellemzőit vagy frissítik.
Én is tudok olyan SPAM listát, amiben a világ 99%-a ki van tiltva, mert a dinamikus IP-ket alapból blokkolja...
[Szerkesztve]League of Legends: spambox
-
moonman
titán
nemtom, szerintem a szolgáltató dolga, hogy szolgáltasson, nem hogy tiltogassa nekem a leveleimet.
ha bejelentem, hogy egy bizonyos chello-s címről rengeteg spam-et kapok, akkor nyilván kivizsgálják. -
dpman
csendes tag
Úgy gondolom a szolgáltató feladata, hogy valamilyen szinten rend legyen a szolgáltatási területén.
Ha bejelented akkor rohadtul nem vizsgálják ki, nem foglalkoznak vele. Ezzel kapcsolatban nem is értem miért verik a mellüket a spam szűréses levelező rendszerükre? Hiszen az igazi probléma ott van, amit már írtam is, hogy Ők nem sokat tesznek a szervereik, IP tartományaik biztonsága érdekében és nem sokat tesznek a spamelők, egyéb támadásokat elkövető IP-jű gépek ellen.
Viszont mások tesznek és ha egy cég a UPC hálózatán van, és éppen beleesik egy feketlistára tett IP tartományba, mert megelégelték a sok szemetet és terhelést, akkor az az adott cégnek igenis probléma, hogy néhány domain-re nem tud mailt küldeni, mert ott ki van tiltva....Sajnos ez tapasztalat, nem másoktól halott story.
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
Úgy érted, az ő neve volt az első magyarországon megvásárolt V.90-es modemrackről szóló számlán? Vagy ő állt ki elsőként a tévéhiradóban, hogy ''Megvilágosodtam, emberek! Vegyetek ti is V.90-es modemeket, mert az jó! Vesszen a Kflex meg az X2, és ezt én mondom nektek, jól jegyezzétek meg ezt az arcot!!!''?
Új hozzászólás Aktív témák
it A kábeles internetszolgáltató hazudott, amikor azt állította, hogy a filter:max hazudott, amikor azt állította...
- iPhone XS 64 gb GOLD
- Apple MacBook Pro 13" Retina 2015 eleje - i5 2,7 GHz/8GB DDR3/128GB SSD - karcmentes, gyönyörű
- LG 27GP850-B 27" 1440p 180 Hz G-Sync DCI-P3 98%
- Dell FullHd IPS érintős Ultrabook , core i5 4x2,7Ghz,SSD,jó akku, új töltő
- Medion FullHd IPS érintős Ultrabook , Intel N5000 Silver 4x2,7Ghz,DDR4 RAM,SSD,Extra jó akku,
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen