Hirdetés

 • luciferc

  őstag

  lehet, hogy bennem (is) van a hiba, de én nagyon úgy érzem, hogy ez az egész web2 egy üres kifejezés, vagy inkább bármivel kitölthető, és az egész csak (vagy legfőképp) arra jó, hogy az emberek újdonságokra (vagy inkább ''újdonságokra'' (sic!)) való fogékonyságát kihasználva terelje őket új ''szolgáltatások'' irányába. biztos az én ismeret hiányom is szerepet játszik benne, de nem látom, hogy mivel ad többet a web 2, mint az ''eddigi'' web. össze tudná ezt valaki foglalni? mi többletet nyújt a web2, amit az ''eddigi'' web nem tudott? szóval egyáltalán mi az a web2? mikor és mitől lesz egy site web2?

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • X-COM

  PH! nagyúr

  nem a site lesz web2, hanem az ún. ''2. generációs'' internet alapú szolgáltatások gyűjtőneve, közösségi oldalak (pl. iwiw), blog-ok, wiki-k...
  így nagyvonalakban.

  szal ez a web2 csak egy buzzword, amiről lehet jókat meetingelni, meg tanácsadni.

  Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

 • luciferc

  őstag

  jó, de tulajdonképpen egy site akkor web2-s lesz, ha ezeket a ''2. generációs'' szolgáltatásokat nyújtják. de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy én is úgy érzem, hogy ez egy töltelékszó, ami másra nem jó, minthogy máshoz nem értő emberkék ''tanácskozzanak'' valamiről, meg másoknak tanácsokat adjanak (ők is meglovagolják ezt a divatot), valamint hogy a web2 hypeot generáló cégek az ''újdonság'' varázsát kihasználva (minden elismerésem az övék) jól megszedjék magukat, aminek a végén néhány tényleg értelmes szolgáltatás maradhat. lásd dotkom lufi. ott is nagy hype, nagy konferenciák, aztán a vége néhány gazdag vállalkozó és a felhasználóknak is hasznos néhány szolgáltatás lett.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei