• cinemazealot

  PH! addikt

  LOGOUT blog (1)

  Ahogy Te is mondod, az OpenStreetMap főként egy adatbázis. Az adat, ami ingyen hozzáférhető, maga a böngészhető térkép-szolgáltatás nem. Az tehát nem működik olyan egyszerűen, hogy "szóljunk az online tartalom szolgáltatóknak, hogy Google Maps helyett ágyazzanak be OSM térképet", hacsak nem statikus képként megörökített, de saját szerverről letölthető médiaként adják azt közre.

  Ha viszont az interaktív változatot ágyazzák be, az kőkeményen ellenkezik az API felhasználási feltételekkel. Innen idézek:

  OpenStreetMap data is free for everyone to use. Our tile servers are not.

  Ha tehát saját interaktív OSM-alapú térképet szeretnél (akár önálló szolgáltatásként, akár beágyazva a weboldaladra), ahhoz vagy létre kell hoznod egy saját csempe szervert, vagy vásárolnod kell egy ilyen szolgáltatást.

  Egyébként úgy tudom, hogy a Google Maps sincs ingyen (legalábbis egy ideje), legfeljebb egy adott forgalom mértékéig. Hivatalosan saját API kulccsal kell az Általad alkalmazott térképet használnod, aminek forgalmát méri a Google, majd havonként számláz. Ha a forgalom egy adott szint alatti, a számla összege 0 USD.

  Természetesen létezik még mód arra, hogy API kulcs nélkül ágyazz be GM térképet az oldaladra, de szerintem azt idővel ki fogja vezetni a Google.

  [ Szerkesztve ]