Hirdetés

 • Rickazoid

  PH! addikt

  Tudom, hogy angolul DNA, de írhattam volna azt is, hogy "DNS hiba", erre a kifejezésre is inkább informatikai találatokat ad. Én most néztem meg nekem erre a kifejezésre az első öt oldalt, mind informatikai találat volt. Ez utalhatna arra, hogy nálam a személyes keresés miatt van ez így, de csak DNS-re meg 2:1 arányban kapok biológiai és informatikai találatokat.

  (#32) attila9988: azonban a Google-nak attól még igen sokat köszönhet a világ, és ezeket pont a nagyfokú elterjedtsége tette lehetővé. A keresés egyébként sem egy olyan terület, ahol van értelme a versenynek, mert akkor megosztott lesz a találati lista is, sokkal nehezebbé téve a kívánt információ megtalálását. Más területeken meg bőven van vetélytársa és egyik sem jobb nála adatbiztonsági és emberi jogi szempontból. Kezdjük ott, hogy az USA-ban minden ilyen cég kötelezve van, hogy a felhasználók értesítése nélkül kiadja a bizalmas információkat a hatóságoknak. Ilyen szempontból a Facebook sokkal aggályosabb jelenleg tekintve, hogy igen szemét módon csal ki minél több információt a felhasználóktól, példa az ismert képbemászó üzenet, hogy nincs elégséges biztonságban a profilod, ha nem adod meg a telefonszámod. Vagy amikor a fényképek elemzését és az automatikus arcfelismerést default on állapotra állították. Mi lett belőle? Semmi. A szoftverek esetében meg a Microsoft a domináns, illetve az Apple-nek van még némi dominanciája, de közel sincs olyan pozícióban, hogy akár egész processzorarchitektúrák sorsát befolyásolja (példa erre a Win8 ARM verziója, ami lehetővé teszi az ARM PC piacra való betörését).
  A Google tehát nem az ördög. Nem is jófiú, de nem rosszabb, mint bárki más. Akkor meg miért hadakozni ellene? Hogy leváltsa egy pont ugyanilyen?

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.