Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vicze1

  nagyúr

  válasz hcl #17 üzenetére

  IoT nem direktben lóg az interneten, hanem egy tűzfal mögött vannak alapból, ami általában a router. UPnP-t kikapcsolva nem is fog semmi direktben kint lenni.
  Lehet okos otthont lokális megoldásokkal is megoldani, amik nem mennek netre és anélkül is működnek. Ezért is szavaztam személy szerint ZigBee-re mert az nem megy netre, csak lokális kommunikációt nyújt.
  Nyilván a szegregált hálózat az első számú megoldás, de attól függően, hogy mit használsz nem mindig szükséges. Mint mindent lehet ezt is ésszel és ész nélkül csinálni.

  A online elérhető IoT eszközök kivétel nélkül oda vissza kommunikálnak https-en az adott gyártó szerverivel. Tehát nincs mit szűrni továbbítani, ha támadás ér az a gyártó szerveriről fog jönni, mert azokat feltörték.
  Még egyszer az értelmesekre termékekre gondolok, nem egy webservert nyitó IP kamerára, a szar ellen nem tudsz védekezni, úgy ahogy ha az első számú védelmi pontod a routered sérülékeny, akkor mindegy...
  Egy támadás túlnyomó többségben tudatlanságot vagy hanyagságot használ ki, ha meg a magyar állam ép telepíti a Pegazust a telefonodra, az ellen meg úgyse tehetsz semmit... (Csak tudnám annál a hírnél, miért nem az volt a klickbait cím... :U )

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés