Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sennalacy

  aktív tag

  Szép új világ... ha hagyjuk! Fel kéne ismerni, hogy a törvényi szabályozás lemaradt a technikai fejlődés lehetőségei mögött és utána kéne ennek menni nagyon szigorúan és visszaállítani a privát szférát, mert arra szükség van. Nagyobb szükség van rá mint arra amennyi hasznot hozhat az általános mindenkire kiterjedő megfigyelés által megvalósítható közel totális kontroll.
  A cégek jelenleg kihasználják a törvényi szabályozás hiányát, sőt az állami szervezetek is egyelőre a rövid távú hasznok bűvöletében áldozzák be ezt a nagyon fontos alapvető emberi jogot.
  Meg kell hozni a szigorú törvényi szabályozáson túl azokat a gyakorlati lépéseket is amikor az eszközökbe beépített lehallgatásra alkalmas komponensek fizikailag is leválaszthatók és nem csak szoftveresen kapcsolhatók ki, gondolok itt a webcamerákra, mikrofonokra a mobil készülékekben is.
  Jelen pillanatban a lakosság nagy részének fogalma sincs arról hogy milyen szinten figyelik meg őket.. Nemrég láttam egy nagyon jó rövid reklámfilmet arról, hogy ismeretlen emberek telefonját kezdte el bámulni a beépített ember miközben azok sms-t írtak vagy emaileket olvastak, vagy bármi másra használták a telefonjaikat, illetve melléjük állva hallgatózott a beszélgetésben. Azonnal érthető módon mindenki elhúzódott, eltakarta a telefonját...stb. Tudatosítva az emberekben, hogy mi folyik a háttérben még ha nem is látják, elég egyértelmű sőt egyhangú reakciókat produkált amit az államnak érvényre KELL juttatnia minden lehetséges eszközzel, mert ez a kötelessége!

  Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés