Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Hi!King

  tag

  Egyetértek azzal, hogy az önbíráskodás sokkal rosszabb dolog, mint ha a nem tökéletes jogrend miatt időnként vannak csalók, akik megússzák. Azt, amit hitvanyalak írt pedig keretbe kellene foglalni:
  "az önbíráskodásnál veszélyesebb dolgot nem is tudom el tudnék-e képzelni, egyetlen oknál fogva: onnantól kezdve az erősebb mondja meg mi az igazság..."

  Ellenben ami az általad is említett sok embert kicsiben megkárosító csalókat illeti, szerintem nem lehet fejlődési rendellenességre fogni. Helyből a becsületesség hiányzik náluk, tehát etikai szempontból ugyanolyanok, mint a sikeres csalók, csak a megfontoltság hiányzik náluk. Ha ezt valami fejlődési rendellenességre fogjuk, akkor ez olyan lenne, mint ha a bűncselekményeket a sikeres kimenetelük alapján minősítenénk, pedig az nem tűnik túl igazságosnak, hiszen nem lehet eltekinteni attól, hogy a szándék mindkettőnél ugyanaz.

  Egyébkén feleségemnek volt egy évfolyamtársa, aki egy másik egyetemről jött át ismeretlen okból (4 helyen van ez a szak, amiből 3 helyen 35-60 fős, tehát egyetemen belül jól ismerik egymást). Volt a csajnak egy 1 év körüli gyereke is. Nos, már kezdetektől fogva feltűnő volt, hogy valami nem stimmel nála, valamelyik családtagja dolgozott egy DM-ben vagy Rossmannban állítása szerint, és az állítása szerint lejárt szavatosságú sminkcuccokat árulta, emellett rendszeresen hivatkozott számonkérésnél a gyerekére, olyankor is, amikor eléggé nyilvánvaló volt, hogy csak ürügy. Aztán egyszer eltűnt valakinek a laptopja, egy héten belül lebukott, állítólag MAC cím alapján, aztán azzal védekezett a rendőrségen, hogy ő csak találta, és vissza akarta adni, persze addigra már leformázta és újratelepítette a gépet. Aztán a dékán vagy rektorhelyettes vagy nem tudom már kinek volt a jóbarátja, ezért el tudta intézni, hogy ne rúgják ki, azóta diplomát is kapott, egy olyan szakmában dolgozik, ahol nagyon fontos a megbízhatóság, emberéletek múlhatnak rajta...

Hozzászólok Aktív témák