- Invitel (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Nagyon örülök mindenféle egészségügyben foglaltatott úttörő vagy nem úttörő, de precízebb, alaposabb, olcsóbb, átfogóbb eljárásnak, azonban talán jobb lenne olyan betegségek kezelését finomítani, fejleszteni, amit nem az emberi tényező okozott. Mielőtt kapnám a savazást elmondom, hogy tudom, van közvetetten kialakult vesebetegség is.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
br.rak
őstag
"For the cell bioreactor, we are applying recent advances in the field of tissue engineering to grow and maintain renal tubule cells. The bioreactor must be capable of high-volume salt and water reabsorption from the ultrafiltrate while maintaining a barrier to reabsorption of toxins. In addition, it should impart biological activity such as autoregulation of blood pressure and production of vitamin D."
Trolling lvl 99
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
2 javaslat a cikk javításához: Az implantátum a rajzból is jól láthatóan nem az original vese mellé kerül beültetésre, ahogy itt írva vagyon, hanem oda, ahová a transzplantált veséket is szokták rakni (és a faszi is ezt mondja a videóban).
Plusz nem az elhízás vezet krónikus veseelégtelenséghez. Az elhízottaknál nagyon gyakori a 2-es diabetes mellitus, és ha a diabetes nincs rendesen kezelve, diabeteses nephropathiához vezetHET, ami aztán a valódi oka a veseelégtelenségnek. Szóval itt azért sok a HA, ez a folyamat nagyon indirekt, úgyhogy ez a megfogalmazás félrevezető lehet a laikusok számára.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dajkopali
addikt
válasz
[Prolixus] #3 üzenetére
a második javításnál engedelmeddel átveszem a szöveget[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Ez tényleg nagyon komoly eredmény.
Bár - mivel nagyságrendekkel olcsóbb, mint az évekig tartó dialízis - az egészségügyi ipar majd úgyis ráteszi a kezét, hogy ne veszítsen el egy ilyen szép fejőstehenet.A tej élet, erő, egészség.
-
[Prolixus]
addikt
Csak nyugodtan.
wolfman: Nem értem a logikát a mondataid mögött. Miért lenne jobb, ha az innovatív tevékenység az embertől függetlenül kialakult betegségekre fókuszálna? Ez egy nagyon komplex kérdés, nem lehet egyszerű megállapításokat tenni. Azzal egyetértek, hogy profilaxisra sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, mint a kezelésre (már ahol lehetséges a megelőzés, persze), de ez itt már nem tudományos/technológiai kérdés, hanem valami olyasmi, ami az emberek fejében dől el. Senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy holnaptól hagyja abba a csokizabálást és álljon át zöldség meg gyümölcsdomináns diétára, vagy költözzön ki a városokból tanyára, vagy élete során ne legyen csak 2 szexuális partnere stb-stb. Ezek mind olyan dolgok, amelyekkel számtalan betegség megelőzhető lenne (természetesen nem minden eset, csak jelentős egy részük), az emberekkel azonban nem tudsz mit kezdeni, olyanok, amilyenek, nem nagyon változnak.
A másik dolog pedig, hogy nagyon kevés olyan betegség van, amelynél egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy az emberi civilizációs hatás, és annak minden velejárója teljesen független a betegségtől. Az teljesen triviális példa, hogy mondjuk a vastagbéltumor prevalenciája felére lenne csökkenthető megfelelő étrenddel, vagy hogy az allergiás jellegű betegségek sokkal gyakoribbak urbanizált környezetben (tehát itt már óriási szerepe van az emberi tényezőnek), ugyanakkor még az általában infekciózus, tehát "külső" eredetű kórképeknél is fontos szerepe van/lehet az embernek. Köztudott, hogy pl. a legtöbb vírusoknak/baktériumoknak szükséges egy bizonyos embersűrűség adott területen (tehát a sűrűn lakott városi környezetben fertőznek igazány hatékonyan, ahol sok az ember-ember közötti direkt és indirekt kontaktus), vagy ha valakit egy olyan baktérium betegít meg, ami XY antibiotikumra rezisztens, akkor maga a rezisztencia kialakulása sem független az emberi tényezőtől (tudjuk, hogy az indikáción kívüli AB felírás az orvos részéről, illetve a nem megfelelő szedés a beteg részéről növeli a rezisztens törzsek kiszelektálódásának esélyét, amely törzsek ugyebár másokat is megfertőződhetnek).
Szóval akkor jó-jó, fejlesszünk olyan betegségekre amelyek az embertől függetlenek. De ha a fenti betegségcsoportokat kihúzzúk a listáról, akkor mik is maradnak tulajdonképpen? A klasszikus monogénes szindrómák? Igen, és vajon a germinális mutáció mennyire köszönhető mondjuk egy korábbi CT vizsgálatnak? Vagy azok a betegségek amelyek etiológiája totálisan ismeretlen számunkra? Ezek egy része garantáltan olyannak fog bizonyulni, amelyek valamilyen szinten emberhez köthetők.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
xmaas
őstag
Na ez szep inkabb az ilyen projektekbe kene pumpalni a sok milliard dollart nem a tetves hadseregbe meg fegyverekben .
-
Kékes525
félisten
Összehasonlítva a klasszikus dialízissel mekkora ennek a hatékonysága és mennyire kíméletesebben végzi a dialízist?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Nagynozi
aktív tag
Én nagyon fellelkesültem a cikk címén, de keserűek a szavak a végén "a végstádiumú betegeknek átültetésre van szüksége továbbra is".
Én 10 éve vesék nélkül élem az életemet, nincs lehetőségem vesetranszplantációra, mert olyan autoimmun betegségem van, ami megtámadja az átültetett vesét.
26 éves vagyok, szeretnék teljesebb életet élni, jól jönne már egy igaz innovatív megoldás. Addig is marad a heti 3x4 óra dialízis... -
Szinte hallani vélem a jövőben hetvenkedőket, " nekem 20 köbcentis a vesém,nekem 30..." ,"neked hány lóerős a szíved? "
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB
-
Fred23
nagyúr
válasz
pusszycat #14 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj! Nekem nagyon tetszik, hogy már itt tart a civilizáció, a technika! Hamarosan adott lesz sok olyan lehetőség, amiktől lényegesen többek, fejlettebbek, másabbak lehetünk; nem csak hasonló műszervek lesznek, hanem jobbak is, mint az eredeti! Sokan tuti be fognak parázni ettől a világtól, de számomra szép lesz, ha majd eljut az emberiség oda, hogy boltban veszi magának az ember az új szemét!
-
azbest
félisten
Nekem a 200 éves ember jutott róla eszembe
A cím alapján pedig az első gondolatom az volt: a magyar egészségügy helyzetében esetleg már erre sem futja
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Állami támogatással nemsokára megkezdik egy művese klinikai tesztjeit.
- -50% HP ZBook Firefly 14 G8 (840 G8) workstation: i7 1165G7,16GB,500GB,Nvidia T500,vil.MAGYAR bill.
- Épített GAMER! MSI H110M i5 6500T 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti KOLINK Inspire K2 500W
- Épített GAMER! ASRock B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 2080 Super CM MasterBox Pro 5 RGB 750W
- Zotac ZBOX Magnus ONE Barebone PC - i7 10700 32GB RAM 256GB SSD RTX 3060Ti 8GB 500W Platinum
- Zotac ZBOX Magnus ONE Barebone PC - i7 10700 16GB RAM 256GB SSD RTX 2060 6GB 500W Platinum
- BlackBerry KEYone ezüst, 3/32 GB, QWERTY (hibás)
- Benq EX2710S Mobiuz Gamer Monitor!27"/Full HD/IPS/165HZ/1ms/Freesync Premium-G-sync/HDRi
- Sony TDK Maxell Akai Használt Normál Kazetták 20-as szettben
- Eladó ÚJ Tiesto - Parade of the Athletes CD
- Samsung Galaxy Z Flip5 256GB és 512GB új BONTATLAN 3év garancia SM-F731B
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest