- Disney+
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
- Linux Mint
- TP-LINK routerek
- Java programozás
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- Proxmox VE
- Van, ahol a dolgozók 30 százalékát is elküldheti a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Lead-ben "belülelveszíti" szóköz kimaradt.
Hááát, nem hiszem, h a tabletektől kellene a PC-nek félnie. M$ sem fog csődbe menni miatta...
A tablet jó néhány dologra, de amúgy...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Syl
nagyúr
Nyilván nem a munkagépeket fogja leváltani a tablet, de az otthonokban egyre jobban visszaszorul a PC. Ismerek olyat, aki nem a PC-t fejlesztette, hanem táblagépet vett (kettőt is). A számítógép meg porosodik a sarokban.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Polllen
nagyúr
Sok a merész kijelentés a cikkben, de van benne igazság. Az m$ elkésett, ezt mutatja a piaci részesedése a mobil szegmensben. Ráadásul az RT verziójuk is úgy tudom befulladt, ki is vezetik.
Ettől persze még a win9-l lehet villantanak, de majd elválik. Ami tény, igyekezniük kell. Aminek, mint vásárló örülök.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
ViZion
félisten
Nem tudom, lehet már öreg vagyok, de tableten írni egy mailt, vagy a híreket lapozgatni nekem nyűg...
Van pár jó játék, jó app, az tény. Nyomkodtam pár ócó tabletet is, az igazán büntetésMajd kiderül mi lesz a sorsa, ha lecseng a nagy tablet őrület. Netbookok is eltűntek, tablet sztem marad, de nem a PC helyett, inkább pl. autóban, úton kiváltja a sok kütyüt. Szerintem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
oO7
őstag
- egyelőre még több Microsoftos rendszerrel szerelt "konzumer" eszköz van mint Android-os, iOS-es, OSX-es és Linuxos együttvéve
- egyelőre az MS-nek van a legnagyobb termékpalettát lefedő oprendszere, és messze a többiek előtt állnak a rendszereik egyesítésében
- vannak olyan piacok - hatalmas piacok - ahol az elkövetkezendő minimum 5 évben még csak megremegtetni sem fogják tudni az MS uralmát (enterprise, gamer, embedded rendszerek)
- és jó eséllyel most a PC-k is az érintőképernyős All-in-one asztaligépekkel és Ultrabookokkal reneszánszukat fogják élni... azért csökken a PC-k eladása, mert az embereknek nem kell az a bonyolult rendszer ami azokon van, és nem azért mert maga az eszköz nem kell nekik... erre a Windows 8-al elkezdett irány a tökéletes lépés... -
nagyúr
Konzumer szegmensben már az e-mail se annyira "menő", helyette Skype, Viber, What's App nevű appok aratnak nagy sikert.
Híreket olvasni meg szvsz baromi kényelmes tableten. Az olcsó tabletek olyanok amilyenek, sztem a Nexus pl. kitűnő "aranyközépút" lett.
Thanos was right.
-
Syl
nagyúr
Ócó tablet nem tablet.
Galaxy Tab, Nexus, iPad - ezek tabletek.
8.9-es Samsungom van (volt nexus 7 is, csak eladtam mert kicsi az én lapát kezemhez) és nagyon sok emailt írtam/írok rajta. Olvasni szinte csak azon olvasok (fórumok, e-book, pdf, képregények).
Ha lenne hozzá egy hdmi kimenetes dokkolóm, be sem kapcsolnám a számítógépet.
És szerintem ebbe az irányba fog menni a következő pár év fejlesztése - monitor, egér, billentyűzet, dokkoló, benne a tablet. (Nyilván nem fogok rajta újságot tördelni, arra ott az irodában az i5-ös gép.)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
raper
senior tag
"vannak olyan piacok - hatalmas piacok - ahol az elkövetkezendő minimum 5 évben még csak megremegtetni sem fogják tudni az MS uralmát (enterprise, gamer, embedded rendszerek)"
Egyetértek veled ebben. Ezt nálunk kis hazánban is megmutatták, hogy ezt a hatalmas piacot nem adják át másnak és mindent megteszenek a megtartása érdekében.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az elemző ott téved, hogy nem lehet összemosni a teljes fukcionalitású, teljesítményű operációs rendszereket (amik "teljes értékű" hardveren futnak), a lebutított lightos mobil OS-ekkel (amik mobil, ergo kicsi, könnyű, lecsupaszított, perifériáktól mentes mobil eszközökön futnak. Az Apple hiába szajkózza a Keynote-jain, hogy post PC world, és hiába mossa össze az iOS-el az asztali rendszereket, attól nem lesz igaz, hogy félévente elmondják. Mondom ez úgy, hogy boldog tulaja vagyok egy iPad-nak és még MacBook-om is van.
Az iOS/Android/WP7-8/stb. ma nagyon nagyon kompromisszumos megoldás és közelébe sem ér funkcionalitásban a desktop operációs rendszereknek. Az emlegetett irodai szoftvereket nagyon nehézkes futtatni tableteken, az okostelefonokat meg ne is említsük, mert az már igazán mazochista, ha valaki telefonon akar táblázatot kezelni, vagy szöveget szerkeszteni önszántából és minden kényszerítő körülmény nélkül.
A Windows 8 szerintem lehet a jövő, de még ki kell várni, amíg a PC gyártók megalkotják és piacra dobják a hozzá illő hardvereket. Ma semmiképp se cserélném le a W7-es rendszeremet arra, de pár év múlva, ha lesznek jó ár/érték arányú ergonomikus érintőképernyős PC-k, akkor elképzelhetőnek tartom a váltást.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Dilikutya
félisten
Az otthoni PC-k eddig sem gazdagították a Microsoft-ot, mivel valószínűleg a home userek nagy része kalóz Windowst használ. A tablet, okostelefon viszont soha nem váltja le a munkaállomásokat és szervereket, amikből a Microsoft él.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
oO7
őstag
válasz Dilikutya #12 üzenetére
a PC eladások több mint fele notebookokból jön, ahol nagyon elenyésző az olyan gép, ami oprendszer nélkül jön, és tőlünk nyugatabbra asztali gépekből is inkább a brand gépeket veszik az emberek megint csak oprendszerrel együtt... és igazából valójában a Microsoft bevétele a felhasználóktól csak közvetetten függ, mert ezekből az OEM licenszekből nyilván az OEM-ek nagy mennyiségben vásárolnak be aztán eladnak amennyit eladnak, de az már ott nem az MS gondja...
-
ViZion
félisten
Igen, az ócók sz@rok, erre jutottam én is, Samsung Galaxy Tab 2 van, de nekem a PC kényelmesebb
Ráadásul ujjlenyomat mindenhol, hiába törölgetem, mosok kezet... kicsit "undi", sztem lehet a tisztaságmániám miatt sem jön beDilikutya: csak felénk ilyen a helyzet. Érdekes módon nyugatabbra megveszik, a gépekkel előre telepítve...
Tigerclaw: "ergonomikus érintőképernyős PC" elég jó a fantáziám, de sztem ez paradoxon
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Gusztáv
addikt
Én tisztességes tudású szövegszerkesztőt még tableten nem láttam, amit ismerek az mind rettentően lebutított változat, amin egy fejléc-lábléc, több hasábos oldal kifog. Netezésre, olvasgatásra tényleg jó a tablet, de már egy hosszabb email megírása is elég szenvedés nekem.
Persze lehet, hogy a mostani fiatalok, akik már az okostelefon/tablet korszakba nőnek fel, másképp gondolják.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Rickazoid
addikt
Ez egy nagyon alaptalan spekuláció. Most jelenik majd csak meg az Ubuntu Touch, a Sailfish OS, a Tizen, a Firefox OS, ezeket is számításba kell majd venni a következő években, emellett a Blackberry-t sem írnám le ennyire, ki tudja mit tudnak majd kihozni a rendszerükből.
Ráadásul a tablet mindaddig nem tudja átvenni egyetlen egy PC jellegű számítógéptől sem a vezető szerepet, amíg nem válik maga is PC jellegűvé, ergo amíg csak tartalomfogyasztásra marad alkalmas, de arra is csak nagyon erősen korlátozottan.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
merkucyo
aktív tag
Nem hinném , hogy pont az androidtól kell félniük , mellesleg a tabletet sokkal gyakrabban kell cserélni ...
Mert egy desktopot , vagy laptopot 2-3 évre veszi az ember .Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
virkir
veterán
Nade minek? Házi rendszernek, hobby projekt a hétvégén unatkozó alkalmazottaknak?
Több gyártó is bejelentette, hogy finoman fogalmazva tesz rá mert nem éri meg a befektetést, hogy megértessék az egybites júzerekkel mi a különbség a win8 meg a winRT között.
Akkor meg kinek fejlesztik?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
anulu
félisten
pár éve a netbook-okról is elég határozott állításai voltak a Gartnernek. negyede se lett igaz, eltűnt koncepcionálisan ott, ahova való volt a kezdetekkor is.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
t72killer
titán
Nem lep meg az elemzés: régen mobil fronton is virított a M$, de a windows mobile 6 után hosszú csend következett, felcseperedtek és megerősödtek az ellenfelek. Pont a fordítottja van, mint desktopon: desktopon csak windowsról, elvétve MacOS-ról hallani, linuxot/egyebet csak elenyésző kisebbség használ. Mobilon meg dúl az android, vele vállvetve az iOS - WP-t meg alig v egyáltalán nem lát az ember.
A windows 8 elsietésével pedig majdnem nagyot buktak, egyedül az menti most a M$-ot, hogy a win7 egy szuperstabil, korszerű OS. Ha folytatják a tablet-felület erőltetését asztali gépeken, bele fognak bukni. Épeszű user nem fog limitált multitaskra váltani és 29"-os érintőképernyő előtt ugrabugrálni. Vállalat meg pláne nem. A win8 szintű kompromisszum még elviselhető, de ha kipusztítják a desktop/masszív multitask felületet, annak rossz vége lesz.
Az, hogy a M$ most monopólium, azt annak köszönheti, hogy a legtöbb komoly 3rd party alkalmazást win-re fejlesztik. De ez nem jelenti azt, hogy az is marad, pl a Valve is nyitott a linux irányába.
#24: egyetértek. SzVSz a tablet-hype is le fog ülni oda, ahova való. Otthon nem fogok tabletezni, ha van egy szuperül kezelhető asztali gép/asztalisított (+bill, egér, monitor) notebook.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ClioRS
őstag
Százalékosan lehet, hogy többet adnak el, viszont nem hiszem, hogy ki fogja váltani valaha is egy tablet egy számítógépet. Vannak dolgok, amiket egyszerűen nagyon macerás megcsinálni. Mondom ezt úgy, hogy van tabletem és laptopom is. Például egy excel szerkesztése szerintem egyszerűen nem összehasonlítható a kettőn.
A kettő megfér egymás mellett, de szerintem nem váltja ki a laptopot/PC-t a tablet 100%-osan.
-
eternam
tag
A Valve is nyitott a linux irányába, a Corel is, a Comodo is, az Eset is, a Softmaker is és hosszasan sorolhatnám. Ami nem fut natívan linuxon azt nagy valószínűséggel támogatja a wine, vagy annak a fizetős változata a crossover. Én pl. mindent, ismétlem MINDENT meg tudok oldani linuxon, amit régen windowson oldottam meg. Csak ezt vérpistike nem tudja, mert azt sem tudja hogy létezik a MS megoldása helyett más alternatíva desktop vonalon is.
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
eternam
tag
Natív linuxos játékaim:
Enermy Territory Quake Wars
Quake 4
Doom 3
Medal of Honor Allied Assault (elvileg béta, de hibátlan)
Trine 2
Postal 2
Prey
Quake 3
Team Fortress 2
Half Life 2 - DM
Day of Defeat
Counter Strike - Sourceés még nem is vettem meg az összes engem érdeklő linuxos játékot, mert nem bírja a keret, a következő a Serious Sam 3 - BFG lesz amit megveszek.
A wine/crossoveren fut hibátlanul, mert én csak olyan játékokat vagyok hajlandó futtatni ezeken, ami eléri a natív windowsos sebességet.
Call of Duty 4
Wolfenstein
Medal of Honor Airborne
FEAR, FEAR Perseus Mandate, FEAR 2
Frontlines Fuel of War
Call of Duty 2És ezek csak a játékok, az alkalmazásokról legyen az natív linuxos, vagy wine/crossoveren futtatott meg sem említettem.
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
-
anulu
félisten
én is akarok tabletet (iPad4). egyszerűen utazás közben kényelmetlen a telefon kijelzőjén normálisan netezni (nem a m.* oldalakat nézni, hanem a teljeset!), ill olvasni, de mindemellett eszembe nem jutna szanálni a desktop PC-m.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
Szerintem ha valami kinyírhatja MS-t, az a saját megmentési kísérlete a Win8-al, ha tovább erőltetik. És láthatólag tovább erőltetik.
-
nincskanál
tag
Szerintem a pc-t nem tudja helyettesíteni egy tablet. Jelenleg. De annyira fejlődik a technika, hogy lassan egy telefon elég teljesítményt ad egy hd monitor meghajtására. Ha még egy kicsit izmosodnak, és a tárkapacitásuk is megnő, akkor már csak egy dokkoló kell, hogy kivátson egy laptopot vagy asztali pc-t. Onnan pedig már csak egy lépés megfelelő irodai szoftvert ráfejleszteni. Szóval én nem venném félvállról ezt az elemzést.
És hadd hívjam fel a figyelmet valamire.Azt veszem észre, hogy az utóbbi időkben kezd áttörni egy fal. Több ismerősöm is Ubuntut használ, megelégedéssel. Olyanok, akik azelőtt Windowst használtak. És azoknak tetszik leginkább, akik nem igazán értenek számítógépekhez. Az a véleményük, hogy egyszerű használni. Volt, akinek én ajánlottam, ez tény. De volt, aki karbantartásra hozott Windowsos laptopot, és mikor meglátta az én gépemet, azt kérte, rakjak neki Ubuntut inkább. Nem mondom, hogy máris veszélyben a win elsősége, de új szelek fújnak. -
-
bambano
titán
valóban, a legutóbb itt linkelt gartneres jelentés szerint a totál it piac 20%-a microsoft, ami nyilván lényegesen több, mint a maradékocska 80% ios+linux+android+egyéb.
"egyelőre az MS-nek van a legnagyobb termékpalettát lefedő oprendszere": valóban, csak az ms-nek van szuperszámítógéptől kenyérpirítóig mindenen működő oprendszere, se linux, se openbsd, meg se közelíti. oh wait...
"vannak olyan piacok - hatalmas piacok - ahol az elkövetkezendő minimum 5 évben még csak megremegtetni sem fogják tudni az MS uralmát (enterprise, gamer, embedded rendszerek)": embeded rendszerek, mint pl. otthoni netmegosztó routerek, médialejátszók, stb. stb. ezek mind olyan piaci szegmensek, ahol tényleg nem fogja semmi megremegtetni az ms uralmát, merthogy nincs neki. enterprise szinten sincs semmi komoly előnye az ms-nek, habár azért enterprise szinten nem annyira nyilvánvaló tévedés az ms egyeduralma állítás.a tabletek pedig azért törnek előre, mert volt egy csomó felhasználási mód, ami eddig egyáltalán nem volt lefedve. most meg egy armos droidos tablet alkalmassá vált rá. tehát megveszik.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Rickazoid
addikt
válasz nincskanál #34 üzenetére
Az Ubuntunak azért lehet sikere a jövőben, ha lesz, mert a Canonical olyanná válik, mint a Microsoft vagy az Apple. Inkább mint utóbbi. Mindenből saját kell nekik, a lehető legjobban leegyszerűsítve, a lehető legjobban elrejtve az op.rendszert a felhasználó elől. Jelenleg úgy néz ki még az X-et sem tartják meg, de a Wayland se elég jó nekik, új, saját grafikus szervert fejlesztenek Mir néven. Egyesek szerint elképzelhető (mint spekuláció, ami illene a Canonical jelenlegi tevékenységei mellé), hogy a Linuxot is ki fogják cserélni idővel, vagy legalábbis csinálnak belőle egy saját fejlesztésű kernelt, ami nem követi többé a Linux fő ágát.
Magyarul a váltás csak látszólagos lenne, kicserélnék egyik kutyát egy másik ebre. Csak utóbbi nem kerül pénzbe (bár reklámok megjelenhetnek idővel, kezdetnek máris ott az Amazon keresés integrálva).[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
bambano
titán
válasz nincskanál #34 üzenetére
teljesen téves felfogás azt gondolni, hogy a tablet helyettesíteni fogja a pc-t. nem fogja, mégpedig azért, mert nem ugyanazon a pályán fociznak. a toyota prius sem fogja soha helyettesíteni a john deere traktort a szántásnál, hiába lényegesen takarékosabb és gyorsabb.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Rickazoid
addikt
Szerintem csak a produktív tevékenységre használt gépeket nem fogja kiváltani a tablet (vagy valami más, nem PC jellegű mobil gép) 10 éven belül. Az emberek többségének viszont egy PC sem produktív, nem is tudják hogy kellene másra használni, mint tartalomfogyasztás. Erre viszont a tabletek hamarosan alkalmassá válhatnak, kompromisszumokkal a felső kategóriában már ma azok.
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
"valóban, a legutóbb itt linkelt gartneres jelentés szerint a totál it piac 20%-a microsoft, ami nyilván lényegesen több, mint a maradékocska 80% ios+linux+android+egyéb"
és te komolyan el is hiszed, hogy 4x annyi okostelefon van, mint PC?"csak az ms-nek van szuperszámítógéptől kenyérpirítóig mindenen működő oprendszere, se linux, se openbsd, meg se közelíti. oh wait"
mondjuk én "a nagyok" közül gondoltam ezt így megemlíteni, mert a linuxnak nincs szignifikáns piaci részesedése... és, hogy megelőlegezzem a következő mondatod idézését, nem, az embedded rendszerek nem számítanak mert azok célrendszerek célhardverekre, azoknak a száma egy ilyen felmérésbe nem kerül bele, mert ezek a felmérések a fejlesztőknek szólnak, hogy melyik platformra érdemes fejleszteni... namost mutass nekem egyetlen indie fejlesztőt vagy akár komolyabb fejlesztőcéget, akik routerekre akarnak appokat írni... btw médialejátszók szempontjából még csak meg sem álja a helyét az amit mondtál, mert az xbox-al bőven vezető pozícióban vannak ezek között az eszközök között... az, hogy valamilyen linux fut nagyon sok féle ilyen eszközön az nem jelenti azt, hogy azok kompatibilisek is volnának egymással, szóval azokat tessék külön platformnak venni... jahogy úgy meg van kismillió féle mérési határon mozgó rendszer, a kategóriát magasan domináló xbox meg ps mellett? -
nincskanál
tag
válasz Rickazoid #39 üzenetére
Éppen erre gondolok, hogy hamarosan nem kell kompromisszumot kötni. Mekkora probléma egy kütyüre két kezelőfelületet rakni? Szerintem nem nagy. Beteszem a telefont/tabletet a dokkolóba, egérrel, billentyűzettel nagy monitoron megszerkesztem a táblázatomat, megírom a levelemet, lelövöldözöm a szörnyeimet, aztán kiveszem belőle, zsebre teszem, felülök a villamosra, és tapis felületen megnyitom a levelezésemet, megnézem, mit válaszoltak, elolvasom a napi híreket, ilyesmi. Beérek a munkahelyemre, beteszem az ottani dokkolóba és folytatom a táblázatom szerkesztését, kinyomtatom amit kell, stb. Biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen. Mert jó. Persze, időjárást nem telefonon fognak szimulálni, és az Audi új motorjait se ezen tervezik majd.
Ki tudja mit hoz a jövő? A telefonomban jóval erősebb a processor mint az első pc-men, többszörös a memória, és 8x-os a tárhelyem is. Sőt, a kijelzőm felbontása is nagyobb, mint az első monitoromé.[ Szerkesztve ]
-
A Gartner cikkében benne vannak az embedded rendszerek is, nem csak az okostelefonok. Windows egyébként nincs mainframe-re (szerencsére), szuperszámítógépeken sem kerül szóba, ellenben Linux van mindenhová.
"...a linuxnak nincs szignifikáns piaci részesedése..."
Ezzel ne nagyon vagdalkozz, mert legfeljebb a desktop OS-re igaz, szerverekre nem. Az Xbox meg a PS megemlítése meg azért egyenesen röhejes.
https://www.coreinfinity.tech
-
oO7
őstag
windows-nak is van embedded verziója, és HPC verziója is van a Win Servernek és még mainframe-en is megtalálható akár még ha nem is jellemző...
desktop/mobil/"konzumer" OS-ekről beszéltünk eddig is, kár mindig megpróbálni ezekbe a vitákba belekeverni a szervereket meg az embedded rendszereket...
az xbox-ból valami 70-80 milliót adtak el, a PS is naggyából hasonló... mondj egy olyan médialejátszót aminek az eladásai ennek akár a tizedét megközelíti...
-
oO7
őstag
válasz t72killer #44 üzenetére
de nem vesszük, mert baromira nem kompatibilis semmivel az android... innentől kezdve az, hogy elmondod róla, hogy linux, a nyálverésen túl semmire nem jó... mellesleg mint tudjuk, olyan oprendszer, hogy linux nincs, mert az csak egy kernel, aztán ahány disztribúció, annyi variáns amik aztán egyáltalán nem biztos, hogy teljesen (vagy egyáltalán) kompatibilisek egymással... szóval tök felesleges a linuxról mint egy platformról beszélni...
-
t72killer
titán
Ennyi erővel a windowsok sem kompatibilisek egymással. Próbáltál Photoshop CS6-ot win98-ra rakni? Vagy fordítva, miért mutat idióta színeket az XP-re fejlesztett Starcraftom win7 alatt? Miért nem megy az IE9-10 a még elvileg támogatott XP-n, ill az ie10 esetén még vistán se?
-
Nem a desktop/mobil/"konzumer" OS-ekről beszéltünk, hanem az összes IT-eszközről. Vagy csak az számít, ahol a Windows jelen van?
Mainframe-en legfeljebb guestként futhat Windows, hostként nem - és nem is találkoztam még vele sehol, pedig összefutottam 1-2 nagyobb customer mainframe-rendszereivel. Médialejátszó, amiből többet adtak el? Asztai DVD-játékos. MP3-lejátszók. Itt megint azt láttatod csak, hogy a nevezett két eszközből mennyit adtak el, de nem csak belőlük áll a médialejátszó-piac - ismét teszem hozzá: szerencsére. Nem kell, hogy két ilyen ganyé cég a ganyé termékeivel uralja a szórakoztatóipart.
Windows meg annyira nem kompatibilis önmagával, hogy a Win7-hez komplett virtuális XP-t lehetett letölteni a redmondiaktól. Ilyen gondko voltak anno a Win95-98 váltáskor is, a 2000 megérkezésekor is, meg minden egyes alkalommal, amikor megjelent egy Windows.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
t72killer
titán
Ennek fuss neki még1x, az első példa, amit felhoztam (starcraft) épp a visszafelé kompatibilitásról szól. Én ebbe futottam bele, mások másba.
Nem mondom, hogy linux alatt minden rózsás, de azért az sem 100%-os állítás, hogy a windows platform aktuális szereplői kompatibilisek egymással. Nem vészes a helyzet, de nem jobb egy nagyobb linux disztrónál. SzvSz egyedül a szoftver-ellátás és a hardvertámogatás mozdítja a win felé a mérleget.
Ha a metrós ügyeskedésükkel keresztbe tesznek a régi szoftvereknek, akkor az egyik fontos előnyüket elveszítik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen