Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Ha a kormánynak az a célja, hogy nevetségessé tegye magát, akkor rohadt jól csinálja. Bár a valódi kormányzás is ilyen jól menne nekik.
Bulvár....
A kevesebb több tipikus esete.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Korrektor
Legalább nektek nem kéne mellébeszélni, miután egy ilyen megjegyzéssel kezditek a cikket, a végére pedig odaírjátok, hogy kommentár nélkül közlitek...
-
ripla
addikt
ezek folyamatosan arról hadoválnak, hogy amit tesznek, az a magyar emberek érdekében történik, közben meg minden amit tesznek, az pontosan a magyar emberek ellen szól.
te, mint komolyabb témákhoz hozzászólni tudó, és a véleményedet megfogalmazni merő ember, a mai magyar kormányzat szemében szimplán közellenségnek számítasz. mert van véleményed és ki is mered mondani, az pedig számukra probléma, szálka, nem kívánatos. -
bambano
titán
engem azért érdekelnének olyan véletlenek, hogy pont akkor támadják meg a kormányzati rendszereket, mikor az aktuális törvényt benyújtották és elfogadásra vár...
és egy olyan hálózatból, ami felszámolásra van kijelölve...
és mit keres ez a sok fekete TEK-00{1,2,3,4,...} rendszámos audi itt a ház előtésdlf asdfjh3qer qwer qweru hqwertq34oui trhq34r
HANGUP
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Most volt a Híradóban: 62000 IP-címről érkezett támadás.
-
flashpointer
őstag
Lehet valami esemény kihirdetése miatt pont többezren akarták megnézni egyszerre, aztán azért gondolták támadásnak mert amúgy a kutya se nézi : q
-
atike
nagyúr
Na lesz már mivel megtámogatni az agyrémet... Pff.... Eddig valahogy nem voltak támadások, most nagy hirtelen lett - még ha valójában azt nem is lehet igazán annak nevezni.... Micsoda véletlenek vannak.
-
-szp-
aktív tag
Azért arra is van esély, hogy a 900 No-Go zóna nemzetközi sajtóvisszhangja inspirálta a támadókat.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
szp1
addikt
Ez azért is vicces, mert mi az, hogy kormány?
Egy kedves vezető van, a többi csicska.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
nagyúr
Istenem de bénák, ezzel a "hírrel" is késtek egy napot az elvtársak.
Amúgy meg...Szerénység...elvtársak, szerénység...
Thanos was right.
-
ripla
addikt
holnapi szalagcím:
"magyarországot már az interneten keresztül is terrorizálják, ezért azonnali hatállyal lekapcsoljuk az internetet, a mobiltelefonokat mindenkitől elkobozzuk, a határokat végérvényesen lezárjuk! mert a magyar emberek erre adtak felhatalmazást!" -
zdanee
őstag
Az jó, mert 65536 már gyanúsan sok lett volna
Amúgy a magyar állami rendszereket szerintem eddig csak szánalomból és illemből nem törték fel. Látta pl valaki már a Takarnetet (földhivatal)?
Így indul a bejelentkezés:
Ehhez kapsz egy CD-t (!), amin fent van egy self-signed (!!) certificate, ami egy ősöreg SSLv1-es (!!!) szabvány szerint megy, ezért a modern böngészők át sem engedik. A kulcs a certificate fájlneve (Biztonság!!!!), és az egésznek a végén autentikáció gyanánt egy 2000-es évek elején írt JAVA applet van, ami egyszerűen nem kompatibilis az új JAVA környezetekkel. Ja, és az egészet hozzá kell adni a tűzfalkivételekhez, hogy működjön.Valaki vállalja a kihívást?
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Egon
nagyúr
Az biztos, hogy vannak igencsak kifogásolható védelmű rendszerek, de azért nem általánosítanék.
Ismerek olyan webes állami rendszert, ami azért nem használ TLS-t (maradtak SSL-nél), mert amikor bepróbálkoztak vele, az ügyfelek jelentős része lepattant, mivel XP SP3 előtti oprendszer verziókkal próbálkoztak... Az éremnek mindig két oldala van..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
danih
addikt
Ez annyira szánalmas. Kb mint amikor Torgyán háza előtt találtak bombát.
-
Jogalappal
újonc
Bár lehet, hogy nem sokkal informatívabb, mint az eddigi híradások, de a kormany.hu és az asz.hu már hosszabb ideje "rendetlenkedik".
-
törölt tag
Már megint? Ejj, azok a galád terrorista botok.
-
BlackPriest
őstag
Es ez mikor volt? Minap neztem az ugyfelkaput es ott volt a figyelmeztetes, hogy a w98 mar nem supportalt. Eleg uptodate info...es az ugyfelkapu egy "modern" cucc...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
zdanee
őstag
Amúgy nem mindegy, hogy 62000 támadás történt, vagy 62000 egyedi látogató találta meg egy átmulatott éjszaka és egy rosszul paraméterezett google keresés után (fogamzásgátlásra keresve Hoffman Rózsa rosszalló arckifejezéssel) 2003 óta a weboldalakat
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Sajnos nem a kormányt támadták meg (a cikk címével ellentétben), hanem a kormányzati (értsd: apparatcsik) hálózat néhány pontját.
Az előbbi jóval érdekesebb lenne, mint a kevésbé hatásvadász valóság.
A tej élet, erő, egészség.
-
Tin
veterán
2010-ben mondtam, hogy ha pártkatonákkal töltik fel az összes szakmai pozíciót, az baj. ugyanis azok, akik önerőből nem képesek eljutni egy pozícióba, alkalmatlanok rá, tehát ha valakit "oda kell tenni", akkor az a pozíció már veszélyeket hordoz magában - talán még az is jobb, ha egyszerűen megszüntetik.
ma ott tartunk, hogy f.szhülyékkel van tele minden, de szó szerint minden. múltkor a kormányablakban az előttem sorra kerülőnek azt magyarázza az ügyintéző, hogy küldje el emailben az oepnek a nevét, címét, taj számát, és vissza fogják hívni, aztán telefonon lediktálják majd neki a szükséges (full személyes) adatokat. amikor sorra kerültem, és mondtam neki, hogy ez butaság, nem is értette. a rendőr pár héttel később azt mondja nekem végső érvként, miután égbekiáltó baromságot mond, és felhívom a figyelmét rá, hogy "a jogszabályt mindenki másképp értelmezi". az egyes hivatalok a hivatalos levelekre már nem is válaszolnak. a közterületes kioktat valamiről, amiről fogalma sincs.
aztán persze ez a mai eset, ami valószínűleg nem más, mint egy szimpla továbbkattintás a külföldi, nagy látogatottságú weboldalak nogo zónás cikkjeiből, értelmezésre kerül olyanok által, akik feltehetően nem csak nem értenek hozzá, de képesek elhinni magukról, hogy mégis. mint az olimpiai pályázat, logó, vagy a vizes vébé dizájnja.
ma ez van. épp 1 hete meséltem egy portugál ismerősnek, hogy sajnos nálunk sem mindenki hülye, de az okosabbja csendben marad, a hülye meg háromszoros hangerővel ordít, merthát fülkeforradalom.
-
A viccen túl, állítólag csak a kormany.hu döglődik, a www.kormany.hu-nak semmi baja. Ez akár alátámaszthatja azt a teóriát is, hogy a kormany.hu-ra mutató linkeket kezdtek el nézegetni az emberek világszerte, ami váratlanul érte a milliárdos információs rendszert.
Szerk.: Ja, és nem ma délután kezdődött az akadozás, hanem egy-két napja.
[ Szerkesztve ]
A tej élet, erő, egészség.
-
Baggins86
aktív tag
Én azért nem lennék annyira biztos ebben, mert egy kormányzati IT cégnél dolgozom és bizony pénteken 5 körül úgy elszállt a net mindenkinél, hogy öröm volt nézni. A hálózatosoktól, csak annyi infó volt, hogy központi hiba és még este 8kor is ugyan ez volt a helyzet. Persze ez lehet véletlen...
-
eventus
veterán
Legyen külön net hálózatunk, saját procink, mint az oroszoknak. MTA-t ért támadással viszont nem értek egyet. Alattvalók panaszkodjanak, csak a kormány oldal miatt, de az MTA..
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
-szp-
aktív tag
Én már a Bicskei Járási hivatal túlterheléses támadásakor izgulni kezdtem, szerencsére néhány óra alatt abban az esetben is sikerült elhárítani a támadást...
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
Vmivel csak indokolni kell a terrorellenes torvenycsomagot...
https://www.coreinfinity.tech
-
Ja, meg pont az a kormany haritotta el a tamadast, akiknel egy marek doglott molylepke is tobbet ert az internethez... Aha, ha lesz idom, elhiszem.
https://www.coreinfinity.tech
-
Raysen623
addikt
Egyértelmű tényként lehet kezelni, hogy hőn áhított kormányunk legfőbb mozgatórugója a folyamatos félelemérzet fenntartása mindentől ami határainkon belül- vagy kívül mozog és netezik. Ehhez értenek, legalábbis úgy gondolják, máshoz nem.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Kernel
nagyúr
MTV-n többször is "megszaporodott betörési kísérleteket" említenek a rövid hírekben, holott szerintem itt a túlterheléses támadáson van a hangsúly. Laikus átlagembereket ez így félrevezeti.
Konkrétan említették is egy másik híradásban, hogy emiatt átmenetileg elérhetetlenné válik az oldal, vagy épp az Ormós Zoltán is erről beszélt, amikor a szerverek "letérdeltetésének" nevezte.
Lehet persze, hogy vannak amellett betörési kísérletek is, még az is lehet, hogy azok is elszaporodtak. De szerintem, aki a rövid hírt fogalmazta, nem tudja, miről beszél.
Ami még a jobbik eset, mert másik lehetőség a szándékos "költői túlzás" lenne, hogy finoman fogalmazzak.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Csapoati
nagyúr
Ki kell tiltani az internetes migránsokat is! Aki külföldről akar magyar weboldalakat látogatni, annak a belépéskor egy 5 kérdéses tesztet kell kitölteni, mellyel bizonyíthatja, hogy magyar.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
törölt tag
válasz BlackPriest #21 üzenetére
"Minap neztem az ugyfelkaput es ott volt a figyelmeztetes, hogy a w98 mar nem supportalt"
Pedig ennek tényleg két oldala van. Egy fél éve pl. az ányk megszüntette a java 6 támogatást és mivel az oracle már nem frissit win xp-n javat (igy ott nincs már up-to-date 7-es) rengeteg ember (főleg könyvelők) kezdett el panaszkodni hogy nem tudja használni a rendszert mert ő bizony még win xp-ét meg régebbi rendszereket használ amiket 15 éve vásárolt és tökre nincs kedve százezrekért új gépet + új oprendszert venni (ugye ilyen helyeken csak legális forrás játszik)...
Ha az állami rendszerek kikényszeritenék a legmondernebb biztonsági megoldásokat akkor gyakorlatilag megállna az élet, mert az emberek/cégek jelentős része még mindig win xp-t használ (és ha most irták ki hogy win 98 nem támogatott akkor nyugodt lehetsz hogy még azt is sokan használnak), magánszemélyeknél sokszor sp nélkül (mert hát az lassítja megmondta vér pistike)...
Szóval ez ilyen felemás dolog.
-
Romvr
őstag
Na a terroristák már a spájzban vannak... kedves és hős vezérünk pedig kivont karddal délceg tartással ül a nemzet paripáján és aprítja a rút haramiákat a nép védelmében... ha pedig már elfogytak az hazafiatlan gyaurok akkor találunk magunknak újat... vagy ha nincs, hát rámutat valamire és elkiáltja magát "emútnyócév". És a nép ugrik megsegítésére
(#42) Csapoati: Egyszerűbb adóztatni, adót pedig a stadionok építésére és a foci támogatására fordítani. Mert az a legfontosabb, hisz amúgy az oktatás és az egészségügy európai szinten is kiemelkedően teljesít.
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Toth_Jani
őstag
Igazából én nem tartom furcsának ha a terroristák minden eszközzel támadják Európa vezető gazdaság és katonai nagyhatalmát.
De szerencsére Szerető Apánk megóvja a népet a belső és külső támadásoktól!
[ Szerkesztve ]
-
atiapa
tag
A néhány ezres nagyságrend szakmai szempontból nézve azért minimum a vicc kategória.
A kormányzati híradást az IT café kommentár nélkül közli.
Miért van ilyenekre szükség egy "szakmai" portálon?-----Ivy-----
-
dajkopali
addikt
a kiberbiztonság - főként a nemzeti infrastruktúra biztonsága - nagyon komoly dolog, ezzel nem lehet viccelődni
épp ezért is van nagyon sok országban olyan törvényi háttere ennek, amely igyekszik egyensúlyozni a biztonság és az elhárítás, valamint a nyilvánosság között - a legtöbb esetben szigorú tájékoztatási kötelezettséget írnak elő
ám én az első nyilatkozatot - amit lehoztunk - nem nagyon tudom ide sorolni, sőt még értelmezni sem nagyon: ezért volt a szó szerinti közlés, és az utalás arra, hogy ez nem igazán elfogadható"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Opel topik
- Xbox One
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szivárognak már az Arrow Lake mérések
- Android szakmai topik
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen