Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Nem kedvelem a Telekomot (ahogy a Telenort és a Vodafone-t se) Amolyan szükséges rossz mindhárom cég itthon. Élősködnek, mert az itteni politikai, gazdasági környezetben megtehetik még. (remélhetőleg legkésőbb a roaming eltörlésével nekik is versenyezniük kell majd, a mostani kartelezés helyett)

  Ákos korábban sem érdekelt különösebben, ma sem érdekel, se a zenéje, se a véleménye.

  A Telekom döntését megértem teljes mértékben, sőt egyet is értek ezzel.

  A kormány döntése meg pont beleillik abba ami sémába, ami a Fidesz kormány alatt évek óta történik. Same old, same old. Majd megválasszák őket a barmok újra és még lejjebb süllyedünk. Amolyan kis kuba/észak-korea leszünk is europa közepén...persze már nem EU tagként, mert náluk is elszakad a cérna majd. EU pénz nélkül meg 10 millió közmunkás országa leszünk, akiknek csak az oroszok adnak majd hitelt.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz Cefet #230 üzenetére

  Nézd, a fajfenntartás sem csak ész nélküli szaporodásból áll. Ma talán egyetlen faj van a földön akinek a kihalása jobbá tenné a bolygót és ez az emberi faj. Az intelligencia adta adottságaink, lehetőségeink nem csak hatalmat adtak a kezünkbe, hanem nagy felelősséget is a vállunkra, csak sajnos a többség ebből a felelősségből nem ért és nem érez semmit. A fenntartható fejlődésben a "fenntartható" nagyon fontos rész. Az agyatlan szaporodás következménye az, hogy nem lesz fenntartható a Föld ökoszisztémája, legalábbis a mai társadalmi, gazdasági rendszerben. Alkalmazkodás helyett mi átformáljuk a környezetet és közben rombolunk, pazarolunk, fajok ezreit írtjuk ki közvetlenül és közvetve. Szimbiózisban kellene élnünk a bolygóval.

  Az egyébként hogy fogy a magyar az pont ennek és a korábbi kormányoknak is köszönhető. Az értelmes ember annyi gyereket vállal, amennyit el tud tartani. Mivel ma a többség munkanélküli itthon, vagy a létminimum környékén dolgozik, kevés gyereket vállal, vagy akár egyet sem. Nem azért mert nem akar, azért mert sajnos nem teheti meg. A kormánynak élhetőbb gazdasági környezetet kellene teremtenie, ahol nem az adók mértékével kerülünk be a rekordok könyvébe és nem változik a gazdaság törvényi háttere hétről hétre, ahol nem szól bele a kormány abba, amihez semmi köze. Ebben az esetben van egy cég, aki szponzorál művészeket, sportolókat, és cserébe kiköti, hogy addig tudja támogatni, amíg egy értékrendet vallanak. Ha valaki olyat tesz, vagy mond a nyilvánosság előtt, ami nem fér bele az értékrendjükbe, azzal felbontják a támogatási szerződést. Ehhez semmi köze nincs senkinek csak a két félnek. A kormánynak ehhez semmi köze. Igen, bárki mondhat bármit, de ettől még mindennek van következménye. Ha az ismerősöm olyat tesz, mond ami szerintem nem helyén való, akkor valószínűleg elfordulok tőle. Neki joga van azt mondani, nekem meg jogom van eltávolodni tőle. Ákosnak joga volt elmondani a véleményét, ami valakinek szimpatikus, másoknak meg pont ellenkezőleg, a Telekom vezetése pedig az utóbbi táborba tartozik és joga volt arra hogy megszakítsa vele az együttműködést. Ez nem pártokról, és politikáról szólt. Ha holnap egyik támogatottjuk részegen vezet, vagy verekszik, vagy bűncselekményt követ el, elkapják belőve, vagy a nyilvánosság előtt olyat tesz, mond, ami nem fér bele a Telekom imidzsébe, akkor ugyanez fog történni, attól függetlenül hogy az illetőnek van-e politikai kötődése. Nem először és nem utoljára és nem csak a Telekomnál, hanem minden cégnél aki szponzorál valakit.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz VIC20 #305 üzenetére

  Igen, abszolút elhiszem, értem, hogy mondjuk Franciaországban, az Egyesült Királyságban is csökken a gyermekvállalási kedv, de az ok teljesen más és a megoldás is teljesen más. Nálunk az életszínvonal, a létbiztonság hiányzik és ezeknek a javításával biztosan nőne a született gyerekek száma. A világ gazdagabbik felén más az ok és más a megoldás. Ki az az ÉRTELMES és ÉRZŐ ember, aki úgy vállal gyereket, vagy még több gyereket hogy előre tudja, hogy nem tudja majd rendesen etetni, ruházni, jó iskolába küldeni, vagy elindítani az életbe rendes anyagi háttér nélkül? Persze itthon van aki azt sem bírja felfogni, hogy továbbra is óriási a munkanélküliség és mellé még azok is nagyon keveset keresnek, akik dolgoznak. Szerinted felelősen gondolkodik, ahol mondjuk két munkanélküli, vagy akár két minimálbért kereső pár vállal gyereket? Ilyenekből áll az ország, hála a kormányainknak. (nem csak jelenleginek, a korábbiaknak is) Ma egy átlag fiatalnak arra telik a fizetéséből, hogy miután kifizette az albérletet, rezsit, kaját, ruházkodást és félretett az elkerülhetetlenül beeső extra kiadásokra (betegség, baleset, valami elromlik), akkor nem marad semmilye...és nekik még van állásuk is...mi lehet azokkal, akik nem dolgoznak, vagy közmunkán tengődnek? Hitel hitel hátán, uzsora, kölcsönkérés szülőktől, rokonoktól, barátoktól, turkálóból öltözködik, parizeres kenyéren él...ő az Orbáni Magyarország átlagpolgára. Nekik kellene gyereket vállalni azok szerint akik milliókat visznek haza és arra sem emlékeznek, hogy hogyan jött össze a pénz a százmilliós házaikra, nyaralóikra.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz emvy #333 üzenetére

  Az ökoszisztéma többi élőlénye számára szintén létezik jó és rossz. Ahogy neked rossz, ha éhezel, nincs hol laknod/élned, nem tiszta a levegő vagy a víz, túl hideg van, vagy túl meleg, ez ugyanúgy rossz a többi állatnak és növénynek, nem csak nekünk. Ha mi nem lennénk, kétségtelen hogy a többi összes élőlény sokkal jobban járna.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz #82729984 #360 üzenetére

  Egy "harmadik világbeli" teljesen más társadalomban, gazdasági helyzetben él...teljesen máshogy látja a világot. Minden negatív felhang nélkül ők egyszerű gyakran nomád népek. Teljesen más célokkal, életfelfogással, teljesen más problémákkal. Nálunk a roma társadalom jó része sok tekintetben hasonlóan gondolkodik mint ők. Napról napra élnek, sok lehetőségük nincs a kitöréshez, a változtatáshoz. Sajnos azt is mondhatjuk, hogy nekik ez maradt meg és sajnos azt is hozzá kell tegyem, hogy felelőtlenül szaporodnak. Gyakran csak épp a gyerekek után járó segély kedvéért. Ha nem kapna támogatást, segélyt ingyenes oktatást, egészségügyi ellátás, miközben nem dolgozik (sokuk önhibáján kívül), nem adózik, akkor éhen hallna, megfagyna nem csak a gyereke, de ő is. Másoktól függenek. Ha nem pár-százezren csinálnák ezt, hanem az egész ország, akkor nem tudom, hogy kitől kérnénk kölcsönt a többszörösére növő állami kiadások mellett. Aztán szintén érdekes kérdés lenne, hogy ha most sincs millióknak állása, honnan lenne még többszázezer pályakezdőnek, mikor felnő az a generáció, amit itt sokan messiásként várnak.

  Ugyanez, mint ahogy szerepel az óriásplakáton, hogy "nem veheted el a magyarok munkahelyét!" Milyen munkahelyét??? A nem létező munkahelyeket?

  A kormány dolga hogy élhető országot biztosítson, életképes gazdasággal. Ennyit tud tenni az ügy érdekében. Annak a magyar helyzethez semmi köze nincs, hogy a Indiában miért szaporodnak mint a nyulak , Angliában meg miért nem. Mindkét országban más a helyzet, más a probléma gyökere, más a megoldása. Nálunk is más.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák