Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ceia

  őstag

  Függetlenül attól, hogy kinek van vagy nincs igaza, stb.. Nem mindegy nektek, hogy a kormány felbontja-e a mobilinternet szerződéseit a T-vel, vagy nem és egyáltalán, hogy melyik szolgáltatónál van?? Egyrészt joga van hozzá, másrészt kit mennyiben érint? :O :C

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz Kékes525 #217 üzenetére

  Én sem értem hogy ez mire volt jó. Ha valóban az énekes nyilatkozata miatt, akkor hülyeség volt, nem kellett volna. Csak újabb csont, amin rágódhatnak az ellenségeik. De a kormány nem szólt bele a Telekom ügyeibe. A saját szerződéseit mondta fel nála, amit mint ügyfél, ugyanúgy megtehet, mint bárki más. Nem hiszem, hogy kötbért kéne fizetnie, ha úgyis lejártak volna a szerződései idén. (de talán anélkül sem) Az pedig butaság, hogy ez csökkentheti a befektetési kedvet. Szeretnek rólunk rosszat írni, ha csak lehet - akkor is ha igaz, akkor is ha emeletes baromság.

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  (#362) blackrulz Szerintem a külföldi cégek azért nem fogják fel olyan tragikusan, mint a hazai ellenzék és a kormányellenes polgárok :P az egymilliárd eurós Telekom-befektetésről szóló 2014-es stratégiai együttműködési szerződést nem mondja fel a kormány.

  Ennek az Ákos pop(ó) dalistának (ki nem állhatom) van egy kifogásolható nyilatkozata, ami még nem bűn, és ha a Telekom nem lenne népszerű, nem pont amiatt, mert szponzorálta őt. Azt ki nem ... le. A Telekomnak emiatt nem kellett volna kirúgni. A kormánynak igaza is lehetne, ha csak simán a szolgáltatást mondta volna fel a Telekom, de a szponzorálást mondta fel, az meg szívük joga, hogy kit miért, vagy miért nem szponzorálnak. Ezt elnézték, jobb lett volna kihagyni. Mindenesetre ez nem fogja elrontani az évvégém :N

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz Fred23 #400 üzenetére

  "elítélem a kormányt" Igazad van, ők szörnyen gonoszak és romlásba taszítják a népet, az országot és ami a legrosszabb: az úniót! Nem is értem, miért vannak még hatalmon! Na majd 2018-ban! Úgy maradnak, hogy csak úgy fütyül! :) De hadd kérdezzem meg: Az előzőt nem ítélted el? Különben én republikánus vagyok.

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  Ma már nem valószínű, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapnának. Legfelső szinten a munkáltatónak csak egy munkavállaló a nő is, ahogy a férfi. Viszont lejjebb ott vannak a közvetlen főnökeink, akik javasolják, vagy éppen eldöntik pl. az év eleji béremelésünket. Az ő döntésük gyakran megkérdőjelezhető, de ezt sajnos nem lehet kikerülni.
  A bérezésünk nem csak a munkánk alapján, hanem pofára is megy, mint minden az életben. Különben én inkább azt tapasztalom, hogy a nők még jobban is keresnek, mivel a főnökök többsége férfi, és ha a nő jól néz ki, ráadásul oda is teszi magát, könnyen eléri, hogy jó fizut kapjon. Tudok konkrét esetről, amikor egy nő, aki jóval később került a céghez, ötször annyi béremelést kapott, mint én. Nem hinném, hogy ötször, de akár csak kétszer is jobb lenne nálam. Lehettek más ilyen esetek is, mert elterjedt hogy ilyen szélsőségek vannak. Ezért most már úgy kapjuk a béremelést, hogy a főnök személyenkénti elbeszélgetésen adja át, és utasít, hogy a bér összegét senkinek sem mondhatom el, mert ha visszahallja azt az összeget bárkitől, az azonnali kirúgással jár. Hát nem aranyos?

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz Kékes525 #701 üzenetére

  Tipikus baloldali duma. A helyzet 2010-ig is ugyanez volt, akkor sem éltek kevesebben mélyszegénységben mint ma és akkor sem kerestek jobban az orvosok, stb. De ma már jobbak a lehetőségek a kinti munkára, azért mennek ki ma többen mint azelőtt. Különben akik elhagyják az országot, azok nem megélhetési gondok miatt, hanem csak többet akarnak keresni. Az orvosok sírnak, de még mindig a legjobban élők között vannak. Miért, ki kap itt rendes fizetést? Akkor most zendüljön mindenki, mert ezen kormány alatt nem lett az országból Hawaii? Ugyan miből? Ennyi erővel mindenki kimehetne. De tudod mit mondok? Az állam sok pénzt költött az oktatásukra, és nem azért, hogy aztán külföldön gyógyítsanak! Vagy fizessenek az oktatásukért, és akkor mehetnek ahová akarnak, vagy tessék itthon szolgálni a népet. Vagy ha kimegy, fizesse vissza az oktatása díját. Miért olyan hülye az állam, hogy ingyen kitanítsa őket, aztán ők meg lelépnek? Aki ingyen akar egytemen tanulni, x évet írjon alá, amit utána itthon fog ledolgozni! Jogos? Az! Semmit sem kapsz ingyen! Jól tudták, milyen fizetések vannak az adott területen mikor egyetemre mentek. Úgy tesznek, mintha most ment volna le ilyen alacsonyra a bér, vagy mintha csak most vették volna észre. Én is tudom, hogy nyugathoz képest keveset keresnek, de itt mindenki alulfizetett, aki munkavállaló. De nincs olyan kormány, ami változtatni tudna ezen pár év alatt! Ehhez minimum évtizedek kellenek.

  A kormány nem a bevándorlás miatt aggódik (ki akarna ide jönni?) , hanem az erőszakos betelepítés miatt, amit az únió akar ránk sózni. Ők hívogatták őket, mert kell nekik a munkaerő, csak besokalltak, és kiderült, nem annyira képzettek. Erre kitalálják, hogy akkor szétterítik őket az únióban?? Több tízezer muszlim neked kell ide? Aztán a családegyesítés révén jönne az egész famíliájuk is. Miből tartod el őket? Nem tudnak magyarul, teljesen más kultúrából jöttek, ahol minden más. Gondolod, hogy beilleszkednének? Amikor szénsavas ásványvizet adtak nekik, eldobták, meg kiöntötték, mert nem tudták, mi az.. Gondolod, hogy van olyan munkáltató, aki megengedné, hogy műszak közben imát tartsanak, vagy hogy a nők leálcázva dolgozzanak? De az is kérdéses, hogy az úniónak van-e joga ide betelepíteni őket ha mi nem akarjuk, megszabni nekik, hogy hol éljenek, és hogy ők mennyire akarnának itt élni, ha még Finországból is menni akarnak, mert ott "hideg van és unalmas az élet"?

  Aki jelentkezik egy határkapunál, hogy menekült státuszt kér, az hidd el, bejöhet. Csak az volt a probléma, hogy nem akartak a kapun bejönni, hanem suttyomban átmasírozni az országon. Ha te papírok nélkül mászkálsz, simán bevihet a yard. Araboknak mióta lehett papírok nélkül?

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

Hozzászólok Aktív témák