Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  válasz tibor23 #857 üzenetére

  hát igen, a több ezer év elején még úgy történt az udvarlás, hogy a fickó a bunkóval fejbecsapta a nőt, majd a hajánál fogva bevonszolta a barlangba... volt ott gruppen meg minden...
  utána volt egy olyan 400-500 év, ahol az volt a hagyományos családmodell, hogy feleség kirakatnak, férj meg mindenkivel, aki nem volt elég gyors.
  nagyjából 2000 éve az volt a családmodell, hogy szingli anyuka otthonszülés keretében egyedül szült, miután apuka tartásdíj nélkül lelécelt. védőoltásokkal nem foglalkoztak, egyszerűbb volt a feltámadás.
  utána volt egy nagyjából ezer éves időszak, amikor legszívesebben mindenkit karóba húztak volna, aki "tisztátalan gondolatokat" vétett. javasolt olvasmány: A skarlát betű.
  és el kellett telni vagy 450 évnek még olyan agyonajnározott országban is, mint Svájc, hogy a nők szavazati jogot kapjanak, meg ilyenek.

  na ez volt az a többezer éves viszonylagos harmónia. az, hogy ákos nagyjából a lista első eleménél ragadt meg, még nem lenne túl nagy probléma, de hogy több fórumozó is minden ellenkező bizonyíték ellenére úgy érzi, hogy ez az úgynevezett harmónia, ami egyébként sima pasi|papi|stb. terror volt, helyes és követendő, az mélyen elszomorít.

  egyre inkább úgy érzem, hogy nem azért kell elhúzni ebből a kuplerájból, mert a kormány hülyébb, mint egy pár agyonhasznált rendőrcsizma, hanem azért, mert az a sok atombrutál ökörség, amit csinálnak, túl sok ember ízlésével és elvárásával és találkozik. és mielőtt bárki is választási aránnyal jönne, ebben a kategóriában a kettő már túl sok. a magam részéről láttam már a naptárat, és látom, hogy 2016-ot írnak, és qra nem akarok sötét középkorban élni.

  biztos vagyok benne, hogy sokan azt se tudják, hogy a föld forog, ellenkező esetben kapaszkodnának és nem tudnának mivel hsz-t írni...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • MageRG

  őstag

  válasz tibor23 #857 üzenetére

  " A "hagyomány"-ról csak annyit, hogy több ezer éven keresztül ennek mentén élt az emberiség viszonylagos harmóniában (tudom, szerinted ez maga a purgatórium volt)."

  Sok turbókonzervatív esik ugyanabba a csapdába. Te ne ess bele kérlek!

  Régen nem volt minden jobb, és nem azért változott meg, mert jöttek a cionista gyíkemberek és felforgatták a rendet.
  Azért változott meg, mert a társdalom elég nagy szeletének már nem felelt meg. Vagy már akkor sem felelt meg, csak nem tudták érvényesíteni az érdekeiket.
  Innentől fogva önmagában a hagyománynak, mint érvnek, nincs sok értelme.
  Ettől még játszhatsz pl. középkori várurat, csak ne gondold hogy más meg szeretne jobbágyot játszani. Azt meg főleg nem, hogy ez kötelező.

  Én meg inkább hozok egy vödör popcornt.

  [ Szerkesztve ]

  "What is bravery, without a dash of recklessness!"

 • dabadab

  titán

  válasz tibor23 #857 üzenetére

  "A "hagyomány"-ról csak annyit, hogy több ezer éven keresztül ennek mentén élt az emberiség viszonylagos harmóniában (tudom, szerinted ez maga a purgatórium volt)."

  Kérlek, tedd meg a következőket:

  1. Írd le, hogy mi is az az egy darab "hagyomány", amit több ezer éven keresztül az egész bolygón követtek.

  2. Definiáld a "harmónia" jelentését

  3. Támaszd alá adatokkal a fentieket.

  Ezek hiányában ugyanis ez rettenetes marhaságnak tűnik.

  (#860) MageRG: illetve régen se volt statikus a világ, állandóan változott akkor is, amit ma hagyományként emlegetünk, annak jó része százötven-kétszáz éve nem is létezett vagy pont valami hagyományellenes modern veszedelmnek tartották.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

Hozzászólok Aktív témák