Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Turbolada II

  őstag

  válasz Kékes525 #701 üzenetére

  Az amúgy is tragikus helyzetet nem akarják még rosszabbá tenni. 100K körül van egy migráns havi ellátása, ebben a helyzetben ez finoman szólva sem hiányzik az országnak.

  Kardos.N: Igen ő, mert neki nem koncsitá a női/férfi wtf!? ideálja, mint a Telekomnak. :)

  [ Szerkesztve ]

  "A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.

 • ceia

  őstag

  válasz Kékes525 #701 üzenetére

  Tipikus baloldali duma. A helyzet 2010-ig is ugyanez volt, akkor sem éltek kevesebben mélyszegénységben mint ma és akkor sem kerestek jobban az orvosok, stb. De ma már jobbak a lehetőségek a kinti munkára, azért mennek ki ma többen mint azelőtt. Különben akik elhagyják az országot, azok nem megélhetési gondok miatt, hanem csak többet akarnak keresni. Az orvosok sírnak, de még mindig a legjobban élők között vannak. Miért, ki kap itt rendes fizetést? Akkor most zendüljön mindenki, mert ezen kormány alatt nem lett az országból Hawaii? Ugyan miből? Ennyi erővel mindenki kimehetne. De tudod mit mondok? Az állam sok pénzt költött az oktatásukra, és nem azért, hogy aztán külföldön gyógyítsanak! Vagy fizessenek az oktatásukért, és akkor mehetnek ahová akarnak, vagy tessék itthon szolgálni a népet. Vagy ha kimegy, fizesse vissza az oktatása díját. Miért olyan hülye az állam, hogy ingyen kitanítsa őket, aztán ők meg lelépnek? Aki ingyen akar egytemen tanulni, x évet írjon alá, amit utána itthon fog ledolgozni! Jogos? Az! Semmit sem kapsz ingyen! Jól tudták, milyen fizetések vannak az adott területen mikor egyetemre mentek. Úgy tesznek, mintha most ment volna le ilyen alacsonyra a bér, vagy mintha csak most vették volna észre. Én is tudom, hogy nyugathoz képest keveset keresnek, de itt mindenki alulfizetett, aki munkavállaló. De nincs olyan kormány, ami változtatni tudna ezen pár év alatt! Ehhez minimum évtizedek kellenek.

  A kormány nem a bevándorlás miatt aggódik (ki akarna ide jönni?) , hanem az erőszakos betelepítés miatt, amit az únió akar ránk sózni. Ők hívogatták őket, mert kell nekik a munkaerő, csak besokalltak, és kiderült, nem annyira képzettek. Erre kitalálják, hogy akkor szétterítik őket az únióban?? Több tízezer muszlim neked kell ide? Aztán a családegyesítés révén jönne az egész famíliájuk is. Miből tartod el őket? Nem tudnak magyarul, teljesen más kultúrából jöttek, ahol minden más. Gondolod, hogy beilleszkednének? Amikor szénsavas ásványvizet adtak nekik, eldobták, meg kiöntötték, mert nem tudták, mi az.. Gondolod, hogy van olyan munkáltató, aki megengedné, hogy műszak közben imát tartsanak, vagy hogy a nők leálcázva dolgozzanak? De az is kérdéses, hogy az úniónak van-e joga ide betelepíteni őket ha mi nem akarjuk, megszabni nekik, hogy hol éljenek, és hogy ők mennyire akarnának itt élni, ha még Finországból is menni akarnak, mert ott "hideg van és unalmas az élet"?

  Aki jelentkezik egy határkapunál, hogy menekült státuszt kér, az hidd el, bejöhet. Csak az volt a probléma, hogy nem akartak a kapun bejönni, hanem suttyomban átmasírozni az országon. Ha te papírok nélkül mászkálsz, simán bevihet a yard. Araboknak mióta lehett papírok nélkül?

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • prmcsk

  addikt

  válasz Kékes525 #701 üzenetére

  Na ez a másik tipikus mantra...

  Úgy beszéltek mintha ez az ország a fidesszel jött volna létre és előtte nem volt senki, aki vezette, sokszor félre. Egy ország vezetése folyamatokban kell gondolkodjon, csak nem mindegy, hogy ciklusonként ráfizetéses, vagy gazdaságos céget vesznek e át egymástól.

  1.) Persze, hogy nő a szegénység, ha a szegény népréteg szaporodik, mint a csicsóka !
  2.) Ki szüntette meg a gyárakat ezerszám és ezzel százezer szám a munkahelyeket ?
  3.) Kik strukturálták át a gazdaságot, no és a fejeket azzal, hogy majd a piacgazdaság beszabályoz mindent és lehet majd cukrászdád Bécsben ?
  4. Ki fog itthon dolgozni és ezáltal megteremteni azt a pénzt, amiből mindez megoldható lenne, ha 20 évig tanultok, majd kimentek nyugatra, többségében kontra produktív diplomákkal mosogatni és egyéb kulimunkát végezni ? Sokatok közben arra sem képes, hogy segítse, vagy eltartsa azokat, akiket itthon hagy nyugdíjasként az állam és az én terhemre ?
  5.) Már "el' kurcsány" is tudott valamit, hiszen ő mondta először:"ha nem teszik el lehet innen menni".

  Tudod hány olyat ismerek, akik a mai napig úgy zsarolják, veszik le a szüleiket, vagy a nagyszüleiket, mint a kalapot ? Végzett autószerelőt, aki tüntetőleg kijelenti, hogy 120k-ért nem kezd el dolgozni. Ne kezdjen. Ez mindaddig a magánügye, amíg nem lóg emiatt mások nyakán és nem ugatja tele a világot, hogy milyen sz@r is ?

  Közvetett rokonságomból 8 és 7 éve kiment két testvér. Szakmájuk volt, dolgoztak és hó végére nem volt egy vasuk se. Az itthon a szokásos "nem fizették meg őket" alapon kimentek Birmingham-be. Eleinte mosogattak, amit itthon soha nem tettek volna, olyan garzonban laktak négyen, amit itthon soha nem viseltek volna.

  A lényeg: Néha hazajárnak, de csak óvatosan, mert pénzbe kerül, de legalább őszinték. Elmondják, hogy ott sincs semmijük, pedig sok év óta ott laknak. Nem tehetik meg azt, hogy annyiszor beülnek egy sörözőbe és nyakló nélkül ihatnak, mint itthon. A kávét sem a kávézóban isszák, mert a 3-5 fontokat hinthetnék értük, mint bolond pék a lisztet és az nem megy...Egyszóval: több lemondással ugyan úgy nincs egy vasuk se, mint ahogy itthon se lenne és bevallottan a "kalandvágy", a világlátás, a nyelv megismerése és a remény tartja kint őket, hátha valami angol "bárisnyát" találnak maguknak, ami tudjuk mit jelentene számukra.

  És ne mondjátok nekem, hogy nem ez az általános. Az, hogy talán 5-10%-uk esetleg beletalál az elképzeléseibe, az csak statisztikai adat...

  [ Szerkesztve ]

  "Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

Hozzászólok Aktív témák