Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Jó korán kezded!
Hasznos, és eddig ismeretlen add-on, köszi. -
moma
őstag
ahogy elnézem ez tulajdonképpen egy trükkös bookmark toolbar.
we all deserve a bit of luck.
-
raszputyin
senior tag
Azt sajnálom, hogy ezt nem lehet/eddig nem sikerült automatikusan megoldani.
Elfogadom, hogy szükség van a villogó sz@r Flash reklámokra, hogy az oldalak után legyen bevétel, de az azért kicsit sok, mikor 8-10 megnyitott fül után kiakad a gépem... -
speedyx86
tag
Én direkt kipróbáltam most, hogy hány villogó flashes tab után megy 50% fölé a prociterheltségem. Volt itt PH!, Index, Origo, random lapok guglizásból... hát kérem, 56, azaz ötvenhat tab után lett 50 % a terheltségem (mobil core2duo 2GHz, 2 GB ram, win7). Ja hogy nem firefox, hanem chrome...
-
Csakénvagyok
őstag
Én nem értem ezt a tesztett. Kikapcsoltam az ABPt és megnyitottam 50 itcafe-s oldalt, híreket főleg (utolsó 45) a többi fórum. Majd megnéztem és kb 160 MiBet eszik le a RAMból, és valami 1-4 százalékon, ha nem épp nullán tartja a processzorhaszálatt.
Csak a teljesség kedvéért ez egy kétmagos, 1.80GHz-s 1Giga DDR2 RAMos vas amit az Ubuntu 9.04 és az FF3.5.6 szaladgál.
-
savior
őstag
ad-block vagy hasonlo nincs neked telepitve? csak mert azzal is hasonlo hatas erheto el.
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
FTeR
addikt
kár, h flashben nincs számottevő különbség, mivel mindekttő ugyanazt a plugin használja.
egyébként teljesen banner függő, egy összetett agyon animálit bannert is össze lehet úgy hozni, h észre sem venni a proci terhelésen és 2 layer mozgatásával is ki lehet akasztani még egy erős gépet is.
úgy 1,5 éve volt origón(?) egy olyan banner, ami úgy megette az egész procit, h lehalt tőle az egész gép...btw, épp pár hete teszteltem le a böngészőket flash kapcsán (eredmények egy másik topikba...) és messze az ie+flash terhelte a legkevésbé a procit. pl míg firefox 20-25% körül mogott, addig ie 0-3% között, króm vhol 15-20% körül.
a magyarázat pedig, h ie az egyetlen amiben a flash egy activex vezérlő.#5
itcafe nincs tele flash banerekkel. egyébként is, fx haználat közben zabálja fel a memóriát, mert cacheli a navigációt. azzal, h megnyitod a tabokat nem lehet ezt tesztelni.viszont az is igaz, h mióta divat lett több processre bontani a böngészőtabokat és egyes elemeit, fx elég jó helyre került a maga 1 szálával.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Az a TooMayTabs az nem TooManyTabs akar lenni az első mondatban?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
PuMbA
titán
válasz #40553216 #11 üzenetére
Ubuntu-ban valami nagy szar van amúgy,mert van akiknek tök jól megy a Fox ,sokaknak meg tök szarul. Én nem tudok netezni Ubuntu alatt Firefox-szal olyan lassú - 4 oldal megnyitása után (amik tele vannak flash-sel) 3mp-be kerül egy tabváltás - Chrome alatt meg minden jó gyors a sok CPU használat ellenére is. Egy 2 magos 1,6Ghz-es Core Duo-m van.
sheratan: ja,lehetséges. pl. 9.10 alatt több CPU használatot kapok netezéssel,mint 8.04 alatt. ATI Radeon X200-am van a notiban,amihez csak open-source driver van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #40553216 #11 üzenetére
a 058 az persze 158MB
(#12) PuMbA
nekem fordítva van. nálam a chromium és a chrome (bár utóbbi csak VBoxban) van/volt fent, oldalanként 10-35MB ram-használattal. ugyan azokat az oldalakat nyitottam FFben és a Chromiumban (20+), utóbbi simén felment 6-700MB-ra. másnál meg nem.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nekem pár óra... de inkább pár nap ff használat után szokott 1GB fölé menni a ram használat... pedig van hogy csak 6-8 tab van állandóan nyitva és mellette nyitogatok és csukogatok más oldalakat. Ekkor már érezhetően lomhán reagál és elgondolkodik Proci terhelést viszont nem nagyon láttam magasnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz #40553216 #19 üzenetére
Igazad van, nagyon jó cucc. Ám nekem mégsem jött be. Sehogy nem tudtam úgy beállítani, hogy ha egy adott oldalon engedélyezem a scripeket, attól még a flash tiltva maradjon. A flashblock azért jó, mert ha egy oldalon több flash van (és ugye van akár 8-10 is), egyesével tudom engedélyezni őket. Nem kell az összeset egyszerre.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Csakénvagyok
őstag
Srácok, idézet az Alapelvekből:
amit tiltunk fórumunkban:
minden olyan hozzászólást, amely az oldalainkon megjelenő reklámok szűrésére buzdít.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Csakénvagyok #22 üzenetére
Nem buzdít senki semmire, eszmecsere folyik egy témáról.
Thanos was right.
-
válasz Csakénvagyok #22 üzenetére
Már bocs, de ki beszélt itt reklámszűrésről?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Speeedfire
nagyúr
nekem eddig max 5-6 lap volt eddig megnyitva, soha nem volt combos gépem, szóval én hozzá vagyok szokva a minimalista élethez
bár, tény h ez a kiegészítő biztos jó lehet a sok titkárnőnek, unatkozó programozónakFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
WonderCSabo
félisten
Lehet használni a kategorizálás nélkül is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Bluetooth hangszórók
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kevesebb mag, több AI: teszten az Intel Lunar Lake
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft