Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Nem arról volt szó, hogz most nem akarnak kimaradni a kareszos ajándékmizériából?
Utóbbiból kiindulva decemberre az oem gépeken ill. a boltokban lesz.
Sectumsempra - For Enemies
-
Mania
senior tag
Kár lenne elkapkodni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Quiksilver #5 üzenetére
Hát ja. Sajna ez volt az egyik baja a Vistának is. Amit oké, mostmár mondhatni, hogy befoltoztak, de mennyi idő után Remélem nem esnek mégegyszer ugyanebbe a hibába. Nem próbáltam ki a bétát, de ahogy olvasgattam a véleményeket, nem olyan rossz rendszer. És ezt nem kéne elrontani..
Véleményem szubjektív...
-
Chaser
titán
A win7 beta előtti verzióját próbáltam, már az is jobb volt sztem, mint az sp1-es vista, adják csak ki, jó cucc ez, ha nincs benne égbekiáltó rendszerhiba, majd orvosolják a kisebbeket egy sp-vel. 1etlen ami sztem nem fog tetszeni nekem benne, az ára.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khan13
senior tag
Beta előtti persze hogy gyorsabb, hiszen nincs benne minden funkció, minden alkalmazás, ami a betaban és a véglegesben.
A Win7-et elkapkodni már nem nagyon tudják, mert a beta nagyon jól működik (tapasztalat).
Nem tudom miért kell minden Windowshoz várni az SP1-et mint megváltót... a Vista SP1 előtt is nagyon jól működött (szintén tapasztalat). Az, hogy a drivereket sz@rul írták meg, az nem a Vista hibája! Másrészt meg ebből a SP1 = megváltó dologból az lesz, hogy az SP-k lesznek elkapkodva, és a MS ráépíti a marketingjét... ezt remélem nem akarjátok. A Win7nél nem lesz driver probléma, mivel Vista kompatibilis.Szerintem nem baj hogy kihagynak egy felesleges beta2-t, majd ott lesz az RC amit lehet még tesztelni.
-
Draken
őstag
A bétát én is kipróbáltam egy nap erejéig, voltak benne kisebb hibák, sajnos annyira mélyen nem mentem bele a dologba ezért bővebben nem tudok tapasztalatokat közölni, de látok fantáziát benne. Bevallom, nem volt még eredeti, jogtiszta windowsom, de ha az RC meggyőz még jobban, akkor biztos meg fogom venni.
-
Rolly
veterán
Lehet én vagyok a világ egyetlen olyan embere, akinek a telepítést követő 2. napon már 10 percenként dobott kékhalált a windows 7-je, mivel a drága, úgy gondolta, hogy van frissebb driver is a laptopomhoz mint amit én feltettem, s feltette.
Ebből következett, hogy jött a kékhalál barátunk.
-
Draken
őstag
Remélem, hogy jól meg fogják csinálni az új WMP-t.
-
.mf
veterán
Már másfél éve piacon van, mit kapkodnának el?
Na jó, kicsit túlzok, de a w7 tulajdonképpen egy ráncfelvarrott, javított vista, azért merik ilyen gyorsított ütemben kiadni. Ha a vistát rendesen megcsinálták volna, és nem erőltetik a saját hülyeségeiket benne, akkor nem is lenne még szükség következő windowsra, hanem csak 2010-2011-ben jönne.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
zdanee
őstag
A betak szep nagy nyilvanossagot kaptak, boldog-boldogtalan tesztelhette. Ez meg a Vista esetben sem volt igy (lehetett, de itt gyakorlatilag maga az MS gerjesztette). Ha csak egy kicsit is hasznaltak a felhasznaloi visszajelzeseket, vegre azon az uton kezdunk jarni, h az MS felismeri a nyilt fejlesztes es az ezek koruli kozosseg erejet. Remelem nem kell sokat varni addig, mire az operacios rendszerek mind ingyenesek lesznek. Ha ugyis a Cloud-computing iranyaba mozog mindenki, a kovetkezo par evben az oprendszerek partiz megas minimalista kodokka valhatnak vegre, es eleg lesz a kapcsolatot biztositsak a vekonykliens es a kiszolgalo kozott. A netbookok hatarozottan ezt a iranyt kepviselik.
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez tényleg jó lenne.. De nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez a Win-el befog következni.. Bár nem lenne rossz, ha az úgymond "átlagos" verziókat, pl a vistánál a home basic és a home premium ingyenes lenne... pl egy évre igényelhetne az ember kulcsot, vagy ilyesmi..aztán meg kéne hosszabbítani. Mennyire jó ötlet lenne ez, de én nem látok még rá lehetőséget az MS irányából
Mert ugye, a linux is ingyenes, de üzletekben pl elég pofátlan árakat eltudnak kérni néhol érte. Pedig ha lenne internete az embernek, hivatalos oldalakról ingyen letölthetné, csakhát még mindig nem mindenki engedheti meg az internetet magának...
Véleményem szubjektív...
-
WonderCSabo
félisten
Jó, hogy gyorsan kiadják, de a gyorsaság nem fog a minőség rovására menni?
-
.mf
veterán
válasz hackeeeee #19 üzenetére
"Mert ugye, a linux is ingyenes, de üzletekben pl elég pofátlan árakat eltudnak kérni néhol érte."
Hol, milyen üzletben?
Valahol mondjuk már láttam 990Ft-os énnemtudommilyen, de iskolák számára fejlesztett disztrót-és-programcsomagot, ahol a 990Ft jórészt a cd-írást, a mellé adott útmutatót és leírást, valamint a csomagolást fedezte, abból a fejlesztésre csak jelképes összeg maradhatott. Windows oldalon egy ilyen csomag (pl. xp + office student) kb 45k lenne.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
csavarlazito
tag
20 hozzászólás után eljutni a linuxig..
Hülye kockák -
zdanee
őstag
válasz hackeeeee #19 üzenetére
Nem csak arra gondolok, h berelni lehessen, hanem hogyha 1-2 even belul meg a Holdon is lesz 3G, teljesen felesleges lesz a szemelyi szamitogepnek tartalmaznia egy csomo alkatreszt, hiszen a folyamatos internetkapcsolat kivalthatja azt. Pl ha a Google be tud inditani egy G-Drive szolgaltatast, felesleges a bazinagy merevlemez. Nem kell nagyteljesitmenyu proci, mert a tomenytelen rendelkezesemre allo szerver barmelyike szazszor nagyobb szamitasi kapacitassal bir, mint ami beleferne az en keszulekembe. Ugyanezert nem kell 3D gyorsito sem, a vidkari eleg ha megjeleniti a kepet, amit a szerver kuld, a szamitas ugyis ott tortenik. Es ez szerintem igenis jo lenne nekunk, mert a celkeszulek, gyakorlatilag a terminal filleres lehetne (igazi szazdollaros laptop), es a szamitogeped fejlesztese helyett eleg egy nagyobb teljesitmenyu kiszolgalohoz kapcsolodni (nem kell a regit kidobni, kornyezetvedelem), jo lenne a szolgaltatonak, mert az extraszolgaltatast el lehet adni, es ugyis csak az veszi meg, akinek kell, es jo lenne a kormanyzatnak, mert az internet cenzurazasa helyett a felhasznalo sajat tarteruleten kaphatja el mondjuk a pedofilokat, warezolokat, stb. Persze ez meg nem a Win7, uh OFF, de erre haladunk szerintem.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
.mf
veterán
A cloud computing sikerében erősen kétkedek.
Mobilos fronton (opera mini és egyéb böngészők, ahol külső szerverekkel dolgozzák fel és tömörítik a weboldalakat) ímmel-ámmal már most is működik, de a mobilok procijai is egyre gyorsabbak. A netbookok procijai pedig már eleve elég gyorsak a 720p-hez, tehát azokhoz nincs nagy szükség rá. A másik általánosan elterjedt, gépintenzív feladat, amivel elő szoktak huzakodni, az pedig a játékok -- ki akar majd úgy játszani, hogy oda és vissza van legalább 50+50ms késlekedés? Akkora terhelést milyen vas fog stabilan elbírni?
A cloud computing távolról jó öltet -- de ami tényleg jó és megvalósítható benne (mobil böngészés és szuperszámítógépes kapacitás bérlés), az már eddig is volt, a többit pedig nehéz és drága megvalósítani, és még akkor se biztos, hogy jó lesz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
(Kolombusz)
veterán
Hmmm, nekem tökéletes a Vistám, van is belőle két jogtiszta, de sztem a magyar megjelenés napján veszek egy W7-et is, csak kérdés, hogy a notimra, vagy az asztalimra vegyem meg. Vagy egyúttal már veszek egy új notit is és azon lesz W7. Messze van ez még.
-
bambano
titán
Aszongya, mennyi a 3.5g sávszélessége? 7.2Mbit/sec összesen. Mennyi ram van egy videokártyában? Egy giga? Mennyi adat egy készre renderelt, textúrázott 1280x1024-es kép 60 fps-sel? 300 megabyte/sec?
Egészen finoman fogalmazva ma még nem megoldott, hogy egy cloud számolja ki a képet és azt bármilyen elektromágneses sugárzással átküldje egy buta videokártyába. Ha ezt valaha megoldanák, azt az eszközt úgy hívnák, hogy mikrohullámú sütő, csak nem nudista csirke szédelegne benne, hanem te. Én ilyet nem akarok, ezzel a cloud rendszerek egyik fontos részét ki is kukáztuk.
A cloud jellegű általános számítástechnikát próbálták már bevezetni, eddig még mindig megbukott, most is meg fog.
Ja, még egy módon gyártanánk sütőt: ha az a hőmennyiség, ami most egy város területén valamennyire eloszló számítógépekből jön, egy szerverfarmból jönne, azt sem árammal ellátni, sem hűteni nem tudnánk. Nem tudnánk karbantartani, megvédeni, stb.
Az egy másik kérdés, hogy akarnánk-e fizetni a cloudhoz tartozó lehetséges szolgáltatási megoldásokat. Nem hiszem.
Bizonyos adatok szerver alapú tárolásának volna értelme sokat mozgó emberek számára, pl. naptár, todo, fontosabb fájlok, de ezt megcsinálják már most is a webdav meg a caldav szerverek, létező rendszerekre új marketing nevet kitalálni pont annyira egyenes út vezet a bullshit bingó megnyeréséhez, mint web2.0-nek hívni egy portálmotort, csak mert unatkozik pár managga.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
negyedes
addikt
válasz (Kolombusz) #27 üzenetére
Nalam is kb igy lesz. Uj noti->uj win.
Bar remelem, hogy a kampusz programba beletezik a 7.zdaneee megbiznal egy ilyen cegbe? Barmilyen file feltoltenel csak ugy ni? A claud nem a jovo.... Inkabb cipelek 0,4 kg tobbet mintsem ilyen fileservere feltegyem.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
.mf
veterán
-
negyedes
addikt
válasz hackeeeee #30 üzenetére
Boxos Suse? Itt elhet kapni boxost. 60 euro.
En biztos, hogy nem. Nem is all szandekomba.
.mf: Van olyan is ami OpenSuse dobozos. Van hozza 90 nap support manual(nyomtatva) meg egy csomo eloretelepitett progi. Link feljebb.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
ZCoyote
őstag
Nem gondolom hogy kapkodnának. Vistában már kiteszteltek szinte mindent és a 7 azt a vonalat követi. Jó, hoz pár újdonságot de az alap már megvan csak finomítani kell.
Romani ite domum.
-
félisten
válasz hackeeeee #30 üzenetére
A Suse Linux nem ingyenes disztró, ahogy pl. a RedHat sem az.
Utóbbinak a Fedora, elöbbinek az openSuse az ingyenes változata.
Az ingyenes disztrók közül sokat meg lehet venni boltban pénzért is, és ott a dobozolást, szállítást, raktározást, stb. kell kifizetni.hupsz, .mf megelőzött.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Inv1sus
addikt
Értem, értem, kö a pénz, kö a pénz...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
moonman
titán
elkapkodni egyébként nehezen lehet, mert már karácsonykor feature complete volt, az elkövetkezendő egy év(?) kizárólag tesztelésre, bugfixre és optimalizálásra fog elmenni, meg ugye a különböző változatok szolgáltatásainak szétválasztására. jóleszez.
-
Khan13
senior tag
Szeretem az ilyen okos hozzászólásokat... Milyen hülyeséget erőltettek a Vistában? A biztonságot? Szörnyű dolog tényleg... Ha meg nem adták volna ki a Vistát olyan állapotban ahogy kikerült, akkor meg azért hőbörögne a nép, hogy mennyi ideig csücsült rajta a nagy MS. Gondolom te is hallottál arról, hogy a félkész Vistát dobták kukába, és kezdték előről a Server 2003 kernelére alapozva. Ha csak az azutáni időt nézzük, akkor egész jó lett nem? Persze az embereket nem ez érdekli... csak a negatív kritikák, meg a sok zöldség. Amúgy meg már az XP helyett vagy a 98 helyett is lehetett volna Win7 nem?
-
orbano
félisten
az engem baromira em érdekel, hogy mit kezdett előröl az M$ és miért, meg milyen kernelre alapozva, illetve hogy ahhoz képest hogy sikerült. inkább az érdekel, hogy a pénzemért mit kapok. azt, hogy biztonságosabb? hát köszi, ezt szerintem inkább bele kellett volna tenni mondjuk egy XP sp3-ba, mintsem egy új oprendszerbe...
a vista pedig nem sikerült jól, ezt még a M$ is látja és az eladások is tükrözik. kár ezen vitatkozni.A vér nem válik VAZZE!™
-
moonman
titán
ha nem érdekel, akkor minek szólsz bele?
tegyék be SP3-ba ja. szóval írják újra az egész rendszert. ez történt, ezt hívják új verziónak.
a Vista annyira szarul fogy, hogy rekordbevételt hozott MS-nek...
van még valami eszement baromság a tarsolyodban? bár ezen tényleg kár vitatkozni...
-
Gregorius
őstag
És a 2008 R2 mikor jön?
-
priti
addikt
A vista-ra is ezt mondták
Minél kevesebb teszt, annál több hiba. Lehet magyarázni, de ez így igaz. Konkrétan nem izgatna, mert nem kötelező megvenni, csak a károkozásért kit pereljek? Senkit nem érdekel, hogy fele annyit ér a hardverem, mert nem win7 kompatibilis. Persze mindig felülről kompatibilisnek van eladva a történet, de ez sosem igaz. Hogy a hardver illesztőprogramok mellett a szoftverpiac rugalmatlanságáról ne is beszéljek. A Virusbuster, amit a munkahelyi XP-s gépeken használunk Vista-s verziója a mai napig kékhalált generál a Vista-ban dughatom a mennyiségi liszenszem. Elküldhetem a *.dmp-t csatolva, aztán vagy lesz valami, vagy nem.
Baromira nem tetszik, hogy a felhasználókat használják tesztelésre, mert ugyanaz lesz, mint a vista-nál, hogy rossz híre lesz a hibák miatt, emiatt az eladások nem hozzák majd a várakozásokat, tehát a profitorientált megközelítés rá egy évre már win8-at akar majd és baromira nem kéne minden évben új oprendszert piacra dobni, mert annak káosz a vége. Jól tudjuk, hogy most se nyelik le a békát, most is mindenre ráírják, hogy vista kompatibilis pedig durvára nem. Amúgy én is ráírnám, ha az én több éves munkám lenne a szoftverben... nehogymár emiatt ne tudjam eladni...Hardverlesen
-
moonman
titán
neked ki mondta, hogy a Vista és az XP kernelszinten kompatibilis? mert szerintem épp az ellenkezőjét hangsúlyozták ki mindig. és talán dugjad a VirusBuster-es licenced, ugyanis az ő dolguk lenne igazodni az új rendszerhez, nem fordítva.
"a felhasználókat használják tesztelésre"
szerintem itt hagyjuk abba, mára kiakadt a bullshit mérőm...
-
moonman
titán
válasz fordfairlane #46 üzenetére
3 éve fejlesztik, ez sietés?
-
Rolly
veterán
full adattárolásra alkalmatlan az általad említett technika, még egy full hd-s filmet sem tud áttolni a hálón a jelenlegi hálózati architektúrák.
Szerintem inkább annak van értelme amit a MS pl a home server-rel akar, hogy minden lakásban legyen egy file, nyomtató szerver amin az adatokat tároljuk, s a többi egységben csak a programoknak kell lennie ...
- lenne egy alacsony fogyasztású server mondjuk atom 1 terrás vinyóval (35w) vagy egy összetettebb nas torrent ftp nyomtató kezeléssel és megosztással (20w)
- házimozi egy full hd lejátszására alkalmas gép mely gigabites lanon csatlakozik a hálózathoz (100 Mbit tapasztalatom szerint kevés )
- gyereknek egy gép amivel tud játszani
- meg laptop amivel a fontosabb cuccokat el lehet érni a szerveren ... -
fordfairlane
veterán
Ha csak egy kicsit is hasznaltak a felhasznaloi visszajelzeseket, vegre azon az uton kezdunk jarni, h az MS felismeri a nyilt fejlesztes es az ezek koruli kozosseg erejet.
Meg hogy mennyi pénzt spórol a nyilvános béta tesztekkel. Bár a visszajelzések kezelése itt kissé más műfaj lehet, gondolom sok zaj is kerül a rendszerbe, de le merném fogadni, hogy jobban megéri így.
x gon' give it to ya
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen