Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sinesol

  addikt

  válasz ShiTmano #23 üzenetére

  Már hogyne tudná tartani? 14 nanon hozza ugyanazt, mint a másik 7 nanon fejlettebb gyártástechnológia mellett, az ipc meg kb. ugyanaz. Arról meg ne is beszéljünk, hogy kb. 10 éves a jelenlegi Intel architektura és még igy is elég..

  A Zen3 lesz az, amivel tényleg eléggé elverik az Intelt, ha igazak a pletykák.

  [ Szerkesztve ]

 • Dr. Akula

  nagyúr

  válasz ShiTmano #45 üzenetére

  Szerintem a flémet sürgősen fejezd be!

  Nekem már az 5x86 óta volt (több) AMD procim (5x86, K6, Athlon64) és videokártyám (9600Pro, X880XT, 4870 X2, 5870 CF), nem nekem fog problémát okozni ha egyszer váltani kell, hanem nektek fanboyoknak. Pont Threadrippert akartam venni, csak akkor még nem volt Zen2, az előző meg karcsú volt játékban. Nem a matrica miatt van Intelem (vagy AMD-m), hanem mert aktuálisan az a legjobb.

  [ Szerkesztve ]

 • DraXoN

  addikt

  válasz ShiTmano #52 üzenetére

  Ha a TSMC-nél valami anomália lesz ... az kb. olyan lenne mint ha az Intel máról hónapra csődbe menne... kb. évekre hiány lesz rengeteg holmiból és rengeteg cég csődbe menne vele együtt...
  A legrosszabb ami történhet a nem megfelelő skálázódása egy új technikának amire építenének, de ilyen bárhol előfordulhat, ráadásul samsungnak nincs is akkora tapasztalata komplex nagy chippekben mint amit az amd használ(na), most, hogy majd az nvidia szemez a samsunggal szerezhetnek tapasztalatot GPU-ból ami már komplexebb mint egy ARM mobil chip, de még mindig messze van egy x86 CPU komplexitásától ... bár mivel utóbbi amd esetén "kiszervezte" az IO részt, lehet kicsit egyszerűbb a helyzet mint volt.

  Ami biztos, nincsenek lebetonozva a használati viszonyok, hogy jövőben nem gyártat mással is AMD csak TSMC és GloFo-val (utóbbinál valószínű még egy darabig marad az IO chip, most jön ott majd egy 12nm-es (LP) technika ami GloFo szerint 7nm-el vetekszik kiterjedésben, de jóval olcsóbb és lehetséges Interposert és HBM-et kötni hozzá ... vajon mire lehet ez jó? vagy "kinek" is készült elsődlegesen.. hmm... ;] ).

  De ha TSMC-nél akkora anomália lenne, hogy megáll a gyártás, azt mind megéreznénk, nem csak az AMD, hirtelen rengeteg helyen lenne hiány ilyen-olyan chippekből (kisebb bajokat meg jó eséllyel biztosító fedezi, így nem rekednek bele a gyártók)...

  The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 5 1600(AF); Rx470; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés