Hozzászólok Aktív témák

 • sb

  veterán

  válasz Dr. Akula #32 üzenetére

  Igen, lemaradtál.
  Annyira okosat mondtál mintha benyögted volna, hogy egy traktor a legjobb közlekedési eszköz, mert az F1 Ferrari nem elakad a szántóföldön.

  Ha abból indulsz ki, hogy 250W-ból 5-5+ GHz-en egy darab játékban +5-10% előnyöd van Intellel - amit az AMD ne is tud órajelben - akkor ebből általánosíthatsz de ne csodálkozz ha hülyének néznek. Még akkor se ha nem egy játékból indulsz ki és azt hozod ki, hogy átlagban jobb az Intel 5-10%-kal. Itt és ebben.

  Architektúra és hozzá a gyártástechnológia előnyét próbáld lemérni azon, hogy:
  1. C2C mit tudnak: segítek, az AMD jobb.
  2. Perf/W mit tudnak: az AMD 1.5-2x előnyben van. Nézd meg HEDT vagy szerver vonalat, de desktopon is nézheted emberi órajeleken, vagyis 4.5-ig (amin amúgy a c2c jobb eredmény miatt már 5GHz körüli eredményeket hoznak). De nyugodtan hozzánézheted lassan a noti vonalat is mi jön ki 15W-ból Intel és AMD oldalon...
  Persze ehhez az is kell, hogy abszolút mértékben versenyképes legyen. Hiába jobb az arm is perf/W-ban ha közben nem jó adott célra. De ezt meg bőven hozza az AMD a -5-10% - +50-80%-os range-ig bezárólag Intelhez képest.

  Szóval csak ezekben jobbak és a te egyetlen 5+ esetedben meg alig rosszabb. (De ott is jobb másban). Akkor ki miben van elmaradva?

  [ Szerkesztve ]

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

Hozzászólok Aktív témák