- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Premiere topik
- Videó stream letöltése
- Windows 10
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nagyon jó üzlet az intelnek ez... olcsón előállítató kis magméretű proci, aminek egyre feljebb kúszik az ára az újabb modellekkel...
-
sagesz93
addikt
a windows 7 fut az atomon..? az azért már komoly.
-
dark100
aktív tag
Ahogy hallottam en pont az ara miatt utalja oket az Intel. Az ertekes sziliciumot olcso termekekre pazarolni... Mikor 500 dollaros procikat is lehetne belole gyartani! Ugylatszik a vasarlo meg az Intelnel is nagyobb ur
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
addikt
2,4W az nem rossz
-
t72killer
titán
nem bizony, főleg, hogy az AMD konkurrens terméke 10+W-ot eszik. Ha fejlesztgetnek 1 picit rajta (kisebb csíkszélesség, 2mag - mondjuk 2GHz-en) és körétesszük az nvidia ION platformot, akkor teljesértékű noti lesz az eredmény - legalább 3-400$-ral olcsóbban, mint a hagyományos modellek.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
azbest
félisten
Ugyanakkora sziliciumdarabra vetítve az olcsóbb atom épp annyiba van mint a Xeon, az újabb drágább Atom pedig másfélszeresét hozza ugyanakkora sziliciumdarabból, mint az i7.
Ja és a 8.85x akkora E3200 épp annyiba kerül, mint az olcsóbb atom.
65 * 8.85 = 575
135 * 8,85 = 1195
135 * 10,95 = 1480Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb magmérettel nagyobb az esély a hibára.. valamint egy hibás atom mag csak 4ed akkora pénzkidobás, mint egy c2d és 10ed akkora mint az i7.
A lényeg, nem kell elhinni a marketingesek siránkozását.
(ha valamelyik adat nem pontos, elnézést kérek... most vadásztam össze őket)
Még mindig csak chipsettel együtt lehet kapni az atomot? Ha jól sejtem még mindig a régi fajta chipsettel lehet venni, ha valaki újabbal használja fel, az dobhatja szemétre az atommal kapottat.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
azért nem mind ilyen drága...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Atom_microprocessorsA 800MHz-est már egy 20-asért odadobják
Csak ami netbookba kelendő lenne, annak az ára van felverve. Desktopra olcsóbb, de ott sem olan nagy a különbség az asztaliak közt.Szal jelen esetben a táblázatom azért nem a legszerencsésebb, mert mobil atomot hasonlítottam asztali procikhoz.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Majd ha erősebb lesz a verseny, lejjebb viszi az Intel az árakat. A 32 nm-re migrálással nem is lesz neki akkora érvágás ugyanakkora teljesítményt olcsóbban kínálni. Közben szabadul majd fel 65 és 45 nm-es kapacitás is, plusz némi optimalizációt hozzácsapva ezzel jelentősen alacsonyabb fogyasztású chipsetet is hozzá lehet majd csapni. Hacsak teljesen ki nem dobkák a mostani CPU+NB+SB kombinációt a SOC megoldás bevezetésével, de én ezt nem hiszem.
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Black Myth: Wukong
- Ma megérkeznek az alternatív alkalmazásboltok az iPadekre is
- Háztartási gépek