Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz Rick4 #17464 üzenetére

    De itt nem biztos, hogy létezik a tökéletes megoldás, egy teljesen kaotikus rendszerben kell valószínűségeket tippelni és jósolni a jövőre vonatkozóan, mindezt véges mennyiségű kalkulációval, mesterséges intelligenciával. Ha néhány perc alatt 20 km/h-ról beáll egy szakasz, de már arra mész, nem feltétlenül tud vele mit csinálni, nincsenek még olyan szinten a krisztálygömbök, hogy ezt előre lehessen mindig látni. Lehet is látni, amikor a valóstól lényegesen eltérő átlagsebességet ír ki az adott útszakaszra, amit a korábban arra haladó Waze-esek GPS-éből számolt ki.

    Ez nem olyan, mint hogy akkor derékszögű lett a sarok vagy nem, és hogy ha nem, akkor a szaki bácsi tudja, hogy hogyan lesz jobb ennél. Rengeteget fejlődött az évek alatt (lényegesen gyorsabb lett a kalkuláció, hosszabb utakon is tud részleteket tervezni - régebben messzire leginkább a főbb utakon vitt, android auto esetén már át tudja adni az autó GPS-ének a helymeghatározást), de egy-egy változás legalább annyi problémát okozhat, mint amennyit segít, és nem is magától értetődő feltétlenül, hogy hol okoz problémát. Itt igaziból azt tudod eldönteni, hogy akarod használni vagy nem akarod.

    Az újraterveztetést azért javasoltam, mert pár perc különbségért nem nagyon változtat (azt hiszem 5 perc alatt), így mire hosszabb útról ideérsz, változhatott is a helyzet. (Van olyan, hogy Ha nem tudod, hogy merre vagy, akkor megértelek, tényleg lehet olyan érzése az embernek, hogy rossz helyre vitte, de hétköznap reggelenként kb. minden bedugul, szóval a másik úton is dugóban állnál.

Új hozzászólás Aktív témák