Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
Ezt a két szót nem bírom megemészteni. Ez a katasztrófavédelem mintájára összerakott vírusvédelmi szoftver... Vírusirtó szoftver. Értem én, hogy véd a vírusoktól, de nem védi azokat, legalábbis remélem...
Én a katasztrófavédelmet is úgy képzelem, hogy erdőtűz van valahol, ezek meg körbeállják, hogy figye' ez katasztrófa, ne piszkáld, mink azért vagyunk, hogy megvédjük!
De tényleg úgy hangzik, mintha jogokat akarnánk kivívni a vírusoknak, hogy meg kell őket védeni, mert hozzátartoznak a számítógépes ökoszisztémához. Biztos nem volt magánál aki kitalálta.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Calm down bro.
Valószínűleg ez egy valamilyen féle rövidítés, katasztrófától védelem, illetve vírustól védelem. Ennyi erővel az "antivírus" szóba is bele lehetne kötni, mert ha szoftverről beszélünk, nem módosított vírussal irjtuk a vírust...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
kevinium
aktív tag
A TEK-et is TVK-nak kéne hívni! Terror Védelmi Központ. Aztán ott is lehetne magyarázni a bizonyítványt:
"Ez nem a terrort védi, ez a terror ellen véd..." -
kevinium
aktív tag
Az antivírus az tökéletes. Mert az anti- előtag jelentése ellen-, valamivel ellentétben álló, valaminek ellenálló. A vírus-ellenes programokkal semmi bajom nincs, ahogyan a vírusoknak ellenálló programokkal sem.
Az antibiotikum is jó. Szerintem te az oltásoknak az analógiájára akartad felépíteni, amikor legyengített vírussal oltanak be, hogy kialakuljon a védettséged. De a vírusvédelmi programok szerintem az immunrendszernek felelnek meg.
-
bepken
veterán
a felvetést értem, a példákat viszont nem. bár nem vagyok nyelvész, de szerintem helyesen használják:
- védeni valami ellen (fenyegetés), ami még nem történt meg = védelem/védekezés/megelőzés
- elhárítani valami folyamatban lévőt (támadást), ami már megtörtént = elhárításvégeredménye pedig igazából mindkettőnek ugyanaz: visszaáll a rend (elméletben)
szerk.:
(#5) kevinium - Az antivírus az tökéletes. Mert az anti- előtag jelentése ellen-, valamivel ellentétben álló, valaminek ellenálló. A vírus-ellenes programokkal semmi bajom nincs, ahogyan a vírusoknak ellenálló programokkal sem. - hiszen Te magad is leírod a megfejtést. akkor így már tényleg nem értem a problémát[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
haxiboy
veterán
Sajnos itt nem tudják megcsinálni mint almáéknál hogy remote letörlik az eszközökről :\
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
t72killer
titán
Függő emberekre jó bizniszt építeni, tudják ezt a malware-írók is.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hemaka
nagyúr
Szegeny pokemon fuggok, ja nem.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Tigerclaw
nagyúr
Szóval a Google-től telerakhatják a store-t ilyen alkalmazásokkal. Az Android biztonsági fejlesztését is komolyabban vehetnék.
Amúgy azt sem értem, hogy a fejlesztőknél miért nem kérdeznek rá, hogy ugyan miért kér az alkalmazásuk olyan területre jogot, amihez az alkalmazás jellegéből adódóan semmi szükségük.
Azért remélem, ilyenkor a rendőrség kopogtat a fejlesztő ajtaján, amellett hogy a Google feljelenti és bannolja.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Béééla
őstag
válasz t72killer #10 üzenetére
Szóval ha valaki leszed egy ilyet, akkor automatikusan függő
@Tigerclaw
Amúgy azt sem értem, hogy a fejlesztőknél miért nem kérdeznek rá, hogy ugyan miért kér az alkalmazásuk olyan területre jogot, amihez az alkalmazás jellegéből adódóan semmi szükségük.
Mert a felhasználónak a feladata telepítéskor elolvasni és elfogadni. Más kérdés hogy a felhasználó hülye mint a segg.
És malware, tehát amikor root jogot szerez, akkor nem kérdezősködik.Tényleg, ha rootolt a készülék és egy ilyen alkalmazás root jogot próbál szerezni megkérdezés nélkül, akkor a SuperSU jelez?
Bélabá
-
-
Béééla
őstag
Saját su bináris??? Na ez jó...
@Syl
Egy csomó készülék rootolható úgy, hogy fölvarázsolod a su binárist - ugyan sok az ismétlődő módszer, de telefonokon a leggyakoribb a recoveryből zip telepítés, ami bemásolja (recoverynek van joga)Ha nagyon zárolva van a cucc (zárt bootloader, a recovery nem támogat telepítést, ilyenek) akkor is sokszor valami módon a futó rendszer (egy hiba miatt, ezért exploit) rávehető, hogy root módban hajtsunk végre parancsokat. (a konkrét mikéntjéről viszont egy hozzáértőt kérdezz, pl. XDA-n), Ez szokott lenni a temproot, újraindításkor elvész.
És ha már ideiglenesen ekkora hatalomhoz jutottunk, akkor miért ne tennénk fel a su binárist, hogy véglegesen rootoljuk?Na most az exploitok nem univerzális megoldások, valószínűleg itt jön be a képbe a C&C szerver - megtudja milyen készülékre ment fel, és az arra jó exploitot szedi le. (és itt jön be az Android rákfenéje, illetve inkább a gyártók lustasága, hogy a rendszer kap két verziófrissítést / készülék, és vegyél újat, a hibák pedig ott maradnak tátongva, a ROM főzők és az ilyen gennyládák nagy örömére)
Bélabá
-
Rootoltam már telefont is meg táblagépet is (sony, samsung, nexus), ismerem a folyamatot.
A kérdést mégis azért tettem fel, mert egy ideje van egy Alcatel táblagépem (nem röhög ) amit nem lehet rootolni. Nincs XDA fóruma, a neten sehol nincs hozzá semmi. A Kingroot bicskája is beletört. Az ilyen eszközön nem tudom/tam elképzelni, hogy működne ez a pokémonos féreg.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
dstern
tag
Igazából ez az egyetlen érv az iPhone mellett, hoyg ilyen az Appstore-ban sosem történhet meg, mert Apple-ék széttesztelik az app-okat kiadás előtt
-
t72killer
titán
Nono, csak óvatosan azzal az almával, abba is kerül kukac.
A józan ész a legjobb védelem, utána Kasperksy
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Fryskitt
addikt
Hm... ezért jobb az AppStore. Persze ott is voltak kisebb gondok, de azért nem ennyi. És sajnos, amióta nincs Jobs, aki a megszállottságával mutatta az utat, kissé lazult a fegyelem.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple watch SE2 44mm 2022 2024.12.19. Apple jótállás
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 ULTRA okostelefonok GYÁRTÓI garanciával
- Christmas Gift Alienware Aurora R13 Gamer Pc - 12700Kf - 3060 12Gb - 16 Gb DDR5 - 512 NVMe Gen4 SSD
- Apple iPhone 13 Pro Sierra Blue színen, 128GB-os független készülék eladó!
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest