Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kingi

  tag

  már mit értesz azon, hogy alap vagy "nem alap"??? Nem mondta senki, hogy alapból tanítható. Hanem, hogy alapvető cél a tanulási képesség elérése....

  leprogramozni szerintem nem lehet, hanem az állandó változás, fejlődés "kifinomultság" fokozása (a környezeti és egyéb változásokra) létrehozhatja, létre kell hozza....

  győzzön a jobbik, de nem lehet, hogy a jobb maga a rossz? (Seneca)

 • Foxi

  senior tag

  Az egyik legnagyobb kérdés szerintem az, hogy a neuronok száma szükségszerűen magával hordozza-e az emberihez hasonló funkciók kialakulását (kialakíthatóságát) vagy kell más is. Mert ma, az alapján amit nekünk tanítottak, leginkább csak kapisgálunk néhány dolgot ezzel az egésszel kapcsolatban, kellően nagy méretet pedig nem nagyon tudunk elérni az univerzális felhasználáshoz.
  De ha csak részfeladatokban sikert tudnak elérni az is elég jó lenne egy halom feladat körben hatékonyabb ez annál, amit általában használunk.

 • Vladi

  nagyúr

  Hogy mi van? Hát következő ezredforduló. :DDD

  Komolyra fordítva: én nagyon szkeptikus vagyok ebben a kérdésben. Szerintem belátható időn belül nem lesz áttörés a kérdésben. Lehet pár dologban utánozni az emberi intelligenciát, de az csak lokális lehet, specifikus dolgok. Sakkozni már tud a gép, de hol van még a kreativitás?

  Az emberi idegrendszer túl bonyolult. Eleve az adatátvitel sem bináris. (neurotransmitterek szintjén). Plusz minden mindennel összefüggésben áll. Plusz nagyon sok adatot dolgozik fel. Jóval többet, mint ami tudatosan megjelenik.

  Aztán ott a probléma, hogy még az emberi értelem és psziché működését sem ismerjük teljesen. Sőt.

  Talán 1-2 szuperszámítógép már bírná a kapacitást, de ott a probléma, hogy mit is csináljon? Mert a felépítése egészen más, mint az idegrendszeré. Így meg csak pazarlás a modellezés.

  Ha meg már sikerül kicsikarni némi kreativitást a gépből, akkor ott a kérdés, hogy minek is ez nekünk? Talán kutatásban be tud segíteni, de a döntés az ugye mindig az emberé marad.

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

Hozzászólok Aktív témák