- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Videó stream letöltése
- YouTube
- Mesterséges intelligencia topik
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Ez szerintem nem igy van! Ha mondjuk en kepes vagyok (ne vedd magadra, csak mint altalanos alanyt hasznalom az egyes szam masodik szemelyt,) meglopni teged, betorni hozzad, vagy fejbe csaplak, es meghalsz, akkor arra nem az a valasz, hogy miert nem jartal pancelsisakban, az buncselekmeny. Ezt szerintem mashogy nem lehet felfogni. Aki kello korultekintessel jart el, az elvarhato biztonsagi intezkedeseket megtette, azt meglopni, megkarositani buncselekmeny!
-
oszi666
őstag
egyáltalán nem menti fel a hackert de könyörgöm térjünk már vissza a valóság talajára. Ha van sebezhetőség akkor azt valaki fel fogja törni és kész. Ennek a tudatában tervezik ezeket a rendszereket és ha sebezhetőség marad, akkor az igenis részben a tervező/üzemeltető felelőssége.
ez kb ugyanez:
nem rakok lökhárítót az autóra, mert törvényileg szabályozva van, hogy nem lehet ittasan vezetni tehát nem történhet karambol
aztán valaki mégis berúg, és lesz baleset. hiába törvénytelen meg etikátlan, a fenének nem olyan autót vettél ami biztonságosab?
az egyik etikai dolog, ami egyértelmű a másik pedig a valóság, ami szerintem szintén egyértelmű -
-
hunluki
senior tag
Nekem bár nem arch hanem manjaro (hülyegyerekarcs) taknyolt már el frissítés után, igaz nagyon ősi vason volt (régi atom proci 1 mag 2 szállal, 2 giga ram, klasszik ócska netbook), bootnál elhalt.
Pedig ugye manjaro még átnézi arch után elvileg.De mondom nem igazán fair mert kb árammal menő szemétre volt feltéve.
Ettől függetlenül rendes vason nyilván más a helyzet, ilyen ócskaságon a win is könnyedén dob hátast random update után.
-
ztsoft
őstag
válasz
#16820480 #54 üzenetére
Ja, a Debian Stable meg ezeréves csomagokat tartalmaz. Kb mintha most jönne valaki azzal, hogy a W7 mennyire stabil meg kiforrott
Nos, én Arch Linuxot használok, frissek a csomagok (naponta frissítek, ha van mit, kikapcsolás előtt), gördülő (rolling) kiadás. Eddig nem volt olyan eset, hogy nem indult volna el a laptop frissítés után, pedig több éve ezt használom. Olyan volt, hogy frissítés után nem megfelelően működött egy szoftver, de pár órán belül jött is a javítás, vagy a leírás a megoldás mikéntjéről.
-
bambano
titán
válasz
Gargouille #65 üzenetére
kis naiv.
nekem megmondták, hogy csak akkor kérdezhetek, ha tudom a választ. -
válasz
Gargouille #65 üzenetére
Mai világban erre lehet vágyakozni
Csak menni nem szokott.
@borg25 : ", honnan veszitek azt, hogy az Ms-nél nincs belső tesztelés? "
Onnan, hogy jópár éve hír volt róla, hogy leépítették a tesztrészleget, mert majd az insider program kiváltja. Azóta vannak azok a feature updatek, amiknek a megjelenése és az okozott hiba is hír az ITCafe-n/PH-n -
törölt tag
Egyrészt a "polgári" Windows az kvázi ingyenessé vált a könnyen elérhető licenckulcsokkal meg upgrade opciókkal, másrészt meg ez nem feltétlen szándékos mentalitás, hogy majd a user teszteli, sok esetben inkább csak mellékhatása az egész cég működésének.
Én mondjuk nem közvetlen R&D-n dolgozom, de aktívan részt veszek a termékfejlesztés admisztrálásában/koordinálásában egy elég nagy cégnél, és hajmeresztő néha mik vannak. Kicsit úgy kell elképzelni, mint egy sokfejű sárkányt, ahol a sales fej elad valamit, még mielőtt kész lenne a case study a fejlesztésre, aztán diktál egy határidőt, ami után fut a fejlesztői fej, közben meg megy a közelharc, hogy kinek jut hw a tesztelésre és verifikálásra, és a vége az, hogy a "támogatott" rendszerek felén senki nem próbálta, de majd a support fej megoldja, ha valakinek baja lesz.
Igen, koordinációs hiba, de azt hiszem elég általános az iparban, mert mindenki tegnapra vár mindent, és folyamatos újítás és innováció kell, az meg már mellékes, hogy nincs annyi mérnökóra a világon, ami ezt ki tudná termelni. -
borg25
senior tag
Most nem azért, de van ismerősöd aki az Ms-nél van, vagy van doksid a szervezeti felépítésről, honnan veszitek azt, hogy az Ms-nél nincs belső tesztelés? Hogy lehetne több? Persze mindenre lehetne több erőforrást fordítani.
Visual Studioban vagy 10 éve van elég jó minőségű unit teszt, simán meg lehet követelni a programozóktól, hogy csak az a kód számít, amire van teszt, látja a kódban, hogy mely részre futott teszt, melyre nem. Tudom, ez még nem interfész, pláne nem user teszt, de ha ők csinálják a tesztelőt, akkor miért ne használnák?
Az, hogy van egy Insider program, az nem jelenti azt, hogy előtte nincs más teszt. -
hunluki
senior tag
válasz
#16820480 #61 üzenetére
Látom, igaz kisebb de sw fejlesztő cégnél dolgozom. Itt is káosz van de az elérhető erőforrás közelében sincs egy MS kategóriás céghez.
De akkor meg simán szervezési hiba, nincs megfelelő QA szekció, bőven lehetne javítani a "szopjon vele a júzer oszt majd kijavítjuk valamikor" mentalitáson. Persze céges felhasználásba van a pénz, ott meg van wsus szóval nem csapja arcon a munkásembert a hiba, de ettől függetlenül otthon rohadt bosszantó. Innen látszik hogy az MS kb nem is nagyon foglalkozik a polgári résszel minőség tekintetében, kb a public a tesztelőgárda. Ha nagy a sírás miatta kijavítják és enterspájzba már nem jut be. Otthon gép előtt meg lehet ragelni ha valami félremegy.
-
Gargouille
őstag
Belátom, ez lehet az én hibám vagy inkább túlzott vágyam, hogy ne menjen a diskurzus színvonala lefelé. Más "szakmai" oldalakon borzasztó néha az a stílus és színvonal ami a kommentelésnél van (időnként mintha egy óvoda udvaron lenne az ember) és azért járok ide szívesen, mert itt azért többségében még viszonylag értelmesen lehet beszélgetni szakmai témákról is, erre pedig nekem is van igényem. De persze nem állt szándékomban senkinek sem előírni, hogy mit és hogyan mondjon, ha így hangzott, akkor elnézést kérek mindenkitől.
-
borg25
senior tag
Magán vélemény, de szerintem az okostelefonok, tabletek mellett egyre kevésbé van igény Windowsos PC-re. Játékhoz még kell, tanuláshoz, ha az ember akarja könnyen kiváltja Linux+OpenOffice kombóval.
Marad az irodai/üzleti használat. Gondolom ezt ismerte fel az Ms mikor 5 éve bejelentette, hogy nem lesz több Windows, mert egyszerűbb a telefonra ránézni, hogy mi a helyzet a nagyvilágban, mint felállni és bekapcsolni a PC-t.
Ezért előbb-utóbb rá lesz kényszerítve az Ms, hogy az üzleti igényeket minél jobban kielégítő OS gyártson, mert a másik oldalt nehéz versenyezni az Androiddal. Ezért az átlagemberek közötti monopol helyzetében már nem vagyok biztos. -
válasz
Gargouille #57 üzenetére
Szakember, ja. 25 éve szívok ezzel a sz@rral, és kb. azóta hívom így, szóval ez már így marad.
Hogy értelmes, az már nem biztos"Tényleg érdemben felléptek a "microsoft minőség ellen" azzal, hogy itt winfosoztok."
Ezt te akarod belelátni, részemről csak röhögök az egészen. -
bambano
titán
válasz
Gargouille #60 üzenetére
mi lenne, ha nem beszélnél össze-vissza?
nem volt windows vs. linux mindaddig, amíg TE be nem hoztad.
én egyszer sem írtam le, hogy winfos, tehát nekem ilyet ne válaszolj.próbáld meg a vitában legalább a minimális szabályokat betartani.
és nem, nem minden rendszer kompromittálható. leírhatod még 200x, akkor se lesz igaz.
-
-
Gargouille
őstag
Tényleg érdemben felléptek a "microsoft minőség ellen" azzal, hogy itt winfosoztok. Egész biztosan lélegzet visszafojtva követik a PH fórumát ott Redmondban is a mérnökök és most magukba fognak szállni, főleg ha még párszor leírod, hogy mekkora sz@rkupac az egész.
A "minden törhető"-re pedig - ha elolvastad amire reagáltál - azt mondom, hogy minden rendszer kompromittálható, ami azt jelenti, hogy ha a műszaki akadály nem bontható le, akkor megkerülhető, akár humán oldalról, akár máshogy, vagyis az eredeti funkcióját, hogy megakadályozza a behatolást, nem fogja tudni ellátni. Lehet, hogy például egy tűzfalat épp nem tudtak feltörni, de ha megkerülik és megszerzik azt, amit a tűzfal véd, akkor sikeres a támadás. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy maga a tűzfal érintetlen maradt vagy sem, hiszen nem azt kellett védeni, hanem ami mögötte van.
-
bambano
titán
válasz
Gargouille #52 üzenetére
először is nem lett behozva a windows vs. linux. eddig.
másodszor olyan káros és hazug evidenciák terjednek, amiket ideje lenne kisöpörni az emberek tudatából, mint pl.:
1. minden törhető. nem igaz.
2. minden törhető, az update elszáll és ez teljesen rendben van.aki belenyugszik, hogy a windowsa olyan, amilyen, az nem is érdemel jobbat.
tessék végre fellépni a microsoft minőség ellen!
-
hunluki
senior tag
válasz
#16820480 #50 üzenetére
Azért dózer is előszeretettel taknyolt el frissítések után, főleg a "nagy" updatek után kellett körbefutnom a család egy részét mert vagy bootloop volt, vagy agyatlan akadások, játék FPS droppok, random kékhalálozás, aztán egy gyors adatmentés, nulláról új verziót feltesz után minden ment ahogy előtte.
Vagy nemrég volt olyan update ami ledúrta a dokumentumok mappádat ha nem a default helyén volt, azért az se volt egyszerű
Itt nem azzal van a gond hogy valami elb.szódik mert emberek csinálják, hiba mindig van. Azzal van a baj hogy ekkora erőforrással rendelkező cég mint az MS ilyenekbe képes beleszaladni a hülye döntései miatt, pl azzal hogy nem igazán foglalkozik inhouse teszteléssel, majd a nép panaszkodik ha szar, jóvanazúgy elven. Illetve rendkívül fontos újradesignolási dolgokat priorizál ahelyett hogy a biztonsági/stabilitási részt csiszolgatná.
De mivel monopol a PC piacon, főleg az enterspájzban, innentől kezdve berakhatna a következő update hátterébe egy kicserélhetetlen lóf.szt is, hír lenne belőle de maga a win ugyanúgy piacon maradna mert olyan szinten mélyen be van ivódva az emberek tudatába illetve erre épül minden környezet. -
válasz
Gargouille #55 üzenetére
Olvass vissza, hogy kitől jött.
A winfos meg alap arra a f0sra. -
válasz
Gargouille #52 üzenetére
Linuxról itt tök más kezdett beszélni, alapvetően Windowsról volt szó, szóval nem volt "vs Linux".
Amúgy @Sheratan : ""Úgy értem, hogy nem azért fogják feltörni a géped, mert a frissítés után nem megy a nyomtató driver""
S még csak ezzel se értenék egyet. Ha ilyen minőségű az update, akkor miből gondoljam, hogy a többi rendben van?(Stable-t nem emlegetett senki, csak hogy a Testing is tök stabil, ellenben a MS releaselt cuccaival...)
-
Gargouille
őstag
Nem értem miért kell minden hasonló cikk alá behozni ezt a béna 1 bites windows vs. linux idiótaságot? A téma eleve az államilag irányított kémkedésről és hackerkedésről szól, vagyis ezek lényegében célzott támadások, azoknál pedig teljesen mindegy, hogy milyen oprendszer vagy eszköz a célpont, mert mindegyik támadható azzal az apparátussal és erőforrás mennyiséggel, ami egy államnak a rendelkezésére áll, tök mindegy, hogy "jól van megírva" vagy sem.
Ti is pontosan tudjátok, hogy nincsen olyan, hogy egy oprendszer vagy egy eszközön futó saját szoftver 100%-osan "törhetetlen". Nincs kivétel ez alól, legyen az Windows vagy egy Linux vagy akármi. Megfelelő mennyiségű erőforrás (értsd: pénz, tudás, számítási kapacitás stb.) birtokában minden rendszer kompromittálható (értsd: törhető vagy megkerülhető) és pont ilyen esetekről szól a cikk is.
-
válasz
#16820480 #50 üzenetére
"Úgy értem, hogy nem azért fogják feltörni a géped, mert a frissítés után nem megy a nyomtató driver"
Csak tök nem arról volt szó, de ne zavarjon
Nem akarsz belemenni -> nem kell, bármikor abbahagyhatod
Ubinál igencsak régen volt ám az, hogy update-től bármi baja legyen... És akkor az egy Debian Testing alap, tehát kb. béta...
-
törölt tag
Úgy értem, hogy nem azért fogják feltörni a géped, mert a frissítés után nem megy a nyomtató driver
Ne menjünk ebbe megint bele, mert múltkor is már elég hosszan folyt a vita és semmire sem jutott. Emlékszem még olyanra, amikor minden egyes féléves Ubuntu frissítés úgy rommá törte a rendszert, hogy clean install kellett neki, vagy amikor egy random Manjaro frissítés eltörte a hálózatot vagy éppen a grafikus drivert. Vagy amikor frissen telepített rendszeren nem ment az ázsiai nyelvi input, mert olyan szarul van megírva az egész (GTK és Qt keveredése).
Tudom, amikor Linux alatt nem megy valami jól, akkor miért nem olyan hw-t választott az ember, amivel tökéletes. Ha meg Win alatt, akkor miért nem tesztelték a 12 millió hardverkombináción kiadás előtt -
sike!
tag
Semmi hír kis hazánk vezető portálja táján a Pegasus-ról?
-
válasz
#16820480 #42 üzenetére
"Persze, de nem a frissítések hibái miatt fognak feltörni egy rendszert"
Mi a francról is van szó?A winfos esetén a kód minőségét az jelzi a fentebbi állításokban, hogy kiadnak egy bármilyen updatet, akkor lehet vele szívni, nem kicsit (szoktak is). Nem MS OS-eken ez olyan, hogy felteszed, és működik. Az az alap, hogy nem lesz rosszabb semmi. MS-nél nem így van. Innentől kezdve nekem ez max. bohóckodásra jó.
"(jó, általában szoktak is csinálni)."
Hát ez az. Ingyen. MS-től meg néha még a fizetős support is csak annyi, hogy ja, tedd újra.@hunluki : És a fax (főleg a printerrel egyben levő) még hackelhető is backdoornak
-
bambano
titán
"de nem tudjuk mennyi erőforrást fordít rá": de, tudjuk. túl keveset.
az androidnak semmi köze ahhoz, hogy az ms évtizedek óta képtelen normális biztonsági szintet produkálni a windowsokban.
az ms egyszerűen tisztában van vele, hogy senki nem tud kezdeni semmit a monopol helyzetével, ezért nem dobják ki, hiába gyárt szemetet. -
hunluki
senior tag
válasz
#16820480 #42 üzenetére
"Nyomtató 2021-ben? Ki használ még nyomtatót amúgy manapság?"
Szerintem nagyok sok diák és kb az összes állami vagy bármilyen módon államhoz köthető/vele üzletelő cég. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
Sőt, kapaszkodj, sok helyen még fax is van. És a legdurvább nem is ez, hanem az hogy komolyan gondolják
-
törölt tag
Persze, de nem a frissítések hibái miatt fognak feltörni egy rendszert, meg nem azért, mert valakinek nemtetsző helyre rakták egy ikont
Az még amúgy előny is lehet, hogy fizetsz érte ilyen esetekben, mert legalább szerződés köti a másik felet, hogy oldja meg. Ha mondjuk egy FOSS tartalmaz hibát, akkor meg lehet nézni, hogy valaki csináljon már valamit(jó, általában szoktak is csinálni).
hunluki Nyomtató 2021-ben? Ki használ még nyomtatót amúgy manapság?
-
hunluki
senior tag
válasz
Gargouille #40 üzenetére
Mondtam én a HP-ról egy szóval is hogy frankó?
-
Gargouille
őstag
Nem MS sajátosság, általános probléma, HP driverben 16 éves bug-ot találtak például, na azzal mit csinálsz?
-
borg25
senior tag
Ok,hogy az Exchange botrány név szerint megvan emlitve, de sehol sincs odairva, hogy Linux sérülékenységét nem használtak ki.
Egyenszilárdság. Ha az Ms végtelen pénzt és erőforrást költene rá, hogy hiba nélküli legyen a Windows aztán jön az egysejtű ITs s nyilvánosan megosztja a titkos könyvtárat vagy VPN jelszavakat akkor mi van?
Van benne valami, hogy az Ms figyelhetne jobban a Winre, de nem tudjuk mennyi erőforrást fordít rá, milyen lenne ha nem tenné meg. Hosszú távon visszatérhetne az NT logikához: Van csilivili Windows az 1 biteseknek s van egy másik a komoly felhasználóknak ahol a külcsín extra funkciók másodlagosak a megbízhatóság a lényeg.
Az Android miatt az Ms be van szorítva. Felhasználóságban nem tud versenyezni. Az üzleti igényekkel tudna, de oda nem a középre rakjuk a startmenut kell. -
akaido
addikt
válasz
headhunter #9 üzenetére
Talált- süllyedt!
Az egyik 19 a másik egy híjján húsz... -
@sheratan : Valóban. Senki nem mondta, hogy a MS-en kívül minden tökéletes, de ezek biztonsági rések, nem olyanok, hogy update fel, gép összedől. A MS biztonsági réseiről egy szót sem szóltam, pedig arról is lehetne ilyen hosszú felsorolást folytatni - ja, meg azért kifizetsz nem kevés lóvét, és egy naaagy cég csinálja.
" Az is kiderült már úgy jó 10 éve publikusan is, hogy mennyire ramaty állapotban vannak általánosságban a netre kötött rendszerek, az áruházláncoktól a vízművekig."
Fentebb jeleztem magam is, hogy érdemes védekezni...@nexwo : Cisco-ból hamisat vettél, vagy eredetit?
BTW gyári szoftverrel a TP-k tuti törhetőek, én inkább Openwrt-t használok azon, amim van - nyilván az sem 100%-os, de talán a kínaiaknak nincs backdoorja, hacsak a SoC-ban nincs valami.
-
törölt tag
Mondjuk kellemes megfeledkezni az igazi sztár sebezhetőségekről, mint a Heartbleed, Shellshock, Ghost, Poodle, Stagefright és hasonlók
Minden komplexebb szoftverben van hiba, sajnos ez elkerülhetetlen a modern elvárásokkal és fejlesztési tempóval. Az is kiderült már úgy jó 10 éve publikusan is, hogy mennyire ramaty állapotban vannak általánosságban a netre kötött rendszerek, az áruházláncoktól a vízművekig. Mégis úgy tűnik viszonylag keveset sikerült ellene tenni. -
nexwo
őstag
Én vettem egy TP-Link switchet (L3 managed, business: sg3428), de nem működik rajta az ACL és a support se e-mail-re se telefonra nem reagál, kénytelen vagyok CISCO-ra váltani. És hogy kapcsolódik ide? hát, hogy most nem a kínaiak, hanem az amerikaiak fognak kémkedni
, mellesleg a TP-Link legfelső kategóriás business vpn router (amit szintén beszereztem: er7206) csak md5 és sha1 hash-t támogat (hiába van erős AES mellette), és miért azt vettem először? mert olcsó és jó volt a reklámja
ebből az következik, hogy ha egy sima kis vagy közép vállalkozás ami nem informatikai jellegű az simán beszerez biztonságosnak hitt eszközöket amiket aztán jól feltörnek, és még észre sem veszi, és ez egy triviális példa, mert csak az az eszköz feltörhetettlen amelyik nem elektronikus és nem bonyolult.
De még jobb triviális példa, amikor csak beszélgetnek az emberek valamiről és releváns hirdetések jelennek meg. (Jól érti a Magyart is)
-
bambano
titán
most neked az a bajod, hogy szidtam az ms-t, vagy az, hogy mást nem?
hint: én mindig tartom magam ahhoz, hogy a topic témájába eső céget véleményezem.neked meg javaslom, hogy ne azzal foglalkozz, hogy szerinted én milyen szakmai alapokon véleményezek, hanem azzal, hogy egyrészt igaz-e, amit mondok, másrészt a világból bejutó hírek mit tesznek megalapozottá. mert ha véletlenül kiderülne, hogy jogász vagyok, akkor már a véleményem nem is igaz? vagy kiderülne, hogy enterspájz programozó bajnok vagyok, akkor ugyanaz a véleményem hirtelen igazzá válik? marhaság.
-
A nem etikus hackereknek van egy olyan jellemzője, hogy nem kérnek felhatalmazást. Ha van egy géped, akkor azt valaki valamilyen módon meg fogja próbálni feltörni. Erre lehet számítani.
Ez nem etikus, de nem védekezni hülyeség, akárhogyan is, hiszen pontosan tudod, hogy valaki be fog törni.A MS meg a resource-ok - ennyit számít az átgondoltság. Minél inkább jó minőségű a kódod, annál kevesebbet kell rajta később javítani. Ezt már évtizedekkel ezelőtt tudták a programozók.
Az meg ne a user baja legyen, hogy a MS hogyan oldja meg a bajait. Szar a kód, akkor tegyék rendbe, és utána designoljanak. Persze monopolhelyzetben - amiben desktop piacon vannak - nem így megy.
Szerencsére a többi szegmenst eddig nem tudták tönkretenni. -
bambano
titán
a tyúkra visszatérve: ha egy tenyészállat nem teljesíti az elvárásokat, gyakorlatilag a második hibánál megy a levesbe (és ez elég gyakran szó szerint értendő).
"Nem muszáj MS terméket használni": azért ezt szokták tudni a fórumtársak, hogy nem használok ms termékeket.
"az elérhető, felhasználható resourceok száma véges, és ezen nem tudnak változtatni.": értem, tehát menü középre húzására van resource, n+1. hitvány menü áttervezésére van resource, de hogy egy automata szkennerrel végignézzék a kódokat, és a gyanús eseteket megnézzék, arra nincs resource.
még egyszer mondom: teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz rólam, hogy én értek-e az enterprise programfejlesztéshez, stb. stb. a végeredmény a túl sok hír a médiában. már az usa elnökének is szújra a szemét, pedig ő se nem lát jól, se nem szakképzett. csak rossz helyen keresi a megoldást.
-
Ezekiell
veterán
De amúgy elkanyarodott kicsit a dolog: azt kellene megérteni, hogy feltörni valamit mindig könnyebb lesz, mint feltörhetetlenné tenni. Ha nem is tudsz a hibáról, nem is tudod kijavítani. Minden hibáról pedig LEHETETLEN tudni.
Ettől még az MS nem végez jó munkát, de ez nem is hatalmaz fel senkit arra, hogy hackerkedjen.
-
Ezekiell
veterán
Nem muszáj MS terméket használni, és majd ha annyira csökken a market share, akkor majd észreveszik. Addig meg minek..? Nem mondom, hogy igazuk van, de ezek a tények.
És (sajnos) tévedés, hogy "megtehetné, hogy sokkal többet foglalkozik hibajavítással" - az elérhető, felhasználható resourceok száma véges, és ezen nem tudnak változtatni.
-
bambano
titán
az msnek korlátlan mennyiségű pénze van.
megtehetné, hogy sokkal többet foglalkozik hibajavítással.
de nem, nekik fontos kiadni a w11-et, amiben a nagy truváj, hogy középre rakták a menüt, de vissza tudod tenni balra.az ms akkor is elköveti a hibákat, ha előre szólnak neki. hányszor fordult elő, hogy insider previewek tesztelői szóltak, hogy bajok vannak, és nem történt semmi?
miért tűri a világ ezt?
-
Ezekiell
veterán
Nem, de nem közlöm a tyúkról, hogy azonnal le kell darálni mert egy alkalmatlan szar.
Remek példa/érv btw (nem).
#25hcl
Lásd #24A Windowst csak azért látod ennyire reflektorfényben, mert mindenki ismeri és hírérték. Ugyanez van máshol is, csak arról nem cikkeznek ennyit.
Ez természetesen nem mentség a Microsoftnak, egy csöppet sem.
-
Ö, várj. Az utóbbi időkben minden rohadt Windows update után felháborodás van, hogy mit vágott haza.
Nekem ez nem tűnik egy jó terméknek.
A Solidedge meg Autocad usereink (sok van) nem jönnek minden update után hibákkal. Csak hogy valami komolyabbat mondjak.Az a bajom, hogy nem minden ekkora szoftver egy szarhalom. Amióta melóban Windowst kell használnom, azóta bőven a fejem fogom minden nap, hogy mennyire átgondolatlan, esetlegesen összehányt az egész. És kilóg a lóláb, hogy a MS se nagyon tud vele mit csinálni (ld. még "Internet Explorer" meg "Edge" ).
"A Windowst csak azért látod ennyire reflektorfényben, mert mindenki ismeri és hírérték. "
Aha. Akkor az, hogy amíg százasával voltam admin egyéb (általában Unix alapú) OS-eken, és nem nagyon láttunk update után hibákat (egyáltalán, valódi hibákat se nagyon, ami nem abból adódott, hogy túl kici filerendszer, hardver halál, stb.), az biztos csak érzékcsalódás volt."Nem muszáj MS terméket használni, "
Itthon nincs is.
A market share meg nem csökken, mert olyan szinten be vannak ágyazva. Az emberek meg azt hiszik, hogy az informatika egyenlő ezekkel az instabil, átláthatatlan, tákolt cuccokkal, amik egy Windowst jellemeznek. -
Ezekiell
veterán
Minden ekkora szoftver egy szarhalom, egytől egyig mindegyik, és a fejlesztési idő 70%-a maintenance. Ez egy ilyen sport, egyszerűen lehetetlen máshogy. Amit ma megírsz, jövőre legkésőbb már legacy kód lesz, és ha nem írod újra az alapjaitól a rendszered pár évente, akkor ez lesz. Arar meg senkinek nincs pénze és ideje.
-
Ezekiell
veterán
miben számít az én enterprise szoftverfejlesztési tapasztalatom az usában
Hát abban, hogy ilyen kijelentéseket tegyél. Mondjuk valami alap kellene hozzá, tudod, mert ellenkező esetben az ember nevetségessé tudja magát tenni...nem az én dolgom, hogy Elnökúr123 szintű jelszót osztottak-e ki vagy sem
Iiiigen, mert pontosan ez történt, ugye?de persze védheted a microsoftot, hiszen nem zeng a média hetek óta folyamatosan a windowsos bugok miatti lerohadásoktól.
Azért, mert rámutattam az orbitális túlzó butaságra, amit írtál, máris a Microsoftot védem? Szép logika. -
bambano
titán
miben számít az én enterprise szoftverfejlesztési tapasztalatom az usában? nem az én dolgom, hogy Elnökúr123 szintű jelszót osztottak-e ki vagy sem.
ha az autód olyan szinten állna, mint ahol a windows áll, már a garázsból sem tudnál kiállni.
de persze védheted a microsoftot, hiszen nem zeng a média hetek óta folyamatosan a windowsos bugok miatti lerohadásoktól.
-
-
Ezekiell
veterán
de ettől a tény még tény marad: ennyire hitvány munkát, mint a windows programozók, soha sehol máshol nem tűrnek el.
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A nap kommentje. Mondd, mennyi tapasztalatod van enterprise szintű szoftverfejlesztésben, hogy szerinted ez az állításod bármilyen szinten is igaz ? Tippelhetek?
-
bambano
titán
Félreértettél, ha azt hiszed, hogy ezzel a hozzászólásommal a kínaiakat vagy az oroszokat felmentem.
de ettől a tény még tény marad: ennyire hitvány munkát, mint a windows programozók, soha sehol máshol nem tűrnek el. és az amcsiknak ez házon belül van. tegyenek végre rendet.
-
Peter1918HUN
tag
WW3 már az interneten folyik
-
Gargouille
őstag
Igazából ebben a témában - ahogy látom - nem csak maga a "kiberkémkedés" (de béna kifejezés) ütötte ki a biztosítékot, hanem a zsarolóvírus támadások is. Mert kémkedni mindenki kémkedik, az USA is ott matat mindenki másnál, ez egy dolog, eddig is volt. Viszont az utóbbi idők ransomware támadásai rávilágítottak, hogy egy szuperhatalom is milyen egyszerű eszközökkel térdre kényszeríthető akár. Nem kell atomháborút indítani, elég ha letérdel az élelmiszeripar vagy az üzemanyag ellátás. Ez viszont már súlyos presztízs veszteség, mert azt mutatja, hogy az adott ország sebezhető. Ezért most valamit kell mondani, amiből nem lesz közvetlen katonai konfrontáció, de elég erős.
-
Fred23
nagyúr
Ezek szerint talán még senki nem szólt le az ITcafé-nak, hogy az ilyen tartalmak megjelentetése meggondolatlan és felelőtlen.
-
Nem jogosítja fel, de őket sem érdekli, mire vannak feljogosítva, csak jönnek, és behatolnak
Nincs itt semmi filozófiai mélység, csak az, hogy védekezz, ahogy csak tudsz.
A felháborodás jogos, nyilván, mert nem pozitív dolog, de számítani, azt lehet rá. Ehhez képest olyan borzalmas hibák vannak a Világ Legjobb Oprendszerében, meg a Világ Legjobb Szoftvercégénél, meg úgy en bloc mindenhol, hogy azért azt sem lehet szó nélkül hagyni. Főleg annak tudtában, hogy tudják, mire számíthatnak az ellenfeüktől.
-
Giovan!
addikt
Igen, feltöri, csak aztán ne akarjuk már azzal mentegetni ezt a tettét, hogy hát igazából ez annak is a hibája akit feltörtek.
Odajön hozzád az utcán sétálgatva valaki, jó erősen gyomron vág, nyilván te is hibás leszel nem, mert miért nem voltál már gyorsabb/erősebb, akkor simán kitérhettél volna, vagy blokkolhattad volna az ütést. Micsoda érvelés -
headhunter
addikt
Liu Pengyu + [link]
-
bambano
titán
az áldozat nem "mutatkozott" gyengének, hanem direkt gyengévé tette saját magát. meg mindenki mást is.
ne menjünk már el szó nélkül amellett, hogy a microsoft amerikai cég, és a jelek szerint *semmit* nem tanult abból, hogy amióta windowst adnak ki, mindig rommá törték őket. persze, elismerem, egy menüt középre tenni egyszerűbb, mint rendesen megírni a szoftvert. vagy legalább az update terjesztést...
-
oszi666
őstag
-
-
bambano
titán
a vásár mindig kettőn áll.
-
Valakinek új, hogy mindenki hackel mindenkit?
Új hozzászólás Aktív témák
it Az USA, a NATO, az EU, Ausztrália, Kanada, Nagy-Britannia és Japán is Kínát vádolják bizonyos támadásokért és egy globálisnak mondott kiberkémkedési kampány miatt.
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest