Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- OpenMediaVault
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuser
aktív tag
válasz
talpalavalo #23 üzenetére
Ennyi erővel :
Össze tudsz otthon forrasztgatni akár csak egy celeront is ? Neeem ? Akkor kusshadj !
-
zoltanz
nagyúr
Ez felesleges úgysem lesz tökéletes soha, persze aki tanulja a nyelvet annak előnyös lehet.
-
tuser
aktív tag
válasz
Badman 4ever #17 üzenetére
Még fényévekre vagyunk tőle, lsd. kugli translate :
-
Sanya
nagyúr
babelfish a legfaszább
-
Badman 4ever
őstag
Haladunk a Star Trekben látott univerzális fordító felé.
-
Hokoyumi
tag
ahogy Homer Simpson mondta...
"mért nem tanulják meg a nyelvem?? én megeszem a kajájukat"tanuljon meg mindenki magyarul... mi megesszük a gyrost is meg a hamburgert...
kínai bűféből is lehet találni bármelyik városbanam meg az "egyetemes fordítótól" még sztem messze vagyunk nagyon...
biztos nem csak a magyar nyelv ilyen kötetlen...
a török nyelvtant pl magyar nyelvészek rakták össze... a miénk hasonlít legjobban az ő beszélt nyelvükre, sztem ki lehet találni miért -
Phvhun
őstag
Dolgoznak egy olyan megoldáson ( nem a google ), hogy az arcizmoknak küldött idegi impulzusok érzékeléséből kitalálják, hogy az ember mit is akar mondani. Ez már akkor is működik, ha nem mozdítja meg az arcát, nem ad ki hangot, csak gondol arra, hogy megmozdítja a száját. Ezt a kettőt összekombinálva realtime lehetne külföldiül beszélni. Oje.
Szerk: én tudom az örökélet titkát, de titkos
-
ddekany
veterán
"Egyenlőre még a fordítókat és tolmácsokat nem helyettesítheti ez a program, de hosszú távon talán (egy-két országban vélhetőleg hamarabb) aggódhatnak az ezen területen dolgozók"
Feltéve hogy az örök élet titkát is feltalálják közben...
Szóval szvsz térjünk erre vissza 50 év múlva, aztán csalódottan várjunk még egyszer annyit.
Amúgy teljesen lufi lehet az egész, mert mint előttem is említették, jelenleg angol hangból sem tudnak angol feliratot csinálni (lásd youtube), az nem csak a fordításon bukik a dolog...
-
Black Dragon
addikt
Hmmm, tetszetős kis app, de remélhetőleg a felhazsnálóknál is így fog máködni, nem csak elvben
-
zoo8800
veterán
Először csinálnák meg rendesen a szöveges fordítót...
-
DraXoN
addikt
A kínai nem olyan bonyolult nyelv, könnyű fordítani (a kínai inkább az írása miatt lehet nehéz az emberek számára, de az pont nem probléma egy programnak), a koreai is a magyarhoz képest egyszerű, és több használója is van azon nyelveknek, így van miért fejleszteni a fordítót.
Egyenlőre még a fordítókat és tolmácsokat nem helyettesítheti ez a program, de hosszú távon talán (egy-két országban vélhetőleg hamarabb) aggódhatnak az ezen területen dolgozók, úgy mint a tömegközlekedési jármű sofőrök (idővel valószínűleg nem lesz rájuk szükség)... -
hohoo
senior tag
Hátö... a youtube hangból feliratozását látva, nem hiszem hogy túl jó lesz... ugyanis az angol szöveget angolra feliratozásnál is ordas nagy marhaságokat tud kiírni, és nem egyszer-kétszer, hanem folyamatosan. Egy nyelvet is túl sok féle képpen beszélnek...
-
idkfaiddqd
tag
androidon az angol szövegfelismerés nagyon jó,remélem a magyar nyelvet is fejlesztgetik,mert el van maradva. dejó lenne mondjuk 10 év múlva akárhova mész,és mindenki megért nagyjából téged,és nem kell nyelveket tanulni
-
Syl
nagyúr
Kb. 15 éve volt a Microsoftnak egy filmje, ami bemutatta miket várhatunk a jövő technológiájától. Egy jelenetben a rendőrnő szót próbált érteni a spanyol ajkú autóvezetővel. Egy pda-mobil stílusú eszközt tartott a vezető elé, aki spanyolul belebeszélt, a pda meg angolul kiírta a fordítást a rendőrnőnek.
Ezek szerint a technika még nem érte el ezt a szintet. -
DraXoN
addikt
huh... elképzelem, hogy egy x év múlva már elég fejlettnek gondolná egy nagy vállalat, és úgy dönt, hogy hivatásos (drága) tolmács helyett ezt használja, majd ezen program valami kényes ügyben félrefordítana, és ebből komoly bonyodalom keletkezne...
hmm.. sehogy se tudom elképzelni, hogy egy (épeszű) ember intelligenciáját a távoli jövőben helyettesíthesse majd egy ilyen fordítóprogram (mert a hosszútávú céljaik nyilván ezek)... kívánom a legjobbakat, de MI nélkül ezek a programok nem lesznek sosem tökéletesek...A magyar nyelv egyébkén továbbra is kemény dió a google fordítójának.. vicces mikor sok SPAM levelet kapok láthatóan a google fordítójával "magyarosítva", vagy mikor külföldi oldalak magyarul akarnak beszélni szintén ezen technológia segítségével
(ez a nagyjából kötetlen szerkezetű ragozó nyelv elég kényes téma ezen fordítóknak
)
Volt egyszer, hogy ebayen érdeklődtem és az eladó látva, hogy magyar vagyok megpróbált "kedveskedni" azzal, hogy ezen programmal lefordíttatta magyarra az üzenetét
(aztán mikor kértem az angol fordítását az üzenetének csodálkozott, hogy miért is kérem)..
Új hozzászólás Aktív témák
it A Translate mobiltelefonos változatának új kiadása tolmácsként tud fordítani két beszélő között.
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Dacia topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest