2019. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) azbest válasza gabor7th (#4) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

A hír címéről és a raktárak képről rögtön az amazonra asszociáltam. Néztem pár videót a múltkori hírek alapján, hogy miért panaszkodnak és esetleg tüntetnek a munkásaik.

Ha jól vettem ki, akkor nagyon különböző az amcsi és az európai melós élete. Az amcsiknál lényegében rabszolga is lehetsz, ha aláírod a szerződést, gyakorlatilag nem "jár" szabadság, hanem a szerződésen múlik.
Az európaiaknál a panaszok is másabbul hangzottak, volt aki pont az okos eszközök miatti nyomonkövethetőség miatt panaszkodott, de ez azért elég buta dolog, amikor az a munkája, hogy összekészítse a megrendelést és ehhez asszisztál a rendszer és lényegében azt is megmutatja, hogy melyik polcon keresse.

Egyet nem értettem, hogy mindenféle iot eszközzel segítik a hatékonyságot, de a melósoknak gyalog kell a kilométres csarnokból összesasszézni a csomagokat amazonnál. Bár gondolom azért nem valami járművel csináják, mert így a biorobot munkához nem kell semmilyen jogosítvány, hanem bárki aki képes járni és felemelni a karják elvégezheti, így olcsóbbak. A másik panasz az volt, hogy a kilométeres sorból nem tudnak pihenőidő alatt kigyalogolni és vissza a wc-re. Meg, hogy miért cseszegeti őket a műszakvezető. Szóval lényegében a náluk egy fokkal nagyobb hatalmat kapott nímand emberek teszik kellemetlenné az életüket. Ezen meg nem az iot fog segíteni.

Hogy miért nem automatizálják ki az embereket? Mert nehéz egy olyan univerzális robotot csinálni, ami képes arra, hogy a mindenféle alakú és méretű kacatokat leszedje a polcokról. Szóval tényleg csak az kell, hogy a rendszer utasítását kövessék és megfogják, betegyék a kosárba.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.