• Tigerclaw

  PH! nagyúr

  Ennek az értékeléséhez kellene valami összehasonlítási alap. Mondjuk egy szintetikus teszt, ami kidobna egy számot, amit osztanának a hadver számítási teljesítményével vagy árával. Aztán összehasonlítva az egészet más megoldásokkal. Ebből csak az látni, hogy van egy erős gép amit működik egy szoftver magasnak tűnő találati pontossággal. Ez egy proof of concept, de nem tudjuk hogy jobb-e mint a többi hasonló.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • rudi

  PH! félisten

  Maga az AlexNet neurális hálózat amolyan elismerten "igennagyonjó" ebben a képfelismerési ágazatban, a publikációt nagyon magasan értékelték meg minden, szóval az elvileg maximálisan kóser. Elvileg (legalábbis tudtopmmal) most a legszebb-legjobb neurális hálózat alapú, mélytanuló képfelismerő metódus.

  A Fujitsu féle több GPU egy felismerési folyamatba fogó párhuzamosító eljárásának meg ott a szóló megoldáshoz (ezt lényegében akárki le tudja futtatni a maga szóló GPU-ján) viszonyított gyorsulása, tehát lényegében elég jól definiált az új megoldás sebessége. Vagyis talán inkább az a helyes kifejezés, hogy ennél sokkal jobban nem lehet definiálni a teljesítményét.

  Resistance Is Futile. You will be assimilated!