"Az Eht. idézett bekezdése nem ezt jelenti, de mindegy.": hanem mit jelent? ha jogásznak mást jelent, mint átlagembernek, akkor igazam van: a paragrafus rossz. egyébként beszéltem erről ágazati szakjogásszal, és szerinte is azt jelenti, amit én írtam. de te is leírhatod, hogy szerinted mit jelent.
"az alaptörvénnyel biztosan szembe megy" - fejtse ki kérem, kolléga.": az alaptörvényben van olyan passzus:
"O) cikk: Mindenki felelős önmagáért, képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok ellátásához hozzájárulni": ha neked törvényes lehetőséged van, hogy úgy írj alá egy szerződést, hogy nem ismered a részleteit, akkor nem is vállalsz felelősséget magadért, mert nem tudod, miért kellene felelősséget vállalni. és a tapasztalat azt mutatja, hogy az ügyfelek élnek a törvényes jogukkal, hogy hülyék legyenek.
ilyen szövegkörnyezetben nálam a pjt a Polgári Jogról szóló Törvénykönyvet jelenti. Egy csomó szerződésben láttam, hogy az a záró klauza, hogy felek akaratával egyezik a szerződés és aláírják. ezért gondolom, bár végigolvasni nem volt még érkezésem, hogy a pjt-ben lenni kell olyan paragrafusnak, amely szerint a szerződést akkor írod alá, ha ismered a tartalmát és egyetértesz vele. mert egyébként totál logikátlan lenne akár úgy szerződni, hogy nem értesz egyet vele, akár úgy, hogy nem is tudod, mit írsz alá.
ha már belementünk a korábbi állításomba, akkor még egy pont nem került kivesézésre: annak idején a ragadozó madár tiltotta meg a személyi szám általános használatát. egy jó világ lehetett volna, van egy számod, mindenre jó, oszt csókolom. a hülye jogásza megtiltotta, mert szerinte túl sok információt adhat egy azonosító általános használata... azt nem gondolta végig, hogy aki rosszindulatúan akar rólad adatot gyűjteni, annak teljesen mindegy, hogy 1-2 kereső utasítással többet kell kiadnia, mert ő célt ér. viszont neked, egyszerű mezei honpolgárnak orbitális szopás lesz az, hogy van személyi számod, személyi igazolványod, személyi igazolvány-számod, útleveled, útlevél számod, tb kártyád, oep azonosítód, adókártyád vagy adókártyáid, adóazonosító jeled, adószámod vagy adószámaid, jogsid, jogsi számod, stb. a káosz, amit a személyi szám általános használatának eltörlésével okozott az öreg, nagyságrendekkel sokkal nagyobb, mint az a kis előny, hogy állítólag nehezíti az adatgyűjtést. ez nagyon tipikusan egy olyan eset volt, amikor egy jogász informatikai kérdésben foglalt állást és csúnyán mellényúlt.
lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.