Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vmarci21

  csendes tag

  EU-ban 2020 decembere után kötelező lesz az AML / ELS (Advanced Mobile Location / Emergency Location Service). Elméletileg nálunk 2018 decembere óta tesztüzemben működik (bármit is jelentsen a tesztüzem).

  Úgy hogy ha jelenleg a a magyar törvények nem teszik lehetővé a segélyhívások helyzetének kijelzését, akkor már csak egy évük van, hogy módosítsák azt...

  >> into.hu - https://into.hu <<

 • MaCS_70

  veterán

  Nem tudom, mi lehet a tényleges helyzet. Tudom, hogy az Általad elmondott a hivatalos valóság. Úgy egy éve viszont egy komoly nehézségek árán kihívott mentősök is az olajbogyo által felvázolt verziót erősítették meg.

  A 112-vel egyébként volt már egyéb komolyan elgondolkodtató esetem is. A Balaton-partról néztem, amint egy ember a viharban az életéért küzd -- én meg a 112-vel küzdöttem, hogy tegyenek már valamit a kimentéséért. Fogalmuk sem volt arról, hogy mit tegyenek, még akkor sem, amikor megmondtam nekik, hogy melyik a legközelebbi vízirendőrörs -- azt tanácsolták, hogy keressem mg én a vízirendőrök számát és hívjam őket. Végül ez lett a megoldás -- ha eleve így kezdem, legalább 5 perccel előbb érkezik a segítség. Csak én hülye naiv azt hittem, hogy a 112 előbb jut el az illetékeshez, mint én.
  A vonal túlvégén ülő teljesen fogalmatlan volt, akármilyen hosszú tanfolyamot is kellett elvégeznie.

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • dabadab

  félisten

  Nem olyan nagyon mese, csak a részletek elnagyoltak, a lényeg az stimmel.

  Annak konkrétan semmi értelme nem volt, hogy a mentők elé odarakták a 112-őt: ott tényleg olyanok veszik fel a telefont, akiknek nulla helyismeretük van, mert az ország tök más felén vannak, nincsenek egészségügyi ismereteik és úgy általában tök feleslegesen perceket pazarolnak el mielőtt a hívást a mentőkhöz továbbítanák. Persze, egy tanfolyamot elvégeznek, de ennek ellenére a 112 szarul működik, hatalmas a fluktuáció és a mentősök munkáját csak hátráltatják. Ez egy olyan baromság, ami emberéletekbe kerül (nem kerülhet, vagy majd ilyen is történhet, hanem kerül).

  És még mielőtt valaki ezzel jönne: nem, a mentőknél nem volt soha probléma a téves/kamu hívásokkal, hozzájuk elég kevés jutott ebből.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • olajbogyo

  aktív tag

  A Sopron- Záhony viszonylat, csak a két település "közelsége" miatt került bele..

  Azért, hogy érthető legyen, hogy valaki miért nem tudja éppen, hogy hol is van egy adott hely......A lényeget azért megértetted látom te is........

  Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

Hozzászólok Aktív témák