• olajbogyo

  tag

  Sziasztok!

  Minden évben a cégem elküld ismétlődő, vizsgával egybekötött egészségügyi tanfolyamra. Nos, itt minden évben az oktatást tartó mentős kolléga elmondja, hogy ne a 112-t, hanem a szokásos 104, 105, 107-es hívószámokat használjuk. Rengeteg elrettentő példát mesél évről-évre, azokról az esetekről, amikor a 112-n ülő"diszpécser" miatt teljesen rossz címre, vagy nem is olyan beteghez rohannak, amit ő előadott nekik...stb.
  Azt mondja, hogy a 112-n gyakran diákmunka keretében foglalkoztatnak emberkéket, és valami rettenet a hozzáállásuk a bejelentésekhez. Mindig jelzik felfelé, de teljesen hatástalan...
  Ezért kéri, hogy a még mindig élő régi számokat hívjuk, ahol valódi egészségügyi, rendőr, tűzoltó veszi fel a telefont. Arról nem beszélve, hogy ezeket a számokat ha hívjuk, a hozzánk legközelebb eső helyre fut be, így legalább a helyismeret megvan, és nem küldi ki rossz helyre az egységet. Míg a 112-t felhívva, lehet, hogy Sopronban veszi fel valami diák, és kellene küldenie, egy záhonyi utcácskába mentőautót, no ők itt elvéreznek nagyon sokszor, mert még azt sem tudják, hogy ha Záhonyból jön egy hívás, az vajon hol is lehet, és kinek is kellene szólni. Az így elveszített súlyos percek miatt nem egyszer emberéletek is múlhattak/múlhatnak.

  Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!