2019. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Gargouille válasza egyedülülő (#34) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Morális oldalát nem számítva a dolognak az egyik fő különbség, hogy az USA katonai szövetséges, míg kína nem. Ha az állambiztonság oldaláról nézed akkor ez elég jelentős különbség.

(#52) arty válasza svgyula (#48) üzenetére


arty
(PH! addikt)

mert nyilván kockázatmentesebb lett volna beszervezni egy lengyelt? :)
nekem, laikusnak, abszolut nem gyanus, hogy a huawei/kinai cégnél dolgoznak lengyelben kínaiai... valszeg nem a kém volt az egyetlen ott melózó kínai

anno itthon is lehetett látni huawei kamionokat, talán akkoriban a 4g-vel roadshow-ztak - a gyanu elkerülése végett lehet jobb lett volna szerbekkel megtölteni? ;)

stadion, kisvasút, freemail

(#53) robekraptor


robekraptor
(tag)

Itt az van, hogy a samsung meg az apple összevissza szarta magát, hogy egy kis semmi cég, kimagaslóan jobb telefonokat gyárt náluk, és ezáltal az ő bevételük visszaesett. Csak így tovább Huawei. Mi a családban mind lecseréltük még a tabletjeinket is Huaweire!

(#54) Polllen válasza robekraptor (#53) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Nem, itt az van, hogy a lengyel hatóságok letartóztattak egy kínai és egy lengyel állampolgárt és kémkedéssel megvádolták őket. A lefoglalt dokumentumok szerint összejátszottak a kínai titkosszolgálattal.
A lengyel dolgozott a belbiztonságnál, a kínai meg a Huawei lengyel államnak történő értékesítéseiért felelt.
Az hogy lebuktatták őket, biztos jó pont az USA-nál, de amúgy a kapcsolatuk nem igényli azt, hogy ilyen vádakat koholjanak és a sajátjuk is beáldozzák.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#55) t72killer válasza robekraptor (#53) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az a kis semmi cég gyakorlatilag a kínai állam, becsomagolva. Te dolgod, hogy mit veszel és miért - nekem is felmerült egy Mediapad nemrég, de inkább egy olcsóbb samsung tab A-t vettem, és nagyon nem bántam meg.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#56) Béééla válasza Maegoss (#8) üzenetére


Béééla
(őstag)

>A kínai telekommunikációs cégek (Huawei, ZTE) a kínai állam jelentős támogatásával (pénzügyi támogatás, állami segítséggel megvalósult szerződések, stb) tettek szert versenyelőnyre, szóval épp itt az ideje, hogy "élvezzék" ennek a hátrányait is.
Annyira köszönöm, hogy ezt leírtad!
Amíg az Uráltól nyugatra fekvő világ openszószba rakta fele munkáját, a másikat kretén módon odavitte Kínába hogy helybe másolhassák le, otthon kőkemény versenytilalmi szabályokat hozott és a kicsiket gyakorlatilag bedarálta (gondoljunk bele mi lett a hazai gazdasággal, vagy kinyírták 89 után a nyugatiak a kegyetlen nagy versenyelőnyükkel vagy eladták a privatizált cégeket és nekünk nem adtak talpra állási időt meg lóvét)
addig Kínában minden nyugati sikersztori mögé odarakott a Párt egy zsák aranyat és egy titkárt, aki a másolatot elvenezte.
Na most ennek csak ne tapsoljunk feltétel nélkül, főleg itt ahol talnyosra sz...édítettek minket az utóbbi jónéhány évtizedben!

Bélabá

(#57) adlersson válasza beyruth82 (#11) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

"Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban..." - :D :D :D Gondolom a "hukou" szót itt látod először leírva. Mint az egyik legfőbb, szabad mozgást korlátozó tényező, ajánlom tanulmányozását a Xinhua és a Vörös Könyvecske mellett.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#58) bambano válasza t72killer (#50) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

a vevők elsöprő többsége gyakorlatilag csak az árat nézi.
az egyik fő ok, hogy kínába vitték a termelést az az, hogy tudják olyan olcsón adni, mint amennyit a vevő akar érte fizetni.

ha visszaviszik a termelést a saját országukba, akkor annyival meg fog nőni a munkaerő költsége, amit a vevők zöme már nem akar/tud majd megfizetni.

tehát amikor ilyen meggondolatlan nyilatkozatokat tesztek, arra is gondoljatok, hogy annak össztársadalmi kihatása is lesz. oké, vigyék vissza a termelést az anyaországba. kifizeted a 3x akkora vételárat ezentúl? vagy csak addig nagy a szád, amíg nem a te pénztárcád bánja? (ide most általános alanyt értsen mindenki, nem konkrétan t72killert).

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#59) mepet válasza bambano (#58) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

Egy iphone XS Max az Applenek $453-ba kerül. Több, mint kétszer ennyiért adják.
Ha az USA-ban (vagy méginkább az EU-ban!) gyártanák, akkor kihozhatnák pl. kétszer ennyiből, és még mindig adhatnák ugyanennyiért. De mondjuk ha másfélszer annyiért adnák a Made in US iphonet, akkor a profitjuk 100%-ban megmaradna a jelenlegihez képest.
Márpedig szerintem végül (nyilván a kezdeti nehézségk után, sok év múlva) nem kerülne kétszer annyiba a gyártás "otthon", max másfélszer annyiba, tehát adhatnák ugyanolyan áron, és megmaradna a profitjuk fele...
Nyilván nem egyszerű, de azért nem lehetetlen a kérdés. Nyilvánvalóan ez csak politikai nyomásra törtnéhet, hiszen a vállalatok érdekei 100%-ban csak gazdasági érdekek. A vállalatoknak minden szuper úgy ahogy van, dől a lé.
Lásd pl: LCD gyártás hazahozatala az usába.
No meg, ha pl. hazavinnék az Apple cuccok gyártását, akkor annyival több munkahely lenne, ami munkeerőhiányhoz, majd béremeléshez vezetne, tehát a melós lehet a másfélszeres fizujából kinyögné a Made in US iphone másfélszeres árát is.

Én nem mondom, hogy ez a hazahozós, protekcionista, bezárkózási politika lenne a helyes út. Sőt. De azért érdemes átgondolni, mi miért történik a világban.

Ja és jöhet az ostor, amiért iphoneos példát hoztam a huaweies topicba! :)

(#60) adlersson válasza bambano (#58) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

De mér' kell feltétlenül a saját országukba visszavinni? Van egy valag másik ország is, ahol nem hajtják bele a külföldi befektetőt számukra hátrányos konzorciumokba, technológiai transzferekbe azért, hogy nyithassanak egy gyárat.

Persze, ha úgy vannak vele, hogy jobb Kínába vinni a gyártást, mint Indiába, Indonéziába, mert ott jobb az infrastruktúra, kevésbé igénytelen meg lusta, megbízhatatlan a melós, akkor hajrá, csak aztán akkor se menjen a sírás meg az utólagos ökölrázás, ha pár év múlva a kínaiak varázsütésre beszállnak ellenük a "saját, egyedi", jogilag számonkérhetetlen termékeikkel.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#61) bambano válasza mepet (#59) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

a szifon nem jó példa, mert nem versenypiacon árulják. 12 év óta, mióta bemutatták, először 18 karácsonyán fordult elő, hogy a szifon kereslete egy kis rugalmasságot mutatott.

ilyenekre (is) gondolj, hogy farmer, pufidzseki, póló, autóalkatrész, iskolatáska, füzet, stb. ezek ára mind felmenne, ha kínából hazahoznák a gyártást, és mivel erős versenypiacon mennek, nem lehetne árat emelni.

(#60) adlersson: szerintem azért kínába vitték, mert ők voltak legjobban lerobbanva a kulturális forradalom után, így ott volt a legolcsóbb a munkaerő. de tökmindegy, hova vitték volna, mindenhol ugyanígy szivatóra vették volna őket. ha indiába vitték volna, akkor most indiában lenne ugyanez a helyzet.

szerk: és ha most átvinnék máshova, akkor ott ugyanez megismétlődne, csak pár évvel később.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#62) himpike


himpike
(kvázi-tag)

Mindegy hová viszik a szaraikat gyártatni ha a kínai feleannyiért megoldja utána is saját néven. Ha máshol gyártanak akkor nem tudja lemásolni mi? :U
Édes istenem....

(#63) buherton


buherton
(őstag)

A dél-koreaiak és a japánok is a nyugati technika másolásával kezdték és azzal érték utol a fejlett országokat. Csak erre nem emlékszik senki, mert már régen volt és nem volt ennyire jelentős (lakosság). Kínának is eljön az idő, amikor saját dolgokat fog fejleszteni és gyártani.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#64) Carlytoo


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Kicsit elterelődött a téma egy érdekes irányba. Viszont azt engedjétek már meg néhány embernek, hogy legalább a véleményét kifejtse. Látszik, hogy egyesek hogy be tudnak durranni, ha nem az azonos nótát fújja a másik. A témához meg annyit: lövésünk sincs, hogy kínának mik a céljai. Az világos, hogy egy elég kemény digitális diktatúrát szándékozik bevezetni és megvalósítás terén is. elégge előrehaladott állapotban van. A nyugat nyilván pesztrálja, de elsősorban a Huawei sikerei piszkálják az amcsik csőrét és fogást akarnak rajtuk találni, hogy a kereskedelmi háború mérlege az ő javukra billenjen.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#65) sheratan válasza bambano (#61) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Felmennének az árak, cserébe viszont munkalehetőség nyílna, fejlődhetne a gazdaság, és ennek folyományaként nőhetne a fizetőképes kereslet. Helyette most az van, hogy a nyugaton megtermelt pénzeket fék nélkül öntik Kínába, nem csak a befektetők, de a vásárlók is.

adlersson: Mondjuk a hukou nem tiltja az emberek mozgását, csak megnehezíti, főleg a másik városban letelepedést (ha nincs lehetőséged átvinni oda azt is). Illetve nem új keletű, az 50-es évek vége óta létezik.

buherton: Mondjuk sem Japán, sem Korea nem volt az utóbbi évtizedekben politikai és katonai rivális/ellenség. Illetve ők egy jóval szűkebb szektorban érvényesültek csak igazából.

[ Szerkesztve ]

(#66) himpike válasza sheratan (#65) üzenetére


himpike
(kvázi-tag)

Felmennének az árak, -igen
cserébe viszont munkalehetőség nyílna, -nem mert ugyanúgy legyártják máshol az olcsót
fejlődhetne a gazdaság, -nem, mert eladni se lehetne semmit ami drága
és ennek folyományaként nőhetne a fizetőképes kereslet. -nem, mert az összes ilyen gyár tönkre is menne és bezárna

(#67) -Morrowind-


-Morrowind-
(senior tag)

Alcatel ügy..ici picit kapcsolódik a témához.[link]

Bardo Tödol

(#68) Top cat válasza robekraptor (#53) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Nekem is Huawei okostelefonom van. Egyszer csak észrevettem, miközben Wifiről ment a net, hogy az értesítési sávban baloldalt fent megjelent egy pötty. Már több helyen kérdeztem mi lehet ez de senki nem tudta.

Úgy néz ki mint az előlapi kamera, ha jobban megnézzük. Lehet, hogy az elvtársak leskelődnek ;]

Figyeld te is hátha nálatok is előfordul :D

(#69) mepet válasza bambano (#61) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

De ilyet nem szeretne senki. Ha valaminek haza akarnám hozni a gyártását, akkor a prémium termékekkel kezdeném. A levis farmeren is van akkora árrés, hogy simán haza lehetne vinni a gyártását, úgy, hogy változatlan áron adom. A kínai piacos gagyi farmert meg a fene sem akarja otthon gyártani éhbérért.

(#70) bambano válasza sheratan (#65) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"cserébe viszont munkalehetőség nyílna": az alacsony hozzáadott értékű munkákat nem jó otthon végezni, főleg, ha a munkaerőd fejlettebb. példa: eu-s munkaerő vándorlás.

akkor érné meg hazahozni a gagyi melót, ha magasabb technológiai szinten (nem emberi munkával) lehetne megoldani ugyanazt. csak akkor nem lesz új munkahely, viszont a tőkés még több zsetont harácsol.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#71) Komplikato válasza pnauser (#37) üzenetére


Komplikato
(PH! kedvence)

Nem az volt a kérdés milyen élni Kínában vagy az USA-ban. Itt az a kérdés, hogy ha az USA többször megbukott azon, hogy terror ellenes cselekedetnek álcázva gyakorlatilag gazdasági és ipari kémkedést folytatott az EU polgárai, cégei és politikusai ellen Britt és Ausztrál segédlettel, akkor nekik miért szabad vagy miért megbocsátható? Nem feledve, hogy az EU létrejöttének egyik lényege volt, hogy a három nagy világhatalom ellenében érvényesíteni tudja érdekeit és ebből a szempontból pont annyira baráti az USA, mint Kína vagy az Orosz Federáció.
Technikailag teszem azt egy CISCO mi mindent meg tud csinálni, amire talán még a Huawei sem képes, de az ő temékükben meg kell bízni?

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#72) bambano válasza Komplikato (#71) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

te miből vontad le a következtetést, hogy bárki is fel akarná menteni az usát a bűnei alól csak amiatt, hogy itt és most kína a téma?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#73) Reggie0 válasza Komplikato (#71) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Azert enyhito korulmeny, hogy nem kommancsok.

(#74) Gargouille válasza Komplikato (#71) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Katonai szempontból az EU országai is NATO tagok, míg Kína és Oroszország (a másik két főkémkedő az USA-n kívül) meg nem. Vagyis az USA katonai szövetségesünk, tőlük kell a legkevésbé félnünk, hogy bármit is terveznének ellenünk. Ezért nem mindegy, hogy ki kémkedik.

(#75) sheratan válasza bambano (#70) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Az automatákat is fel kell építeni, karban kell tartani. De amúgy igazad van, belegondolva nem vagyok benne biztos, hogy ilyen minőségű munkát el tudnának végezni, akik még itthon maradtak. Még a betanított gyári munkát sem biztos, hogy a kínaiakkal azonos szinten sikerülne abszolválni az öten támaszkodunk, amíg egyvalaki kelletlenül lapátol hazájában.

(#76) bambano válasza Gargouille (#74) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

katonai szövetséges nem kémkedik maga ellen...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#77) Reggie0 válasza bambano (#76) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ez a katonai szovetsegek kezikonyveben van?

(#78) Gargouille válasza bambano (#76) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Szerintem amióta világ a világ azóta kémkedik mindenki mindenki ellen. Önmagában nem is ez a baj, nyilván mindenki szeretne képben lenni a többiekkel, inkább a szándékok a fontosak. Ha jól tudom a NATO tagok egymást védik meg ha helyzet van, tehát nem jelent különösebb kockázatot ha szövetséges kémked.

(#79) bambano válasza Gargouille (#78) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"tehát nem jelent különösebb kockázatot ha szövetséges kémked.": ezt az álnaiv marhaságot hagyni kellene végre a fenébe.

szerinted például merkel csak katonai dolgokról beszélt a telefonján, amit lehallgattak a jenkik, vagy olyan dolgokról is, ahol versenytársak és nem szövetségesek?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#80) Alchemist válasza Gargouille (#78) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Ezzel együtt gazdasági ellenérdekeltség lehet a NATO országok cégei között, amely indokolja az ipari kémkedést.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#81) Gargouille válasza bambano (#79) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

A logika szabályai szerint az ellenségtől jobban kell félni mint a barátoktól. Ezért mondom, hogy más az amikor egy "ellenséges" ország kémkedik mint amikor egy szövetséges.

(#82) bambano válasza Gargouille (#81) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

de nincs olyan, hogy kizárólag ellenség meg kizárólag barát.
olyan van, hogy egy bizonyos kérdésben barát, más kérdésben meg ellenség.

egyébként igazad van, tényleg más. amikor egy ellenség kémkedik, arra számítanak, szokásos tevékenység. amikor egy szövetséges kémkedik, az meg mocsok hátbaszúrás.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#83) Gargouille válasza bambano (#82) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Nyilván ha morális kérdésként nézed (én nem erről beszéltem) akkor minden kémkedés etikátlan, meg mocskos, a baráti főleg. Viszont ha nemzetbiztonsági szempontból - és a Huawei-t ilyen okokból támadják - akkor egyáltalán nem ugyanaz ha a katonai szövetségesed ismeri meg a gyenge pontjaidat mintha az "ellenség" ismerné meg. Elég értelmes ember vagy, nyilván nem okoz nehézséget ennek belátása.

Az etikai oldal más lapra tartozik, abban egyetértek veled.

(#84) Reggie0 válasza bambano (#82) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Persze, es a katonai szovetseget megkotik, onnantol nyugodtan lehet bizni a masikban, hiszen ott van egy fecnin egy firkalas, meg mondanak vmi cserkeszbecsszot... Lasd Ukrajna, azt is jol megvedtek cserkeszbecsszora.

[ Szerkesztve ]

(#85) t72killer válasza bambano (#58) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

1. A pénztárcádnak a szar minőség is fáj - akár "nézed", akár nem.
2. Nem csak É-Wisconsinba vagy Nord Rhein Westfalenbe lehet a műanyagpapucs vagy éppenséggel üzleti laptop-gyártást átszervezni.
3. Biztos, hogy a magasfokú automatizálás mellett annyira szükség lenne a kínai szalagmunkás-hadakra? Ha most éppen még igen, nem lenne legfőbb ideje továbblépni a robitizációban?
4. Ha Kína komcsi diktatúraként nekiáll szuperhatalmi státuszra hajtani (kérdezz csak meg erről pár ausztrált), akkor tovább nőhet az a bizonyos csekk.
5. Nem tűnt még fel, hogy nincs ingyen ebéd?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#86) 7Heads Drago válasza pnauser (#37) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Tényleg van.
2001.09.11
Beetetek ezzel is mindenkit.
Biztos, hogy nem jók a kínaiak. De pont az amcsikkal nem kéne őket összemérni.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#87) qqzs


qqzs
(őstag)

Es akkor megmondana vegre valaki miert torolte ki a mercis masolos kepet?

(#88) fornettisuti


fornettisuti
(PH! addikt)

Nyers gazdasági érdekek, pont!

Érdekes, mielőtt az usákok neki nem mentek a Huaweinek, senkinek sem volt baja velük.

Samsung S7 - LG Gpad 8.3 - Xiaomi MiBand2

(#89) t72killer válasza 7Heads Drago (#86) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Azért ha felmerülne a kérdés, h melyik országba költözzek, volna egy tippem. És nem csak a magasabb órabér miatt...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#90) 7Heads Drago válasza t72killer (#89) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Már ha kapsz munkát. Egy rokon évekig próbálkozott kint. Nem sok minden lett belőle. Egy osztálytársam most is kint él, ott van már családja. És csak úgy van munkája, hogy jön megy. A WTC-ben 1 hónappal előtte még dolgozott ahogy összedőlt.
Menj ki nyugodtan. Dúl a kapitalizmus, már ha ez még az. Én egyikbe se mennék.

[ Szerkesztve ]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#91) t72killer válasza 7Heads Drago (#90) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Orbánia jobb?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#92) arty válasza robekraptor (#53) üzenetére


arty
(PH! addikt)

nem gyárt jobbakat a huawei, szarabbakat gyárt.
csak olcsóbb.

(van mediapadom, ill ismerosoknel sok telo toluk van)

stadion, kisvasút, freemail

(#93) Dare2Live


Dare2Live
(PH! nagyúr)

„szájkarate”

Hát azért a LEX Nokia nem véletlenül született meg. Huawei mindent ellopott amit ért. És Huawei ebből nötte ki magát. 0 fejlesztési költség, meg kitömve állami pénzekkel.

Persze biztos mára megjavultak és nem csinálnak ilyet. Oh wait...

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#94) t72killer válasza Dare2Live (#93) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

+1, már csak ezért megérdemelnék, h az egész céget száműznék a civilizált világból a szarjaikkal egyetemben. B verzió: csengessék ki az okozott károkat (=kb a cég teljes vagyonán túl a kínai állambácsinak is a zsebébe kéne nyúlni).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#95) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"ugyanis a vádakat felhozó nyugati nemzetbiztonságiak konkrét bizonyítékokkal a mai napig nem álltak elő"

Kíváncsi leszek,hogy ha kiderül az egészről,hogy minden vád csak légből kapott, akkor a Huawei jogi úton fog-e kártérítést követelni a károkozó országokkal szemben... ugyanis egy friss vizsgálat bebizonyította,hogy nincs bizonyíték a Huawei ellen felhozott vádakra,írja a Reuters .

Az USA bebizonyította már, hogy nem annyira szavahihetőek a vádjai, emlékezzünk az Apple kontra FBI incidensre, mikor kötelezték az Apple-t, hogy oldjon fel egy iPhone-t ami egy terroristáé volt, mivel az Apple nem tett eleget, állítólag az FBI valami szürkekalapos "úriembertől" vettek "valamit" 7számjegyű amerikai dollár összegért, ami megoldást jelentett a feloldás kérdésre ugyan, ám a telefonon állítólag semmi terhelő bizonyíték nem volt a terrorista ellen, így nagyot koppant az FBI az üggyel kapcsolatban.

A cikk említi az orosz Kaspersky-s ügyet is, az ellenük felhozott vádak sem voltak bizonyíthatóak állítólag, de azt is az USA-ból indult!

Amerika potenciális célpontja az oroszok és kínaiak ilyen dolgokban. Véleményem szerint az egész herce-hurca a Huawei körül nem más mint gazdasági lejárató kampány... Amúgy meg, vannak ponteciálisan jóval veszélyesebb kínai gyártók is.

A Huawei nagyon régóta meghatározó szerepet tölt be a mobil telekommunikáció terén,lényegében nekik is köszönhető, akár csak a Motorolának és Nokiának, hogy van mobilhálózat, az ő eszközeik működnek világszerte és segítik a mobil telekommunikációt, tudtommal a Huawei van nagyobb részben jelen.

ez személyes vélemény...

Huawei P20 Pro C432 9.0.0.236/HP EB 2530P Win10Pro/Voopoo Drag+Aromamizer Supreme V1/Voopoo Drag2+Aromamizer Supreme V2/Cuboid 150W+Smok TFV12/Keep Calm Vape On/Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#96) Dare2Live válasza st3v3np3t3r (#95) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

"semmi terhelő bizonyíték nem volt a terrorista ellen, így nagyot koppant az FBI az üggyel kapcsolatban."

Nem koppant bizonyíték kérdésben mert FBInak nem kellett semmilyen bizonyíték. Annélkül is elitélték mint a szél.

FBInak azért kellett a telefon és a rajta lévő adatok, hogy az elfogott tettesek maguk csinálták e az egészet, vagy vmi sejt... része voltak e.

A Kaspersky ügy meg elég tiszta. Bizony Kasperskyt használva/felhasználva loptak adatokat. A nyitott kérdés az volt, hogy Kaspersky direkte vagy nem direkte segítette az FSZBt. Nem tudjuk ez is lehet az is.
Ami különösen izgi a témában, hogy, hogy jött rá a CIA, hogy Kaspersky lop. Meghackelték Kasperskyt... De ultrabotrány, hogy ez így kikerült.

lehetne de ld pl a Huawei Nokia / LEX Nokia esetét. Huawei egyértelműen lopott és Kínai állami támogatással lett az ami. És persze mostantól majd nem fognak másoktól adatokat lopni. Még állami kérésre se. Jah perzse.

A másik ami az elméleted ellen szól, hogy nincs ezen a területen igazán US cég. 5Gs komplett rendszert vehetsz Huaweitól, Nokiatól, Ericcsontól. Egyik se US cég. ha vkinek segít Huawei kitiltása az elginnkább a Nokia és Ericcson. EGYIK se US cég.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#97) Dare2Live válasza t72killer (#94) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Egy kis Finn cég nem tud szembemenni egy Kínai állami támogatással rendelkezővel szemben.

A Nokia sikere alapvetően Finn érdek. Franciák, Németek... de US is szarik rá. Örülnek, hogy kapnak -30%al olcsobban 4Gt.

De az EUs kiskeripar jó része is így ment tönkre. Kína ledömpingelte. Mire EU lépett bebizonyították a dömpinget... az volt 2-3év már nem volt kit megmenteni. Az olasz cipőipar 80% eltünt. A maradék 20%a is csődbe volt de Kínaiak zizikért megvették az általuk csődbe vitt cégeket.

Így játszik Kína.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#98) Komplikato


Komplikato
(PH! kedvence)

Azért a múltkori kamu kémkedős alaplapok hír óta kissé szkeptikus vagyok, de nem azért mert ne kémkednének a kínaiak. Is. Az meg legendásan közismert ahogyan a védett jogokhoz állnak hozzá, de pont ezért akkor kellett volna lépni, amikor nem a Huawei-t választotta sok szolgáltató a nyilvánvaló okokból kisebb áraival. Most ha sikerűl őket kinyírni, mi lesz? Hirtelen mindenki cseréli a technológiát Nokia/Lucent motyóra? Elég valószínűtlen.
Annak meg van egy diszkrét bája, hogy a Huawei EU-s szerviz hátterét egy amerikai cég adja. Gombokért dolgozó magyar munkaerővel.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#99) t72killer válasza Dare2Live (#97) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezért lenne fontos a szövetségen belüli összetartás. Ha a kommunista blokk felszalámizza finnországot, akkor egy évtized és övék a Balti tenger és mennek tovább.

A kicsi hozzáadott értéket termelő cégek (ld cipőipar) inkább csak kényelmetlenség - bár azért megnéznék, hogy hányan kerültek emiatt utcáea az olaszoknál - de a modern tech cégek kirablása alapjaiban veszélyezteti a nyugati gazdaságot.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#100) UnA válasza Dare2Live (#97) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"A Nokia sikere alapvetően Finn érdek. Franciák, Németek... de US is szarik rá. "

A finnek sikere az EU érdeke is, ezért nem igaz, hogy áttételesen a németek vagy a franciák ne volnának érdekeltek benne.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.