• rii

  PH! nagyúr

  macOS-nek is megvan a rákfenéje .... a marketing, aki erőlteti h amikor új cpu miatt új konfig kijön, akkor egyből lehessen harsogni, hogy "a legújabb macOS"
  - új hw-ekre felkészíteni
  - applikációkat bizgerálják
  - kinézetet matatják minimálisan, de állandóan
  - régi hw-ekkel is jól menjen

  szerintem ez a fontossági sorrend az apple-nél, és a apple topikban volt aki akinább visszemnt mojave-ről high sierrara, mert mojave-vel belassult a boot ... van aki szenved tovább a mojave-vel, van akinek meg jó

  de így nem lehet oprendszert csinálni, h a marketing mondja meg mikorra kell megjelennie ( mert a marketing mondta meg, hogy ha új cpu - akkor új konfig - akkor új OS )

  az OSX-ben egyenesen fantasztikus feature számomra az, hogyha elfogy a SSD-n a hely (mert a PS rommá scrachelte az egészet ) akkor a programok lemennek pausba, jön egy FOrce quit alblak, benne a "response" gombbal ... a finder nem pause ... csinál az ember helyet ... resume ... és minden megy tovább ... már többször mentett meg ez ....

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)