Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák

 • cskamacska

  addikt

  "Még szerencse, hogy ezek nem játékra lettek kihegyezve. Így ha ilyet vettél játékra, akkor nem csoda, hogy rossz volt."

  Ez utólagos belemagyarázás, mert mint mindegyik korabeli gyártó, a teljes piacot le akarták fedni. :K (Még a profi gyorsítókban érdekelt 3Dlabs is bepróbálkozott 3 generációnyi Permediával mire feladták a sikertelenség miatt.) Az épp helyzeti adottságuk volt hogy jobb féle 2D kártyákat csináltak a 3D robbanás előtt, ezt később sem adták fel, majd oda menekültek vissza mikor nem volt más.

  Annyira nem akartak beszállni a játékos piacra, hogy a legelső 3D képes vidkártya gyártók között voltak(évekkel a 3dfx előtt!!) saját spéci játék támogatással, a G100/G200/G400, és a Parhelia pedig már teljes mindenkompatibilis mainstream lefedettséggel próbálkozott. A Matrox m3D néven terjesztett, kizárólag 3D gyorsító :U , PowerVR PCX2 kártyájukat már a kényszer szülte, miután a 3dfx Voodoo lemosott mindent az piacról, a G450/G550 pedig kvázi szükség megoldások voltak a Parhelia hatalmas csúszása miatt.

  [ Szerkesztve ]

  "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

 • arty

  addikt

  ne mond már, hogy nem játékra volt kihegyezve a g400, amikor a "világelső" bumpmappingjukat csomó játékba "benyomták" ... :)

  "While Matrox can't claim exclusive rights to the technology behind VCQ2, they can claim that they are the only desktop accelerator in this scope that supports a technology known as Environment-Mapped Bump Mapping. Bump Mapping is a technology that allows a texture to appear more realistic by the inclusion of individual bumps in the texture."

  https://www.anandtech.com/show/298/5

  a cikk is említi, hogy a profi változat csak később jön(!!!), ergo ELSŐSORBAN a játékosokat célozta a g400 széria...

  "Matrox has assured AnandTech that towards the end of the summer or possibly into Q4, the G400 should be available in a Marvel version as well for Video Editing enthusiasts."

  (#53) hallador

  "Teljesen jogos. Én is ezt gondolom soha nem volt 3D kártya. Inkább a Radeon Pro ellenfele volt leginkább."

  Az árazás és a képességek ennek ellentmondanak.

  (#55) cskamacska

  szerecsenmosdatás ez az egész "nem 3d-re készültek" ... jó üzlet volt a játékkártya, látta ezt mindenki és próbálkoztak is, több-kevesebb sikerrel. abszolut a voodooo/tnt mellé voltak árazva, nem véletlenül vettem én is meg (elsősorban a jó tvout képességei miatt, ill. hogy amellett simán tudok vele játszani is)

  persze jóérzés lenne úgy visszaemlékezni, hogy PROFI kártyám volt, mert megtehettem! :D

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák