- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Vivaldi (böngésző)
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- VPN topic
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Dolgoztam olyan cégnél bérmunkában ahol fontos volt a hálózati redundancia és a folyamatos mentés a helyi fájlszerverről. Ezért a helyi Cyber Security & .....insert...random...bullsh*t...here... Leader megoldotta hogy legyen: Két rack szekrény egymás mellett (full nyitva minden oldala), ugyanabból a Tesco Value elosztóból kapta a nem szünetmentes hálózatra kötött áramot. A mentést rendes LTO kazira tolták napi szinten amit aztán feltettek a mentőegység tetejére, hogy egy erősebb tüsszentés hatására leboruljon a torony. Ja és a tűzoltó rendszer természetesen víz alapú sprinklerekből állt. A szoba ajtaja ugyan dupla tűzálló mágneses zárral, de az ablak (igen rendes 2x2-es bukónyíló) nem zárt rendesen. Persze ezt egy vödörrel megoldották hogy ne ázzon a padlón végigfutó konnektor amiből ment az áram a rackeknek. Bár lehet a padlón heverő döglött rovarok és pormacskák megfogták volna.
Ja amúgy egy új szervert kellett volna beüzemelnem mert a régi beázott és már nem volt rá garancia... igen eltört a szoba fölötti WC-ben egy cső és leázott a mennyezeten keresztül. De csak az egyik szervernek lett komolyabb baja.
Sikoltva rohantam ki a mamit követelve az első sokk után...
Szóval van egy két hely ahol nem csak a Feng Shui -val vannak gondok.Ja és ez egy Német multi hazai képviselete volt nagyjából 400 fős irodában. Nem tudom léteznek e még vagy mindet agyonvágta az áram
De mikor az XYZ kerület Önkormányzatánál voltam 3 hónapig project munkán... hát amit ott láttam még süldő koromban az egészen megváltoztatta a világképemet...
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
XmoD
senior tag
-
hallador
addikt
Az hagyján, hogy igaz amit leírsz, de a legtöbb ilyen állami helyen az informatikusok tudása, hogy is mondjam a béka feneke alatt van, az hagyján, de az informatika alapjával sincsenek tisztában legtöbben... Nem a tűzfalakkal, a védelemmel, de az IP alapjait sem ismerik. Én találkoztam olyan állami "rendszer mérnökkel" aki nem tudta mi a különbség a gateway, és a host ip cím között. Ugyanitt a Linux az egy sötét folt, a Virtualizáció pedig csak úgy volt, mert voltak egy Hyper-V tanfolyamon, és egy integrátor letelepítette nekik
Egy másik helyen a mentés mint fogalom, az azért kell, mert nyugodt legyen a főnök, miközben egy tettszőleges ransomware trojan lecriptálta a komplett samba share-t, visszaállítás nuku.
A mentés a lokális szerveren van, egy másik partíción mert ott nem éri el a vírus...Ezek diplomások voltak
És profi itil szakember bevallása szerint....
Most körbekérdeztem itt a srácokat megkérdezték-e tőlük valamikor is van -e diplomájuk, soha... Viszont 3 hónapos próbaidő alatt kihajtották a belüket, és kb 1 hónap alatt kiderült, ha valamelyik léhűtő... Autógyárakar, és ipari multikat visznek
Igaz diploma nincs, de a gyárak adták nekik ezt a titulust, a legtöbb senior sstem engíner, de van architect is
Az autógyár megáll, ha nincs mentés, a kiadóban megáll a nyomda, ha nincs meg a redundancia, mert nem biztonságos, és ezeken a helyeken 15 percen belül közbe kell lépni, és 1 óra múlva már mindennek működnie kell, de ha azonnal az sem bajThe further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dajkopali
addikt
válasz
fordfairlane #13 üzenetére
hiúság és meggondolatlanság - a hacker különös állatfajta, sokféle van belőle
a nem elsősorban a népszerűségre, hanem a megbízhatóságra törekvő hackereknél ennek van egy bejáratott formája: megtalálod a sebezhetőséget, kihasználod, megszerzed az adatokat, privátban értesíted az üzemeltetőt, leveleztek egy darabig, míg nem javítanak, majd a foltozás után közlöd, hogy milyen okos voltál
ennek két előnye van: a hacker is megkapja a glóriáját, és az adatok sem kerülnek veszélybe
a nyilvánosságra hozatal akkor szokott bekövetkezni komoly szakembereknél, amikor már hosszú idő eltelik, és az érintett cég nem hajlandó érdemben reagálni - de általában akkor is azt csinálják, hogy kidobnak a netre egy csomó adatot, hogy lássák: valódi volt a feltörés, de kitakarnak belőle, hogy ne legyen felhasználható"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Zola007
veterán
Amit írsz az sajnos egyben vicces, szomorú, igaz és maradandó.
Legalább az egyik ne lenneMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
KEndre
HÁZIGAZDA
http://pastebin.com/pCtwzX1v
ezt már nem tudják visszaszívni......
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
plömplöm
őstag
"az oldalt azonban egyelőre nem állították le, elérhető."
de, leállították. vagy másvalaki is megkóstolta
"Down For Maintenance
Sorry for the inconvenience, but we are performing a maintenance at the moment.
We will be back online shortly!
KarbantartásElnézést a kellemetlenségért, az oldalon karbantartás folyik.
Hamarosan visszatérünk!"
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Romvr
őstag
Közszféra = Papíron van 4 IT-s szakember akik legalább kettő diplomával rendelkeznek. Valaki felveszi a fizetésük 70%-át zsebbe (persze ők is kapnak belőle, de hogy igazából ki és mennyit az örök rejtély), de valójában viszont csak Géza dolgozik ott 4 órába bejelentve, nettó 70-ért, akinek a végzettsége Hentes, Asztalos, esetleg Karosszérialakatos de van egy OKJ-s Számítógép-kezelői végzettsége is és szaktudása csúcsa egy nyomtató beüzemelése illetve alkalmanként Windows telepítés.
A papíron lévő 4 IT-sból csak 1-et érnek el és csak akkor hívnak mikor tüzet kell oltani (a többi sose veszi fel / éppen nem ér rá) és 24-48 órán belül meg is jelenik, belép, 20 percen keresztül veszett gépelésbe és kattintgatásba kezd, majd lelép magyarázat nélkül. Rá 10 percre új működik minden.
Trust me... dolgoztam közszférában
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Fred23
nagyúr
"A feltöltött táblázatban nevek, azonosítók, e-mail címek, jelszavak és telefonszámok szerepelnek."
De ezt mind miért kellett?!
-
Snoop-y
veterán
-
atike
nagyúr
Ez:
"egy egyszerű SQL-injection támadással jutottak be a szerverre"meg ez:
"az alapítvány IT-biztonsági szakemberei már vizsgálják a történteket"Elég érdekes így együtt. Ha voltak külön szakemberek (igen, ráadásnak többen) a biztonságra, akkor ez hogyan történhetett meg...?
Új hozzászólás Aktív témák
it A hackerek igen egyszerűen jutottak be a rendszerbe, és nagy számú személyes adatot szereztek meg.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külpolitika
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI 2070 Super Gaming Z Trio (dobozos, csavarfóliás)
- Intel 7.- gen i7-es RGB-s Gamer-Pc-Eladó , Számla-Ready !!
- Lenovo V520S-08IKL Desktop asztali számítógép
- iPad Air 4 64GB Wifi silver ÚJ 0 perces, 100% akku Apple
- PowerColor Red Devil Radeon RX 5700XT 8 GB GDDR6,dobozos,makulátlan állapot,hibátlan működés,teszt!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest