Hirdetés

 • schawo

  Jómunkásember

  Kiderül (hogy derülne ki???), hogy nálunk adatszivárgás történt, és az ügyfelek adatait megszerezte harmadik fél. Az én ügyfelem adatait megszerezhetik:
  1. tőlünk, 23 (n+1) szoftveres rendszer közül bármelyikbe behatolva (direkt nem írok pontos típusokat, ugyebár: webes CRM, adatbáziskezelő, webkiszolgáló, emailkiszolgáló, távoli elérés kiszolgáló, operációs rendszer, hardveres sebezhetőségek, virtualizációs kiszolgáló, felhős backup kiszolgálás, felhős CRM, felhős email kiszolgáló, felhős fájlszerver, és további 10, amire most nem is gondoltam)
  2. a számlázórendszerünktől (ugyanennyi potenciális lyuk)
  3. a szállítmányozó cégünktől (még egyszer egy csomó lyuk)
  4. a második és harmadik szállítmányozó partnerünktől (lyukak, lyukak mindenhol)
  5. a külső ügyfélszolgálatunktól, akik saját adatokat nem tárolnak, de közvetlen hozzáférésük van a mi CRM-ünkhöz (egy csomó munkatárs, egy csomó, két lábon járó csőtörés)
  6. a könyvelőnktől (haha, szinte tátongó lyukakat látok)
  7. a kártyaelfogadó szolgáltatóinktól, akik ugye nem mind bankok, csak szolgáltatók (3 is van, ementáli tömör ehhez képest)
  8. mit tudom én, biztos van még legalább 5 partner, akitől mehet mindenfelé az adat

  Jön a várva várt (a nagynénikém, az várva várt) GDRP, és egy nem tervezett (haha) adatszivárgás miatt megbasznak sokmillió magyar egységre. Kire verjem rá, honnan fogom megtudni, kideríteni, én a kisvállalkozó, a gép előtt ülve, hogy honnan szivárogtak az ügyfeleim személyes adatai zipfájlba a piratebayen?

  SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500