Hirdetés

Keresés
 • dabadab

  Jómunkásember

  "Ha érdekel a felhő téma én elég kimerítően készítek róla félévente jelentést"

  Amiből leginkább az derül ki, hogy fogalmad sincs semmiről, viszont szorgalmasan rettegsz.

  DRM is theft

 • dabadab

  Jómunkásember

  "Azért különböző NAS -okra is vannak már hasonló megoldások amit kis/kisebb cégekhez (is) teljesen jó lehet és házon belül marad az egész."

  Az ilyen NAS-ok saját megoldási biztonság tekintetében tényleg nagyjából mindennek a legalja.

  "aki egy rendes szerveren szeretne hasonlót az meg tudja ezt valósítani ha ért hozzá annyira, hogy megtalálja a megfelelő szoftvereket és telepítse, beállítsa azokat."

  Ez így van, ebben az a gond, hogy akkor szokott kiderülni, hogy mégse értett hozzá annyira, amikor beüt valami gebasz.

  Szóval pont erről van szó, hogy az ilyen félamatőr házibarkácsolásnál tényleg jobb a felhő.

  DRM is theft

 • dabadab

  Jómunkásember

  "Nem több ez, mint egy hatalmas lufi, ami bármikor ki durranhat.
  [...]
  A Különböző VPS megoldások, szolgáltatások is lufi kategóriába tartoznak.
  "

  :DDD

  Honnan van nekünk ennyi jól tájékozott, a trendeket pontosan érző és értő, folyamatosan a technikai haladás frontján küzdő szakértőnk?...

  DRM is theft

 • dabadab

  Jómunkásember

  Az a baj, hogy azokat a cikkeket sem érted, amiket belinkelsz, úgy meg nehéz.

  DRM is theft

 • dabadab

  Jómunkásember

  Mondjuk el tudnád mondani saját szavaiddal, hogy mi az a Kubernetes, milyen problémát old meg és azt hogyan oldanád meg felhő nélkül?

  DRM is theft

 • dabadab

  Jómunkásember

  Senki nem mondta, hogy máshogy nem lehet megoldani: onnan kezdve, ha van egy editorod meg egy C fordítód, tulajdonképpen mindent meg lehet csinálni. A kérdés csak az, hogy lehet-e egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban, jobban csinálni.

  Persze, dokkerezés nélkül is felrakhatod a programodat a szerveredre, ahol gondoskodhatsz arról, hogy minden szerveren minden könyvtárból meg egyéb függőségből az legyen felrakva, mint az összes többin meg a fejlesztői gépeken, az összes file meg konfigurációs állomány oda legyen másolva, írhatsz valami scriptet, ami a config file-okban lecserélgeti a gépspecifikus részeket, ha egy gépen egynél több programot akarsz futtatni, akkor berakhatod őket chrootokba, hogy kellően el legyen választva egymástól, csinálhatsz nekik virtuális interface-eket, hogy mindegyik programnak legyen saját IP-je, így az azonos portok ne ütközzenek, ha több géped van, akkor rakhatsz föléjük valami load balancert - ezt tulajdonképpen mind meg tudod csinálni és ha meg is csináltad, akkor sikeresen újraimplementáltad a dockert. De mivel a legtöbb ember a mailservert meg a webservert se saját maga írja, akkor a docker esetében miért tenne ilyet?

  Nincs az egész felhőzés meg egyebek között semmi nagy mágia, csak adott problémákra adott teljesen racionális megoldások.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • dabadab

  Jómunkásember

  "ezen a területen az a kérdés, hogy docker image-t könnyebb generálni vagy .deb-et? elég egyértelmű, hogy .deb-et töredék meló karbantartani"

  Ez miből ilyen egyértelmű? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kettő kb. ugyanannyi meló.

  És ugye a dockert nem csak in-house dolgokra használják, szóval a docker alternatívája sok esetben nem egy .deb, hanem egy Debian Stable .deb, egy Debian Testing .deb, friss Ubuntu .deb, Ubuntu LTS .deb meg RHEL .rpm. Az meg így már biztosan nem töredék meló.

  "van. a felhő technológiát használó privát rendszerben meg főleg technológiai. ráadásul az egész egy teljesen irracionális, földtől elrugaszkodott fejlesztési elven alapul, nettó hülyeség az egész: ez a deploy-olj minél gyakrabban."

  És ez azért irracionális, mert?...

  Egyébként ez részedről elég nagy félreértés: a gyors deployolhatóság az csak következménye annak, hogy egyszerűen és jól használható a rendszer (nota bene, egy dpkg -i lefuttatása se tart sokáig).

  "szóval amíg nem látok olyan problémát, ami valós és valóban nehezebb konténer nélkül megoldani"

  Milyen gyakran szoktál olyan webes appokat csinálni, ahol előre nem túl megjósolható módon, elég tág határok között változhat a userek száma? Mert hát az egész felhősködés azért elég nagy részben arról szól, hogy rugalmasan, a terheléshez alkalmazkodó méretű infrastruktúrát lehessen használni.

  "ja, nem tudom, olvasod-e néha a hupon nagyz blogját. nemrég írta, hogy jók ezek a konténer orchestration cuccok, mióta a zömét átírták maguknak, azóta használni is lehet. "

  Nem olvasom, most belenéztem, de nem találtam ilyet - linket tudsz adni?

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft