Hirdetés

Keresés
 • gyugyo79

  PH! addikt

  Azért különböző NAS -okra is vannak már hasonló megoldások amit kis/kisebb cégekhez (is) teljesen jó lehet és házon belül marad az egész. Pld.: Synologynál a Drive-Office-Chat-Calendar-Mail. Amikhez azért nem kell Linux gurunak lenni sőt lehet informatikusnak se, hogy be legyen állítva és utána használni lehessen.
  De nyilván nem ők találták fel a Spanyol viaszt és aki egy rendes szerveren szeretne hasonlót az meg tudja ezt valósítani ha ért hozzá annyira, hogy megtalálja a megfelelő szoftvereket és telepítse, beállítsa azokat.

  [ Szerkesztve ]

 • bambano

  Jómunkásember

  "Akkor tulajdonképp nincsenek pl. a G suite-hoz hasonló megoldások amit egy infós ráhegeszt egy pc-re és havonta 1-2 alkalommal ránéz?": még mindig rosszul fogod meg a kérdést. Sem a google-nak, sem másnak nincsenek olyan szolgáltatásai, amiket egy vállalathoz szakértelem nélkül be lehet vezetni. Ott van pl. a zimbra. Komplett vállalati kollaborációs platform, mint az exchange. Jön egy informatikus, felrakja, akkor ezzel kész is a bevezetése? vállalati folyamatokat meg ki fogja újraszervezni? nyilván senki, hiszen az ilyen helyen nincsenek folyamatok. oktatást ki fog tartani? ki nézi át időnként a cég működését, hogy kell-e változtatni a cég életén ahhoz, hogy jól tudja használni a szoftvereket?

  attól, hogy nem sap, attól még ugyanaz: fillérekért megkapod magát a szoftvert, csak az a konzultáció, ami alatt felkészítik a céget arra, hogy használni is tudja, az kerül nagyobb halom deákigazolványba.

  egyébként meg ha informatikus rakja fel, akkor az lehet bonyolultabban telepíthető cucc is, mindegy.

  mondok konkrét megtörtént esetet: céghez felraktam egy sambát fájlszervernek, elsősorban azért, mert a központi scannerjük azt ismerte. lett mindenkinek saját könyvtára, ki lettek alakítva a csoportkönyvtárak, stb. meg lett egy könyvtára a scannernek, ahova feltolja a benyalt doksit. el lett magyarázva minden, leírtam, lerajzoltam, eltáncoltam teliholdnál. azóta minden megy, mint a régi szép időkben, minden doksit feltöltenek oda, ahova a scanner dolgozik, és a többire tesznek magasról.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.