- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Facebook és Messenger
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- OpenMediaVault
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
kicsit elkésett áprilisi tréfának
-
törölt tag
Hát arra gondoltam, hogy egy másik topikban az Apple-re próbálták ráhúzni, hogy "kizárólag a marketing adja el a termékeiket" és, hogy "nem megérdemelt a piaci részesedésük", sőt egyesek szerint egyenesen "használhatatlan kacatokat" gyártanak. Csak mint érdekesség hoztam fel, hogy az egyéni preferencia mennyire közre játszik abban, hogy ugyanazt a jeleséget valaki miként értelmezi.
Az előző hozzászólásodból kiragadnám a "futótűzként terjedés" gondolatát. Éppen az az, ami számomra nem különösebben szimpatikus.Bár értem a működését, mégsem tartom igazságosnak, hogy egy kezdeti apró különbség hosszú távon ilyen jelentős előnyhöz juttasson egy piaci szereplőt. Bár nyilván az igazságosság a legelemibb formában sincs jelen a való világban, így kár is firtatni.
Mint már egyszer mondtam, nekem nincs különösebb gondom a Google-lel, ők csak egy profitorientált cég, mint bármelyik másik. Inkább a rajongótáboruk vált ki belőlem visszatetszést és az a hihetetlen naivitás, ahogy mindenre amit a Google "teremt" úgy tekintenek mint valami égi mannára. Ők ugyanis meg vannak győződve, hogy "minden ami jó az IT területén kizárólag a Googletől származik", "a Google nem olyan kapitalisma mint a csúnya Microsoft meg Apple", "a Google a felhasználók érdekét nézi", "a Google nem a pénzedrehajt, ellentétben a kizsákmányoló Microsofttal és Appleűlel", "amit a Google alkot az csakis jó lehet" stb. Ilyen és hasonló beidegződések ellen fölösleges érvelni.
-
bigz
tag
válasz
#24737024 #96 üzenetére
"Érdekes, hogy ugyanazok az érvek, melyeket most felsoroltál a Google mellett, hangzanak el egy másik topikban az Apple ellen" - ? Ezt legyszives fejtsd ki kicsit, nem vagom, hogy pontosan mire gondolsz. Foleg azt nem ertem, hogy ezeket az erveket hol lehet barki ellen felhozni.
Amugy ne zarjuk mar igy a vitat, mert gyakorlatilag nem gyoztelek meg, de nincs erved, amit nem cafoltam meg eddig. Termeszetesen itt befejezzuk, ha gondolod, es leszallok a temarol, habar en pont a velemenyek utkoztetese miatt jaratom itt a szamat (ez esetben ujjamat, de az kicsit obszcenen hangzik...).
-
törölt tag
Érdekes, hogy ugyanazok az érvek, melyeket most felsoroltál a Google mellett, hangzanak el egy másik topikban az Apple ellen
Amúgy még egyszer elmondom: a Google termékek nem rosszak, de szerintem (pár kivételtől eltekintve) érdemtelenül népszerűek a konkurenciához képest. Ez persze magánvélemény, nem axióma. Persze mindenki használja azt, amit a legjobbnak vél.
-
bigz
tag
válasz
#24737024 #86 üzenetére
En pedig soha nem irtam, hogy ami nem elterjedt, az biztosan tre. Ugy erzem, lassan kozelitunk, de meg mindig nem tudok egeyterteni abban, hogy a G a marketingnek koszonheti a sikere nagy reszet. Szamomra a marketing az alapja egy vallalkozasnak, de lehetetlen megvalositani barmit anelkul, hogy igenyes termeket vagy szolgaltatast tudnal letenni az asztalra. Ha csak marketingbol allna az egesz, most a yachtomrol irnam ezt a postot, de legalabbis 6 szamjegyu fizum lenne eves szinten. Ebben all a G igazi nagy elonye, hogy nem az un. gimmick (egyedi, kulonleges, de nincs kifejezett haszna, pl. a 1db csaj dobol, 1db srac enekel gitarozik felallas a The White Stripes-ban) features dominal, hanem egy sokkal felhasznalo orientaltabb termekcsomag:
- Eleinte a maps egy vicces dolog volt ("latom a hazunkat, megdoglott a kutyank"), jelenleg szinte naponta hasznalom, es meg sokan masok (es a MS megoldasat is, elvegre ugyanaz a termek, nagyjabol azonos koncepcio), mert egyszeru a hasznalata, es jo tudni, hogy pl. a melo, amire jelentkezem, vagy a gitar, amit vennek megis milyen messze van a lakhelyemtol.
- A gmail 1GB tarhely haszontalanul soknak tunhetett anno, de nem valt 3 napos csodava, mert folyamatosan bovitik es nem egy esetben bizonyult mar hasznosnak - utalok mentegetni regi leveleket DVDre vagy NASra.
- A Google News tortenete egy igazi gyongyszem, a projekt atyja egy csomot szenvedett vele, mire olyan allapotba hozta a "sajat kreativ szabadidejeben" (gondolom, ez sem mindenkire ervenyes a Google-nel, de a fejlesztok munkaidejuknek 20%-aban dolgozhatnak a sajat otletukon kis csoportokban, es a legtobb nagy app, mint a maps, a news vagy az adwords ilyen "mellek kuldetesek" eredmenye), hogy azt elfogadtak teljeserteku projektnek, es raallitottak egy nagyobb csapatot fejleszteni. Jelenleg emberek millioi veszik igazi hasznat, es valoszinuleg nem elhanyagolhato szerepet jatszik abban, hogy Rupert Murdoch es a rakat hozza hasonlo, erosen konzervativ magnas/szervezet rajojjon: a regi modellt nem lehet egy az egyben rahuzni az uj csatornakra.Diohejban:
Ismet elojon a ket fogalom (az alabb leirtak a G eseteben ertendok):
- a penetracio kisebbik resze tudatos marketing, nagyobbik resze iranyitatlan, futotuz jelenseg: mindenki errol beszel, ezert en is kiprobalom
- a lojalitas nagyon keves resze marketing, hatalmas resze corporate attitude (azok szamara, akik nem probalnak konspiraciot keresni minden nyilatkozat es dontes mogott, a cegek kozott szerintem erosen versenykepes a G hozzaallasa a torvenyekhez, emberekhez, kornyezetvedelemhez, orvosi kutatasokhoz es meg lehetne sorolni), minoseg es folyamatos fejlesztes, es a nagyon keves marketing sem kommunikacio (akar tudatos, akar szajhagyomany), hanem a folyamat, amely soran ertelmes emberek rajonnek, mire van igeny, mit szeretne a vegfelhasznalo.Egyebirant ha egy G termek mindenben csak a masodik, az konnyen lehet a legjobb termek a piacon, ha a versenytarsak csak egy-egy funkciora koncentralnak, amiben kiemelkednek, a tobbi viszont elmarad a G megoldasaitol. Ezzel nem kivantam jellemezni semmilyen appot konkretan, arra vannak nalam sokkal tajekozottabb emberek.
-
floatr
veterán
Na ezt a RIA témát ne erőltesd, ezért mondtam, hogy vegyük úgy, mintha meg sem említetted volna, mert úgy hülyeség, amiről beszéltél, ahogy van.
"mindkettő évek óta elmúlt és azóta már tudja" -- a 10.x-óta nem használom, mert böngészésre úgy általában nem megfelelő, vagy mondjuk inkább úgy: van jobb. So nem játszik az érvrendszer, pláne hogy mennyire sokkaljobbabb lett, amióta igaz bugos a böngi
"A Notepad/Wordpad is az az MS Word-höz képest..." -- Nem mondtam h ennyivel szarabb
de nincsen értelme, egy szimpla tbird mellett sem. De szerintem hagyjuk ezt is, meg a többi non plus ultra feature-t is. Olyan minimál alkalmazások futnak alapértelmezetten egy átlagos desktopon -- még linuxon is -- amiket az opera nem fog tudni leváltani. Legyen szó akár levelező, chat, torrent, bárakármi kliensről, lejátszóról, reader-ről, jegyzettömbről, widgetekről. Észre kéne venni, hogy érdektelen, mert telített piac. Még ha tudna valami űberütős extrát
"Az egész vita abból indult ki, hogy elkezdted isteníteni a Chromiumot" -- tudom h kényelmes az aktuális topic utolsó 2-3 hozzászólásából kiindulni, de néha megkíméli magát az ember a felesleges szócsépléstől, ha korábbra is visszaolvas. Bár gondolom neked elég volt, hogy egy bárakármilyen kontextusban negatívum érte az operát
"ahol tényleg problémás és ennek a 80%-át egy szimpla maszkolás is megoldja" -- egy átlagos júzernek el kéne ezt tudni magyarázni, de nem fog menni, mint ahogy az ie8 kompatibilitási nézetét sem fogják tudni használni.
-
törölt tag
már majdnem leírtad, de aztán mégsem sikerült teljesen eltalálni a dolog lényegét:
"Aztán idővel ők is rájöttek, hogy ami nekik a legjobb az hatékony marketing nélkül maximum egy szűk rétegnek lesz a legjobb."
ezt úgy kéne mondani, hogy ami nekik a legjobb, az esetleg másokat tökre hidegen hagy. egy szűk réteget leszámítva. és ezen lényegében nem változtat a marketing, meg a többi dolog. illetve igen, emrt le lehet nyomni erős marketinggel az emberek torkán a saját igényeiket adott esetben, de ettől egyrészt nem a termékük lenne jobb, másrészt ezzel teljesen feladnák azt, amit eddig (elvileg) képviseltek.azt sem értem, hogyha valakinek nincs igénye a unite-ra, meg a torrentre, meg a beépített levelezőre, meg a widgetekre, és csak böngészésre használja a böngészőt, akkor mégis miben jobb az opera? miért lenne jobb nekem opera alatt, mint mondjuk bármi más alatt, ha nem blokkolok reklámot, nem torrentezek, webes felületen levelezek, nem tudom mi az a userjs, és így tovább.
nekem péládul tökéleresen megfelel a chromium, mert amiket akarok, azt meg tudja csinálni, szép, kényelmes, gyors. ennyi. -
Penge_4
veterán
"nézz utána, érdemes, mielőtt elkezdenél talicskával szöget beverni."
Our RIA Skill set
Adobe Flex
AJAX
Adobe Flash
Adobe AIR
Flash Media Server
Red5
BlazeDSKöszi, inkább mégsem. Ez tényleg foshulladék. Bár így legalább megértem miért akarja annyira integrálni a Google a Flash-t a Chrome-ba...
"még te magad is sajnálkoztál az imént, hogy nem lehet alapból kiiktatni egy torrent linkre kattintáskor felbukkanó dialógban."
Ki lehet. Amiatt sajnálkoztam, hogy minek dialóg, mikor már eleve az alapértelmezett klienshez van társítva a .torrent fájl akkor ne dobáljon fel semmit...
"verziók közt nem tudott normálisan importálni, html-t nem kezelt, az imap támogatása szürrealisztikus volt"
Igen, sőt régen még fizetős is volt. Csak mindkettő évek óta elmúlt és azóta már tudja.
"még egy tbird-höz képest is, nemhogy az evolution-nel szemben."
A Notepad/Wordpad is az az MS Word-höz képest, az MS Paint és Paint.NET is az a Photoshophoz képest, a Super Mario is az a Crysishoz képest... A foshulladékok korát éljük.
"Megy száz oldal, kétezer letöltés, ötmillió unite RIA alkalmazás, 30 torrent, a teljes céges levelezésed, naptárral, kontaktokkal, emlékeztetőkkel, jegyzetelsz mint állat, aztán egy ostomba kis weboldalon elhasal az egész szisztéma."
Látom, megint sikerült kiragadnod a lényeget.
- Megy száz oldal (igen, ezért volt legelőször benne fejlett session manager, ha továbbmegyünk még a cookie-k lejárati dátumát is átírhatod, hogy ne léptessen ki akkor sem, meg minden)
- Igen, szintén ezért tudta először folytatni a megszakadt letöltéseket, ezért nyílnak külön tabon a letöltések és ezért vannak benne fejlett funkciók, mint törlés a vinyóról és hasonlók, amik Firefoxban a mai napig csak addonnal oldhatók meg. Az IE-ről ne beszéljük, mert még mindig a C meghajtó tempjéből másolja át a letöltött fájlt, a Chrome pedig komolytalan, még saját download cache-sel sem rendelkezik, még egy torrentfájlt is le kell menteni valahova, ha meg akarod nyitni. Plusz a MIME type-ok kezelése terén is komoly hiányosságokkal küszködik mindhárom. Egyébként meg ha 2000 letöltés megy egyszerre akkor nyilván használsz valami letöltéskezelőt. A Firefox is összeomolhat, ha DownThemAll-lal töltögetsz (a Chrome ugyanúgy, ha lenne hozzá ilyen cucc). De továbbmegyek, minden újabb addon nem csak plusz memóriaigény, de újabb kockázat az összeomlásra.
- Igen, bizonyára kellemetlen tud lenni, mikor egy Unite letöltés megszakad. De szerencsére ezt is tudja folytatni az illető, másrészt nem 0-24-es webszervernek tervezték és nem is arra, hogy akár a Torrentet/DC-t, akár a fájlmegosztókat kiváltsd vele. Mindnek megvan a maga felhasználási területe. A UserJS manager és még sok más pedig localhost másik féltől függetlenül működik az esetek többségében.
- A torrentet szintén kitárgyaltuk, 30 letöltésre ott a uTorrent, ha fél évben egyszer le akarsz tölteni egy Linux disztrót vagy egy akármit arra ott az Opera.
- A levelező menti a piszkozatokat automatikusan az adatbázis pedig még eddig nem sérült sem nálam, sem másnál (legalábbis aki erre panaszkodott volna). Szóval összeomlik, újraindítod és ott folytatod, ahol abbahagytad. A jegyzeteket szintén folyamatosan menti, ott sincs adatvesztés.A widgetek pedig éppen azért lettek külön alkalmazások, hogy ne csak akvárium szintű cuccok legyenek, hanem komolyabbak, mint zenelejátszó, ebook reader vagy IM kliens. Mindez külön processzben (nem csak alprocesszben, mint a Chrome-nál), így még véletlenül sincs semmi köze a böngésző memóriakezeléséhez vagy stabilitásához.
De ettől függetlenül ezen kár vitázni, mert koncepció-koncepció ellen. A Chrome/FF/Safari mind IE-like böngésző, egy kaptafára készül, a cél, hogy az IE user könnyen át tudjon rá állni. Az Opera más utat követ. Néha hülyeséget csinál, néha nem. A bénázásuk abból ered, hogy bennük még mindig él ami miatt eredetileg megszületett a böngésző, hogy a legjobb böngészőt akarták megcsinálni. Aztán idővel ők is rájöttek, hogy ami nekik a legjobb az hatékony marketing nélkül maximum egy szűk rétegnek lesz a legjobb.
"az egész "vita" a chrom(e)ium fikázásból indult ki..."
Az egész vita abból indult ki, hogy elkezdted isteníteni a Chromiumot, azt állítottad, hogy köze nincs a marketinghez annak, hogy tör előre, mert mekkora technológiai csúcs, plusz az szokásos Opera-bloatware becsípődésedet hangoztattad és hogy mennyire szar a hibatűrése, mikor már alig van néhány oldal, ahol tényleg problémás és ennek a 80%-át egy szimpla maszkolás is megoldja.
"Nem árt odafigyelni pl arra hogy az exploder felhasználás kicsit hullámzóan de folyamatosan csökken, a firefox felhasználás nem tud eléggé növekedni, az opera is lassan hanyatlik a 10.x szériával, a chrom(e)ium felhasználás meg leginkább a firefox rovására nő."
Igen, ebből az látszik, hogy az ember azt használja amit az arcába tolnak vagy divatos.
Az IE-t beépítve tartalmazza a Windows, a hatalmas ellenkampány és az IE userek diszkriminálása miatt folyamatosan csökken. A Firefox hatalmasat ugrott, mert mindenki szeretett volna megmenteni 3 kisrókát azzal, hogy nem a csúnya gonosz IE-t használja és Pistike is feltette Bözsi néninek és az aktivista rendszergazdák is ezt tették fel sokszor még iskolákban is mikor már a piaci részesedés növekedése miatt az IE-re írt oldalakon hegesztettek annyit, hogy megjelenjen Firefoxban normálisan.
Jelenleg viszont az IE-t még ne temessük, mert a taktikája nagyon jó. Mármint egyrészt az önfényezés ezzel az ál-szabványkövetéssel, amivel elkerülik az esetleges EU-s pereket, plusz szépen visszafogják és terelgetik a fejlődést is a saját medrük felé a másik oldalról pedig olyan nyereményjátékokat indítanak, ami csak IE8 böngészővel működik vagy megveszik kilóra a myVIP-et, ahol csak IE8 böngészővel működik a rejtett mód vagy a zindexet, ahol a kezdőlapon a pofádba ugrik egy banner, hogy próbáld ki a zindex böngészőjét az IE8-at indexes alkalmazásokkal csak neked csak most.A myVIP kapcsán volt alkalmam megtapasztalni, hogy mennyi ember állt át zokszó nélkül IE8-ra. Pedig komolyabb ellenállásra számítottam. Mikor rákérdeztem a közösségioldal-függő ismerőseimnél az átlagos válasz "Mert csak ebben működik a rejtett mód." meg "Annyira nem is olyan rossz, észre sem veszem, hogy nem Firefoxot használok."
Halkan megjegyzem, a user agent switcher is egy elég népszerű FF addon, mégis elenyésző azok száma, akik feltették. Egyszerűen fogták és átálltak IE8-ra, amiben még Adblock sincs. Ennyit az igényekről...
A Chrome azért növekszik a FF rovására, mert az FF, khm... hogyismondjam..., Szóval mivel az emberek igényét ha a "szükség" ráviszi az IE8 is kielégíti, akkor a Chrome is. Az átlaguser annyit vesz belőle észre, hogy
1: Gyorsabb, mint az FF
2: Gyorsabban indul, mint az FF.
3: Gyorsabban tölti be az oldalakat, mint az FF.Ennyi. Sokan, akik az adblockot igényelték is átálltak, mert akármilyen furcsán hangzik, vannak, akik azt is vagy divatból, vagy placebo hatásként használják és abszolút nem érdekli őket mi zajlik a háttérben, vagy észre sem veszik, hogy a reklámok először letöltődnek és csak utána tünteti el őket.
Az Operát pedig szintén ne temesd, ugyanis mióta ingyenes lett folyamatos a növekedés. Most a 10.5 bugossága miatt csökkent pár tizedet, de még bőven visszatérhet és vissza is fog. Egy hardcore Opera user igényeit nem tudja még egyik másik böngésző sem kielégíteni igazán. Lehet, hogy besokallt, átállt Chrome-ra/Firefoxra, használja 1-1,5 hónapig, aztán rájön, hogy nem az igazi és addigra már kint lesz a 10.57, ami ismét betonstabil lesz.
Ahogy a statisztikákat nézem az Opera tizedszázalékait a Firefox vitte el. Ott pedig nem történt semmi különösebb nagydurranás a 3.5-3.6 váltásnál.
Visszatérve a marketingre: Ha holnap Steve Jobs bejelentené, hogy lesz a Safariban Unite és widgetek, plusz torrentkliens is szerintem már az első hónapban sokkal népszerűbb lenne mindegyik, mint az Operában valaha is volt.
-
törölt tag
Ha most ezekkel a gyakran ingyenes szolgáltatásokkal keresztbe reklámozzák egymást, miért kéne őket jobban elítélni, mint mondjuk egy oracle-t (régebben a sun-t), ms-t, apple-t, adobe-ot, vagy bárki mást? Az apple esetében épp örültél a "hülye" marketing húzásoknak...
Nem ítélem el a marketing miatt. Mint már mondtam, a marketingre szükség van.
Amit azonban annál jobban elítélek, az a már említett felhasználói hozzáállás, mely kizárólag a piaci részesedést veszi alapul egy termék kiválasztásánál, sőt még fennhangon hangoztatja is, hogy a másik termék (amit ki sem próbált) biztosan rossz. Az ilyen kijelentésektől megyek falnak, hogy:
"A Windows 10x jobb mint a Linux mert többen használják. Ha a Linux olyan jó lenne, sokkal többen használnák". (Itt sokan elfeledkeznek az oktatás kizárólagos Windows-központúságáról, a Microsoft kormányzati befolyásáról, a marketingről stb.)
"A Chrome sokkal jobb mint az Opera, lám 2 év alatt mekkora részesedésre tett szert" (Itt szintén megfeledkeznek az emberek a marketingről, a gerillamerketingről, a termékkapcsolásokról [a Google Föld, ha nem figyelsz, feltelepíti a Chrome-ot is, a YouTube-on 10 négyzetpixelre esik egy Chrome reklám stb])
Én mindössze ez ellen emeltem fel a szavam. Nem az a baj, hogy a Google reklámoz, hanem az, hogy sokan minimális gondolkodás nélkül benyelnek mindent, amit hallanak. És ez jellemző az általad említett cégekre is. Hidd el, bármennyire elégedett is vagyok a birtokomban levő Apple termékekekkel, nem vagyok elvakult rajongója Steve Jobsnak, és a Windows 7-tel is elégedett vagyok, mégsincs poszterem Steve Ballmerről.
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #86 üzenetére
A gmail-ről már többen írták, hogy jócskán mások előtt járt a megfelelő időben. A docs is, bár azon a téren a warez még rulez. A kereső szintén tudásával adta el magát. A böngészőre eddig a legrosszabbat azt lehetett mondani, hogy "nem tetszik". Az androidot az iphone oprenceréhez képest megfelelő alternatívaként kezelik a gyártók, bár ez kicsit elkésett. A maps/earth/street view egyedülálló és forradalmi volt sokáig, a youtube felvásárlásával meg egy a kritikák ellenére is nagyon jó videómegosztóhoz jutott.
A buzz nem egy nagy valami, kicsit balfaszkodtak vele, de a wave már lehetne az. Páran sokáig gondolkodtunk valami hasonlón, de sosem volt rá igazán időnk, erre ők lépnek egy ilyen eszközzel. Készülnek hasonló megoldások is lokális szerverek formájában, idővel rájönnek a vállalatok, hogy lehet elég jól használni.
Ha most ezekkel a gyakran ingyenes szolgáltatásokkal keresztbe reklámozzák egymást, miért kéne őket jobban elítélni, mint mondjuk egy oracle-t (régebben a sun-t), ms-t, apple-t, adobe-ot, vagy bárki mást? Az apple esetében épp örültél a "hülye" marketing húzásoknak...
-
floatr
veterán
"Beszélj már kicsit róla, mert érdekelne" -- nézz utána, érdemes, mielőtt elkezdenél talicskával szöget beverni. De látom belegázolt a lelkivilágodba a "van már ilyen" kijelentés, hogy ebből egyből "foshulladék"ot vetítesz
"Gyakran mondogatom ezt én is" vs. "FF után megkönnyebbülés volt a Chromium, főleg ha nem volt 30-40 addon, amit napi szinten használtál" -- egyfolytában 20-30-40 addonra "van szükség" szerinted ("jóval többet fog zabálni egy Chrome vagy egy Firefox ha megküldi 50 addonnal." -- bocs 50)
"Mi akadályozza meg őket benne?" -- semmi. És kb ugyanennyire semmi ezeknek a plusz feautre-öknek a járulékos értéke az opera mint böngésző számára.
" Ha te mondod..." -- még te magad is sajnálkoztál az imént, hogy nem lehet alapból kiiktatni egy torrent linkre kattintáskor felbukkanó dialógban. Akkor ki mondja...? Amúgy nemcsak hogy mérhetően rosszabb egy deluge-val szemben, de első blikkre is látható, hogy sokkal nehézkesebben kommunikál. Ráadásul a 9-es szériában már a röhögés kapott el, amikor elkezdte "mérni" a sebességet, a hátralévő időt, és "rádöbbentett", hogy a max sávszélességem sokszorosával is képes tölteni hetekig, és ez az idő haladtával "lineárisan növekszik"
Már ha nem halálozott el a hálózatkezelése... Így gyakorlatilag kaptál egy minden-az-egyben csomag formájában egy alig használható torrent klienst.
"de még ki sem próbáltad." -- verziók közt nem tudott normálisan importálni, html-t nem kezelt, az imap támogatása szürrealisztikus volt, egyéb apróságok már nem is fájtak. 2 évig használtam 2 félreeső postafiók miatt, aztán hagytam a fenébe, mert "foshulladék" még egy tbird-höz képest is, nemhogy az evolution-nel szemben. Erre nem mondanám h email kliens, csak valami vicc. Amúgy elég necces dolog ez az egybegyúrás egyébként is. Megy száz oldal, kétezer letöltés, ötmillió unite RIA alkalmazás, 30 torrent, a teljes céges levelezésed, naptárral, kontaktokkal, emlékeztetőkkel, jegyzetelsz mint állat, aztán egy ostomba kis weboldalon elhasal az egész szisztéma. De legalább az akvárium widget ott marad külön. wow. Ettől nem lesz jobb még egy explodertől sem
"hol marad a hibatűrés?" -- mondtál egy oldalt a csilliárdból, ami épp működik az operán, de chromiumban csak fallback üzemmódban (de legalább nem kressel -- erről beszélek). Ez elég konkrét alap egy statisztikához
"Hol írtam ilyet? Te adtál a fapados szónak pejoratív értelmet" -- az egész "vita" a chrom(e)ium fikázásból indult ki...
"itt már nagyon kis százalékban lesz valami attól népszerű, mert ténylegesen jó" -- trend szó ismerős? Nem árt odafigyelni pl arra hogy az exploder felhasználás kicsit hullámzóan de folyamatosan csökken, a firefox felhasználás nem tud eléggé növekedni, az opera is lassan hanyatlik a 10.x szériával, a chrom(e)ium felhasználás meg leginkább a firefox rovására nő. Miközben az explodert szénné reklámozzák, a firefox mozgalmi alapokon népszerű, a szarafi kúl, az opera meg erkölcsi hullámcsúcson siklik a köztudatban, site-ok meg random reklámozzák őket, a chrom(e)ium jobbára a firefox rovására növekszik. Szélesebb körben vett ismerőseim, akik firefoxot használtak, mind éppen a könnyedsége miatt váltottak, pedig rohadtul tartott mindenki a naaaagy gonosz G-től -- épp hogy ellenreklám volt. Hameg annyira csak a marketing dominálna, akkor megteheti az opera is, hogy valami hatékony kampányba kezd, nomeg egy kicsit gyúrhatnának a böngin is...
Node visszakanyarodva az eredeti ívre, egy észérv nem hangzott el, hogy miért volna olyan rettenetesen vállalhatatlanul szar az összes gugli termék.
-
törölt tag
Azt irtam, hogy ami nulla, azt nem tudod ennyi idon keresztul illetve ilyen mertekben, pusztan marketinggel eladni.
Én nem azt mondtam, hogy a Google bármelyik terméke "nulla", csupán azt, hogy nem emelkednek ki számottevően a mezőnyből. Hatalmas piaci részesedésük éppen ezért többnyire a marketingnek köszönhető, és csak részben a minőségnek, hiszen a konkurencia sem (sokban) marad el minőségben, marketing terén azonban annál inkább.
UI: Sosem mondtam, hogy a marketing az ördögtől való, azt viszont nem fogadom el, hogy egyesek a piaci részesedést a minőség kizárólagos bizonyítékaként próbálják beállítani. Az ilyen "ami elterjedt az jó, ami nem elterjedt az biztosan tré" elvrendszert hihetetlenül naívnak tartom.
-
Sweet Lou 6
addikt
,,Azt viszont el kell ismerni, hogy funkciók (akár böngészőfunkciók) terén az Operához képest az. És aki igényli ezeket azoknak jóval többet fog zabálni egy Chrome vagy egy Firefox ha megküldi 50 addonnal." - Ezt annyival egészíteném ki, hogy Firefoxhoz azért vannak speckó addonok, ami Operához is csak widget formájában van. Illetve még annyi, hogy Chrome-hoz még az addonok is szarok, lásd pl. AdBlock, Mouse Gestures vagy Smooth Scroll.
-
Penge_4
veterán
"RIA fejlesztés opera widget és unite alapon -- muhhaha. Olyan "innovatív" ötlet, mint az állat. Ezt vegyük úgy, hogy meg sem említetted"
Beszélj már kicsit róla, mert érdekelne, hogy miért lenne akkora királyság, szemben a foshulladék Operás Unite appokkal és widgetekkel?
"Firefox, chromium, IE vagy bárakármi tekintetében az a kiábrándító helyzet, hogy a zemberek gyakorlatilag nem használnak add(plug)on(in)-okat"
Gyakran mondogatom ezt én is, viszont mikor az kerül elő, hogy "bezzeg az Opera azért népszerűtlen, mert nincsenek hozzá addonok", akkor már mindenki épp fordítva gondolja. Kicsit olyan van rajta sapka, nincs rajta sapka effektus.
"Sőt a legtöbb ember szereti azokat az alapalkalmazásokat használni, amiket az opera (oprencer-az-oprencerben) szeretne leváltani."
1: Mi akadályozza meg őket benne?
2: Például?"Még a legalapabb műveletekre is fapad a beépített torrent kliens -- ezt még az apám is észrevette nyugdíjas létére."
Például letölteni vele egy Linux disztrót, vagy egy még annál is kisebb fájlt? Ha te mondod...
"Felejtős a mail kliens, mert bármelyik másik jobban kezelhető, és többet tud (még a pine is )"
Ezzel bebizonyítottad, hogy még életedben nemhogy nem használtad, de még ki sem próbáltad.
"Nyilván el van kúrva valami a bme oldalán, hát az élet ilyen kegyetlen"
És hol marad a hibatűrés?
"a fentiek fényében azon pörögni, hogy azért szar a chromium, mert az opera királyság, kicsit röhejes."
Hol írtam ilyet? Te adtál a fapados szónak pejoratív értelmet. Azt viszont el kell ismerni, hogy funkciók (akár böngészőfunkciók) terén az Operához képest az. És aki igényli ezeket azoknak jóval többet fog zabálni egy Chrome vagy egy Firefox ha megküldi 50 addonnal.
"de tudni kéne kiolvasni a trendeket"
Vagy felismerni, hogy attól, hogy valami népszerű és sokan használják még nem biztos, hogy jó, illetőleg az lenne a legjobb.
Sőt, ha tovább nézel az orrodnál azt is megláthatod, hogy már régen nem létezik kereslet-kínálat törvénye, már csak manipuláció, marketing, mesterségesen gerjesztett, vagy pazarló felhasználásból adódó valós hiány törvénye van. Ezek dominálnak, itt már nagyon kis százalékban lesz valami attól népszerű, mert ténylegesen jó (ami egy szubjektív fogalom ugyan, de gondolom érted mire gondolok).
-
floatr
veterán
Akko tisztázzunk először is valamit: ez nem "megmagyarázom hogy az opera a legjobbabb" topic, nyugodtan nyithatsz egy ilyesmit, egyelőre a chromium fikázásával kapcsolatban gondoltam h oszlatom a téveszmét.
Amúgy meg:
RIA fejlesztés opera widget és unite alapon -- muhhaha. Olyan "innovatív" ötlet, mint az állat. Ezt vegyük úgy, hogy meg sem említettedFirefox, chromium, IE vagy bárakármi tekintetében az a kiábrándító helyzet, hogy a zemberek gyakorlatilag nem használnak add(plug)on(in)-okat -- firefox esetében ~2 az átlagos. Nem használnak guesture-öket, sőt a legtöbben beérik a gyári alapokkal. Sőt a legtöbb ember szereti azokat az alapalkalmazásokat használni, amiket az opera (oprencer-az-oprencerben) szeretne leváltani. Még a legalapabb műveletekre is fapad a beépített torrent kliens -- ezt még az apám is észrevette nyugdíjas létére. Felejtős a mail kliens, mert bármelyik másik jobban kezelhető, és többet tud (még a pine is
) Unite-szerűségre is van bőven más megoldás, márha egyáltalán van olyan ember, aki tudja valamire használni, pimp my desktop widget-ekkel Mississippi-t lehetne rekeszteni, marad tehát a böngésző, merhát valljuk be, azt töltene le a gyanútlan win júzer a ms kérdőív nyomán.
És akkor itt jön a képbe az, amit olyan boldogan lobogtatsz, hogy van egy oldal, ami még operával működik, chromiummal meg nem. Egyrészt nem állítottam, hogy ilyen nincsen -- meg kéne nézni az ellenpéldákat, sajnos egy összehasonlításban az opera elvérezne -- másrészt kíváncsiságból megnéztem az oldal által felhasznált menü demóoldalát, és ott vicces módon működött chromium alatt. Nyilván el van kúrva valami a bme oldalán, hát az élet ilyen kegyetlen; és az operával szemben még kegyetlenebb, lásd az említett problémás link, amihez hasonló oldalakon az opera bitjeire esik.
Na és akkor mitől is kéne annyira hasraesni az opera tudása és technológiai felsőbbrendűsége előtt? Kétségtelen sokat fejlődött, de még mindig van hová, és a fentiek fényében azon pörögni, hogy azért szar a chromium, mert az opera királyság, kicsit röhejes. Annyit bárki elfogad, ha azt mondod, hogy neked ez vagy az nem jön be, és neked az opera tetszik a legjobban, de tudni kéne kiolvasni a trendeket
-
bigz
tag
válasz
#24737024 #60 üzenetére
Mielott tovabbmennenk, annyit hadd szogezzek le, hogy egy szoval nem mondtam, hogy a marketing nem szamit (nincs elottem a hszem, ugyhogy nagyon remelem, hogy ezt igy valoban nem irtam le). Azt irtam, hogy ami nulla, azt nem tudod ennyi idon keresztul illetve ilyen mertekben, pusztan marketinggel eladni. Hogy ne csak a dotcom lufikrol beszeljunk: ott van Gary Dahl a Pet Rockkal. Egy millat keresett vele 1970ben, de egy ev utan kifujt a dolog, mert a semmit adta el penzert.
A zenei piac es az online alkalmazasok piaca szerintem eltero attributumokkal rendelkezik. Lehet, hogy tevedek. Amugy ha valaki gazdag, de begyoposodott a zenei izlese, akkor o diktal, a zenesz meg bokat fog.
A Windows-pelda pedig ott verzik el, hogy egy uj operacios rendszert es az azon futo programokat megtanulni hasznalni azert kicsit komplikaltabb, mint megszuntetni a gmail accountodat es krealni egy yahoot, vagy akarmi mast. En minden olyan termek eseteben early adopternek szamitok, aminel nem kell figyelembe venni az anyagi tenyezoket mert vagy "ingyen" van vagy nem kerul sokba (lasd email kliens, bongeszo vagy akar ragogumi meg uditoital). Azert hasznalom a gmailt, mert ez tetszik a legjobban. Aki ennel kevesbe tudatos, az ad annyira a tudatosok velemenyere (lasd a haver es a matek tanarno, vagy eppen en), hogy ha ok valami mast kezdenek el hasznalni, akkor sorcsere, mint a hokiban. Amirol te beszelsz, az a penetracio, amirol pedig szo van, az a fogyasztoi lojalitas.
Amugy valoban, a marketing rengeteget szamit, amennyiben van, aki kepes felfogni, hogy ez tulmutat a kommunikacion es az "ugyes huzasokon". Szamomra a G arcok egyik legnagyobb tevedese volt, amikor azt mondtak, hogy buszkek a hatalmas piaci reszesedesre, amire soha egy cent marketing budgetet nem aldoztak. Ez teveszme, mert a rakat panel, amit a keresooldal feliratanak, felepitesenek veglegesitese elott lefolytattak, az bizony ko kemeny marketing, csak ok nem igy hivtak. Amig az emberek nagy resze ugy beszel a marketingrol, hogy a "banner, amit a pofamba tolnak", addig ezt a fogalmat inkabb mellozzuk. Szeretem a szakmamat, es semmi kedvem a sokszinuseget bizonygatni olyan embereknek, akik nem latnak tovabb az orruknal. (ez utobbit nem szemelyeskedesnek szantam, kerlek, ne vedd magadra)
-
Namelesske
addikt
nekem mindegy mit csinálnak velük, csak az email címem maradjon
A többi terméküket 10 perc alatt lehet pótolni
-
FTeR
addikt
válasz
#24737024 #75 üzenetére
az ilyen kód többnyire meg azért kerül bele, mert amikor készült az oldal tudták, h más böngészőben nem működik és nem érte meg energiát fektetni abba, h működésre bírják (vagy nem is volt rá lehetőség, mivel nem is oly rég opera js támogatása a béka segge alatt volt).
persze eleve rossz a koncepció, mert nem azt kell vizsgálni, h milyen böngésző, hanem azt, h amit használni akarsz függvény/osztály létezik-e. persze ennek megvan az a hátránya, h ebből még mindig nem derül ki, h vajon ugyanúgy is működik-e... -
FTeR
addikt
válasz
#24737024 #76 üzenetére
másról van szó. bloatware alatt nem a fizikai méretet értjük, hanem hogy a sok fícsör között nem lehet kiigazodni.
fx alap felszeretsége anno sehol nem volt az ie-hez képest, pedig az sem arról volt híres, h tele van fícsörökkel. most meg króm jön fel mint a talajvíz, úgy hogy talán csak a notepad van, ami még annál is kevesebbre képes... -
Penge_4
veterán
válasz
#24737024 #76 üzenetére
"a Hotmailnél már 13, a GMX-nél azonban már 116."
Ezt cáfolnám, GMX-et kipróbáltam direkt eleve ganéj regisztrációkra és eddig még egy(!) spam nem érkezett rá több, mint fél éve.
"Ha emiatt a telepített program jelentősen több helyet foglalna el, vagy futáskor jelentősen több memóriát használna, mint a konkurencia, akkor megérteném a lázadozást."
Na igen. És érdekes módon mindig azok fikázzák, akik elmondásuk szerint nagyon jól ismerik és évek óta használják, de 5 komment után kiderül, hogy maximum elolvastak pár hozzászólást vele kapcsolatban, de még telepítve sem volt a gépükre, vagy azonnal repült is róla, mert ilyenekkel komolyan hogy lehet jönni, hogy bloatware.
- Méretben kisebb, mint a konkurensek.
- Memóriaigényben kisebb, mint a konkurensek (leszámítva a mindent kilapozó Firefoxot, ami átlagban 10-15% procit zabál alapjáraton).
- Layout sebességben mindentől gyorsabb.
- Oldalbetöltési sebességben a leggyorsabbak között van (és itt most nem csak a JS-re célzok).
- Egyedül a torrentkliens, ami tolakodik, azzal tényleg csinálhatnának már valamit*, de a többit észre sem veszi az átlagfelhasználó, a többi is csak akkor, ha külön keresi.* Például érzékelhetné, hogy van-e már program társítva a .torrent fájlokhoz és ha igen, akkor automatikusan kikapcsolja mindenestől. Viszont olyan szinten hasznos, hogy tényleg egy 1.0-s user aki nem tud semmit a torrentről, tudsz neki mondjuk egy (nem kifejezetten illegális) fájlt linkelni. Mondjuk egy szabad forrású dokumentumfilmet.
Vagy aki tudatos felhasználó és nem telepít fel a gépére minden baromságot. Lehet, hogy mondjuk soha nem torrentezik, mert antiwarezoló, vagy csak Linuxot használ és nyílt szoftvereket a többit pedig megveszi és akkor nem fog egy alkalomra külön szoftvert telepíteni.Nyilván nem azoknak találták ki, akik havi 1TB-ot forgalmaznak + saját releaser csapatuk és 5 seed szerverük van.
Ahogy a Unite-os fájlmegosztást sem arra, hogy Pistike otthon megossza az ADSL netjével az 500 gigányi film és pornógyűjteményét a 70 haverjával, mert arra továbbra is ott a torrent, vagy a fájlmegosztók, de arra kiváló, hogy egy kisebb csapat gyors nettel és feltöltési sebességgel megosszon egymással 50-100-200 megás állományokat, amiket már mailben nem tud küldeni és nem akar fájlfeltöltőre feltölteni, mert lehet, hogy egy nap 20 alkalommal módosítanak rajta valamit és olyankor már nem olyan jó a rapid időkorlátja.
"A Chrome-ot kihagytam az előbbi összehasonlításból. Most nézem: 57 MB, több mint másfélszer nagyobb a footprintje, mint az Operáé."
Böngéssz vele fél órát, tölts be jó sok oldalt, lesz az (cache mappával együtt, aminek a méretét módosítani sem lehet) 7-800MB is.
Így nem csoda, hogy olyan gyors, ha ekkora cache-ből dolgozik.
-
törölt tag
milyen következtetést is vonhatunk le abból, h a winyón pár megával kevesebbet foglal?
Például az, hogy senkinek semmi hátránya nem származik abból, hogy az Opera tartalmaz pár integrált plusz eszközt. Ha emiatt a telepített program jelentősen több helyet foglalna el, vagy futáskor jelentősen több memóriát használna, mint a konkurencia, akkor megérteném a lázadozást. Azonban ennek épp az ellenkezője áll fenn, az népszerű böngészők közül az Operának van a legkisebb footprintje.* Így nem sok alapja van az "Opera egy terebélyes, lomha bloatware" tévképzetnek. De lehet, hogy ezt csak én látom így
* A Chrome-ot kihagytam az előbbi összehasonlításból. Most nézem: 57 MB, több mint másfélszer nagyobb a footprintje, mint az Operáé.
-
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #73 üzenetére
GMail azért tetszett meg mert tényleg kevesebb rá a spam, tapasztalatből mondom
Ezt azért én nem merném ilyen határozottan kijelenteni. Talán igaz volt valamikor, mostanra azonban városi legenda szintjére degradálódott. Épp nemrég jelent meg egy tanulmány, talán pont itt, miszerint az utóbbi időben Yahoo rendelkezik a legjobb spamszűrővel. És ezt én is így érzem. Egyaránt van Yahoo és GMail fiókom is, mindketővel felváltva regisztráltam ilyen-olyan oldalakra, és a GMail fiókomba számottevően több spam érkezik. Ez persze statisztikailag nem mérvadó, de a már említett tanulmány annál inkább: tanulmány
többi böngészőnek megy, csak Opera cseszekedik
"Browser JavaScript is a feature that allows Opera to automatically fix incompatible Web pages, out of date scripts, and pages that inadvertently block Opera. The script file is automatically distributed by Opera Software ASA, and can be used to apply fixes to specific Web sites, and specific scripts."
Ezek szerint mégis foglalkoznak a témával. Mellesleg, mint már említettem, messze eltúlzott ez az "Opera az oldalak X > epszilon százalékát rosszul jeleníti meg". Szökőévenként ha akad igazán problémás oldal, az ilyentől viszont sokszor ugyanúgy elhasal a Safari is (ez a két böngésző van a gépemen). Leginkább a kirekesztő oldalakkal van gond, mint azt már Penge_4 is felvázolta, az ilyen
if(client == IE) {
// IE code here
} else if(client == Firefox) {
// Firefox code here
} else {
alert('Your browser is not supported, please use IE or Firefox!');
}ellen pedig nem sokat tehet az Opera. Illetve erre találták ki a maszkolást, szóval aligha mondható, hogy elhanyagolták a kérdést.
-
Penge_4
veterán
válasz
D4rkAv3ng3r #73 üzenetére
20 megát mióta nevezik óriásfájlnak?
Előnyök:
+ Csoportosítós nézet
+ kevesebb spam
+ IMAP és POP3 hozzáférés.
+ POP3 fetching és küldő címek.
+ Sok cucchoz, mint Office dokumentumok és PDF fájlok van saját belső néző.
+ Letisztult, alig észrevehető reklámos felület (bár a régi változat jobban tetszett)
+ Innovatív megoldások, mint billentyűparancsok (bár a levéltörléshez #-et kell nyomni, így a magyar billentyűzet ki is esett)
+ Reklámmentes saját SMTP.
+ HTTPS felület.
+ Fejlett szűrőbeállítások.
+ Nagyméretű tárhely.
+ Minden regisztrációs levél megérkezik azonnal.Hátrányok:
- A címkézős megoldás miatt az IMAP protokol eléggé használhatatlan.
- Nincsenek normális aliasok és a küldő címek tartalmazzák a forrás X-Sender sorában az eredeti címet, így használhatatlan.
- Az új felület néha lassú, gyakori a "Still working" hiba és túl csilivili.
- Tiltott az .exe, .js, .vbs, .ocx és .dll fájlok küldése, ezért trükközni kell vele, hogy küldhetőek legyenek. Ráadásul védelemnek egy vicc, mert egy sima .exe.jpg-vel át lehet verni.
- Az a köcsög kikapcsolhatatlan vírusirtó az agyamra megy, főleg, mikor sok csatolmány van és fél óráig ellenőriz.Az előnyök még mindig többségben vannak, ezért is használom, de amint látható szubjektív. Lehet, hogy valalki a csoportosítós nézetet hátrányként fogja fel, nincs szüksége IMAP-ra és nagyméretű tárhelyre sem, így bőven billenhet másik szolgáltató felé is a mérleg.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#24737024 #47 üzenetére
Nem mondtam, hogy "butább", de nem is annyival "okosabb", mint azt sokan hiszik.
Már meg ne haragudj, de ez hülyeség. Amikor nem volt akkora multi már akkor is ezeket használtam. Keresőt kár említeni mindenki tudja miért. GMail azért tetszett meg mert tényleg kevesebb rá a spam, tapasztalatből mondom, van hotmail, freemail és citromail címem is így nem csak GMailt használom. Másrészt az elsők között lehetett vele óriásfájlokat küldeni azért is használom régebb óta. Az sem mellékes, hogy sok regisztrációhoz szükséges aktiváló emailt nem kaptam meg pl freemail-re így arra is van egy külön címem a G-vel.
Bőngészők terén FF-ről Chrome-ra váltottam, mert nem kellett semmi fölösleges funkció, csak, hogy gyors legyen. Most egy ideje Opera 10.5x-et használok és meg is vagyok vele elégedve.
"Nem hibatűrő böngészőt kell írni, hanem valid weboldalakat."
Ez is hülyeség már bocs, mert érdekes módon többi böngészőnek megy, csak Opera cseszekedik. Az viszont igaz, hogy manapság kevés oldallal van baj.
-
ALI_G
veterán
A google nem csak felvásárol, hanem támogat is innovatív cégeket (gondolom jutányos áron, mondjuk modern uzsorakamatnak is nevezhetjük).
csak ne adják el.
-
-
Penge_4
veterán
Dehogy halt ki. A Szégyenfalon felsorolt oldalak kb 70%-a ilyen. (Lila "K", mint kirekesztő jelöléssel). Van olyan is köztük, ami nem ír ki semmit, Opera azonosítással kiírja, hogy hiányzó Flash plugin, FF vagy IE maszkolással pedig probléma nélkül megy.
Meg ami Opera azonosítással nem az oldalt hozza be, hanem karakterhalmazt, maszkolással betölti hibátlanul az oldalt.
-
Penge_4
veterán
"Tehát akkor az Opera jó böngésző, csak nem jelennek meg benne jól a weboldalak . Ez tényleg nagyon meggyőző volt"
Szerintem a user agent sniffing-re gondolt. Vagyis mikor Operában tökéletesen jelenik meg egy oldal de mégis feldob egy JS popupot, hogy használj másik böngészőt, mert ebben nem jelenik meg jól az oldal. Ilyenkor át tudod állítani a maszkolást, de mást sajnos nem tudsz tenni, mert a webmester a 90-es évek vége óta halott, vagy elköltözött egy távoli szigetre mert még a webcímükről is mailer daemon (maildrop 'over-quota') jön vissza.
Vagy ami még ennél is rosszabb, mikor nem csak JS popuppal keseríti meg az életedet, hanem alapból be sem enged maszkolás nélkül.
aronvirginas: A fapad Chrome-nak 12 megás a telepítője. Az Operából az angolnak 6,2 az International-nak pedig 10-11 körül.
-
Penge_4
veterán
Te jöttél a RIA fejlesztésekkel... De ha néha benéznél mondjuk a dev.opera.com-ra és nem a két éve kialakult berögződésedet vetítenéd ki talán máshogy látnád.
"akárcsak a widgetjeid, és a unite app-ok. "
Valóban, viszont Operában ezekre nem szorulok rá annyira, mint a fapados Chrome/Chromium/Firefox böngészőkben, ahol még ahhoz is az kell, hogy az új lap gombot letakarítsam, vagy egyéb triviális dolgokhoz. Chrome-ban még a smooth scrollhoz is az kell. Okkal zavar, hogy nem tudom használni. Felrakok egy Chrome Gestures-t és nem tudom vele bezárni a memóriafigyelő vagy az Extensions tabot, sem a könyvjelzős tabot, mert nem működik. Kényelmetlen.
A Chrome Extensions HTTPS oldalán szintén nem tudom, ráadásul majd kiugrik a szemem, mert megszoktam a smooth scroll addont és ezeken az oldalakon nem működik az sem. Ahogy a linkifier sem, szóval ha a "kedves addon fejlesztő" elfelejtette a BBCodeokat/HTMLCode-okat alkalmazni, akkor jelölhetem ki a címet, és még ugrás a webcímre sincs, sőt Paste and Go billentyűparancs sem, szóval ilyenkor Ctrl+C, Ctrl+T, Ctrl+V, Enter
Mennyivel felhasználóbarátabb 3 kombót + egy billentyűt nyomni, mint két kombót, ahol új lapon azonnal meg is nyílik a kívánt link.
"Ennél sokkal többet máshol sem használtam"
Akkor írd azt, hogy neked és még annak az 5%-nak jobban megfelel, de ne hozz fel ultimate igazságokat, hogy mennyivel fejlettebb technikailag az összes többinél.
"mivel a böngi sebessége nem szűk keresztmetszet, sőt a hálózatom sebessége sem"
Így logikusan az következik, hogy a látogatott weboldal szervere a szűk keresztmetszet, amihez még hozzájön a 25 különböző marketingszerver, ami még éjjel is le van terhelve.
"és gyanítom h ez is rétegfelhasználás."
Azért azt remélem elismered, hogy egy normális adblock már a minimum, attól függetlenül, hogy te ezt sem igényled.
"ohh, úúúúristen eltűnt Amúgy works4me, build 5.0.384.0 (45276)"
Érdekes, ugyanis még a hivatalos Google blog is írt róla.
"Az a múltkori url-en csücsülő prosztó százbyte-os oldal még most is megfekteti az operát?"
Igen. Többek között ezért is írtam, hogy bugos. Attól függetlenül, hogy van benne pár regresszió még nem lesz igaz az állításod, miszerint minden második oldal hibásan jelenik meg és az sem, hogy csak a valid kódot tudja helyesen megjeleníteni.
Ellenben én például sokkal cikibbnek tartom, hogy valamelyik korábbi 3.x-es Firefox verzió kb fél évvel ezelőtt rosszul renderelte a W3C validátor oldalát és megjelent az URL form fölött 10 pixellel egy fehér csík.
Operában ilyen még soha nem fordult elő, hogy teljesen valid oldalt hibásan jelenített volna meg.
Továbbá a BME oldalára továbbra is várom a válaszodat. Nálad Chrome-ban legördül a menü?
sztikac: Ha nem használsz adblockot, akkor bármelyik oldalon lehet flash tartalom. Amúgy teljesen igazad van, engem is betámadtak páran, mikor leírtam, hogy ilyen bugosan hogy adhattak ki final verziót, mikor régen messze híres volt a stabilitásáról. Ilyen buildeket még alfának sem mertek nyilvánítani, mint amilyen a 10.50 és a 10.51 végleges.
A fejlesztők nem tehetnek semmiről. Új CEO van, ha ő azt mondja időre kész kell lenni, akkor maximum kapkodni tudnak, amitől vagy több hiba lesz benne, vagy kávét nyomnak magukba infúzión keresztül, de önmagukat nem teljesíthetik túl és nem is sokat ugrálhatnak.
Ha a Desktop Team-en leírják nekünk, hogy "bocsi, tudjuk, hogy szar, de a főnök azt mondta ha törik ha szakad kész kell lenni", akkor addig dolgoztak ott.
-
FTeR
addikt
válasz
#24737024 #65 üzenetére
eh, az vót az alap felvetés, h pont a böngésző része nem volt kielégítő. hiába tetszett nekem is opera 6-os környékén és most 10 fölött is, ha a fő funkció nem kielégítő.
milyen következtetést is vonhatunk le abból, h a winyón pár megával kevesebbet foglal?
persze az SSD-kkel reneszánszát éli tárhely hiány, de talán nem azon a 10 megán fog múlni. arról nem is beszélve, h a böngészők (mint minden normális alkalmazás) több helyre is "szemetel". -
törölt tag
válasz
#24737024 #60 üzenetére
csak egy böngészőre volt még szükségem
Az Operával tudtommal böngészni is lehet
Ha nem érdekel a widget motor, a mail kliens vagy az RSS olvasó, egyszerűen nem kapcsolod be, és olyan mintha ott sem lenne. Egyáltalán nem tolja az extrákat az arcodba, nem jelenik meg minden 10 percben egy figyelmeztetés, hogy "ejnye, ön már egy hónapja Operával böngészik, de még mindig nem használja a mail klienst". Ugynakkor mindezekkel az extrákkal együtt is kisebb helyen elfér mint mondjuk a sokkal szegényesebb Safari vagy Firefox:
Opera 10.5x: 35 MB
Safari 4.0.5: 45 MB
Firefox 3.6.3: 55 MB(Mac OS X 10.6.3 alatt. Windowson nem néztem, de gyanítom, hogy ott is hasonlóak a méretek)
Újabban a memóriahasználata is több mint elfogadható (nem ideális, de a Firefoxot így is kenterbe veri memóriakezelés szempontjából), úgyhogy igazán alaptalan a sok sárdobálás.
-
cucka
addikt
válasz
#24737024 #47 üzenetére
Én azt állítom, hogy a Google termékei átlagosak, a hatalmas marketinghátszélnek köszönhetően azonban a megérdemeltnél nagyobb részesedésre tesznek szert.
Konkrétan a gmail-ről volt szó, amely úgy robbant be a köztudatba, hogy 1 giga tárhelyet adott, szemben a többi ingyenes szolgáltatónál akkoriban megszokott 10-20 megával. Úgy érzem, ez sokkal inkább tényszerű fícsör, mintsem marketing hátszél. Az Adwords és a Maps innovatív volt, mint ahogy a keresőjük is. Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy a sikert a marketingnek köszönhetnék.Nem hibatűrő böngészőt kell írni, hanem valid weboldalakat.
A weben található oldalak 99%-a nem valid, a böngésző feladata pedig az, hogy a weben található oldalakat megjelenítse. Ez van, a böngésző fejlesztőjének abból kell főzni, ami van. Ha a böngésző nem jeleníti meg jól a weboldalakat, akkor az nem számíthat jelentős üzleti sikerekre, még akkor sem, ha mellé megy a szájkarate.Szerinted a böngésző honnan találja ki, hogy a hibás kód mögött milyen szándék húzódott?
Az elterjedt modern böngészők általában nagyon hasonlóan reagálnak a hibákra, kivétel az Opera. A problémát valamennyire megoldották a Firefox vagy a Chrome fejlesztői is, az Opera ebben le van maradva.Évek óta Operát használok, nem hibásabb mint más böngésző, csak egyszerűen sok fejlesztő nem teszteli le az olalt Opera alatt.
Tehát akkor az Opera jó böngésző, csak nem jelennek meg benne jól a weboldalak. Ez tényleg nagyon meggyőző volt
Amúgy ez az új 10.5-ös Opera végre valahára kezd normális böngészőként viselkedni, sokkal kevesebb a probléma vele, mint a régebbi verziókkal. Mondjuk sokkal jobb helyzetben lenne az Opera, ha az utóbbi években torrent kliens, levelezőkliens meg a tököm tudja mi helyett azzal foglalkoztak volna, hogy a böngészőjük minél jobban meg tudja jeleníteni a weboldalakat.
-
FTeR
addikt
gagyinak nem mondanám, de az etalontól nagyon messze van. úgy tudnám értékelni mint a demokráciát. az átlag netvideósdinál persze jobb.
személyszerint az idegesít a legjobban, h az egyes szerverparkokban nem egységes a verzió és eltérnek a fícsörök (ide értve a vezérlőket vagy épp a vid minőségét).
a második helyen szorosan követi az, h a beletekerés, a minőség- és teljes képernyőbe vátlás nem zökkenőmentes és soxor össze-vissza ugrál (az mind1, h a flash vagy a stream hibájából).
mint minden uttörő kezdeményezésnek a yt-nek is magának kell vágnia az utat, így a problémák is náluk domborodnak ki a legjobban.viszont amiben viszi a pálmát, az a tartalom ajánlás. pl a legtöbb megosztó oldal még arra sem képes, h az egymás követő videó verziókat (epizódokat) egymás után rakja. míg yt-n hosszú órákat el lehet azzal tölteni, h "nah, még ezt az egye feldolgozást megnézem".
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #60 üzenetére
Hogyne számítana a marketing. Anélkül az Apple már rég tönkrement volna, és a szakma körberöhögte volna minden "innovációját". De kár is okokat keresni, mert lényegtelen, sokan használják, de lehet élni az egyes "komponensek" nélkül, mindegyik helyettesíthető külön-külön is
-
törölt tag
válasz
#24737024 #60 üzenetére
én meg azért választottam a gmail-t például yahoo-val szemben, mert tud ingyenes pop3/imap elérést, tud más kiszolgálóról automatikusan letölteni leveleket, tud automatikusan forwardolni leveleket, stb. meg a kezelőfelülete is számomra szebb, emészthetőbb formában vannak a reklámok rajta.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #50 üzenetére
Meglepödnél, tudnád a gmailt használók jelentös része nem a marketing miatt hazsnálja, hanem mert kényelmesebb neki, mitn a többi?
Igen, minden egyes Gmail használó tudatos, minden konkurens szolgáltatást ismerő user, aki a szolgáltatás kiemelkedő minősége miatt döntött a Gmail mellett. Még véletlenül sincsen közöttük sokmillió ember, aki azért használja, mert a haver és a matek tanárnő is azt használja. Ugyanannyi tudatos usere van bármely más szolgáltatónak is, én például a kevesebb spam miatt döntöttem a Yahoo mellett.
bigz:
"marketinggepezet" abban a pillanatban leall, ahogy a juzerek az elso hasznalat utan elpartolnak a gagyin megirt alkalmazasoktol
Egy ideális világban talán így alakulna a piac dinamikája, a valóságban azonban ez távolról sincs így. Sokan (marketing hiányában) nem ismernek alternatívákat, így maradnak az ismert megoldásoknál akkor is, ha esetleg nem elégedettek vele. Gondoljunk csak arra, hány ember szidja, de mégis használja például a Windowst. És itt jön be a második bökkenő: azok az estetek, mikor az ember ismer alternatívát, szívesen használná is azokat, azonban a torzult piaci arányok miatt kénytelen az adott terméket használni, mivel annak nagyobb a támogatottsága, azt várja el a vállalat, ahol dolgozik stb.
Kicsit off: Ha megnézed például a zeneipart, láthatod ott is mennyire torzult az egész: számtalan tehetséges zenész a létminimum szélén tengődik, míg sok tátogó paprikajancsi degeszre keresi magát. Még hogy ne számít a marketing -
floatr
veterán
"Operás Widgeteket" -- yet another widget. Bots nekem van widget motor, több is, sőt a legtöbb gépen van (több is), és csak egy böngészőre volt még szükségem
"Unite app" -- na amikor majd a világ éhezőinek a problémája már csak az lesz, hogy végre ők is használhassák a unite alkalmazásokat... Nincsen erre sem szükségem.
"Ráadásul olyan profi alkalmazások ezek"... -- akárcsak a widgetjeid, és a unite app-ok. Egy gyorsindítót használok. A fordítás időközben része lett, mint ahogy a jelölés alapú keresés, és url nyitás. Devtools szintén bele van gyúrva. Ennél sokkal többet máshol sem használtam
"reklámblokkoló dettó" -- mivel a böngi sebessége nem szűk keresztmetszet, sőt a hálózatom sebessége sem, úgyhogy bevallom nem különösebben hajtok erre sem, és gyanítom h ez is rétegfelhasználás. Sőt néha kifejezetten örülök, amikor ötleteket ad a népes család ajándékozásaiban
"Az utóbbi verziókban még a http:// is eltűnt az URL-ek mögül" -- ohh, úúúúristen eltűnt
Amúgy works4me, build 5.0.384.0 (45276)
"ezer éves urban legend" -- vs "a 10.5x széria egyenlőre sokkal bugosabb"
Az a múltkori url-en csücsülő prosztó százbyte-os oldal még most is megfekteti az operát?Amúgy ha nem jött volna le, nem érdekel az opera már egyáltalán -- az alatt a cirka 6 év alatt, amíg használtam nagyjából mondjuk úgy elvesztettem az érdeklődésemet --, de még a sületlenségeid sem különösebben. A legviccesebb az, amikor "imádott"-ozol, miközben ott lógsz minden topicban, ahol az operát "bármi áron" "igazolni" kell.
De a naaaagy érveidet teljesen feleslegesen pufogtatod, mert nem erről beszéltem/tünk, ne is törődj vele
-
Penge_4
veterán
Nem ilyen. Kivéve a 10.52 b3366 előtti buildek, mert azok durván bugosak, az újabbak már kevésbé. A 10.51 elhiszem, hogy megeszik ennyit, főleg ha valamelyik oldalon találkoztál Flash tartalommal, akkor megy fel ennyire, nálam volt, hogy 1,3 gigát is megevett. De ez bug.
-
Penge_4
veterán
"Még bugreportokat is küldtem pl az origónak tartalmi hibák miatt, amikre kb féléves késéssel reagáltak valamit (pedig orbitális hibák voltak, pl. vég nélkül töltött képeket míg ki nem fagyott a picsába)."
Origót 9.0 óta látogattam vele, akkor már nem volt vele probléma.
Azt viszont elhiszem, hogy a FF után megkönnyebbülés volt a Chromium, főleg ha nem volt 30-40 addon, amit napi szinten használtál és nem tudtad volna pótolni. -
floatr
veterán
válasz
#24737024 #47 üzenetére
Bár nem sikerült levenni, arra szerettem volna utalni, hogy a chromiumról nem kering több nyitott törési lehetőség publikusan, nem tartogatták a tarsolyban a hekkerek a hétpróba előtt, vagy ha volt is megfelelő lehetőség, akkor időben foltozták. De ez csak a bulváros része a dolognak. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy kissé fals álláspont alapján ekézed a chromiumot -- feleslegesen.
A hülye hasonlataiddal meg nem tudom, hogy mit akarsz igazolni, de ha egy böngészőt arra optimalizálnak, hogy valid xhtml-t kezeljen, akkor durvanagy tévedésben vannak a vezető fejlesztők. A webes tartalom töredéke az, ami valóban valid, még a magyaropera blog sem az -- bár vszeg nem a szerkesztők tehetnek róla. Ez van, aki nem képes felismerni a valóságot, az mehet a süllyesztőbe a csilliárd muszáj feautre-rel együtt. A mozilla ezt képes volt felismerni, a gugli is, az apple is, sőt még a ms is belátta, hogy túl sokrétű a web. Amúgy miért kéne még opera alatt is letesztelni, amikor megírják exploderre, meg a szabványra, ami nagy százalékban ugyanúgy néz ki ff, szarafi, és chromium alatt?
Elmondom neked, hogy azért nem tesztelik opera alatt, mert nem éri meg. IE és FF alatt menjen, meg esetleg megnézik szarafi esetében az iFanok kedvéért, lévén h sok dizájner azt használ. Chromium alatt meg egyszerűen csak megy, az esetek nagy százalékában, opera alatt meg alapvető layout hibák jönnek elő.
Évekig operát használtam, de feladtam, mert egy naaaagy hiábavaló küzdelem volt az egész. Még bugreportokat is küldtem pl az origónak tartalmi hibák miatt, amikre kb féléves késéssel reagáltak valamit (pedig orbitális hibák voltak, pl. vég nélkül töltött képeket míg ki nem fagyott a picsába). Aztán egy darabig rókáztam, és határtalan megkönnyebbülés volt a chromium -- minden böngészőnek ilyen gördülékenynek kellene lennie.
Nem különösebben érdekel, ha neked valami tetszik, de hogy megpróbálsz objektívnek látszó de nulla értékű érvekkel lehúzni valamit, annak semmi értelme nincsen
-
Penge_4
veterán
" renderelő és script motorjainak köszönhetően gyakorlatilag natív desktop alkalmazásokkal egy lapon említhető RIA fejlesztésekre van lehetőség, mindenféle bizbasz plugin nélkül."
Nézted már az új Operás Widgeteket, amik külön futnak a böngészőtől és a Unite Appokat?
"Nem véletlenül olyan natúr, és ha a júzer kedve úgy diktálja szétpimpelheti a legelvetemültebb bloatware-ré, és még akkor sem lesz sokkal problémásabb, mint az alapváltozat."
Aha. Csak 1-1 addon zabál 15-20 megát, akkor 30 addon már anélkül megzabál közel 600 megát, hogy egyetlen weboldalt is betöltöttem volna.
Ráadásul olyan profi alkalmazások ezek, hogy még workaround sincs rá, hogy a hozzáértő user véletlenül rávegye, hogy működjön https kapcsolatoknál és belső Chrome lapokon is.
A reklámblokkoló dettó. Miután betöltődött a reklám, eltünteti. Az Opera meg eleve megakadályozza a betöltődését.
Melyik a jobb?
Az utóbbi verziókban még a http:// is eltűnt az URL-ek mögül. Egyre inkább lebutítják.
"minden igyekezetük ellenére süllyednek mutatói még az EU-ban is), egyszerűen képtelenek egy hibatűrő böngészőt csinálni."
Jaj, hagyjuk már ezt az ezer éves urban legendet, főleg olyankor, mikor jött egy csomó új versenyző és az IE is nyit a szabványok felé.
Nézd már meg ezt az oldalt az imádott Chrome-odban lenyílnak-e a menük: http://www.omikk.bme.hu/ Operában igen...
Egyedül azért csökken a részesedésük, mert a 10.5x széria egyenlőre sokkal bugosabb, mint a Chrome vagy a Firefox.
-
bigz
tag
válasz
#24737024 #47 üzenetére
A "marketinggepezet" abban a pillanatban leall, ahogy a juzerek az elso hasznalat utan elpartolnak a gagyin megirt alkalmazasoktol. Ami tre, az megszunik letezni, amint beut egy kisebb valsag. G, Amazon, Ebay es tarsaik (nyugodtan idesorolhatjuk az almat vagy a Microsoftot is) nem veletlenul veszeltek at az elmult 10 ev legnagyobb gazdasagi viharait.
Egy reklammal teleb*szott videomegoszto nem sokkal idegesitobb, mint egy folosleges smiley-kkal teleb*szott hozzaszolas. Elnezest az alpari stilusert.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #45 üzenetére
A gmail miben butabb pl. egy hotmailnél? Vagy egy Freemailnél?
Nem mondtam, hogy "butább", de nem is annyival "okosabb", mint azt sokan hiszik.
Én azt állítom, hogy a Google termékei átlagosak, a hatalmas marketinghátszélnek köszönhetően azonban a megérdemeltnél nagyobb részesedésre tesznek szert.
floatr:
1) A Safari nem volt rommá törve, legalábbis nem jobban mint más. Látom sikerült bekapni a "legelsőnek a MacBook-ot törték fel" horgot, aztán a cikket már nem is olvastad tovább.
Megsúgom, a Windows 7, az IE és a Firefox sem bírta csak 1-2 másodperccel tovább.
2) Nem hibatűrő böngészőt kell írni, hanem valid weboldalakat. Szerinted a böngésző honnan találja ki, hogy a hibás kód mögött milyen szándék húzódott?
Ha nem tudsz gitározni, azért nem a hangszer a hibás, már meg se haragudj
Mellesleg ez is ilyen városi legenda. Évek óta Operát használok, nem hibásabb mint más böngésző, csak egyszerűen sok fejlesztő nem teszteli le az olalt Opera alatt. Ennek ellenére a szabványosan megírt oldalakkal sosem volt gond, inkább csak a kizárólag IE-re optimizált vackokkal.
De ismétlem, szarból lehetetlen aranyat varázsolni a legjobb széndék ellenére is.
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #44 üzenetére
FYI a chromium nem csak a marketingnek köszönhetően a leggyorsabb, és nem a tizedmásodperces betöltési előnyére gondolok. A renderelő és script motorjainak köszönhetően gyakorlatilag natív desktop alkalmazásokkal egy lapon említhető RIA fejlesztésekre van lehetőség, mindenféle bizbasz plugin nélkül. Nem véletlenül olyan natúr, és ha a júzer kedve úgy diktálja szétpimpelheti a legelvetemültebb bloatware-ré, és még akkor sem lesz sokkal problémásabb, mint az alapváltozat. Az lehet valakinek a baja vele, hogy "mert gugli", de azt kirakhatja dísznek nézegetni a "mert apple" és tsai mellé.
Safarihoz képest nem volt rommátörve, firefoxhoz képest villámgyors de még a felülete is, az operát meg -- oprencer-az-oprencerben stuffware -- bár nagyot ugrottak előre, sztem hagyjuk (+ minden igyekezetük ellenére süllyednek mutatói még az EU-ban is), egyszerűen képtelenek egy hibatűrő böngészőt csinálni. Lehet látni, hogy a firefox-ból kiábrándult júzerek kezdik inkább használni a chrome/chromiumot
-
törölt tag
válasz
#24737024 #40 üzenetére
Akkor asszem a Tesconak sem kéne kenyeret árulnia, pl. egy nagy cég megteheti, hogy bizonyos terüeteit a portfóliójának, amelyek közvetlenül nem hoznak bevételt csak viszik a pénzt más terültek bevételeiböl finanszíroz. Stratégiai okokból is vannak teüetek, ahol jelen vannak cégek, nem csak a profit miatt.
Az earthben kikapcsolhatod, ami zavar. Nem kényszerítenek midnen megnézésére. A gmail miben butabb pl. egy hotmailnél? Vagy egy Freemailnél?
-
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #43 üzenetére
A keresők közül valóban a Google a legjobb (bár a Bing szerintem szoros második). Más termékeik azonban nem emelkednek ki a konkurencia közül.* Viszont a keresőnek és a YouTube-nak köszönhető marketinggépezet mindent elad.
*Ne hozzátok fel a Chrome-ot példaként. Azon kívül, hogy 1 ezredmésodperccel gyorsabban hozza be az oldalt, jóformán semmivel sem tud többet pl. a Safarinál vagy a Firefoxnál, az Operával pedig nem is említhető egy lapon. A Google Earth mondjuk hasznos lehet, de újabban az is "tegyünk bele mindent emit lehet" filozófiájú bloatware.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
+1
Van akinek b@ssza a csőrét, hogy jól megy nekik és számos területen konkurenciává vált, sőt ellenféllé aminél jobbat kell tenni.
Utálni és szeretni is lehet a Google-t, egy tény: sok terülten felkavarta az állóvizet a Google. (pl. Android, Chrome ...) Az is tény, hogy még mindig nincs jobb kereső a google.com-nál. Ahogy írták előttem tessék jobbat csinálni! Elvégre fejleszteni és versenyezni kellene, nem gáncsoskodni, meg a törvényre hivatkozva felosztást követelni.
Persze sem hülye sem naiv nem vagyok, valamennyire szabályozni kéne ezeket a megacégeket, de nem a felosztás a legjobb megoldás szvsz.
(#42) aronvirginas: "Ami még nagyon bosszant, az az, hogy a videót betöltődéskor automatikusan elkezdi lejátszani. Ez különösen akkor zavaró, mikor böngészőindításkor a mentett lapok között van egy-két YouTube videó is. Szerintem legalább választási lehetőséget kéne biztosítani manuális indításhoz. Ezt körülbelül 1 órába kerülne megoldani, és nem kicsit növelné a felhasználói élményt."
Khm, van már rá plugin, keress rá.
-
törölt tag
Nem annyira technikailag gagyi, sokkal inkább a felhasználói felület az, ami számomra kényelmetlen. Ugyanakkor bosszantó a sok Chrome- meg egyéb Google termékreklám, amit percenként az arcodba tolnak.
Az ilyesmi szerencsére letilthetó
Ami még nagyon bosszant, az az, hogy a videót betöltődéskor automatikusan elkezdi lejátszani. Ez különösen akkor zavaró, mikor böngészőindításkor a mentett lapok között van egy-két YouTube videó is. Szerintem legalább választási lehetőséget kéne biztosítani manuális indításhoz. Ezt körülbelül 1 órába kerülne megoldani, és nem kicsit növelné a felhasználói élményt.
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #40 üzenetére
Nem nyereséges, de ha elbukta volna egy konkurenssel szemben, az nagyobb veszteség lett volna nekik. Erősen gyúrják a kiadói szövetségeket, hogy jó üzlet legyen belőle mindenkinek, hiszen a kiadók egyelőre csak a jogi ágazatba öltek nagy pénzeket
így meg az infrastruktúra nem lenne gond nekik.
Amúgy ha a youtube "gagyi", akkor szerinted mi lenne az etalon, vagy legalább "nemszar"?
-
törölt tag
Ha a YouTube valóban akkora pénzügyi érvágás lenne a Google-nak, már rég megszüntették vagy eladták volna. Mivel ezt nem tették meg, ez vagy azt jelenti, hogy nem veszteséges, vagy azt, hogy van kilátás arra, hogy a jövőben olyannyira nyereséges lesz, hogy képesek lesznek majd fedezi a sokévi veszteséget. Nem hiszem, hogy csupán felebaráti szeretetből működteti még a Google a YouTube-ot.
UI: Ha már itt tartunk, szerintem a YouTube minden szempontból gagyi, ha tehetném sosem használnám. Sajnos azonban az összes vidótartalom 90%-a a YouTube-on van. (Éljen a birkaszellem, ugye
)
-
bigz
tag
Megeloztel.
Penge, a "veszteseges" kozgazdasagtanilag azt jelenti, hogy nem nyereseges, es a fedezeti pontot is alulrol figyeli. Veszteseget termel, tobbe kerul, mint amennyi visszajon.
A youtube-rol szolt itt regebben egy iromany, miszerint 2009-ben (ha jol emlekszem) akkora savszelt hasznalt, mint az egesz internet az ezredfordulo kornyeken. Elkepeszto meretu infrastruktura kell moge, aminek a fenntartasi koltsege egyszeruen keptelen megterulni a jelenlegi uzleti modellel. A portal felvasarlasat anno strategiai donteskent ertekelte a szakma es az elemzok egyarant: a G nem akarta, hogy az oldal a MS kezebe keruljon. Egy csomo cikk szol kulonbozo probalkozasokrol, amivel a G megprobal beszallni a szerzoi jogi fiasko megoldasara iranyulo torekvesekbe. Basszus, mit nem adnek erte, ha abban a csapatban dolgozhatnek, akiknek a feladata a youtube profitkepesse tetele. Olyan ez, mint Everestet maszni, csak nem fugg az idojarastol, es kozben nem fagy be a s*gged...
-
törölt tag
Valakinek van arra válasza mégis hogy lehet feldarabolni a guglit? Mit vágnak le miröl? mert MS-nél lehet látni, hol lehet vágni, itt nem.
-
-
floatr
veterán
válasz
dajkopali #15 üzenetére
Elfelejtetted a cikkben pár bekezdésben megemlíteni azt, hogy "Apple", "Steve Jobs" meg "iPhone (OS) 4"
Nem fognak fizetni...
Amúgy ha az Apple-nek bejön egy berúgós-otthagyós-ellopós-nyilvánosságrahozós-perlekedős kampány, akkor ez meg a gugli megítélésének használhat. Aki egy kicsit elgondolkozik a dolgon, az beláthatja, hogy szó sincs árukapcsolásos kényszerekről, a hirdetési/találati rendszerbe meg sosem fog senki belelátni épp módon.
-
trassher
addikt
Kezd szánalmas lenni ez a folyamatos Google elleni próbálkozás, kekeckedés . Ha nem megy vkinek a biznisz akkor azt kell baszogatni akinek megy? Ha ilyen mértékben tudnak érvelni meg alátámasztani akkor lassan már azért perelik majd őket mert sutyiban fejlesztik a Skynet-et, a T101-esek meg a pincében épp tortát hegesztenek.....
-
BonFire
veterán
És mi a baj az új cégek felvásárlásával, ha egyszer jól megfizetik az árát? Sok esetben kiderül, hogy az eladó járt jobban, lásd a YouTube-ot, ami napi szinten veszteséges.
-
Probber
őstag
Ó, hát már megint b@sztatják a Google-t (legalábbis próbálják)...
-
macman507
aktív tag
Dehogyis esik szét a Google, a legjobb keresőrendszer,stb, meg ez tök hülyeség, mindenhonnan ez folyik (német TV-ben is volt :S)
-
Tomate
veterán
Nem értem. Világ életemben googlet használtam, azzal keresek, az a kezdőlapom, de még egyszer nem akartak rám tukmálni semmit, nem volt zavaró hirdetés sehol. (ha egyáltalán van valahol)
-
chepavel
aktív tag
Már meg sem lepődök mostanában az újabb pereken.. Mindenki monopól helyzetben van, visszaélnek, nem élnek, blablabla..
Egyszerűen csak be kell ismerni, hogy valaki(k)nek összejött, és csilliárdos lett. Ilyen ez. Csak irigyek a népek.. -
freelancer
tag
Azert ez mar szanalmas, a vilag fele tartana a markat, hogy fizessen neki egy kis zsetont a G, a masik fele meg a halalat kivanja ... bakker
-
Depression
veterán
Az alapítók mennyire boldogok lehetnek már, hogy csináltak valami jót, éa most mindenki pereli õket, minden az õ hibájuk, és már börtönre is ítélték õket emiatt.
Én biztosan megtörtem volna már rég. -
bigz
tag
Azert a bevetelek nem egyenesen az USAba aramlanak, eleve minden orszagban adoznak, ahol jelen vannak egy irodaval, es a bevetelt regionkent/teruletenkent kezelik, mint a legtobb multi. Ezen kivul ebben van valami, siman lehet, hogy tiz ev mulva lesz akkora amerikai "nemzeti" orokseg, mint az IBM vagy a GM.
-
bigz
tag
Nem adtak el a reszvenyeiket, bar a tobbsegi poziciojuktol valoban megszabadulnak, habar ez az elkovetkezendo 5 ev alatt fog fokozatosan megtortenni. Ami Schmidt ur beszamithatosagat illeti, sajnos nincsenek relevans informacioim (ha lennenek, most nem itt irogatnek, hanem tozsdeznek kemenyen, de sztem te is), viszont meg 10 evig biztos, hogy a paros lesz a G elen, barmennyire is ES a CEO - ezt ok kozoltek, amikor bejelentettek, hogy lassan elkezdik eladni a tobbsegi hanyadukat. A szemleletet valamennyire utanuk is meg kell oriznie a cegnek, kulonben belebukik: a birodalom tul nagy, ha hibaznak, osszeomlik.
A buntetesrol csak annyit, hogy az Intel szerintem megerezte az ovet, es a Miki sem repesett az oromtol, amikor sorozatban 5szor vagtak meg 3 ev alatt 2 kontinensen. (A negy kerek meg a szoba a gyerekekkel most kimarad.). Nem a magyarorszagi viszonyokbol probalok kiindulni, hanem egy aranyos buntetesbol. Arányos. Marmint.
-
moma
őstag
szerintem amerika nem fog hozzájuk nyúlni, akár sértik a szabad versenyt, akár nem. egyszerűen nem érdekük, szóval hülyék lennének. mert hiába okozna a verseny ellehetetlenülése belföldön kárt, ha ugyanebből a versenyhiányból fakadólag országon kívül óriási nyereséget termelnek a usa-nak. szóval összvisz nekik csak jó, ha nincs verseny az interneten, amíg ez egy amerikai cég miatt van így és ezen keresztül hozzájuk áramlik a bevétel.
-
Penge_4
veterán
"A ceg ket igen okos ember igen okos munkajan alapszik."
Addig nem is volt vele baj, amíg azon alapult. Azzal a két emberrel semmi bajom nincs.
"Ahogy valaki mar elottem irta, a torvenytelensegeket fel kell deriteni, es irgalmatlanul megfejni a ceget, a tobbi viszont kemeny melo eredmenye."
A megfejés mit ér? Ha megbüntetik az MS-t/Guglit egymilliárdra, olyan, mintha téged megbüntetnének 1000Ft-ra úgy, hogy közben a csalással kerestél plusz 100 000-et.
"A kovetkezo mi lesz, az olimpian a leggyorsabb futonak eltorjuk a labat?"
Nem. De az olimpián attól nem fog senki gyorsabban futni, hogy mindenki neki szurkol és méterenként "Hajrá XY!" "Szurkolj XY!-nak" feliratú reklámokba botlasz. Ott leszámítva a bundákat egyenlőek az esélyek.
"addig ok elobb kockasra tanultak a segguket, azutan kezdtek valamit a tudasukkal."
A Sergei Brin, Larry Page páros igen, kivételek is, ugyanis nem ez a jellemző.
Amúgy kár velük példálózni, mert nem elég, hogy már nem ők vezetik a céget, de még a részvényeiket is eladták. Már nincsenek többségben ketten együtt sem. Eric Schmidt pedig egy őrült.
-
bigz
tag
Üzletben mióta van jóindulat? - Jelen esetben egy jogi kifejezes jatszik, nem egy hetkoznapi szomagyarazat. A tobbire no comment.
A ceg ket igen okos ember igen okos munkajan alapszik. Talaltak valamit, amiben jok, sikeresek lettek, mindenki elkezdte oket hasznalni, a siker pedig szarul esik azoknak, akik soha eletukben nem lesznek sikeresek, mert nem tesznek erte semmit. A kovetkezo mi lesz, az olimpian a leggyorsabb futonak eltorjuk a labat?
Ahogy valaki mar elottem irta, a torvenytelensegeket fel kell deriteni, es irgalmatlanul megfejni a ceget, a tobbi viszont kemeny melo eredmenye. Attol meg, hogy valaki mosolyog a sajat cegenek a sajtotajekoztatojan, nem jelenti, hogy a semmibol kerult oda. Csak amig masok hatszor egymas utan "kiviszik a FarCry-t" (hatalmas gyongyszem az online nyelvujitok tollabol, sut belole az ertelem), addig ok elobb kockasra tanultak a segguket, azutan kezdtek valamit a tudasukkal. Ha valakit rohadtul szet akarnek szedni, akkor lehet, nem a G skacokkal kezdenem, hanem a Zuckerberg fele arckepcsarnokkal.
Amugy ezeknek az ugyeknek meglehetosen keves koze van a cegek valos, gazdasagra gyakorolt hatasaihoz, 80%-ban politika meg erdeklobbi.
-
euchi
aktív tag
"A beterjesztők szerint elérkezett az idő, hogy kormányzati szinten is vizsgálják meg: vajon a Google hirdetési tevékenysége nem sérti-e a trösztellenes törvényeket."
Akkor vizsgálják meg."...nem hagynak teret a szabad versenynek."
Ez a "szabad verseny" szókapcsolat mindig mosolyt csal az arcomra. -
Gerusz
csendes tag
Szerintem a kérdés relatíve egyszerű.
Köteles vagy a Google-t használni? Nem, ott van a Bing és a Yahoo, amiben nem a Google hirdetései vannak. Hogy a Google találatai a legjobbak? Upsz. Tessék jobbat csinálni, MS!
Kötelező gMail-t használni? Nem, ott a Hotmail, a Yahoo mail, azokban nem Google-hirdetések vannak.
Kötelező a weboldaladon Google-hirdetéseket elhelyezni? Nem, rakhatsz más hirdetéseket is.
Kötelező Google Mapset használni? Nem. MSN maps, Yahoo maps.
Sőt, továbbmegyek:
A Chrome megjelenít a Google Adwords hirdetéseken kívül mást is? Igen, meg.
A Chrome default keresője átállítható? Igen, át.
A Chrome-ban használható a Hotmail és a Yahoo mail? Igen.
Az Android default keresője átállítható? Igen, te is, a gyártó is, és a telefonszolgáltató is átállíthatja.
Android appokba lehet Adwords reklámokon kívül más hirdetéseket elhelyezni? Igen, lehet.Akkor milyen monopolhelyzettel való visszaélésről beszélünk?...
-
Puma K
nagyúr
Nem tetszik a cím...
-
Na igen, a bankok... akkor az IMF mi, ha nem egyfajta "monopólium"?
-
kuchera
tag
Ez elég szánalmas dolog.....De énis remélem hogy a google nem adja magát könnyen
-
Penge_4
veterán
"úgy véli, hogy a fogyasztóvédelmi csoport ott hibázik, hogy eleve rosszindulatúan közelíti meg a kérdést, és cége nem tud olyan döntést hozni, hogy abba ne akarjanak belekötni"
Üzletben mióta van jóindulat? Maximum olyan van, hogy a felhasználók érdeke egyezik a cég érdekével, ilyenkor korrekt a cég megítélése, de ilyen magasan lévő cégeknél már szinte 99%-os a vadkapitalista vezetés. A kicsik pedig vagy besározzák magukat, vagy eltűnnek a süllyesztőben. Vagy trógerebbek, mint a nagyok, mert azoknak már van elég pénzük, hatalmuk, hogy néha önfényezés céljából alamizsnát adjanak a felhasználóknak, bemutatva, hogy ők milyen jófejek, míg a kicsik agresszív kismalac módjára törnek előre. Bár ez utóbbi még mindig a jobbik eset, mert ez már átlépi a 21. századi érzéketlen emberek ingerküszöbét is és ilyenkor negatív lesz a reakció, ellenben egy multi ha jó a marketingje akkor senki nem fog azon gondolkozni, hogy 1-1 lépésük mögött milyen hátsó szándék van. Odáig meg már el sem mennek, hogy lehet, hogy éppen a hátsó szándék is csak álca, hogy ezzel valami sokkal nagyobb célról tereljék el a figyelmet.
Bár úgysem lesz belőle sajnos semmi.
janos1988: "Bankokkal mi van? Oket miert nem "proba perlik""
Mert akkor jön a gazdasági bérgyilkos. Korrumpálnak, ha nem jön össze megbuktatják a kormányt, ha nem jön össze, jön a háború valamilyen indokkal, mint Irak ellen a terrorizmussal. A bankrendszer az egész világot övezi, ahol nem helyi pénz van forgalomban és van nemzetközi export-import. A kapitalizmusban mindenki egymásra van utalva. Pék nélkül nincs kenyér, hentes nélkül nincs hús, benzin nélkül nincs közlekedés, közlekedés nélkül nem jut el az élelmiszer sem.
-
Mert ők már a markukban tartják a világot.
Valamennyire mindkét oldalnak igaza van, de feldarabolni egy céget mégse kellene, inkább ha jogsértést talál a hatóság akkor kötelezni a törvény betartására és megbüntetni a jogsértés miatt.
Az ilyen mi lesz ha... dolgokkal pedig nem szabad foglalkozni. Aki jósolni akar az a hálózat TV-n megteheti minden hétköznap délután.
-
janos1988
addikt
Aha, vilagos. ha egy cegnek nagyon jol megy a szeker, akkor gancsoljuk mar ki a torveny erejevel. apropo, Bankokkal mi van? Oket miert nem "proba perlik"
Új hozzászólás Aktív témák
it Annak idején sokkal erősebb támogatottsággal a Microsoftot sem sikerült végül sarokba szorítani, a Google-t támadók azonban nagy iparági szereplők nyilvános megjelenése nélkül jelentősen gyengébb jogi érveket sorakoztatnak fel. Próbaper?
- Milyen monitort vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- World of Tanks - MMO
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest