Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mézespálinka

  aktív tag

  "Miért? A megrendelő adataival a megrendelés pillanatában egy automatikus lekérdezést futtatni, és megnézni zöld pipa vagy piros x jön-e vissza, olyan időigényes a pc-nek?

  Én ugyan nem értek hozzá, de eddigi rendeléseim alapján a személyes adatok és a szállítási mód megadása legtöbbször külön oldalon van. Amíg betölt a tovább gomb megnyomása után, simán le tudja kérdezni az adatbázisból amit kell, és már eleve kihagyná azt a szállítást ami tiltott."

  Kb 3 sor kód! Keress egy megbízható embert, ha a jogi részét tisztázod akár saját magatoknak is lefejlesztethetitek. Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ha az ászf-be beírod hogy Xdb sikertelen átvétel után az utánvét nem elérhető az adott vásárlónak az bármilyen jogi akadályba ütközne. Az oldal működésében semmit nem fogtok észrevenni (godnolok itt sebesség, teljesítmény, erőforrásigény stb).

 • zseko

  veterán

  Szerintem nem érted mire akartam utalni. Ha létezne, az adatbázis kezelése alapvetően nem is a te feladatod lenne, hanem (mondjuk) állami szinten lenne feltöltve és karbantartva, a te feladatod meg kimerülne max. annyiban, hogy beírod a vásárló nevét. De valójában még ezt sem kellene megtenned, mert ezt megteszi maga a vásárló rendeléskor, így te még meg sem kapnád a megrendelést, de a rendszer már kiszűrné, hogy hogyan szabad vagy nem szabad neki szállítani. Te meg már csak annyit érzékelnél az egészből, hogy ez a vásárló így kérte a szállítást, az meg úgy, és legjobb esetben meg sem tudnád, hogy valakinél tiltva lett az utánvét. Tök egyszerű megoldani (szerintem), nem hinném hogy bonyolultabb annál, mint pl. ne legyen két azonos nevű felhasználó. Még csak nem is igazán neked kellene megoldani, csak beépíteni az oldalba.

Hozzászólok Aktív témák