Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mézespálinka

  aktív tag

  Nem kell elfutni.
  Nem én gondolkodom egyszerűen, te olvastad gondolom odáig a hsz-t, a végét pedig nem. Sikerült kiragadni azt az egy mondtatot. Igaz az tényleg provokatív volt. Oldd meg hogy versenyképes maradj. Tudtad hogy létezik az internet mikor belevágtál? Felteszem Igen. Tudtad, hogy mi az hogy webshop? Felteszem Igen. Tudtad, hogy pl. Szlovákiában mások a szabályok mint itt? Felteszem Igen. Tudtad, hogy szlovák cég is szállíthat bármilyen más országba, de EU-ba tuti? Felteszem Igen. Ne akard már a vásárlókra kenni azt, hogy a nagyok elnyomnak...... Ja, gondolom majd jön az, hogy de hát téged megbüntet a g**ci nav (aki tényleg az :D), míg a szlovák céget az ottani nem. Gondolom a magyar szabályozással tisztában voltál, mikor belevágtál....Ne utána lepődj már meg. Engem sem fog elengedni a rendőr ha 50 helyett 51-el megyek és lefényképez (tudom, nem életszerű mert nem 51nél inkább 61-65nél készül a kép, de példának jó) és téged sem fog a nav, ha azt a 2 kötelező szót kihagyod az ászf-ből...

  (és nem, még mindig NEM azt írom, hogy ez így van jól, hanem azt, hogy ez ÍGY működik. És TE (sem én, sem más kisker) NEM fog tudni ez ellen tenni SEMMIT. Ha nem tudsz így kerskedni mert nincs hozzá gyomrod, idegrendszered, vagy veszteséges a buli, ki kell szállni.

  @bwoay: De ha nem tetszik, miért kuponozik? :D A vásárló hibája, hogy egy kereskedő kuponozik? Ha nem fér bele, hogy nincs csomagolási költség, miért NINCS??? A vásárló hibája, hogy a kereskedő saját maga fizeti? Még az ebay-en is van(sok esetben) csomagolási ktg!!!
  Persze tudom, hogy ha valahol van csomagolási díj, máshol nincs, akkor a vásárlók (ha az egyéb ktg-ek azonosak) onnan vásárolnak, ahol nincs. De ez egy ilyen játék. Valamit (vásárlót) valamiért (pl. kuponakció - aminek valóssága hmmm hagyjuk -, csomagolási díj bevállalása stb). Ha valaki nem bírja... majd elbukik.

  Mondom ezt úgy, hogy rohadtul nem tartom egészséges dolognak a kapitalizmust az internet+eu korában (ha Európát nézzük), mert bár szállítani mindenhova lehet, de kb a székhelytől függ az egyéb költségek 90%-a (kis túlzással), amelyek viszont befolyásolnák az árakat. Szvsz szabályozni ezt már lehetetlen, ez a szörny elszabadult. Ennyi.
  Azt is hozzátenném, hogy nem úgy vásárolok, hogy ák. legolcsóbb, hanem a garanciát veszem figyelembe legelőször. Ha valahol normális(abb) a gari de drágább, övé a pénzem. Ha valahol tartják a beígért szállítási határidőt és nekem épp számít a határidő, övék a pénzem, még ha többe is kerül náluk a termék... De a vásárlók 99%a nem ilyen, hanem igen is ák. legolcsóbbat veszi meg. Azt viszont nem érzem, hogy ezért a vásárló lenne a hibás, és azt sem, hogy bármilyen kereskedőnek ma fog leesni, hogy bazzz a legtöbb ember a legolcsóbbat akarja.... :R

  [ Szerkesztve ]

 • nyisziati

  addikt

  LOGOUT blog

  Tény és való, hogy ez már a határok feszegetése (sőt, átlépése).

  De sajnos ez van. Jelenleg én is szabadúszó vagyok, és azt kell mondjam: ha mindent bevallasz, mindent totál szabályosan csinálsz, akkor egyszerűen nem éri meg dolgozni.
  Pedig én sem vagyok csaló típus, sose csinálnék olyat, hogy "versenyt futtatom" a webáruházakat, vagy kárt okoznék bárkinek is.

  De egyszerűen az állami sarc nem befizethető egy kisvállalkozónak. Legalábbis nem 100 %-ban.
  Ezek a törvények a nagy cégekre lettek kitalálva, ahol pörög az üzlet, és az egy dolgozóra jutó költség az árbevétel mellett jóval kisebb hányadú, mint egy KKV-nál.
  Mindenki más rákényszerül a trükközésre (mégha undorral is).

  Ez van, a XXI. századi Magyarország még mindig itt tart. :(((

  Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

Hozzászólok Aktív témák