Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mézespálinka

  aktív tag

  Most, ha totál bele akarnék állni megkérdezném, hogy mi alapján mondod egy kereskedőre hogy tisztességes? És mi alapján mondod egy vásárlóra, hogy nem? De ennek nem lenne se eleje se vége.

  Azt a féle versenyt, hogy ha nem bírod akár idegileg, akár anyagilag, akkor SZÁLLJ KI, NE csináld és ne picsogj. Majd jön helyetted más, aki csinálja. Aztán vagy jobban csinálja, vagy kiesik ő is. Így müködik a modern világ szabad piaca, ez az "új világ", DE ezt nem a tisztességtelen vásárló találta ki!!!!
  Trükközz te is az áfával. Miért nem teszed? Más megteszi, előnyhöz jut. Vagy tedd meg te is, vagy ne tedd meg és ha nem bírod a versenyt, szállj ki!
  (Egyébiránt ezért is írtam és tartom is hogy a privát véleményem az, hogy az internet elterjedése óta(+EU) a piaci verseny -amit ma annak ismerünk - teljesen elavult, abszolute nem tartom relevánsnak. És igen, égető probléma amit írtál, a bejegyzett székhely, adóval való játszadozás, de a piac önmagától ezt képtelen lesz szabályozni. Vagyis egy módon fogja szabályozni, hogy te elbuksz, más meg nem. Ideálisan, ha kihullana mindenki aki nem trükközik az áfával, kb csak olyan üzlet maradna aki trükközik, akkor azokkal tuti kezdenének valamit és egy idő után -persze idealista büntetések kiszabása után- ő bukna ki és te kezdhetnéd előről. De ez nem fog megtörténni, mindenki nagyon jól tudja. Azt pedig, hogy ezt állami keretek között "szabályozza"/tegyen ellene (lévén a példádban/példámban/példánkban más EU-s országok vállalatait hátráltatnád -még ha jogos büntetésekkel is! de ismerjük a politikát-) SENKI nem fogja bevállalni. És abban is biztos vagyok, hogy ha elkezdené valamelyik kormány, akkor kapná az arcába, hogy de hát #szabadpiac #kapitalizmus #verseny #stb...

  @diopapa: azért, mert valójában NINCS raktáron. Náluk tuti (max a nagykerben). A készletinformációt egy webshop honlapján hulla felesleges figyelni. Szinte még egyszer sem futottam olyan webshopba, ahol a valós információ szerepelt volna a raktárkészletet illetően... pedig pörgetem a gazdaságot , pénztárcám nem is szereti :DDD

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák