Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bambano

  titán

  "valamikor ősellenségnek számított":

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  további kérdés: vajon az msnél elolvasták a licenszeket?
  tudnak arról pl. hogy amelyik programot összelinkelik egy gpl-es licensszel, az automatikusan opensource lesz?
  például ha az mssql parancssoros kliensét összelinkelik a readline-nal, akkor az mssql opensource lesz?

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz dabadab #26 üzenetére

  téves elképzelés, nem hiszem, hogy magamévá teszem.
  [link]
  kicsit szőrszálhasogatás, amit írtál, mert azt írod, hogy összelinkelik, de ha nem gpl-es a másik, akkor jogsértő. ehhez képest amit én mondtam, és a gpl faqban is ez van benne, hogyha összelinkeled, akkor open source licensz alatt kell kiadnod az egészet.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz Timer #29 üzenetére

  mssql kapcsolathoz is kell cal? rotfl
  mert az röhejes, hogy megveszed a windows szervert, nem is kevés pénzért, és akkor még nem tudsz hozzá kapcsolódni, csak ha vettél hozzá calt is. elad az ms úgy egy terméket, hogy abban az állapotában semmire sem használható, rotfl.

  ja, bocs, az összes windows ilyen :P

  (#31) emvy "mert jogilag kiadjak helyi partnereknek az uzemeltetest, igy erosebb garanciakat tudnak adni adatbiztonsag szempontjabol.": kár, hogy ez a garancia semmit sem ér, mert ettől még vonatkozik rá a patriot act meg a többi szemét törvény.

  (#33) Snoop-y "Az egyik ha nem a legjobb termekuk.": elég tragédia ez nekik is, meg nekünk is...

  (#36) emvy "A felhoben epp az a lenyeg, hogy olcso" közismert téves fudunkat hallották...
  "leg komoly europai multik terveznek beallni emoge" remélem, időben szólnak, és akkor meg lehet szüntetni velük minden kapcsolatot.

  (#44) pomorski rotfl, cég a microsoftos accountjával járt így. office-hez (nem office365, hanem gépre települős) kötelező account, amihez hozzáregisztrálja a programot. csináltam külön emailt hozzá, megcsináltuk az ms accountot, két napra rá letiltották. állítólag illegális tevékenység történt. ja, mondom, illegális, mikor virtuális accountot adtam meg, tehát arra belépni nem tudnak, azt az email címet meg kizárólag az ms ismeri, akkor illegális tevékenység max. tőlük mehetett ki.

  ezek után mobil számot követeltek, arra küldtek egy sms kódot, majd az eredeti emailre egy másik kódot, azzal lehetett életre verni azt a hülye ms regisztrációt. ezzel két probléma van: csakazértis kierőltettek a mocskok egy telefonszámot tőlem, másrészt meg ha tényleg feltörték volna az accountot, akkor a betörő simán megadhatta volna a saját mobilszámát, tehát ez a védelem nullát se ér. ez arra volt jó, hogy akaratom ellenére bevasaltak egy telefonszámot. mehetnek a börtönbe ezért.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz floatr #52 üzenetére

  meg a rendszergazda cipőmérete után, meg az épület előtt elhajtó tdi motoros fóccvágenek után, meg a nemzeti bankban dolgozó párhuzamos nézésre képtelenek után, meg a stb. stb. stb.

  ehhez képest felrakom a debiant, meg felrakom a postgrest, oszt jónapot. milyen versenyhelyzetről álmodoznak ezek?

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz floatr #54 üzenetére

  mert az összes baromság, amit mostanában belegányoltak a linuxba, mind windows userektől jött.
  és az nekem fáj, hogy az én munkaeszközömet szétbarmolják.

  ennél jobban csak az fáj, hogy nem bírtam időben félreugrálni és esett rám olyan meló is, ami windowsos. a hajamat tépem, mikor meglátom, mekkora elementáris baromságok vannak a windowsban. és a fejemet verem a falba, mikor meglátom, egyes, magukat fejlesztőnek meg programozónak képzelő egyedek mekkora ökörségeket programoznak bele a programjaikba.

  például könyvelő program, csak úgy fut, ha teljes jogosultságot adsz neki. ilyenért egy debianos fejlesztői listán széttépték volna a parasztját, mint foxi a lábtörlőt. megírom a "szakember elvtársnak", hogy három perc teszteléssel null pointer reference-t találtam a programjában, amitől nem csak a program fagyott le, hanem a komplett grafikus ui is úgymaradt, mennyire hasznos lenne, ha ezt lekezelnék. erre megírta, hogy jól van az úgy, klikkeljek másképp. szerencséje, hogy nem téptem le a kezét és nem szúrtam a hátába, mert messze volt.

  és ezt az egész szakmai alapokon nyugvó utálatot szépen megkoronázza az árcédula. komolyan 86 ezer forint egy desktop windows??? komolyan 220 ezer forint körül van egy nulla hasznosságú szerver, amihez még 47+áfáért veheted ötösével a calokat? és ennek a marhaságnak bedőlt a világ 99%-a?

  régen azt mondtam, ha valamilyen feladat megoldására árat kértek tőlem, hogy számold ki, mennyibe kerül windowszal, a 15%-ából megcsinálom neked linuxon. úgy látom, megint elő fogom venni ezt az árazást, én leszek az első, aki Chirónnal fog járni.

  szerk: ja, és közben az egész úgy van összerakva, hogy ne lehessen kikerülni az ms monopol helyzetbe hozását. bőven az elfogadható határ fölött tolják a személyes adatrablást, az erőszakos terjeszkedést, stb. ehhez képest az utcai drogárusok első bálozó úrilánykák a templomi kórusból.

  [ Szerkesztve ]

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz Cifu #56 üzenetére

  nem, szerencsés azért vagyok, mert emiatt a hülye könyvelő program miatt windows lesz a szerveren is, így az egészet egyben ki tudom hajítani a nyakamból, ha úgy alakul... :)

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz kispx #61 üzenetére

  meg akarják végre tanulni, hogy hogyan kell összerakni egy rendes oprendszert...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz emvy #74 üzenetére

  ez így kb. nem jelent semmit. akkor lenne valódi értelme, ha mellette lenne, hogy megpróbálták mással is ugyanezen vason ugyanezt a terhelést, és az hogy szerepelt. mert lehet, pgsql meg csak 1%-ra terhelné a vasat.

  (#82) Snoop-y "Ezzel csak az a baj hogy az Oracle nem kicsit lancolja magahoz a usereit az egyeb kiszolgalo szoftverekkel" ezt a mondatot érdemes lenne befejezni, mert amit átlag olvasó ebben a szövegkörnyezetben ebből kiolvas, az vonyítva könnyesre röhögős padlón fetrengős...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák